Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση σχετικά με τα ids των asp.net controls

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò epp1123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sakalis στις 21-06-2009, 19:40. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-06-2009, 12:41 51891

Ερώτηση σχετικά με τα ids των asp.net controls

Καλησπέρα. Έστω ότι έχω ένα control με id = "ctl00_MasterPageContentPlaceHolder_thumb". Γίνεται με κάποιο τρόπο να κόψω το "ctl00_MasterPageContentPlaceHolder_" και να κρατήσω το "thumb" μόνο;

Ευχαριστώ
  •  21-06-2009, 12:57 51892 σε απάντηση της 51891

Απ: Ερώτηση σχετικά με τα ids των asp.net controls

Φαντάζομαι εννοείς να γίνει αυτό σε serverside; Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ClientID property.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  21-06-2009, 13:42 51896 σε απάντηση της 51892

Αυτό είναι βασικά, αλλά έχει το κακό κουσούρι πως αν το control σου είναι μέσα σε άλλο control το ClientID ουσιαστικά είναι το concatenation του id του control και του unique id του parent control. Και για του λόγου το αληθές:

Sometimes, it is not possible to assign a unique name to a control. For example, if a Repeater control contains a Label control in one of its templates, an instance of that Label control is rendered for each item in the Repeater control. To prevent naming conflicts when multiple instances of a control are rendered, ASP.NET automatically generates a unique ClientID value for each server control on a page. The ClientID value is generated by concatenating the ID value of the control and the UniqueID value of its parent control. If the ID value of the control is not specified, an automatically generated value is used. Each part of the generated ID is separated by an underscore character (_).

(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.web.ui.control.clientid.aspx)

Για αυτό ρώτησα αν γίνεται να έχουμε μόνο το "χρηστικό" κομμάτι του ονόματος, γιατί θέλω να το χρησιμοποιήσω σε client side προγραμματισμό όχι server side.  Να είχα τόσα μεγάλα ονόματα θα ήταν δύσκολο μετά στη συντήρηση - διαχείριση του javascript. Τέλος πάντων, εγώ μια φορά την απάντηση μου την πήρα. Ευχαριστώ πολύ! Smile
  •  21-06-2009, 19:40 51915 σε απάντηση της 51896

Μα se clientside πρεπει να χρησιμοποεισεις όλο clientID. Σε server side το control.id ειναι αρκετό. Στο google θα βρεις αρκετά παραδείγματα για javascript και clientid

Γιώργος Σακαλής
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems