Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

I have a dream...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò neoklis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος neoklis στις 11-05-2009, 18:29. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-05-2009, 17:23 50600

I have a dream...

Καλησπέρα,

Εδώ και αρκετό έχω σκεφτεί για την δημιουργία ενός site με συνδρομητικές υπηρεσίες που δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή πουθενά. Η ιδέα είναι προτότυπη και το πρόβλημα μου είναι ότι δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα γύρω από το στήσιμο ενός site. Έχω ξεκινήσει την εκμάθηση asp.net όμως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι να πω ότι θα είμαι έτοιμος για ένα αισθητικά όμορφο και λειτουργικο site. Έχω απορίψει την ιδέα (προς το παρόν) να απευθυνθώ σε εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και προσανατολίζομαι ίσως στην αναζήτηση συνεργάτη. Ο λόγος που κάνω αυτή την δημοσίευση είναι γιατί θα ήθελα την γνώμη σας για το πως μπορεί κάποιος να χειριστεί και να εκμεταλλευτεί μία ιδέα.

Ευχαριστώ

Dionisis
  •  11-05-2009, 10:13 50608 σε απάντηση της 50600

Απ: I have a dream...

Νομίζω ότι ξεκινάς πολύ καλά! Ως προς την αναζήτηση συνεργάτη εννοώ. Για μένα το μυστικό είναι να βρεις 1-2 συνεργάτες με τους οποίους να μπορείς να μοιραστείς το όρομά σου, τους προβληματισμούς σου, τα ρίσκα και τα ξενύχτια. Φυσικά, όπως σωστά πέρασε από το μυαλό σου, δεν είναι καθόλου κακό να απευθυνθείς και σε εξωτερική βοήθεια. Αν π.χ. δεν πιάνουν τα χέρια σου στο εικαστικό μέρος, δεν είναι κακό να βρεις κάποιον γραφίστα και του αναθέσεις κάτι. Αλλά γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις να στήσεις μια ιντερνετική υπηρεσία χρειάζεται ή εσύ ή κάποιος άλλο με άμεσο ενδιαφέρον να συντηρεί και να εξελίσει το site σου. Μιλάς για κάτι που είναι ίσως 50% τεχνική δουλειά, οπότε δεν μπορείς να στηρίξεις το 50% του dream σου σε τρίτους που δεν θα πονέσουν τη δουλειά σου.

Ελπίζω τέλος το 50% που λέω ότι είναι τεχνική δουλειά να μην σου φαίνεται λίγο. Αν θέλεις να τρέξεις την υπηρεσία μόνος σου ή με κάποιο συνεργάτη να ξέρεις ότι γίνεται πλέον ένας μικρός επιχειρηματίας. Και αυτό έχει και άλλη δουλειά εκτός από την τεχνική, δηλαδή πως γράφω asp.net.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-05-2009, 14:25 50621 σε απάντηση της 50608

Φίλε Papadi ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το να γνωρίζεις wed developers είναι στα + καθώς μπορείς να επιλέξεις πολύ γρήγορα τον συνεργάτη σου. Όταν όμως δεν γνωρίζεις ούτε έναν Sad πως μπορείς άραγε να διασφαλιστείς ότι επιλέγοντας τον συνεργάτη σου δεν θα την κάνει “Αλεμάο” κλέβοντας σου την ιδέα..; Ναι λοιπόν στον συνεργάτη αλλά με ποιά κριτήρια και πως θα δεις το “πρόσωπο” του, υπάρχει τρόπος να ασφαλίσεις ή να κλειδώσεις την ιδέα σου... ;

Dionisis
  •  11-05-2009, 15:02 50623 σε απάντηση της 50621

Νομίζω ότι το θέμα έχει να κάνει με κοινωνικές σχέσεις και όχι με προγραμματιστικές γνώσεις.

Θα πρέπει να ισορροπήσεις μεταξύ καχυποψίας και εμπιστοσύνης. Όπως δεν είναι δυνατόν να εμπιστευθείς κάποιον πλήρως έτσι δεν γίνεται να σε απασχολεί συνέχεια το αν θα σε προδώσει πίσω από την πλάτη σου. Δυστυχώς βέβαια ζεις στην Ελλάδα, και το να βρεις άτομο εμπιστοσύνης είναι κάτι δύσκολο καθλως η νοοτροπία μας πολλές φορές είναι μικροπρεπής και καθόλου business oriented.

Επίσης, από προσωπική εμπειρία έχω να συμπληρώσω ότι η καλύτερη συνεργασία που έχω πετύχει είναι με άτομα τα οποία έχουν διαφορετικές γνώσεις και ρόλο στην εταιρεία.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  11-05-2009, 16:08 50632 σε απάντηση της 50621

Φίλε Neoklis, αυτό που θα σου πω θα σου φανεί παράξενο, αλλά έτσι ακριβώς συμβαίνει. Ο μόνος τρόπος να κατοχυρώσεις μια ιδέα είναι να τη... δημοσιεύσεις! Τι κερδίζεις μ' αυτό; Το αναφαίρετο ηθικό δικαίωμα της αναγνώρισης και της αναφοράς από εκείνους που χρησιμοποιούν την ιδέα σου στις δικές τους υλοποιήσεις. Εκείνο που κατοχυρώνεται είναι η έκφραση της ιδέας. Η δική μου συμβουλή είναι πως σε ένα εικονικό περιβάλλον, όπως είναι το internet, όπου το κοινό έχει συνηθίσει να παρέχονται όλα δωρεάν, πρέπει κάποιος να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται σε υπηρεσίες με συνδρομή και μάλιστα όταν ισχυρίζεται ότι είναι πρωτότυπες. Αν όντως πρόκειται για κάτι πολύ καλό, έτσι κι αλλιώς κινδυνεύεις να το χάσεις μόλις βγει στον "αέρα". Όχι γιατί θα βρεθεί κάποιος να σου αμφισβητήσει την πατρότητα της ιδέας, αλλά γιατί κάποια εταιρία, με καλύτερες υποδομές και περισσότερο κοινό, θα εμφανίσει κάτι ανταγωνιστικό. Άρα ή γίνεσαι γρήγορα μεγάλος ή χάθηκες. Συνεπώς, απαιτείται σωστό "μέτρημα" προτού καν ασχοληθείς με την ανεύρεση συνεργατών όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι. Όπως πιθανόν κατάλαβες, αναφέρομαι στη σύνταξη μιας μελέτης βιωσιμότητας και στην ύπαρξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Ναι, η ιστορία μας διδάσκει ότι άνθρωποι με μυαλό γίνονται μεγιστάνες δουλεύοντας στο γκαράζ του σπιτιού τους. Δεν είναι, όμως, μόνο η νοοτροπία του ελληνικού δημοσίου που σου απαγορεύει να ξεκινήσεις με αυτόν τον τρόπο. Κατά κύριο λόγο είναι η αγορά. Όταν η καινοτομία διαμορφώνει την αγορά, τότε πλουτίζεις κι από το σπίτι σου. Για παράδειγμα, όσο το internet ήταν "μικρό", η αγορά ήταν υπό διαμόρφωση και οποιοσδήποτε μπορούσε να την επηρεάσει, έστω και με μια ιδέα. Τώρα όχι πια. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο σε χώρες με κομμουνιστική συγκρότηση, όπως είναι η Ελλάδα. Μη σε παραξενεύει ο όρος "κομμουνιστική". Βρες μου μία καπιταλιστική χώρα με τόσο γιγαντωμένο δημόσιο τομέα και θα το πάρω πίσω. Δυστυχώς, εδώ σε πολεμάει η ίδια σου η χώρα.

Ξεκίνα, λοιπόν, από αλλού και μετά ψάξε για συνεργάτες. Συζήτησε με τις τράπεζες ή/και με φορείς από τους οποίους μπορείς να πάρεις επιχορήγηση. Αν υπάρξει ενδιαφέρον, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και προχώρησε στην ίδρυση εταιρίας. Μετά κάνε προσλήψεις. Αντί να "ζητιανεύεις" εμπιστοσύνη, επέβαλε τη μυστικότητα. Ο οποιοσδήποτε προγραμματιστής θα είναι πια υπάλληλός σου. Αν, πάλι δεν υπάρξει ενδαφέρον, τότε τι να σου πω... Προσπάθησε να πουλήσεις την ιδέα σου σε κάποιον που να ενδιαφέρεται να την υλοποιήσει. Αν είναι ξύπνιος, όχι μόνο δε θα σε ρίξει, αλλά θα θελήσει μόνιμη συνεργασία. Κι αυτό γιατί μια ιδέα, όσο καλή και να είναι, δεν επιβιώνει χωρίς εξέλιξη. Και ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για την την εξελίξει είναι εκείνος που τη "γέννησε".

Sorry για το μεγάλο post.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  11-05-2009, 18:29 50650 σε απάντηση της 50632

Mitsaras στο επίπεδο που τέθηκαν τα ερωτήματα μου έχουν όντως να κάνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις. Η αναφορά μου στις προγρ/κές γνώσεις έγινε περισσότερο για να γίνουν γνωστές οι γνώσεις μου πάνω σε διαδυκτιακές εφαρμογές έτσι ώστε όσοι το διαβάσουν να διαμορφώσουν άποψη για το αν μπορώ να το κάνω μόνος μου...

Marko μία χαρά ήτανε το post σου... στρατιωτικά και τσεκουράτα... και μου άρεσε και η ιδέα της επιχορήγησης...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας..

Dionisis
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems