Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

CodeLibrary.NET: Αποθηκεύστε κώδικα, σημειώσεις, εικονες, σελίδες Web, links, ακόμα και ολόκληρα .chm αρχεία!

 

Το CodeLib (ή, με την πλήρη του ονομασία, CodeLibrary.NET), είναι μια εφαρμογή προσωπικής αρχειοθέτησης για κωδικα, αρχεία, εικόνες, URLs, σελίδες Web και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Διαθέτει ένα εξαιρετικά ανοιχτό και απλό user interface και συνεργάζεται με όλες τις δημοφιλείς databases (MS Access, SQL Server/MSDE, Firebird, MySQL)

Τι μπορεί να κάνει κανείς με το CodeLibrary.NET;

Σχεδόν τα πάντα! Υπάρχει ένα "δεντράκι" το οποίο μπορειτε να διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε και να φυλάξετε ΣΕ ΚΑΘΕ node του ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα εξής:

Σημειώσεις:
Ελεύθερο, rich κείμενο
Κώδικα :
Με color-coding και υποστήριξη για όλες τις γνωστές γλώσσες + SQL Κώδικα!
Αρχεία:
Ο,τι εσείς επιθυμείτε! Ο inline viewer του υποστηρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ formats. Τα αρχεία μπορούν να αποθηκευθούν είτε ως BLOBs απευθείας στη database είτε ως links σε αρχεία στο δίσκο σας.
Εικόνες:
Από εικονίδια ως TIFFs, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα πάντα.
URLs:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CodeLibrary.NET για να αποθηκεύετε, με την κατηγοριοποίηση που επιθυμείτε, τα αγαπημένα σας URLs. Ακόμα, μπορείτε να εμπλουτίσετε π.χ. τον κώδικα τον οποίο έχετε αποθηκεύσει με αναφορές σε εξωτερικά URLs στην ίδια εγγραφή.
Συσχετίσεις:
Μπορείτε να συνδέσετε nodes που φτιάχνετε ωστε να δημιουργήσετε relations (συσχετίσεις) που θα σας βοηθήσουν αργότερα να ανατρέξετε στη σωστή πληροφορία.

Ενα feature-έκπληξη του CodeLibrary.Net είναι οτι μπορεί κανείς να κάνει import ΟΛΟΚΛΗΡΟ .chm αρχείο! Η εφαρμογή θα αναλάβει να τη "σπάσει" σε nodes και να δημιουργήσει τις αντίστοιχες html σελίδες ωστε να έχετε ολόκληρο το ebook σας σε nodes του CodeLibrary.NET (και φυσικά, να μπορείτε να κάνετε search σε αυτό!)

Μαζί με το CodeLibrary.NET προσφέρεται μια ολόκληρη ομάδα AddIns, με σημαντικότερο το Web Add-In που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε απευθείας στο CodeLib τη σελίδα που βλέπετε εκείνη την ώρα στο browser σας. Επίσης το CodeLibrary.NET μπορεί να διαχείριστεί αποτελεσματικά το .ΜΗΤ format, επιτρέποντάς σας να φτιάξετε ολόκληρο αρχείο με σελίδες που έχετε αποθηκεύσει σε αυτό το format (κατι που ο γράφων κάνει εδώ και χρόνια).

Το CodeLib διατίθεται με εξαιρετικά συχνά updates (εβδομαδιαία κατα βάση) στην τιμή των $49 μέσω Paypal. Μπορειτε να κατεβάσετε μια trial έκδοση για 30 μέρες ή να κατεβάσετε τη free εκδοση η οποία δεν υπολείπεται καθόλου σε λειτουργικότητα της τρέχουσας, απλά βρίσκεται αρκετές εκδόσεις πίσω.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα του CodeLibrary.NET (Κινέζος στην εθνικότητα, ονοματι Fish(!), θα βρείτε στο http://dotnet.4all.cc, (UPDATE: http://myweb.hinet.net/home4/s630417/) οπου θα βρείτε και άλλα όμορφα utilities που έχει δημιουργήσει ο ίδιος (screen capture, resource file editor κλπ). Προσοχή, το site είναι ως επι το πλείστον στα ...κινέζικα, όμως είναι εύκολο από τις πρώτες (Αγγλικές) σελίδες (μην κανετε την αυτόματη μετάφραση που σας προτείνει, θα φρίξετε) να βρείτε τις ενημερωτικές σελίδες, το download του free version και την purchase page.

Αξίζει τον κόπο, το χρησιμοποιώ πάνω από 2 χρόνια και με έχει γλυτώσει από μια ολόκληρη ομάδα προγραμμάτων που θα έπρεπε να χρησιμοποιώ για να κάνω τις ίδιες δουλειές. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Έχουν δημοσιευτεί Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 11:39 πμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# Απ: CodeLibrary.NET: Αποθηκεύστε κώδικα, σημειώσεις, εικονες, σελίδες Web, links, ακόμα και ολόκληρα .chm αρχεία!

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 2:43 μμ by rousso
Ωραία τα λες...
Το site τους όμως με αποθάρυνε με τα πολλά κινέζικα και το BubbleFish...

Επίσης νομίζω ότι καλή ιδέα θα ήταν να κάνει κάτι στην ίδια ακτεύθυνση η Microsoft (ή κάποιο 3rd party όπως εμείς(!)) με χρήση smartTags και του OneNote (integrated και με το VS.NET επίσης)...

Πως σου φαίνετα;

# Απ: CodeLibrary.NET: Αποθηκεύστε κώδικα, σημειώσεις, εικονες, σελίδες Web, links, ακόμα και ολόκληρα .chm αρχεία!

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 4:13 μμ by cap
Ειναι σίγουρο οτι θα σε αποθάρρυνε! :) Το είπα εγώ, δεν το είπα;
Ομως σαν ιδέα το CodeLib είναι από αυτές τις πολύ απλές αλλά ΠΟΛΥ λειτουργικές ιδέες. Να σου πω οτι το έφερα και στην τρέχουσα δουλειά μου και το χρησιμοποιουμε ως κεντρικό σημείο αποθήκευσης σελίδων, σημειώσεων, code snippets, icons...μας έλυσε τα χερια!

Τωρα οσον αφορά το OneNote και παλι δεν έχω άποψη (μα τι παθατε και μου βαζετε τα δυο πράγματα που δεν ξέρω! SPS και OneNote!) :) Integrated με το VS.NET υπάρχουν προϊόντα που λειτουργούν ως code snippet libraries, αλλά το κακό ειναι οτι κάνουν ΜΟΝΟ αυτό. Το codelib ειναι πιό ολοκληρωμένο.

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image