Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

DotNetNuke Login Page: Κλειδωθήκατε έξω; Ο κλειδαράς!

Εχει συμβεί σε πάρα πολλούς, συνέβη και σε μένα. Σε ένα πρόσφατο project, η συνεργάτις μου άλλαξε κατά λάθος την default login page του dotNetnuke (μέσα από τα site settings) και έβαλε μια σελίδα η οποία δεν περιείχε user login module.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, φυσικά, να μην έχουμε από πουθενά πρόσβαση σε login page και φυσικά να μην μπορούμε να κάνουμε login στο portal.

Ψάχνοντας, ανακάλυψα οτι ένα σωρό κόσμος έχει "κλειδωθεί" έξω από το dotNetNuke του για τον ίδιο λόγο. Φυσικά, η λύση είναι απλή:

1. Αν έχετε πρόσβαση στη database, μπορείτε να βρείτε τον πίνακα Portals και να αλλάξετε το πεδίο LoginTabId σε NULL ωστε το dotNetNuke να "σερβίρει" την default Login Page. (Το tab id που θα δείτε εκεί είναι το id της σελίδας που βάλατε κατά λάθος). Εναλλακτικά, μπορείτε να τρέξετε το εξής query: Update Portals Set LoginTabId=null Where PortalId=xx
(οπου xx το id του portal - αν έχετε μόνο ένα portal, το id του θα είναι 0).

2. Αν δεν έχετε πρόσβαση στη database, τότε ο John Mitchell έχει τη λύση: Σε αυτό εδώ το post του σας δίνει μια σελίδα την οποία μπορείτε να ανεβάσετε στο portal σας, να την καλέσετε και να κάνει αυτή τη "βρώμικη" δουλειά της ενημέρωσης της database για σάς.

Οποια από τις δύο λύσεις και αν ακολουθήσετε, το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι να ξαναδείτε τα περιζήτητα login/password κουτάκια! :)

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 11:15 πμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# re: DotNetNuke Login Page: Κλειδωθήκατε έξω; Ο κλειδαράς!

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 5:27 μμ by nikolaosk

σωτήρη, πολύ καλό άρθρο.

και γω ασχολούμαι με dnn. και αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει πολύ κόσμος

# re: DotNetNuke Login Page: Κλειδωθήκατε έξω; Ο κλειδαράς!

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 5:53 μμ by kodebykosta

ααα, το εχω παθει και εγω.  Ειχα φτιαξει ενα custom login module μια φορα και χρειασηκε να κανω reset το site αρκετες φορες.

# re: DotNetNuke Login Page: Κλειδωθήκατε έξω; Ο κλειδαράς!

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 3:28 μμ by Manos

Πολύ καλό άρθρο.

Μήπως ξέρετε πώς να μεταφέρω τους ήδη εγγεγραμένους χρήστες από την παλιά βάση δεδομένων στην καινούρια του dnn ?

Xρησιμοποιώ το dnn για να αναπτύξω ένα forum. Θέλω τα post των χρηστών και τους ίδιους, να τους μεταφέρω στην νέα βάση που έκανα...'ομως από την βάση δεδομένων λείπει το διάγραμμα και δε μπορώ να βγάλω άκρη

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image