Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Λίστα με O/R πλατφόρμες και εργαλεία

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 22-11-2004, 19:08. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  16-11-2004, 13:54 480

  Λίστα με O/R πλατφόρμες και εργαλεία

  Βρήκα αυτή την πραγματικά μεγάλη λίστα με O/R εργαλεία στο TheServerside.net. Άλλα είναι απλά data layers, άλλα είναι ολόκληρες πλατφόρμες, άλλα είναι code generators, άλλα είναι mappers. Κάποια είναι open source, άλλα commercial. Θα βρείτε και άλλα ακόμη στα comments του thread. Καθώς και το ερώτημα, "Μα καλά τί τα θέλουμε τα (τόσα) O/R εργαλεία?". Enjoy!


  Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
  Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
 •  22-11-2004, 01:11 501 σε απάντηση της 480

  Smile [:)] Re: Λίστα με O/R πλατφόρμες και εργαλεία

  Και επειδή το topic έχει πολύ "αίμα", αν διψάτε για περισσότερο ...

  http://www.asp.net/Forums/ShowPost.aspx?tabindex=1&PostID=651804

  Μια "συζήτηση" που κρατάει μήνες τώρα!!!  George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
  w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
  dotNETZone.gr News
 •  22-11-2004, 09:53 502 σε απάντηση της 501

  Re: Λίστα με O/R πλατφόρμες και εργαλεία

  Και φυσικά, κανένα δεν είναι τόσο καλό όσο "το δικό μου"! Cool

  Σαν πολύ "O/R" κυκλοφορεί ρε παιδί μου! Τελικά ο καθένας κάνει ένα O/R που ταιριάζει στον κώδικά που φτιάχνει και μετά το βγάζει σαν εργαλείο. Έριξα και μια ματιά στη "συζήτηση" και βλέπω ο καθένας να λέει το κοντό του και το μακρύ του. Αυτό είναι O/RM, αυτό δεν είναι, με stored procedures, με dynamic sql (μπρρρρρ!). Και κάποιος που αναφέρεται σε stored procedures που δημιουργούν dynamic sql (μπρρρρρρρρρ!)

  Δεν ξέρω, κάτι δεν μου πάει καλά με όλη αυτή την ιστορία. Νομίζω ότι για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις σωστά ένα O/R εργαλείο πρέπει να έχεις ήδη καταλάβει και βάσεις και O/R. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο να βασιστείς στο εργαλείο να σου "φτιάξει" κώδικα και να καταλήξεις με ένα αργό σύστημα που θα τροποποιείται δύσκολα.
  Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
  Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
 •  22-11-2004, 19:08 507 σε απάντηση της 502

  Re: Λίστα με O/R πλατφόρμες και εργαλεία

  Λοιπόν, τώρα είναι που λέμε με έχει πιάσει φαγούρα στα δάχτυλα, τα πράγματα είναι περίπου έτσι. Να δραματοποιήσουμε το γεγονός, και να ξεκινήσουμε την ιστορία:

  Η άμεση ανάγκη είναι να ξεκινήσουμε ένα project σήμερα και να το τελειώσουμε χτες. [*-)] Ξεκινώντας από αυτό, συνειδητοποιούμε ότι πολλά πράγματα πρέπει να θυσιαστούν στον βωμό της ταχύτητας. Λόγω της ταχύτητας, θα έχουμε και πολλές αλλαγές - μπρος, πίσω - στο πως θα πραγματοποιηθεί η προγραμματιστική λύση. [^o)]

  Καλά θα ήταν να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της βάσης, να υπάρχει κάτι σίγουρο. [8o|] Με απλές αλλαγές στο schema της βάσης να αντικατροπτίζονται σχετικές αλλαγές στα meta-data του O/R, που με τη σειρά τους θα χρησιμοποιούνται από το O/R Framework. [8-|] Φυσικά η θεωρία προϋποθέτει ότι εμπιστευόμαστε τυφλά το O/R Framework, που θα πρέπει να αναλάβει την διαχείριση των δεδομένων και transactions, καθώς και το rendering στις τελικές φόρμες, με την χρήση xml/xslt τεχνολογιών, σε WinForms και φυσικά WebForms.

  Ο χρόνος που θα έχει επενδυθεί στο O/R Framework, που φυσικά θα είναι ανακυκλώσιμο, θα είναι κερδισμένος και σε μελλοντικές εφαρμογές. Big Smile

  Έχοντας καταλάβει την "κατάρα που μας έχει δωθεί" Tongue Tied αναμένουμε το .ΝΕΤ Framework 2.0 καθώς και τα Avalon/WinFx/XAML μπας και μπορέσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας το απαιτούμενο Framework και καταλαβαίνουμε γιατί κάτι δεν πάει καλά, και τι πρέπει να διορθωθεί...

  Δεν είναι τόσο πολύπλοκο τελικά, ε; Smile


  George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
  w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
  dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems