Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

IE7Pro plugin: Η απάντηση του IE7 στον Maxthon

Εδώ και καιρό, παρ'ότι έχω εγκαταστήσει τον ΙΕ7 στο σύστημά μου, χρησιμοποιούσα τον Maxthon λόγω των περισσότερων ευκολιών που μου προσέφερε. Ουσιαστικά, βέβαια, χρησιμοποιούσα τον IE7 ούτως η άλλως, μια και ο Maxthon είναι απλά ένα shell για τον IE, χρησιμοποιεί δηλαδή τη μηχανή του IE. Ομως, ο Maxthon μου προσέφερε (από τότε που ο IE ήταν στην έκδοση 6) τα εξής: Tabbed browsing, mouse gestures, super drag & drop (σέρνεις ένα link σε μια κενή περιοχή της σελίδας και αυτό ανοίγει σε νέο tab).

Σήμερα ανακάλυψα ένα πανέμορφο plugin για τον IE7 που του προσφέρει όλα αυτά που με έκαναν να προτιμώ (παλιότερα) τον Maxthon. Το όνομα αυτού IE7Pro. Τι κάνει αυτό;

- Mouse gestures: Για παράδειγμα, σέρνοντας το ποντίκι με πατημένο το πλήκτρο κάτω και δεξιά κλείνει το current tab. Σέρνοντας το ποντίκι προς τα αριστερά κάνετε back στη σελίδα, και πολλά άλλα.

- Super drag & drop: Σερνετε ένα link σε ένα κενό χώρο στη σελίδα και αυτό ανοίγει σε νέο tab.

Φανταστείτε τώρα εμένα, ο οποίος πολλές φορές θέλω να ανοίξω τα 20 πρώτα results μιας μηχανής αναζήτησης, να ρίξω μια γρήγορη ματιά και να τα κλείσω. Με το συνδυασμό super drag & drop και mouse gestures, η διαδικασία παίρνει μερικά δευτερόλεπτα!

Η αλήθεια είναι οτι άργησε να φτιαχτεί ένα τέτοιο plugin, για τον Firefox υπάρχει ήδη εδώ και αρκετό καιρό, και ο Οpera υποστηρίζει αυτή τη λειτουργικότητα. Ομως, εχω τώρα ένα λόγο παραπάνω για να χρησιμοποιήσω τον ΙΕ7 πλέον.

Επιπρόσθετα να σας πω οτι το IE7Pro σας παρέχει ad filter (whitelist/blacklist με wildcards), και αλλαγή του user agent.

 

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2007 1:59 μμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# re: IE7Pro plugin: Η απάντηση του IE7 στον Maxthon

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2007 4:10 μμ by manosb

μια ερώτηση. Ήδη ο IE7 μου φαίνεται βαρύς. Αν βάλουμε και αυτό το καλούδι δεν κινδυνεύουμε να σέρνεται το PC μας (δυστυχώς δεν έχουμε Core 2 ακόμα)????

Διότι σε real time συνθήκες ο ie είναι το 10 παράθυρο που ανοίγεις ταυτόχρονα.

# re: IE7Pro plugin: Η απάντηση του IE7 στον Maxthon

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2007 4:35 μμ by cap

Η αλήθεια είναι οτι ο ΙΕ7 είναι βαρύς. Ομως, και ο Firefox είναι βαρύς. Το IE7Pro δεν τον "βαραίνει" ακόμα περισσότερο, υπό την έννοια ότι δεν καταναλώνει ιδιαίτερα resources. Το tabbed browsing μας επιτρέπει να έχουμε μόνο ένα παράθυρο ΙΕ ανοιχτό οπότε εξισορροπείται η όποια κατανάλωση resources μπορεί να προκαλέσει η περιήγηση σε πολλά sites ταυτόχρονα.

Αυτό που δεν εχω καταλάβει όμως, κατόπιν κάποιας χρήσης που έκανα, είναι ΠΩΣ ο Maxthon, που είναι μόνο ένα shell και χρησιμοποιεί τη μηχανή του IE6 ή του IE7 (οποια είναι εγκατεστημένη στο μηχάνημα) καταφέρνει να είναι ΠΙΟ γρήγορος σε ανταπόκριση (συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών super drag & drop και mouse gestures που τις υποστηρίζει εγγενώς).

Τωρα, όσον αφορά στα plugins, γενικά ναι, βαραίνουν το πράγμα. Αλλα αν σκεφτείς οτι και στον Firefox δεν θα τη γλυτώσει κανείς χωρίς 3-4 plugins, μάλλον εκεί δεν έχουμε επιλογή :)

# re: IE7Pro plugin: Η απάντηση του IE7 στον Maxthon

Σάββατο, 14 Απριλίου 2007 1:54 μμ by the Fiddler

Χωρίς να θέλω να γίνω ενοχλητικός, η Όπερα είνια πιο γρήγορη στην απόκριση και από τον IE(6,7) και τον Firefox - και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που την χρησιμοποιώ.

Ειδικά ο IE7 είναι τραγικά αργός και βαρύς στην κίνηση από το ένα tab στο άλλο, στο κλείσιμο/άνοιγμα tabs κτλ, ενώ τρώει και αρκετή μνήμη.

# re: IE7Pro plugin: Η απάντηση του IE7 στον Maxthon

Σάββατο, 14 Απριλίου 2007 3:57 μμ by cap

Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι η Opera είναι πιό γρήγορη στην κίνηση και στην απόκριση. Ομως, συνεχίζω να χρησιμοποιώ Maxthon επειδή τον βρίσκω πιό βολικό στις λειτουργίες που προτιμώ εγώ να έχω. Παραδέχομαι πάντως οτι στην Opera έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image