Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Sql Connection

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostasvit. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 07-06-2013, 08:58. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-06-2013, 10:17 72770

Sql Connection

Παιδιά καλημέρα.

έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων  sql για registration, έχω φτιάξει και την σελίδα με τα αντίστοιχα κουμπιά και όλα καλά μέχρι εδώ.

μόλις τρέχω την εφαρμογή και πατάω το κουμπί για να σώσει την εγγραφή μου βγάζει αυτό το λάθος.κάτι έχω ξεχάσει αλλά δεν μπορώ να το βρω;;;; 

μπορεί να βοηθήσει κάποιος;;;

Server Error in '/' Application.

Object reference not set to an instance of an object.

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error: 

Line 18:     {
    Line 19:         //Create ConnectionString and Inser Statement
    Line 20:         string connectionString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["ConnectionString"].ConnectionString;      string insertSql = "INSERT INTO registerdb (FirstName,LastName,UserName,Password,Email,Address,Gender)" 
    Line 21: 
    Line 22:       + " values (@FirstName,@LastName,@UserName,@Password,@Email,@Address,@Gender)";

Source File: c:\Users\Ecelon\Documents\Visual Studio 2012\WebSites\register\reg.aspx.cs    Line: 20 

Stack Trace: 

[NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
       reg.btnSave_Click(Object sender, EventArgs e) in c:\Users\Ecelon\Documents\Visual Studio 2012\WebSites\register\reg.aspx.cs:20
       System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick(EventArgs e) +9553594
       System.Web.UI.WebControls.Button.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +103
       System.Web.UI.WebControls.Button.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +10
       System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument) +13
       System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData) +35
       System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +1724

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.17929 

Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  06-06-2013, 10:28 72771 σε απάντηση της 72770

Απ: Sql Connection

Το μήνυμα σου λέει ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Δοκίμασες να καλέσεις μία μέθοδο ή property σε ένα αντικείμενο που δεν υπάρχει. 

Και από τη στιγμή που το μόνο αντικείμενο που χρησιμοποιείς στη γραμμή είναι το  ConfigurationManager.ConnectionStrings["ConnectionString"]  , πάω στοίχημα ότι αυτό σου επιστρέφει Null. Μήπως δεν υπάρχει το connection string ή το το έχεις ορίσει με διαφορετικό όνομα, ή σε διαφορετικό section στο web.config?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  06-06-2013, 13:00 72773 σε απάντηση της 72771

txtfirstname error

το ξεπέρασα το προηγούμενο πρόβλημα,ευχαριστώ

τώρα ενώ έχω δηλώσει πχ το txtFirstName σαν ID στων κώδικα μου γράφει το μήνυμα

Error 7 The name 'txtPwd' does not exist in the current context

Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  07-06-2013, 08:58 72890 σε απάντηση της 72773

Απ: txtfirstname error

kostasvit:

το ξεπέρασα το προηγούμενο πρόβλημα,ευχαριστώ

τώρα ενώ έχω δηλώσει πχ το txtFirstName σαν ID στων κώδικα μου γράφει το μήνυμα

Error 7 The name 'txtPwd' does not exist in the current context

Πιστεύω ότι έχεις υπόψη σου, ότι εκτός και αν δηλώσεις διαφορετικά, το ASP.NET κάνει handle τα ονόματα που βάζεις στο HTML κώδικά σου και τα αλλάζει με δικά του, όσον αφορά το client side - θα πρέπει να καταφύγεις σε τεχνικές για να βρεις τα μετασχηματισμένα ονόματα, ή να ορίσεις στα control σου ότι δεν θέλεις να σου τα αλλάζει στο client side...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems