maria_papan:
αυτό που είπες JOHNY γιατί δεν δουλεύει? δεν το αναγνωρίζει δλδ. Kelman θα δω την απάντησή σου στο σπίτι.
ευχαριστώ ολόυς
"σε εχασα" τωρα? τι με ρωτας ακριβως οτι δεν δουλευει, ειπα εγω οτι δεν δουλευει κατι? ενωεις γιατι αν το παρεις ετσι οπως ειναι δεν προκειτε να παιξει? αν λες αυτο λογικο ειναι βρε Μαρακι, που να ξερω τι ονοματα εχεις δοσει στις φορμες σου και στην function σου να σου γραψω το παραδειγμα κομένο και ραμενο στα μετρα σου?
(να θυμισω οτι εγω δεν ειμαι της c# γραφω σε VB.net και αυτο ειναι απο μετατροπη κωδικα που σου εδωσα, αλλα λογικα παιζει)
παντα ετσι μιλαμε με "γενικα" παραδειγματα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις τι πρεπει να αντικατασταυθει ωστε να παιξει! στο λεω κι ολας!(κοιτα μην με παρεξηγησεις και μου τα "χωσεις" αδικα)
ειναι σαν να κανουμε μαθημα αγγλικα και λεω εγω οτι για να πεις "Γεια σου" σε καποιον με το ονομα του λεμε παραδειγμα "Hello " και το ονομα του "Hello Maria" αμα εγω σου φωναξω "Hello Bety" λογικο ειναι να μην "δουλεψει" ετσι κι εσυ ατικατεστησε τα ονοματα μου αν δεν ειναι ομοια με τα δικα σου με τα σωστα δικά σου και λογικα θα εχεις αποτελεσματα. ειναι ενας συντομος και ολιγον προχειρος τροπος αλλα λογικα θα κανει αυτο που θες. καλητερα ομως να οργανωσεις το project σου οπως ειπαι και ο συναδελφος παραπανω,
δες το σαν να μενεις με καποιος σε ενα σπιτι και εχεται τα προσωπικα σας αντικειμενα αλλα εχεται και κατι κοινο, παραδειγμα ενα άρωμα, αυτο το άρωμα δεν ειναι και τοσο "λογικο" να ειναι μονο στο δωματιο σου και στο συρταρι σου αφου ειναι καθαρα κοινο και θα το ζηταει και ο συγκατικο σου συννεχεια! βαλτο σε ενα κοινο μερος που θα εχεται ευκολοτερα προσβαση και οι 2 οπως το μπανιο.ασε που δεν θα σου ανακατευει και το συρταρι σου και δεν θα μπαινει στο δωματιο οταν αλλαζεις (
hiumor
) φανταζομαι καταλαβαινεις το παραδειγμα.
ετσι ειναι και με τον προγραμματισμο. μια συναρτηση μια ρουτινα οτιδηποτε ειναι κοινο σε παραπανω απο 1 φορμα μεσα στο προγραμμα σου φτιαξε στο project μια κλαση και βάλτην εκει μεσα!
μετα μπορεις ευκολα να δηλωσεις την κλαση σε οποια φορμα την χρειαζεσαι και να την καλεις αμεσα! Γιατι αν το αφησεις εσα σε 1 φορμα καποια στιγμη θα το ξεχασεις που ειναι και θα δυσκολευεσαι να το συντηρησεις (ασε που θα φορτωνεις και αχρηστα πραγματα μαζι με την φορμα αρα μπορει να προκαλεις και κανα bug) ενω με μια κλαση η ενα module εινα πολυ ποιο οργανωμενο και ευκολο να το συντηρεις μετα και ισως ποιο γρηγορο στην εκτελεση, αλλα σιγουρα θα ειναι ποιο ασφαλες και θα μειωσεις δραστικα τις πιθανοτητες κατι να παει στραβα.
τονιζω οτι εσυ αποφασιζεις το πως σε βολευει να το κανεις τωρα και στο μελλον.οχι εμεις, απλα ειναι μια κοινα αποδεκετη συμβουλη αυτη.μην νομιζεις ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε, γραφαμε οπου μας βολευε η μας φαινοταν ευκολο και μετα σιγα σιγα βελτιωνομασταν δοκιμαζοντας νεους τροπους.
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-