DevDays11: From Code of Horror to Code of Honor

Έχουν δημοσιευτεί 01 Φεβρουαρίου 11 09:50 πμ | KelMan 

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου είχα την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσω ένα session στα πλαίσια του κύκλου DevDays11 των τεχνικών παρουσιάσεων που διοργανώνει η Microsoft Hellas. Η ημερίδα είχε γενικό τίτλο “DevDays11 - The Code of Honor - Σχεδιάζοντας και Προγραμματίζοντας Σωστά!” και δεν ήταν technology oriented όπως συνήθως αλλά είχε ως θέματα τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές, τις επιλογές που καλείται να κάνει κάποιος που υλοποιεί μια εφαρμογή και το πως γράφουμε σωστά κώδικα ώστε να δημιουργήσουμε εφαρμογές εύκολες στη συντήρηση.

Το δικό μου session είχε δύο κύριους άξονες, ο πρώτος ήταν σχετικά με την ποιότητα του κώδικα που βρίσκουμε από διάφορες εξωτερικές πηγές και πώς αυτός επιδρά στην εφαρμογή μας. Ο δεύτερος ήταν το πώς οι τυπικές τακτικές – όπως για παράδειγμα ο κώδικας που μας δείχνει το MSDN – μας οδηγούν να φτιάξουμε εφαρμογές που χαρακτηρίζονται από δυσκολία στην συντήρηση. Μέσα από ένα παράδειγμα μιας Silverlight εφαρμογής, έδειξα πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα design patterns και πόσο βοηθάει το unit testing ώστε να περιορίσουμε τα προβλήματα στη συντήρηση του κώδικα.

Όσοι από εσάς χάσατε την παρουσίαση, μπορείτε να την δείτε εδώ:

http://www.techdays.gr/videos/3308.html

Το slide deck και τα samples βρίσκονται εδώ: http://bit.ly/eUki03

Η αρχή και το τέλος την παρουσίασης έγιναν capture εκ των υστέρων καθώς παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα (του τύπου between keyboard and chair).

A! Να μην ξεχάσω: Πολλές ευχαριστίες στον Νίκο Παλλαδινό (PALLADIN) για τη βοήθεια και τις ιδέες του!

Digg This
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές