Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σύνδεσμος από εξωτερική σελίδα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò psid. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 19-11-2012, 16:48. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-11-2012, 10:23 71579

Σύνδεσμος από εξωτερική σελίδα

Καλημέρα, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με έναν δικτυακό τόπο*: Υπάρχουν πολλά links από εξωτερικές σελίδες προς το site μου.
    Σύνδεσμος από εξωτερική σελίδα (άλλοι δικτυακοί τόποι εκτός μηχανών αναζήτησης)

Οι συνδέσεις αυτές είναι θα έλεγα αρκετά περίεργες και μάλλον πρόκειτε για κακόβουλες

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα?

*(IIS hosting environment, ASP.NET)

•  17-11-2012, 15:19 71580 σε απάντηση της 71579

Απ: Σύνδεσμος από εξωτερική σελίδα

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις; Όσο πιο πολλά backlinks έχεις, τόσο περισσότερο traffic και SEO value θα έχει το site σου, είναι κάτι καλό.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αυτά τα backlinks σχετίζουν τη σελίδα σου με άσχετες λέξεις κλειδιά οπότε αυτό να επηρεάζει το ranking της δικής σου σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πρόσφατα ανακοίνωσε η Google ότι μέσω των webmaster tools μπορεί κάποιος να ορίσει ποια από τα backlinks της σελίδας του είναι harmful και να μην τα λαμβάνει υπόψη της. Να ξέρεις ότι ακόμα και αν κάνεις αυτή τη διαδικασία, η Google θα αποφασίσει η ίδια αν τελικά θα λάβει υπόψη της τα links που έδωσες.
    Το πιο σημαντικό είναι ότι έτσι μπορείς να κάνεις ζημιά στο site σου, από πλευράς SEO, οπότε το δοκιμάζεις με δική σου ευθύνη.

Το εργαλείο λέγεται "Disavow links Tool" και το βρίσκεις μέσω των webmaster tools.
    Δεν το έχω δοκιμάσει ώστε να σου πω πως πρέπει να το χρησιμοποιήσεις, και τι πρέπει να προσέχεις.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  17-11-2012, 17:20 71581 σε απάντηση της 71580

Τα backlinks είναι harmful. Αυτό που θέλω αν γίνεται, είναι αν μπορώ με κάποιο τρόπο (ρυθμίσεις IIS, προγραμματιστικά ASP.NET) να αποτρέπω εντελώς τα backlinks.

•  19-11-2012, 01:13 71583 σε απάντηση της 71581

Όχι. Δεν μπορείς να έχεις έλεγχο για το περιεχόμενο σε websites τρίτων.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  19-11-2012, 10:09 71584 σε απάντηση της 71583

Τι μου προτείνετε να κάνω, απλά να τα αγνοήσω ή να κατεβάσω το site ?  Θα ήθελα να μου προτείνετε μια λύση γενικά.
  •  19-11-2012, 10:17 71585 σε απάντηση της 71584

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει αν θέλεις να κάνεις τα τρίτα sites να μην κάνουν link επάνω σου ή θέλεις να αποτρέψεις την πρόσβαση σε όσους έρχονται από αυτά τα links.
    Στην πρώτη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν μπορείς να ελέγξεις ποιοί κάνουν link πάνω σου.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα μπορούσες να παίξεις με το referer και να κάνεις redirect σε αυτούς που έρχονται και έχουν ως referer συγκεκριμένες διευθύνσεις.
    Επίσης, αν τα urls σου όπως λες στα backlinks είναι περίεργα (π.χ. έρχονται με παραμέτρους που εσύ δεν έχεις προβλέψει) ίσως θα μπορούσες να παίξεις λίγο με τα φίλτρα του request filtering του iis για να αποτρέψεις πρόσβαση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  19-11-2012, 11:23 71586 σε απάντηση της 71585

Ισχύει το δεύτερο, αποτροπή πρόσβασης σε όσους έρχονται από τρίτα sites. Τα sites αυτά προέρχονται όλα από εξωτερικό και νομίζω ότι είναι κακόβουλα. Θα με βοηθούσε ένα παράδειγμα κώδικα ASP.NET. αν είναι δυνατό.

Την πληροφορία για αυτά τα  sites την παίρνω από τα statistics του site  (Advanced Web Statistics 7.0) Σύνδεσμος από εξωτερική σελίδα (άλλοι δικτυακοί τόποι εκτός μηχανών αναζήτησης). Σημειώνω ότι σχεδόν όλα είναι domains με κατάληξη .ru

•  19-11-2012, 12:19 71587 σε απάντηση της 71586

Θα μπορούσες να ελέγχεις τον referrer λοιπόν και να κάνεις ένα Response.Redirect κάπου αλλού για όλα τα sites που θέλεις να αποτρέψεις. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να βγάζεις 404.

Κοίταξε πώς παίρνεις το referrer εδώ: http://stackoverflow.com/questions/4258217/getting-the-http-referrer-in-asp-net

Μετά μπορείς να εξετάζεις το string π.χ. για ".ru" και αν περιέχει αυτό, να στέλνεις το request στον αγύριστο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  19-11-2012, 16:48 71590 σε απάντηση της 71587

Πέρα από το ότι βρίσκω περίεργη την άποψη "τα backlinks είναι κακόβουλα", να παρατηρήσω ότι αν παραβιάσεις την έννοια του 404 επιστρέφοντας το για ένα σωστό link, απλά δημιουργείς πρόβλημα στα search engines. Αν θέλεις να εμποδίσεις κάποιον να χρησιμοποιήσει ένα link, το σωστό status code είναι το 403 (FORBIDDEN).

Ο μόνος ίσως λόγος να έχεις θέμα με τα backlinks είναι ότι θέλεις οπωσδήποτε κάποιος να περάσει πρώτα από το home page σου. Παλαιτότερα κάποια sites είχαν αυτή την ανησυχία μέχρι που καταλάβανε ότι έτσι δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στους επισκέπτες του site και απλά τους έδιωχναν. Φαντάσου να έχεις κρατήσει κάπου ένα bookmark, και το site να το ακυρώνει και να σε αναγκάζει να ξαναψάξεις για τη σελίδα από την αρχή.

Αν ο λόγος που επιμένεις να περάσει κάποιος από το homepage είναι οι διαφημίσεις ή να βάλεις κάποιο cookie, θα μπορούσες να κάνεις τον άλλο redirect πρώτα στην αρχική σελίδα αν και αυτό δεν είναι τόσο λειτουργικό. Καλύτερα είναι να βάλεις τον σχετικό κώδικα σε όλες τις σελίδες αντί για να κάνεις redirect κάθε φορά.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems