Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
FAQ: Δουλειά στην Ιρλανδία

*** Προσθήκη στις 24/12/2013 ***

Σε όλους όσους δεν είναι προγραμματιστές και με ρωτούν αν υπάρχουν δουλειές στους αντίστοιχους κλάδους που τους ενδιαφέρουν, η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι "δυστυχώς δεν γνωρίζω, καλύτερα να έρθετε σ' επαφή με την ελληνική κοινότητα στην Ιρλανδία".

Η διεύθυνση της ελληνικής κοινότητας είναι: http://www.helleniccommunity.ie/contact

Ίσως κάποιος εκεί να μπορεί να σας βοηθήσει.

 *** Αρχικό κείμενο ***

Τον τελευταίο καιρό έχω πάρει πολλά μηνύματα από ανθρώπους που με ρωτούν πώς είναι τα πράγματα στην Ιρλανδία κι αν υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας. Σκέφτηκα λοιπόν ότι το θέμα μπορεί να ενδιάφέρει κι άλλους και αποφάσισα να γράψω δημόσια αυτά που λέω ιδιωτικά.

Από το ξεκίνημα θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: όσα αναφέρω βασίζονται στις προσωπικές μου απόψεις και στις προσωπικές μου εμπειρίες, οπότε δεν είναι ούτε αντικειμενικά (με την επιστημονική έννοια), ούτε εγγυημένα, ούτε έχουν καθολική ισχύ.

Ιδού λοιπόν μια λίστα με συνηθισμένες ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους. Αν κάτι νομίζετε ότι λείπει, γράψτε το στα σχόλια και θα προσπαθήσω ν’ απαντήσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς είναι τα πράγματα στην Ιρλανδία; Υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Ιρλανδία είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλή περίπτωση από πλευράς ποιότητας ζωής. Βέβαια πάντα έχει σημασία τι ψάχνει κανείς για να είναι ευτυχισμένος, γι’ αυτό θα γίνω λίγο πιο συγκεκριμμένος.

Η χώρα είναι πολύ πιο μικρή απ' την Ελλάδα. Αν δεν κάνω λάθος οι Ιρλανδοί είναι 4 εκ. και υπάρχουν περίπου άλλο 1 εκ. ξένοι. Το Δουβλίνο μου είχε φανεί αρχικά σαν μεγάλη επαρχιακή πόλη, όχι σαν χαοτική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπως είναι το Λονδίνο ή ακόμα κι η Αθήνα.

Η εγκληματικότητα είναι χαμηλή και συνήθως περιορίζεται σε συγκεκριμμένες περιοχές που έχουν και τη σχετική φήμη. Υπάρχει έντονη πνευματική ζωή, όπως θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα κλπ. Σχετικά με τη νυχτερινή ζωή, μάλλον δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσει πληροφορίες, αλλά κανένας δεν κινδυνεύει να μείνει “στεγνός” στην Ιρλανδία όπου υπάρχει μία irish pub ανά 100 μέτρα...

Η ζωή είναι πολύ πιο απλή και εύκολη εδώ. Το κράτος δεν ταλαιπωρεί τον πολίτη εκ πεποιθήσεως και οι περισσότερες συναλλαγές με αυτό μπορούν να γίνουν μέσω internet. Θα πω χαρακτηριστικά ότι από τότε που ήρθα (2009) μόνο μία φορά πήγα σε δημόσια υπηρεσία, την πρώτη, όταν έπρεπε να βγάλω PPSΝ, δηλαδή το αντίστοιχο του ΑΦΜ/ΑΜΚΑ. Άλλο παράδειγμα είναι οι συναλλαγές με την εφορία, όπου μπορείς να προσθέσεις εισοδήματα που ξέχασες να δηλώσεις ή φοροαπαλλαγές που ξέχασες να ζητήσεις για 3 χρόνια πίσω. Τη στιγμή που κάνεις την ηλεκτρονική δήλωση, υπολογίζεται η διαφορά φόρου που χρωστάς ή σου χρωστάνε και τελειώνει η υπόθεση εκεί.

Ένα πράγμα που ξενίζει τους Έλληνες είναι ότι κάθε φορά που πας στο γιατρό ή στο φαρμακείο για να πάρεις συνταγογραφημένα φάρμακα, πληρώνεις στο ακέραιο την τιμή. Στο τέλος του χρόνου στέλνεις τις αποδείξεις στην ασφαλιστική σου εταιρεία, αυτοί σου δίνουν ένα ποσό και σου επιστρέφουν τις αποδείξεις, τις οποίες φυλάς (μήπως ζητήσει ποτέ κανείς να τις ελέγξει) και υποβάλεις μια ηλεκτρονική αίτηση επιστροφής φόρου για τα υπόλοιπα, επιβεβαιώνεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου και τα χρήματα πιστώνονται εκεί σε 1-2 μέρες.

Από πλευράς φυσικής ομορφιάς, και πάλι η Ιρλανδία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Βεβαίως μιλάω για απότομους βράχους που κρέμονται πάνω απ’ τον Ατλαντικό, λίμνες, ποτάμια, καταπράσινες κοιλάδες, δάση κλπ, όχι παραλίες για μπάνιο. Βλέπει κανείς τουρίστες να πηγαίνουν για παρακολούθηση φαλαινών στ’ ανοιχτά, ή για εκδρομές στους μεγαλιθικούς αρχαιολογικούς χώρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς είναι ο καιρός στην Ιρλανδία; Βρέχει συνέχεια; Βγαίνει ποτέ ο ήλιος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προσφάτως κυκλοφόρησε μια διαφήμιση για μεταλλικό νερό που έλεγε το εξής: "so Irish, it thinks the sun is a newspaper"!

Σοβαρά τώρα, σε όλες τις βόρειες χώρες ο ήλιος βγαίνει τακτικά, αλλά δεν ζεσταίνει. Το χειμώνα οι μέρες είναι πολύ μικρές και το καλοκαίρι πολύ μεγάλες. Για παράδειγμα γύρω στα Χριστούγεννα δε βλέπω ποτέ τον ήλιο, γιατί πιάνω δουλειά στις 8:30 που μόλις αρχίζει να
ξημερώνει, ενώ βραδυάζει γύρω στις 4:00 το απόγευμα που δεν έχω σχολάσει ακόμα. Το καλοκαίρι πάλι έχει αρκετό φως μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Βρέχει πολύ συχνά, οπωσδήποτε 3-4 φορές την εβδομάδα, αλλά σπάνια συνέχεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το χαρακτηριστικό του καιρού είναι ότι μεταβάλλεται συχνά μέσα στη διάρκεια της μέρας, κυρίως το καλοκαίρι. Κάνει επίσης πολύ κρύο στην καρδιά του χειμώνα, αλλά με γάντια, κασκόλ κι ένα καλό παλτό (αδιάβροχο με κουκούλα) τη βγάζει κανείς μια χαρά. Πάντως, σε γενικές γραμμές, ο καιρός εδώ είναι πιο ήπιος απ' ό,τι στην Αγγλία.

Προσωπικά προτιμώ τον κάπως ψυχρό καιρό περισσότερο απ' ό,τι την ατελείωτη ζέστη. Άλλοι πάλι Έλληνες που ξέρω διαμαρτύρονται ατελείωτα. Οι δε Ιρλανδοί σιχαίνονται τόσο τον καιρό που πάνε συνήθως διακοπές σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη!

Συμπέρασμα: ο καιρός σε άλλους αρέσει, και σ' άλλους δεν αρέσει. Οι δεύτεροι είναι περισσότεροι. Όποιος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ήλιο ή έχει αρθριτικά, εδώ μάλλον θα υποφέρει. Βέβαια τον περισσότερο καιρό ένας προγραμματιστής βρίσκεται σε κλειστούς χώρους, κλιματιζόμενους και με τεχνητό φωτισμό, οπότε ο καιρός δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση (έως και το τραμ έχει θέρμανση).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Ιρλανδία δεν είναι στην ίδια δεινή οικονομική κατάσταση με την Ελλάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θα το έλεγα. Η ιρλανδική οικονομία δεν νομίζω ότι ήταν ελλειματική πριν η προηγούμενη κυβέρνηση αποφασίσει να εγγυηθεί τις καταθέσεις ΚΑΙ τα ομόλογα των υπερχρεωμένων ιδιωτικών τραπεζών. Το κράτος εδώ “καταστράφηκε” από τις τράπεζες, όχι το ανάποδο.

Τέλος πάντων, μέχρι στιγμής, παρ' όλο που έχουμε κι εδώ τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και bailout, η καθημερινότητα δε μοιάζει καθόλου με την ελληνική. Δεν υπάρχουν απεργίες και πορείες διαμαρτυρίας. Η τρόικα έρχεται μια φορά το τρίμηνο, ελέγχει τους λογαριασμούς του προηγούμενου τριμήνου, βρίσκει τα πάντα να είναι όπως έχουν συμφωνηθεί στο αντίστοιχο μνημόνιο, δηλώνει ευχαριστημένη και φεύγει χωρίς απειλές ή επιπλέον απαιτήσεις. Επίσης δεν υπάρχει συνεχής ενασχόληση με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Η σχετική συζήτηση γίνεται μια φορά το χρόνο, το Νοέμβριο, όταν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, και μετά σταματάει η συζήτηση κι αρχίζει η εφαρμογή.

Γκρίνα υπάρχει βεβαίως, ανεργία, περικοπές στο δημόσιο τομέα, στεναχώρια και δυσκολίες αξιοπρεπούς επιβίωσης κυρίως των πολύ χαμιλόμισθων στρωμάτων που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του κράτους και άρα πλήτονται δυσανάλογα από τις περικοπές. Οι Ιρλανδοί λατρεύουν να βρίζουν τη χώρα τους και να λένε πόσα στραβά υπάρχουν. Πάντως δεν υπάρχει μόνιμη και πανταχού παρούσα μιζέρια, τουλάχιστον στους κύκλους που κινούμαι.

Το μεγάλο καλό της Ιρλανδίας είναι ότι με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης, συνδικάτων εργαζομένων και εργοδοτών έδωσε ειδικό φορολογικό καθεστώς στις εταιρείες, οπότε προσέλκυσε όλες τις πολυεθνικές, οι οποίες έφεραν άλλον αέρα και πολύ τεχνογνωσία στην αγορά. Επίσης έφεραν πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό στους τομείς των υπηρεσιών και κυρίως του IT που μας ενδιαφέρει.

Αυτό είναι άλλο ένα σοκ για τους περισσότερους Έλληνες που έρχονται εδώ: η πλειοψηφία των Ιρλανδών είναι pro-business και αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις ως πηγή εισοδημάτων για όλη την κοινωνία (χωρίς μπουρί της σόμπας στο χέρι κλπ).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν δουλειές για προγραμματιστές; Ποιος μπορεί να με συστήσει σε πιθανούς εργοδότες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δουλειές για προγραμματιστές με εμπειρία πάνω από 5 χρόνια σε Java ή .NET υπάρχουν πολλές. Για να βρει κανείς δουλειά δε χρειάζεται να υποχρεωθεί σε κανένα, ούτε να έχει κάποιον που να μεσολαβήσει. Υπάρχουν πολλά (εννοώ πολλές δεκάδες)
γραφεία με recruiters που αναλαμβάνουν να προμηθεύσουν με κατάλληλο προσωπικό τις εταιρείες που κάνουν προσλήψεις. Αυτοί οι recruiters πληρώνονται από τις εταιρείες, όχι από τους ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά. Μπορεί λοιπόν ο ενδιαφερόμενος να έρθει σ' επαφή με ένα ή περισσότερα τέτοια γραφεία για να να πάρει μια ιδέα από το τι ζητάνε οι
εργοδότες, τι μισθούς δίνουν κλπ. Μερικά απ' τα γραφεία ασχολούνται όχι μόνο με την ιρλανδική, αλλά και με τη βρεττανική αγορά, οπότε μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια.

Οι recruiters αυτοί δραστηριοποιούνται και στο LinkedIn στα user groups των προγραμματιστών, οπότε είναι πολύ εύκολο να
επικοινωνήσει κανείς μαζί τους χωρίς να τους ξέρει προσωπικά και να τους ζητήσει πληροφορίες. Ως παράδειγμα αναφέρω τον Stephen Daly απ’ την εταιρεία EOLAS που με βοήθησε να βρω την τωρινή μου θέση (τηλ. 00 353 1 2866666, email [email protected]). Πρόσφατα μάλιστα μου είπε ότι ενδιαφέρεται να δει και άλλα βιογραφικά απ’ την Ελλάδα και μου έστειλε μερικές θέσεις για τις οποίες ψάχνει υποψηφίους (θα τις επισυνάψω στο τέλος του κειμένου).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στη δουλειά μου κάνω τα πάντα, εκτός απ’ τις πωλήσεις (sysadmin, DBA, προγραμματιστής, tech support). Υπάρχει ζήτηση γι’ ανθρώπους σαν και μένα στην Ιρλανδία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η συμβουλή μου είναι να διαλέξεις αυτό που κάνεις καλύτερα και να επικεντρωθείς σ’ αυτό. Εδώ πολύ σπάνια οι άνθρωποι κάνουν πολλές και διαφορετικές δουλειές και μόνο εάν δουλεύουν σε πολύ μικρές εταιρείες (<10 ατόμων) ή start-ups. Επειδή συνήθως τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα, υπάρχει και μεγαλύτερη εξειδίκευση. Π.χ. η προηγούμενη εταιρεία όπου δούλευα είχε 650 υπαλλήλους και εθεωρείτο μεσαία+. Τώρα δουλεύω σε μια εταιρεία 120 ατόμων που θεωρείται μικρομεσαία.

Όταν πρωτοήρθα τόνιζα ότι είμαι σε θέση να εργαστώ αποδοτικά χωρίς specifications γιατί στην Ελλάδα αυτό ήταν σπουδαίο προσόν. Εδώ με κοιτάζανε καλά-καλά, γιατί δε συνηθίζουν το σύστημα πλημύρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι τυπικά προσόντα πρέπει να έχω για να βρω δουλειά; Πρέπει να είμαι certified;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλες οι αγγελίες που δημοσιεύονται συμπεριλαμβάνουν στα απαραίτητα προσόντα και πτυχίο σχετικό με το αντικείμενο, αλλά η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τυπικά προσόντα (σεμινάρια, πτυχία κλπ) ζητάνε μόνο από τους νεοεισερχόμενους στην
αγορά εργασίας. Απ' όλους τους άλλους ζητάνε συγκεκριμμένη εμπειρία, η οποία να μπορεί ν’ αποδειχθεί.

Certifications ζητάνε μόνο οι εταιρείες παραγωγής customised software που είναι Microsoft partners.

Όσον αφορά σεμινάρια και ειδικές γνώσεις, αυτό που αξίζει τον κόπο να έχει κανείς ως εφόδιο (έστω και ως θεωρητική γνώση) είναι ευχέρεια στις agile διαδικασίες, γιατί αυτές χρησιμοποιεί το 95% των πολυεθνικών που είναι οι μεγαλύτεροι εργοδότες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο καιρό παίρνει συνήθως η διαδικασία αναζήτησης εργασίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δική μου εμπειρία είναι αποκλειστικά για πολύ senior θέσεις, οπότε δεν είναι χαρακτηριστική για όλο το εύρος και το βάθος της αγοράς. Με δεδομένο λοιπόν ότι όσα γράφω δεν ισχύουν για όλες τις θέσεις και για όλα τα επίπεδα, η διαδικασία που αντιμετώπισα και όταν ήρθα, και όταν άλλαξα δουλειά το Νοέμβριο του 2012, ήταν η εξής:

  1. συζήτηση με το recruiter που πληρώνεται για να μαζεύει βιογραφικά που ταιριάζουν με τις προδιαγραφές της θέσης
  2. τηλεφωνική συνέντευξη με τεχνικές (και μη) ερωτήσεις, όπου ο στόχος είναι να κόψουν τη σαβούρα
  3. face-to-face τεχνική συνέντευξη, όπου ο στόχος είναι να εκτιμήσουν επακριβώς τις δυνατότητες και την εμπειρία του υποψηφίου στο αντικείμενό του (συχνά περιλαμβάνει και γραπτές εξετάσεις περίπου 30-45', παρουσίαση projects που έχεις κάνει στο whiteboard, κτπ)
  4. face-to-face συνέντευξη με κάποιον από το human resources, όπου ελέγχουν τη
    συμπεριφορά σου και τη δυνατότητά σου να λειτουργείς σε ομάδα, και συζητούν τα οικονομικά και πρακτικά ζητήματα
  5. εάν σε θέλουν όλοι μέχρι εδώ, σου κάνουν μια προσφορά αμέσως. Αν όμως η θέση που ζητάς έχει αυξημένη ευθύνη, τότε σε περνάνε και από δεύτερη τεχνική συνέντευξη. Χοντρικά, η πρώτη τεχνική συνέντευξη είναι από τους μελλοντικούς
    συναδέλφους σου και η δεύτερη από τους μελλοντικούς προϊσταμένους σου, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν εάν ταιριάζεις στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.
  6. εάν όλα πάνε καλά, προσλαμβάνεσαι και για 6 μήνες είσαι υπό επιτήρηση και μπορούνε να σε διώξουνε χωρίς καν να σου πούνε το λόγο.
  7. μετά το 6μηνο περνάς από evaluation από τον προϊστάμενό σου, κι αν όλα πάνε καλά, τότε πληρώνεται ο recruiter που σε πρότεινε και εσύ γίνεσαι κανονικός υπάλληλος με full benefits, όπως προβλέπεται απ' το συμβόλαιό σου.

Με δεδομένο ότι κάποιος ψάχνει στα σοβαρά και αφιερώνει χρόνο στο να μάθει ή να φρεσκάρει πράγματα που πιστεύει ότι θα του ζητήσουν στις τεχνικές συνεντεύξεις, καθώς επίσης με δεδομένο ότι χρειάζονται 3-4 τηλεφωνικές και face-to-face συνεντεύξεις για να πάρει κανείς το κολάι, η όλη διαδικασία δεν μπορεί να πάρει λιγότερο από ένα τρίμηνο, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση που κάποιος πηγαίνει σε άλλη εταιρεία του ίδιου χώρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα παίρνει περίπου ένας προγραμματιστής; Ποιο είναι το status των προγραμματιστών στην επιχείρηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αμοιβή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εμπειρία σε χρόνια εργασίας, η γνώση ειδικών θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με το core business του εργοδότη (π.χ. αν έχεις δουλέψει για πολλά χρόνια στους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του), η επάρκεια στη χρήση εργαλείων και διαδικασιών που χρησιμοποιούνται απ’ την ομάδα στην οποία θα ενταχθείς, η τυχόν ευθύνη που θ’ αναλάβεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του παραγόμενου software ή στην τεχνική “διοίκηση” της ομάδας, το είδος της εταιρείας κλπ.

Πρακτικά, για την πλειοψηφία των προγραμματιστών που γράφουν αποκλειστικά κώδικα με 5+ χρόνια εμπειρίας οι μισθοί κυμαίνονται μεταξύ 45 και 65 χιλιάδων το χρόνο (μικτά). Υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις (π.χ. οι έχοντες μεγάλη εμπειρία σε front office χρηματιστηριακών εφαρμογών σε WPF) που χτυπάνε άνετα 90-120 K, αλλά αποτελούν εξαίρεση.

Το status των προγραμματιστών είναι συνήθως εξαιρετικά υψηλό μέσα στην επιχείρηση. Μπορεί αυτό να φαίνεται περίεργο, αλλά η διαφορά έγκειται στο ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που κάνουν επενδύσεις (και άρα προσλήψεις) είναι νέας τεχνολογίας. Αυτό στην Ελλάδα το λένε όταν βάζουνε υπολογιστές στο λογιστήριο, αλλά εδώ σημαίνει ότι το
μεγαλύτερο πάγιο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το λογισμικό της και η τεχνογνωσία που έχει για να κάνει τη δουλειά της (όποια κι αν είναι αυτή) 24x7x365. Το προσωπικό του ΙΤ στις εταιρείες νέας τεχνολογίας δεν είναι αυτοί που “καθαρίζουν τα σκατά” όσων ασχολούνται
με το core business, αλλά αυτοί που παράγουν και τρέχουν το core business σε καθημερινή βάση. Γι' αυτό και έχουν αυξημένο κύρος, αλλά και αυξημένες υποχρεώσεις επαγγελματισμού και γνώσης του αντικειμένου.

Job Specs
Προσοχή: είναι αληθινά – αν υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια θέση, απευθυνθείτε στο recruiter που αναφέρεται στο κείμενο.

Job Spec #1  

My Dublin based client currently requires an experienced Multi-Threaded C# Developer to join their existing team in a permanent role.
• Relevant computer science bachelor’s or post-graduate degree
• At least 5 years professional programming experience
• At least 3 years experience with C#
• Experience of network programming via sockets
• An ability to properly structure multi-threaded software applications involving network and serial device communications
• Demonstrable practical experience of the SDLC (Software Development Life Cycle), development process best practices, configuration management, etc.
• Experience of Visual C++ and MFC desirable
• Relational database experience desirable
• An appreciation of embedded development in C is desirable
This is an excellent role offering a strong salary for the right candidate. Should you be interested, please contact Stephen Daly on 01 2866666 or [email protected] for immediate consideration.

Job Spec #2

C# Developer
Overview:
My Dublin based Banking client currently requires an experienced C# Developer for a permanent role to join their existing team.
C# Developer Job Description:
Application Development Duties
• Ensure that solutions are designed with robustness in mind based on the company’s published standards
• Ensure that new systems are built in a bullet proof way that best ensures that functional requirements are met whilst also ensuring that service qualities (Performance, scalability, extensibility) for the present and for the future are achievable
• Ensures all design and development is agreed within technical committees, and follows company SDLC and design concepts
C# Developer Skill Set:
Primary Duties:
• 3-5 Years C#.Net Development experience
• Other favourable technologies include ASP, XML, Business Objects, MQ, Java
• Databases: Exposure to Oracle, MS SQL Server and Data Warehouses, ETL Technologies
• Operating systems: Exposure to a variety of systems is preferable but not essential, (Windows Server, Unix etc)
• Excellent communicator both verbally and written
• Practical and open minded, able to use own and commercial judgement to balance process against delivery
• Ability to work as part of a team and on one’s own initiative
• Setting standards and best practice for future work
• Consulting with and mentoring other team members to raise the bar overall
• Experience in the financial services industry is beneficial
• Analysis, documentation and implementation of critical business solutions, utilizing many technologies, over tight business-defined time-scales
• Top quality analytical and problem solving skills
• A proactive and ‘can do’ attitude is required at all times
Secondary Duties:
• Proactively manage the production of install plans, change management requests and the handover to the production support and contingency teams.
• Ensuring all production changes are correctly prioritised, developed, and tested before release into production
Remuneration Package:
This is an excellent role with a leading client on an exciting project, paying a strong salary and benefits package. Should you be interested please contact Stephen Daly on 01 2866666 or [email protected] for immediate consideration.

Job Spec #3

Overview:

My Dublin City Centre based client currently requires an experienced Winforms Developer with strong C# experience to join their existing team in a permanent role.

Winforms Developer Job Description:

Permanent position as a member of a highly skilled team tasked with designing, implementing and maintaining a range of Service Oriented Architecture based technologies. You will have a track record of delivering Win Forms based solutions with particular emphasis on both scalability and reliability. You will have specific experience in Microsoft C#, ASP.NET and a deep understanding of the .NET Framework. Some Multi-Threading experience would be beneficial but is not essential.

The role is enhancing and supporting existing business tools and developing new toolsets.

  • Experienced in full life cycle of software development; requirements analysis, design, development, testing, implementation
  • Experience consuming webservices and integration against 3rd party service providers
  • Familiarity with process modelling techniques
  • Understanding of object-oriented analysis and design techniques
  • Experience in creating software architecture documents or other design artefacts
  • Experience working with end user to define functional requirements and translation into technical specification

The successful candidate

The successful candidate should have proven track record in a technically challenging development environment. Experience of software development life cycle; specifically, development, testing and deployment as well as the documentation associated with each step. Strong analytical skills for effective problem solving.

The candidate should have excellent written and verbal communication skills and the ability to grasp issues quickly and make educated, critical judgment. The candidate must work well within a process driven environment specifically with attention to detail and actively promote adherence to process. The candidate will need to be a good team player, but will also be able to work autonomously with a minimum of supervision. Being able to work under pressure and meet tight deadlines is a must.

Skill Set:

  • Strong Knowledge (at least 4 years) of C#, and Microsoft development technologies [the .NET CLI and .Net Framework], and a good understanding of OO Programming
  • Multi-Threaded Concurrent Transaction Processing
  • Good experience in developing user interfaces and knowledge of .Net WinForms controls
  • Web Services and SOA experience.
  • Experience with SQL Server and TSQL advantageous
  • Experience of source control & working on multiple versions of the software, i.e. development, test & production code bases simultaneously.

Remuneration Package:

This is an excellent role with a top client, paying a strong salary and benefits package. Should you be interested please contact Stephen Daly on 01 2866666 or[email protected] for immediate consideration.

Job Spec #4

Overview:
My Dublin City Centre based client currently requires an experienced C# .Net Web Developer to join their existing 20+ person development team in a permanent role.

Web Developer Job Description:

Key Aspects of the Role

Designing, documenting, coding and unit testing of the web-based front end requirements for a multi-tiered system using ASP.NET, JavaScript & Adobe Flex, within specification and on time. Support System Test and participate in the handover of builds to release management and production teams. Provide accurate timeframes for projects and change requests & working to help Project Manager achieve deadlines.

Assist in the maintaining, tuning, issue resolution and modification of production applications to keep performance at an optimum level, according to technical and functional specifications. Taking pro-active steps to ensure higher availability and faster performance of web based solutions. Assist in the definition and implementation of development best practice, environments, and tools. Assist in the evaluation and recommendation of new technologies, platforms, and software.

The successful candidate

The successful candidate should have proven track record in a technically challenging development environment. Experienced in full life cycle of software development; including requirements analysis, design, development, testing, implementation and documentation of each step. Strong analytical skills for effective problem solving. The candidate should have excellent written and verbal communication skills and the ability to grasp issues quickly and make educated, critical judgment. The candidate will need to be a good team player, but will also be able to work autonomously with a minimum of supervision. Being able to work under pressure and meet tight deadlines is a must.

Technical Skillset:

  • Has a minimum of four years experience in a large web development environment
  • Strong knowledge and experience of ASP.NET, C#, and Microsoft development technologies.
  • Strong knowledge and experience of JavaScript, AJAX, JSON
  • Strong knowledge and commercial experience of Web UI technologies - HTML, CSS, dynamic HTML, XHTML, JQuery, XSLT.
  • Knowledge and experience of Web Services technologies including XML, SOAP, WSDL, MS IIS 6.0
  • Experience of source control & working on multiple versions of the software, i.e. development, test & production code bases simultaneously.

Advantageous

  • Experience of mission critical high volume transactional
  • Experience of Adobe Flex - ActionScript.
  • Experience of developing multi-lingual solutions.
  • Experience of MS SQL Server, MSMQ, VSS.
  • Experience of the Financial Industry

Remuneration Package:
This is an excellent permanent role with one of Irelands leading .Net Development environments. A strong salary plus benefits package and bonus is on offer for this role. Should you be interested in discussing it further, please send me an updated CV ASAP to [email protected] for immediate consideration or call me on 01 2866666.

Share
Posted: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 5:57 μμ από το μέλος Παναγιώτης Παρίσης
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

Σχόλια:

giorgos anestiadis έγραψε:

Πολύ καλό κ πολύ κατατοπιστικό.Ευχαριστούμε! Θα μπορούσες μήπως να μας πεις και λίγα λόγια για το κόστος ζωής πχ ενοίκια, φαγητό,super market κτλ;

# Φεβρουαρίου 13, 2012 12:41 μμ

Παναγιώτης Παρίσης έγραψε:

Για ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια/διαμερίσματα κλπ οι τιμές παίζουν ανάλογα με την περιοχή, τον αριθμό των υπνοδωματίων, αν είναι επιπλωμένα, αν είναι καινούρια κλπ. Μπορεί κανείς να δει σχεδόν τα πάντα εδώ: http://www.daft.ie/. Έτσι για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, ένα διαμέρισμα δυάρι καινούριο επιπλωμένο (με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές) στα νότια προάστια του Δουβλίνου (που είναι το αντίστοιχο των βορείων προαστίων της Αθήνας) είναι περίπου €1.100,00 το μήνα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κοινόχρηστα. Επιπλέον πληρώνεις μόνο το ρεύμα και το γκάζι που καις (το νερό προς το παρόν είναι δωρεάν, αλλά το ιρλανδικό μνημόνιο προβλέπει ότι θ' αρχίσει να χρεώνεται από φέτος).

Το φαγητό έχει πάλι πολλές μεταβλητές. Θ' αναφέρω μερικές τιμές ειδών super market για παράδειγμα:

μπανάνες 1,25 / kg

πατάτες (baby) 1,99 / kg

τσάι 80 φακελάκια 5,50

τυρί cheddar 400 gr 5,29

ντοματάκια 2.99 / kg

μπαγκέτα (γαλλικό ψωμί) 1,42

φυσικός χυμός πορτοκάλι 2 lt 4,09

6 μεγάλα αυγά 2,25

λεμόνι το κομμάτι 40c

πιπεριά το κομμάτι 89c

10 λουκάνικα Φρανκφούρτης 1,49

γάλα 1,75 lt 1,99

Φυλλάδιο με προσφορές του Tesco: http://www.tesco.ie/pricenews/

Προσφορές του Aldi: http://www.aldi.ie/

# Φεβρουαρίου 13, 2012 9:40 μμ

gbas έγραψε:

ευχαριστούμε πολύ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες :)

# Φεβρουαρίου 15, 2012 1:09 μμ

Γιώργος έγραψε:

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι και στην Ελλάδα όλα μια χαρά ήταν πριν ο “πρώην” (;;;) πρωθυπουργός αποφασίσει να μας βάλει με το ζόρι στο ΔΝΤ. Στην τελική όλες οι χώρες με δανεικά ζουν.

Κατά τα άλλα ένα πολύ καλό και κατατοπιστικό άρθρο. Μόνο μια παρατήρηση.

Προσωπικά θεωρώ εντελώς χαζό να μιλάμε για μεικτές αποδοχές (το κάνουμε και στην Ελλάδα). Εμένα με ενδιαφέρουν τα καθαρά διότι από τα καθαρά θα πληρώσω τον μπακάλη και το ενοίκιο.

Αν σου είναι εύκολο λοιπόν πες μας τι ποσοστό σου κρατούν σε φόρους, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

# Μαρτίου 19, 2012 10:55 πμ

Παναγιώτης Παρίσης έγραψε:

Για να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα την παρατήρησή σου για το ΔΝΤ. Το έγραψα ξεκάθαρα στο blog ότι και η Ιρλανδία έχει πάρει δάνειο από το ΔΝΤ και ότι υφίσταται ακριβώς τους ίδιους ελέγχους από την ίδια τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ).

Όσο για την αναφορά στις μικτές αποδοχές, αυτό δεν είναι καθόλου χαζό αλλά απαραίτητο, γιατί οι καθαρές αποδοχές εξαρτώνται από εξω-εργασιακούς παράγοντες, όπως π.χ. άλλα εισοδήματα, οικογενειακή κατάσταση, αριθμός παιδιών, κατάσταση υγείας, αν πληρώνεις ενοίκιο κλπ. Για να το πω απλά, ένας παντρεμένος με 2 παιδιά με μικτές αποδοχές 50.000 κι ένας ανύπαντρος χωρίς παιδιά με μικτές αποδοχές 70.000 βάζουν χοντρικά στην τσέπη τα ίδια λεφτά κάθε μήνα. Μπορείς να υπολογίσεις τις κρατήσεις σου ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση εδώ: http://taxcalc.eu/

Ούτε και οι μικτές αποδοχές είναι οι μόνες απολαβές που μπορεί να πάρει ένας εργαζόμενος. Για παράδειγμα  πολλές εταιρείες προσφέρουν bonus που κυμαίνεται περίπου στο 10% των μικτών ετήσιων αποδοχών ή/και benefits, π.χ. health insurance (ασφαλιστική κάλυψη υγείας), pension contributions (ο εργοδότης βάζει λεφτά στην προσωπική συνταξιοδοτική σου μερίδα), επιπλέον μέρες πληρωμένης άδειας κλπ.

# Μαρτίου 19, 2012 11:45 πμ

Γιώργος έγραψε:

Το σχόλιο μου δεν ήταν για το ΔΝΤ. Για τον Παπανδρέου ήταν και κόλλαγε στο σχόλιο σου για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Είμαι από αυτούς τους κακούς ανθρώπους που πιστεύουν (και έχουν ακράδαντα επιχειρήματα) ότι ο Παπανδρέου σκόπιμα κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδος. Το σάπιο Ελληνικό σύστημα είχε πολλά χρόνια ζωής ακόμα και άρα πολλές ευκαιρίες για να διορθωθεί με έναν σωστό και πατριώτη πρωθυπουργό. Μεγάλη κουβέντα αυτό.

Αυτό που λες με τα μικτά το καταλαβαίνω και έχεις δίκιο και το site που δίνεις θα βοηθήσει για τον καλύτερο σχηματισμό της εικόνας για τους ενδιαφερόμενους. Το πρόβλημα είναι όπως ανέφερα, ότι μόνο άμα ξέρεις τι μπαίνει στην τσέπη μπορείς και να εκτιμήσεις αν πραγματικά αξίζει και τι δυνατότητες θα σου δώσει. Σίγουρα δεν μπορείς εσύ να μιλήσεις για την περίπτωση του καθενός αλλά και εμείς δεν γνωρίζουμε τις εκεί συνθήκες.

Ας πούμε ότι ο χαρακτηρισμός 'χαζό' είναι προσωπικό απωθημένο και βασισμένο στα ελληνικά δεδομένα. Πάω σε συνέντευξη για μισθωτός και με ρωτάνε πόσα θέλω. Όταν τους το λέω με ρωτάνε 'Μικτά;'. Από την στιγμή που ο εργοδότης πληρώνει φόρους και ταμεία, γιατί να ζητήσω τον μισθό μου σε μικτά; Ελπίζω να ξεκαθάρισα κάπως την θέση μου.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν ο εργοδότης πληρώνει τίποτα εκ μέρους του εργαζομένου (πχ. παρακράτηση φόρου, ασφαλιστικά ταμεία κτλ) ή ο εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για όλα;. Δεν εννοώ τις εξτρά παροχές όπου μπορεί να συμμετέχει αν το θέλει. Εδώ μάλλον κολλά το “η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα” αλλά προτιμώ να μην υποθέτω.

# Μαρτίου 22, 2012 1:43 μμ

Παναγιώτης Παρίσης έγραψε:

Έβαλα ένα σενάριο στο taxcalc για να υπάρχει ως παράδειγμα: για 55.000 μικτά δίνει 41.883 καθαρά σε παντρεμένο με ένα παιδί χωρίς καμμία άλλη φοροαπαλλαγή (ενοίκιο, ιατρικά έξοδα κτπ).

Ο εργοδότης πληρώνει κι εδώ το αντίστοιχο του ΙΚΑ που λέγεται PRSI. Δεν ξέρω πώς ακριβώς υπολογίζεται, πάντως το PRSI του εργοδότη είναι περίπου 3πλάσιο απ' το PRSI του εργαζομένου. Επιπλέον ο εργοδότης, όπως και στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε είδους παρακράτηση φόρου (income tax, universal social charge κλπ) που επιβάλλει η κυβέρνηση και να τους αποδίδει στο κράτος. Ο εργαζόμενος δεν κάνει ούτε καν δήλωση μια φορά το χρόνο.

# Μαρτίου 22, 2012 9:22 μμ

Σοφία νεμεση έγραψε:

Ειναι κατατοπιστικό και πολυ ωραίο το άρθρο Παναγιώτη , απλα θα ήθελα να σε ρωτησω αν γνωρίζεις έστω έξω ακοής για αλλα επαγγέλματα όπως τα επαγγέλματα στο χώρο εστίασης . Αν ειναι εύκολο να βρεθεί εργασια κι αν αμοιβεται καλα . Θα μου ήταν χρήσιμη η απάντηση σου

# Δεκεμβρίου 18, 2013 1:08 μμ

Παναγιώτης Παρίσης έγραψε:

@Σοφία:

Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα για τους άλλους κλάδους, αλλά μπορείς να ρωτήσεις την ελληνική κοινότητα για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεσαι. Κάποιος μπορεί να ξέρει.

http://www.helleniccommunity.ie/contact/">http://www.helleniccommunity.ie/contact/

Επίσης εδώ υπάρχουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών του HCI management board: http://www.helleniccommunity.ie/

# Δεκεμβρίου 19, 2013 9:27 μμ

Ευαγγελία Ντάκουλα έγραψε:

Θα ήθελα πάρα πολύ να εργαστώ στην Ιρλανδία. Τελειώνω τη σχολή μου σε λίγους μήνες και ενδιαφέρομαι να έρθω να ψάξω για δουλειά εκεί. Δυστυχώς όμως δεν έχω εμπειρία. Μιλάω αγγλικά καλά και είμαι σίγουρη πως αν έρθω μετά από λίγους μήνες θα τα μιλάω σαν τη μητρική μου γλώσσα. Σας ευχαριστώ!

# Δεκεμβρίου 23, 2013 3:31 μμ

ΣΑΒΒΑ ΜΕΤΑ έγραψε:

ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

# Μαΐου 21, 2014 6:27 μμ

Takis Kostopoulos έγραψε:

Πολυ καλες οι πληροφοριες, δεν το ηξερα αυτο το site.

Για τον ιδιο λόγο, επειδη πολυς κοσμος ρωταει διαφορες πληροφοριες, ειμαστε 2-3 ατομα εδω στην Ιρλανδια που εχουμε φτιαξει ενα site, το http://greekinireland0.wordpress.com/

Θα ήθελες να συμμετεχεις; Προσπαθουμε να γραψουμε οτι μπορει να ενδιαφερει τους Ελληνες που σκεφτονται να ερθουν στην Ιρλανδια.

το email της ομαδας ειναι [email protected]

Τάκης

# Σεπτεμβρίου 1, 2014 12:49 πμ

Μαλικ έγραψε:

Αγαπητέ Κύριε / Κυρία

θέλω να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες παρακαλώ μπορείτε να μου δώσετε μερικά, αν μπορείτε, ευχαριστώ

εμείς γονέας δύο παιδιών που έχουν ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα,

τα παιδιά μας ηλικίας είναι 12 και 15, η ηλικία των 12 Πρώτη Γυμνασιομ & ηλικία των 15 ετών είναι μεγάλο Γυμνάσιο,

Είμαι από το Πακιστάν και την γυναίκα από Φιλιππίνες Είμαστε εδώ στην Ελλάδα τελευταία 23 χρόνια. μετά από 15 χρόνια επιχείρηση έκλεισα 2 κατάστημα λιανικής επιχειρηματικός λόγος κρίσεις + φόροι + ανθρώπους χωρίς χρήματα

είμαστε άνεργοι 3 χρόνια δεν μπορούσαμε να βρούμε οποιαδήποτε εργασία και το κεφάλαιο μας πρόκειται να τελειώσει και θέλουμε να προχωρήσουμε στο Δουβλίνο με τα παιδιά για το σχολείο και για να βρουν δουλειά για εμάς.

παρακαλώ ποια περιοχή είναι η φθηνή περιοχή, όπως στην Αθήνα, υπάρχει Αμπελόκηποι - Πανόρμου έχουν πολλούς ξένους

ποιες περιοχές έχουν σχολείο ή γυμνάσιο ή κοντά στο μετρό ή το λεωφορείο στάση.

και πώς να βρείτε φτηνό μικρό σπίτι

και πώς θα βρούμε ό, τι ποτέ δουλειά για να έχουμε την ανάγκη μας

Eάν υπάρχει Share διαμέρισμα .. πώς μπορούμε να αρχίσουμε τη ζωή μας

παρακαλώ μπορείτε να μου απαντήστε σύντομα . έχουμε να πτήσης 9η Ιανουαρίου 2015

Ευχαριστώ πολύ,

O Θεός να σε ευλογεί

# Ιανουαρίου 2, 2015 1:27 μμ

Παναγιώτης Παρίσης έγραψε:

@Μαλικ

Δυστυχώς δεν μπορώ ν' απαντήσω όλες τις ερωτήσεις σας, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια...

>> παρακαλώ ποια περιοχή είναι η φθηνή περιοχή, όπως στην Αθήνα, υπάρχει

>> Αμπελόκηποι - Πανόρμου έχουν πολλούς ξένους

Οι φθηνότερες περιοχές είναι στο Βόρειο Δουβλίνο (πάνω από τον ποταμό Liffey) και οι ακριβότερες στα Νότια προάστια. Τα βόρεια προάστια έχουν συνήθως μονούς ταχυδρομικούς κωδικούς (Dublin 15).

>> ποιες περιοχές έχουν σχολείο ή γυμνάσιο ή κοντά στο μετρό ή το λεωφορείο στάση.

Η καλύτερη (πιο αξιόπιστη) συγκοινωνία είναι το τραμ, που εδώ λέγεται Luas. Υπάρχουν δυο γραμμές, η πράσινη που εξυπηρετεί τα νότια προάστια, και η κόκκινη που εξυπηρετεί τα βόρεια προάστια. Εδώ θα βρείτε όλες τις περιοχές που εξυπηρετούνται από την κόκκινη γραμμή:

http://www.luas.ie/luas-red-line-stops/

Λεωφορεία υπάρχουν παντού, ιδιαίτερα όταν θέλει κανείς να ταξιδέψει από / προς το κέντρο της πόλης. Υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για στάσεις και timetables εδώ: http://www.dublinbus.ie/Route-Planner/

>> και πώς να βρείτε φτηνό μικρό σπίτι

Δυστυχώς αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στέγης στο Δουβλίνο, γιατί με την οικονομική κρίση οι εργασίες στην οικοδομή σταμάτησαν και πολλοί εργολάβοι πτώχευσαν.

Τον τελευταίο χρόνο υπήρξε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων λόγω της μεγάλης ζήτησης. Παρ' όλ' αυτά υπάρχουν sites όπου μπορεί κανείς να βρει τα σπίτια που προσφέρονται προς ενοικίαση ανά περιοχή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο:

https://www.daft.ie/

Καλή τύχη!

# Ιανουαρίου 2, 2015 3:11 μμ
Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)

(απαιτούμενο)

(προαιρετικό)

(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια