Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με Collation-Ελληνικά,Γαλλικά και άλλες γλώσσες

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nickCole. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nickCole στις 03-11-2005, 17:47. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-11-2005, 17:37 6633

Πρόβλημα με Collation-Ελληνικά,Γαλλικά και άλλες γλώσσες

Hi!

Έχω κάποιον πίνακα στήν στήλη του οποίου επιθυμώ να αποθηκεύω strings σε Ελληνικά , Αγγλικά, Γαλλικά, Ρώσσικα και άλλες γλώσσες.

Έχω επιλέξει για την στήλη αυτή nvarchar και WindowsCollarion Greek_CaseInsensitive_AccentInsensitive. Παρότι στην αναζήτηση των ελληνικών έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα (δεν θέλω κατά την αναζήτηση να διαχωρίζει τονούμενα και μη τονούμενα) στα Γαλλικά έχω πρόβλημα (π.χ. όταν ψάνχω για συμβολοσειρές που περιέχουν το γαλλικό e ή το ê μου φέρνει όλες τις εγγραφές που έχουν μέσα το e ακόμη και τις Αγγλικές)

Έχετε καμια ιδέα? Έχετε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα?Πιστεύετε ότι κάποιο SqlCollation θα έλυνε το πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

•  02-11-2005, 18:01 6634 σε απάντηση της 6633

Απ: Πρόβλημα με Collation-Ελληνικά,Γαλλικά και άλλες γλώσσες

Δεν νομίζω, μάλλον πρέπει να περιορίσεις το search σε συγκεκριμένα πεδία. Το ότι έχεις ορίσει κάποιο πεδίο να χρησιμοποιεί ελληνικό collation, δεν σημαίνει ότι δεν θα περιέχει και μια αγγλική λέξη. Το record αυτό θα πρέπει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα όταν ψάχνεις για τη λέξη.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  03-11-2005, 12:41 6645 σε απάντηση της 6634

Χρήστο,

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ίσως σε μπέρδεψε ο τρόπος που διατύπωσα το ερώτημα. To Greek_Collation (από το γενικότερο collation που όρισα-Greek_CI_AI) που έχω αναθέσει στη στήλη του πίνακα ΄δεν παίζει ρόλο διότι η στήλη είναι nvarchar. Συνεπώς το Collation χρειάζεται για να λάβει υπόψιν τις υπόλοιπες παραμέτρους δηλ το CaseSensitivity και το AccentSensitivity (δηλαδη οταν ψάχνω για εγγραφές που΄έχουν μέσα τον γαλλικό χαρακτήρα ê (e με accent graph) να φέρνει όλες τις εγγραφές της στήλης που έχουν τον γαλλικό e είτε έχει accent είτε όχι.

Αν λοιπόν η στήλη του πίνακα είναι nvarchar θα πρέπει να διαχωρίζει γαλλικά και αγγλικά και όταν ψάνχω για χαρακτήρα που είναι αγγλικός (π.χ. e) δεν θα πρέπει να φέρνει τις εγγραφές που είναι γραμμένες στα γαλλικά και έχουν μέσα τον γαλλικό χαρακτήρα e.

Εντούτοις δείχνει να μην ανταποκρίνεται και φέρνει και τις αγγλικές. Καμια ιδέα? Καμια λύση?

Ευχαριστώ

nickCole 

•  03-11-2005, 13:01 6647 σε απάντηση της 6645

Απ' όσο ξέρω το Unicode δεν ορίζει ξεχωριστό αλφάβητο για Αγγλικά, Γερμανικά αλλά ένα Λατινικό που περιλαμβάνει όλους τους χαρακτήρες που συναντώνται στις δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Έτσι, υπάρχει μόνο ένα e και τα Ε, ê, è, é είναι μορφές του e. Εδώ το collation παίζει ρόλο καθώς ορίζει ποιές μορφές γραμμάτων τελικά συνδέονται με ποιές, και με ποιά σειρά. Στο ελληνικό collation, τα e, Ε, ê, è, é θα επιστραφούν ίδια. Στο αγγλικό ή το γαλλικό η συμπεριφορά θα είναι διαφορετική. Το παράδειγμα που χρησιμοποιείται στο Books Online είναι τα τούρκικα, όπου το i δεν είναι το μικρό του I αλλά του İ
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-11-2005, 15:25 6659 σε απάντηση της 6647

Στον SQL 7 υπήρχε η κωδικοσελίδα 850 αν δεν κάνω λάθος για αυτές τις περιπτώσεις. Αντίστοιχη δεν υπάρχει στον SQL 2000;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  03-11-2005, 17:47 6668 σε απάντηση της 6647

Παναγιώτη,

σ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα, με βοήθησε πολύ. Ευχαριστώ κι όλους όσους συμμετείχαν στη συζ'ητηση.

Πραγματικά το dotnetzone αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την ελληνική κοινότητα των .net developers!!!!

Φιλικα

Nick Cole

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems