Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Mobile app

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostasvit. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 19-07-2017, 14:22. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  19-07-2017, 13:07 78141

  Mobile app

  Καλημέρα,

  Όταν φτιάχνεις μια εφαρμογή για κινητό είτε Android είτε Windows Phone π.χ ένα app σαν τουριστικός οδηγός για μι περιοχή. Όταν θες να το αναβαθμίσεις όπως το να προσθέσεις έναν νέο σημείο ενδιαφέροντος ή μια φωτογραφία. Αυτό πως μπορεί να γίνει; Data θα τραβάει από μια βάση δεδομένων. Θα πρέπει να υπάρχει και ένα site διαχείρισης ή κάτι άλλο.  

  Ευχαριστώ 

  Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
 •  19-07-2017, 14:22 78143 σε απάντηση της 78141

  Απ: Mobile app

  Καλησπέρα,

  Γενικώς σε τέτοιου είδους εφαρμογές η βάση με τα δεδομένα ενδιαφέροντος μετασχηματίζεται σε μια υπηρεσία, πχ REST API, που όλες οι αναζητήσεις προς την βάση από την εφαρμογή, γίνονται μέσω κλήσεων του API. Επειδή οι κλήσεις αυτές είναι λίγο ως πολύ "δημόσιες", ορατές σε όλους, φροντίζεις να μην μπορεί κάποιος χωρίς κάποιο authentication να έχει προσπέλαση στην υπηρεσία, και σε καμιά περίπτωση να μην μπορεί να δει όλα τα δεδομένα σου με τη μια κλήση. Επειδή τα δεδομένα, είναι μέσα στην βάση, ο client καταφεύγει σε caching των δεδομένων, που η ίδια η εφαρμογή φροντίζει να ανανεώνει, όταν υπάρχει σύνδεση με την υπηρεσία.

  Φυσικά και υπάρχει κεντρική διαχείριση των δεδομένων της βάσης, είτε μέσω ενός web site, είτε άμεσα επάνω στην βάση δεδομένων...

   

  George J.

   


  George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
  w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
  dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems