εΧτες πέρασα απο άλλη συνέντευξη για μια ασφαλιστικη-μετιτικη η οποία ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα στην αγγελία( θετικό).
Την συνέντευξη την έκανε ο υπεύθυνος μηχανογράφησης. Εκ πρώτης όψεως δεν έχει καμία σχέση-γνώση με το αντικείμενο (με βάση αυτά που έλεγε). Να φανταστείτε είναι η δεύτερη δουλειά του στην οποία πηγαίνει μετά τις 3.
Η εταιρεία εκπροσωπεί ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού στην Ελλάδα.
Τέλος πάντων έχουνε αναλάβει ένα project για μια από τις εταιρείες που εκπροσωπούνε. Το Project ηταν ήδη ολοκληρωμένο από προηγούμενο (ιδιώτη ή εταιρεία δεν γνωρίζω) όταν το ανέλαβε το τμήμα.
Όλο το project είναι κακοσχεδιασμένο (εαν τυχον δει ο κος Χατζηπαυλής ή ο φίλτατος Ζαχαρίας το database schema θα αλλάξουν πλανήτη)
Το Team αποτελείται απο 3 παλικάρια περιπου στην ιδια ηλικιακή κατηγορία.
Μετά το interview ένα παλικάρι από το team με έβαλε να φτιάξω ενα crud σε web form πάνω σε αυτή την άθλια βάση χωρίς να έχω info για τίποτα.
Να ρωτάω αν θέλει με postback ή webservice, να απαντάει με service.
Ωραία , να ρωτάω αν θέλει με post από asp net στο service ή με Ajax.
Να ρωτάω με ASP AJax toolkit h jquery? Δεν μπορουσε να αποφασίσει.
Ξεκινάω λοιπό να πάω για toolkit. πουθενα στο VS. Οπότε πάω για jquery λέω.
Να ρωτάω θες στην ίδια σελίδα το Insert ή σε στυλ dialog? Δεν αποφάσιζε.
Τελικά το τεστ το αφήσαμε στη μέση και θα ξαναπάω την Δευτέρα ΑΛΛΑ:
Θετικά που εντόπισα
1)Τα παλικάρια είναι ανοικτά σε ιδέες
2) Καποιες τηλεφωνητριες ειναι ωραια πιπινια
3)εμ.....αυτό.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ που εντόπισα
1) Παντελής έλλειψη οργάνωση-μεθοδολογίας. Το Project που αναλάβε η εταιρεία είανι χύμα στο κύμα χωρίς documentation χωρίς τίποτα. Αλλά και ακόμα και τώρα ότι αλλαγές γίνονται , δεν καταγράφονται κάπου.
2) Κάθε μέλος του team δουλέυει με τον δικό του τρόπο. Δεν υπάρχει ας πούμε ένας κοινός τόπος ως προς το ποιός είδος service θα χρησιμποποιήσουνε , ή αν τα απότελέσματα ενός service να επιστρέφονται σε json η xml. Δεν έχουν αναπτύξει κάποια standard γενικότερα.
3) O υπεύθυνος μηχανογράφησης έλεγε πράγματα που με έκαναν να νοιώθω ότι με ανταγωνίζεται μόνο και μόνο για να αποδειχτούν οι απόψεις μου λάθος (κοινώς αυτά που έλεγε ήταν αντίθετα σε κάθε ένοια μεθοδολογίας, προγραμματισμού , project management)
π.χ. Υπ: Εμένα με ενδιαφέρει να τρέχει γ΄ρηγορα.
Εγω- Πως το οριζετε το γρηγορα
Υπ- ως γρήγορα οριζω την ανεκτη "χρηστικη" ταχυτητα της εφαρμογης.
Εγω- Λαθος του λεω. Κανετε καποια τεστ πριν η εφαρμογη βγει στον αερα? Ta performance counters τα κοιτατε στον SQL? τρεχετε profilers πάνω στο debug?
Υπ-Οχι δε κανουμε τετοια (προφανως δεν γνωριζει καν τι ειναι)
Εγω- Και τοτε πως γνωριζεις αν υπαρχει καποιο memory leak στην εφαρμογη?
Υπ- Θα φανει οταν παει live και "βαρεσει" η εφαρμογη (ωραια νοοτροπια λεω απο μεσα μου)
4) Λογω της έλειψης οργάνωσης (αν και για τον υπεύθυνο υπάρχει οργάνωση με βάση τα δικα του standard , τα οποία απλά δεν υπάρχουν) το περιβάλλον ακόμα και πάνω στο τεστ το ένοιωσα αγχωτικό(είχα να νοιώσω έτσι πολλά χρόνια. Ούτε σε μεγάλα project του εξωτερικού δεν είχα στρεσαριστει έτσι) και πήγα για ύπνο από τις 8! κάτι που ε΄χω να το κάνω δεν θυμαάμι από πότε (συνήθως κοιμάμαι κατα τις 3 το βράδυ).
5) Ενοιωσα λες και γύρνούσα 10 χρόνια πίσω ως προς τα εργαλεία ανάπτυξης που χρησιμ οποιούνε( ούτε ενας refactor, το VS(2008-2012
)τελείως γυμνο, ούτε ενα intelicense για την Jquery )
6)Το ωράριο (κάτι που θα πέξει τον σημαντικότερο ρόλο στο αν θα δεχτώ την θέση - με την προυπόθεση οτι θα εχουν δεχτεί εμένα). Σε ερωτηση μου προς τον υπευθυνο
μου απαντησε οτι σχολαμε ποτε στισ 6 ποτε στισ 8 ( απο τις 8 το πρωι) και μου λεει "ο προγραμματισμος ειναι no-λimit οπως γνωριζεις. Φυσικα και του απαντησα οτι κανει λαθος. γενικα πεταγε "σποντες" νομιζοντας οτι ειχε να κανει με καποιον νεοεισερχομενο στον κλαδο. Εαν ειναι ετσι δεν με συμφερει καν πιστευω να αφησω το freelancing ειδικα αν το μισθολογικο ειναι στα ιδια επιπεδα .
για το μισθολογικο δεν ανεφερε κατι συγκεκριμενο.
Την Δευτερα ο υπευθυνος δεν θα ειναι εκει ( ερχεται μετα τις 3) οποτε θα ειμαι μονο με τα παλικαρια (οφειλω να πω οτι τα παιδια συμφωνουνε μαζι μου στα θεματα ελειψης οργανωσης- κατι για το οποιο πιστευω ολοκληρωτικα τηνε υθυνη για αυτην την ελειψη φερει ο υπευθυνος μηχανογραφησης ) και γουσταρανε που δεν κρυβομουνα .
Τι προτείνεται- Υπο την προυποθεση οτι τους κανω , με βαση οτι το περιβαλλον ειναι ανοργανωτο (βασικα ουτε καν εμπειρια σε κατι νεο δεν προκειται να αποκτησω με αυτο τον τροπο εργασιας), το ωραριο "μπατε σκυλοι αλεστε".
Να δεχτω τη δευτερα η να παω στην δευτερη συνεντευξη?