Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Plaxo: Συγχρονίστε Outlook contacts, tasks, to-dos μεταξύ δύο ή περισσότερων υπολογιστών online

Το κακό είχε παραγίνει. Περναγα ένα νούμερο στο κινητό μου (με κάποιον φίλο, που είχε αλλάξει τηλέφωνο, και μου το έλεγε την ώρα του καφέ), και μετά συγχρόνιζα το κινητό μου με το PC του σπιτιού. Στη δουλειά όμως, έπρεπε να το κάνω με το χεράκι ή να πάρω και δεύτερη βάση για το κινητό. Παρομοίως: Περναγα ένα καινούριο τηλέφωνο στη δουλειά, στο σπίτι δεν το είχα. Αν τυχόν έκανα format σε ένα PC μου (σπιτι, δουλειά) και ξεχνούσα να αντιγράψω το .pst αρχείο μου, παπαλα τα contacts...ααααντε export σε csv από το ένα PC που ήταν στα καλά του, αααντε import στο άλλο...και αν άλλαζα δουλειά; Η άλλαζα PC; Παλι από την αρχή...

Ας το καταλάβουμε: Αρκετοί από εμάς έχουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ μηχανάκια που πρέπει να συγχρονίζονται: Ενα (ή περισσότερα) PC στη δουλειά, ένα (ή περισσότερα) PC/φορητά στο σπίτι, ΚΑΙ το κινητό. Για να κρατάμε σωστά contacts, πρέπει ή να βρούμε κάποια λύση ή να επιστρέψουμε στο παλιό-καλό τεφτεράκι (μουτζουρώνω, blanco, ξαναγράφω).

Enter Plaxo. Αυτή είναι λοιπον μια online υπηρεσία που στη βασική της μορφή παρέχεται δωρεάν. Τι ακριβώς κάνει;

- Μαζεύει όλα σου τα contacts, τα calendar entries και τα to-do lists και τα κρατάει online, μπορείς να έχεις online secure πρόσβαση σε αυτά μέσω web.
- Αν κάποιος από τα contacts σου είναι και αυτός χρήστης του Plaxo, τότε ο,τι αλλαγή κάνει στα στοιχεία του (που; στο δικό του outlook φυσικά!) ενημερώνει και το δικό σου outlook!
- Και ξέρεις την αλλαγή την ίδια στιγμή, γιατί σε ειδοποιεί (αμ έτσι θα σε άφηνε);
- Μπορείς να ζητήσεις μέσω του plaxo από κάποιον χρήστη που έχεις στα contacts σου να ενημερώσει τα στοιχεία τα οποία έχεις για αυτόν, ακόμα και αν δεν είναι μέλος της υπηρεσίας.
- Το βασικότερο, ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Συγχρονίζει τα πάντα όπου βρίσκεται εγκατεστημένο.

Ενα παράδειγμα:
Ο Α και ο Β είναι plaxo users και ο ένας έχει τον άλλο ως contact.
Ο Α αλλάζει τηλέφωνο και ενημερώνει το outlook του στη δουλειά του.
Στον επόμενο συγχρονισμό, το plaxo έχει παρει την αλλαγή και έχει κάνει τα εξής:
- Εχει ενημερώσει το PC του Α στο σπίτι
- Εχει ενημερώσει το PC του B στο σπίτι, στη δουλειά και όπου αλλού και τον ίδιο τον Β οτι τα στοιχεία του Α άλλαξαν.

Ενα άλλο παράδειγμα:
Βρίσκομαι έξω και κάποιος φίλος μου στέλνει SMS με το νέο του κινητό.
Το περναω στο κινητό μου και όταν πάω σπίτι κάνω συγχρονισμό με το PC. (Αυτό μπορεί να μην κάνει apply σε όλους, σε όσους κάνει τελος πάντων).
Το plaxo έχει ήδη κάνει τα εξής:
- Εχει παρει online αντίγραφο της αλλαγής
- Οταν ανοίξω το PC μου στη δουλειά, η αλλαγή θα έχει "περάσει" και εκεί.

Ετσι σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να περνάω ένα νουμεράκι στο κινητό μου και όταν γυρίσω σπίτι και το συγχρονίσω με το PC μου να ξέρω οτι το επόμενο πρωι το νουμεράκι θα βρίσκεται και στα contacts μου στη δουλειά. Το κινητό μου χτυπάει πλέον alerts με πράγματα τα οποία πέρασα στη δουλειά (συγχρονίστηκαν με του σπιτιού μου, και εν συνεχεία με το κινητάκι μου), και όταν θυμηθώ κάτι που έχω να κάνω στο σπίτι το περνάω ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και την επόμενη μέρα το alert μου βγαίνει στη δουλειά :)

Πριν απο λίγο καιρό έκανα format στο PC της δουλειάς και ως συνήθως ξέχασα να κάνω export τα contacts. Μικρό το κακό. Με το που εγκατέστησα το plaxo plugin, ως εκ θαύματος τα contacts μου καθώς και το calendar και τα to-dos ήταν όπως τα άφησα πριν το format!

Εύλογες απορίες που μπορεί να έχει κάποιος:

Q: Πόσοι χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία;
Α: Μεχρι στιγμής, περίπου 5.000.000 άτομα έχουν κάνει εγκατάσταση του Plaxo, σύμφωνα με τα λεγόμενα στο Web Site τους.

Q: Ειναι ασφαλές ή θα δεχθώ ένα κιλό emails για να αγοράσω φθηνό viagra;
A: Μεχρι τώρα ούτε εγώ ούτε κάποιος που γνωρίζω να χρησιμοποιεί Plaxo μου έχει αναφέρει κάτι για Spam. Εξάλλου υπάρχει και ένα privacy policy που έχουν καταρτίσει. Το διαβάζετε και αποφασίζετε.

Q: Είναι πραγματικά τσάμπα ή θα μου ζητάει τα μαλλιοκέφαλά μου σε λίγο καιρό;
A: Η Basic υπηρεσία είναι τσάμπα, και υπάρχουν επιπρόσθετες υπηρεσίες (π.χ. find and remove duplicate contacts) επί πληρωμή.

Q: Εχει κανείς άλλος πρόσβαση στα contacts μου;
A: Μαλλον όχι, γιατί θα χρειαστεί username/password και πρέπει να περάσει από secure connection (ξερεις, λουκετάκι). Οπότε θεωρείται σχετικά ως πολύ ασφαλές. Αμα αποκτήσει κάποιος πρόσβαση εκεί, τρέχα να αλλάξεις passwords στο eBanking σου...

Q: Πρέπει να κατεβάσω κάτι;
A: Κατεβάζεις ένα plugin για το outlook και (αν θέλεις ) και μια toolbar. Κανεις login και εκεί, και απο εκεί και πέρα κάνει περιοδικούς συγχρονισμούς on-demand ή μόνο του.

Q: Ειναι spyware μήπως;
Α: Spybot και AdAware καθώς και Nod32 λένε οχι. Δεν έχει ακουστεί τίποτα για αυτό, και δεν νομίζω οτι τους συμφέρει γιατί έχουν μεγάλη δημοτικότητα.

Q: Εσύ το χρησιμοποιείς ή πας να μας κάνεις πειραματόζωα;
Α: Δεν είπα οτι το χρησιμοποιώ για πάνω από ένα χρόνο; Εξάλλου γι'αυτό έγραψα τώρα το post και όχι τοτε. Βεβαιώθηκα οτι είναι ασφαλές. (Στο μέτρο του δυνατού βέβαια).

Για περίσσότερα, www.plaxo.com

 

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2006 8:07 μμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# Απ: Plaxo: Συγχρονίστε Outlook contacts, tasks, to-dos μεταξύ δύο ή περισσότερων υπολογιστών online

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2006 8:44 μμ by Χρήστος Γεωργακόπουλος
Το χρησιμοποιώ και εγώ εδώ και 2 χρόνια. Είναι ψιλοχρήσιμο, αν και τώρα τελευταία έχω μπλέξει τα μπούτια μου, γιατί κρατάω επαφές και στο gmail, το οποίο δυστυχώς δεν συγχρονίζεται με κανέναν...

# Απ: Plaxo: Συγχρονίστε Outlook contacts, tasks, to-dos μεταξύ δύο ή περισσότερων υπολογιστών online

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 1:08 μμ by cap
Μια και το ανέφερες, να σου πω τι κάνω εγώ: POP Access στο gmail, το gmail στο outlook, και plaxo στο outlook. Best of both worlds :)

# Απ: Plaxo: Συγχρονίστε Outlook contacts, tasks, to-dos μεταξύ δύο ή περισσότερων υπολογιστών online

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2006 2:37 μμ by ikaros
Πολύ καλή υπηρεσία, αν δε διαβάζουν τα contacts σου για να σε τρελάνουν στο spam είναι η τέλεια λύση στο πρόβλημα του συχρονισμού.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

# Απ: Plaxo: Συγχρονίστε Outlook contacts, tasks, to-dos μεταξύ δύο ή περισσότερων υπολογιστών online

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2006 6:04 μμ by cap
Μέχρι τώρα δεν έχω δει κατι περίεργο. Spam έχω γενικά, αλλά μπορώ να σκεφτώ αρκετές εκατοντάδες αιτίες για τις οποίες τα απέκτησα πριν σκεφτώ το plaxo.

Από την άλλη, και λογικά να το δούμε, ακόμα και αν ήταν τόσο "κακοί", τα spam δεν θα τα έτρωγες εσύ, αλλα....τα contacts σου! Αρα; Κινδυνεύεις να φας περισσότερα spam αν περισσότεροι γνωστοί σου το χρησιμοποιούν :) παρά αν το χρησιμοποιεις εσύ. :)

Παντως θα ξαναπώ οτι μετά από χρήση ετών - no problems detected - και κανει και τη δουλειά του μια χαρά και έχω βρεί την υγειά μου! Σκεφτομαι να κανω και αναβάθμιση (επι πληρωμή) στο premium, που σου "ξεσκαρτάρει" duplicate contacts και σου επιτρέπει να διαχειριζεσαι και πανω απο 1000 εγγραφές (ο περιορισμός του free).


Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image