Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Καθυστερήσεις στα Vista κατά την αντιγραφή / διαγραφή μεγάλων αρχείων

Ενα θέμα που επηρέασε και εμένα, όπως και πολλούς άλλους, μετά την εγκατάσταση των Vista, ήταν ο ανορθόδοξα μεγάλος χρόνος που έκαναν να αντιγράψουν μεγάλους όγκους αρχείων μεταξύ του ίδιου ή διαφορετικών δίσκων, καθώς και ένα περίεργο error (insufficient system resources) που έβγαινε κατά καιρούς. Μαλιστα αντιγράφοντας από / προς τον δικτυακό μου δίσκο (Mybook 1TB) το πρόβλημα ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές.

Φαίνεται οτι το θέμα αυτό έχει πάρει διαστάσεις, με τη Microsoft να έχει ανακοινώσει ένα patch το οποίο όμως ΔΕΝ έχει εμφανιστεί ακόμα στο Windows update (σχετικό thread στο Technet εδώ). Εχει εκδοθεί ένα hotfix, το οποίο όμως επιχείρησα να εγκαταστήσω και το σύστημά μου αρνήθηκε να εγκαταστήσει (δεν δίνω link γιατί φαίνεται οτι κυκλοφορούν παραπάνω από ένα hotfixes που απευθύνονται σε διαφορετικά προβλήματα).

Φαίνεται οτι το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται σε όλους και δεν προκύπτει πάντοτε από τα ίδια αίτια. Η λύση που βρήκα όμως και δούλεψε για μένα είναι η εξής:

1. Ανοίγουμε ένα command prompt.
2. Δίνουμε την εντολή netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled.
3. Κάνουμε επανεκκίνηση.

Με αυτό τον τρόπο λέμε στα Vista να σταματήσουν να κάνουν auto tuning στο δίκτυο, κάτι που φαίνεται οτι ευθύνεται για τα "δεινά" της μετακίνησης / αντιγραφής / διαγραφής αρχείων. (Τώρα μην με ρωτήσετε γιατί το ένα προκαλεί το άλλο, δεν είμαι τεχνικός! :) )

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να γυρίσετε τη ρύθμιση στην αρχική της κατάσταση με την εντολή netsh int tcp set global autotuninglevel=normal.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ: http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/fix-problems-with-copying-large-files-in-windows-vista/

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007 8:29 μμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# re: Καθυστερήσεις στα Vista κατά την αντιγραφή / διαγραφή μεγάλων αρχείων

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2007 1:58 μμ by George J. Capnias

Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα με μετακινήσεις αρχείων από σκληρό δίσκο σε σκληρό δίσκο, μέσα στον ίδιο υπογιστή; (Οχι εξωτερικούς δίσκους, όχι USB keys)

George J.

# re: Καθυστερήσεις στα Vista κατά την αντιγραφή / διαγραφή μεγάλων αρχείων

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2007 11:43 μμ by Dimitris Papadimitriou

Ναι, εγώ έχεο παρόμοιο πρόβλημα, από δίσκο σε δίσκο στον ίδιο υπολογιστή. Μερικές φορές έχω πρόβλημα και με USB stick. Θα δοκιμάσω αυτό που λες Σωτήρη. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι στην αρχή κάθε αντιγραφής, όπου το λειτουργικό φαίνεται να προσπαθεί να υπολογίσει κάτι. Η παράμετρος autotuninglevel=disabled που βλέπω παραπάνω ελπίζω να το λύνει.

# re: Καθυστερήσεις στα Vista κατά την αντιγραφή / διαγραφή μεγάλων αρχείων

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 4:53 πμ by Mitsaras

Εγκαταστήστε τα Updates για τα Vista. Το hotfix έχει κυκλοφορήσει πλέον (KB938979 νομίζω) το οποίο λύνει το πρόβλημα που αναφέρεις Γιώργο.

# re: Καθυστερήσεις στα Vista κατά την αντιγραφή / διαγραφή μεγάλων αρχείων

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 10:33 πμ by cap

Εγώ πάντως πήγα να εγκαταστήσω ένα σχετικό hotfix (δεν θυμάμαι αν ήταν αυτό που αναφέρεις) και τα Windows δεν το δέχτηκαν. Οπότε ο μόνος τρόπος για να λύσω το πρόβλημα ήταν η λύση που αναφέρω παραπάνω.

# re: Καθυστερήσεις στα Vista κατά την αντιγραφή / διαγραφή μεγάλων αρχείων

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 6:43 μμ by Mitsaras

Έτσι όπως τα λες cap. Ωστόσο αυτά τα Hotfixes πλέον έχουν γίνει released κανονικά.

Υπ' όψιν ότι η λύση του net tcp ... command αφορά (προφανώς) δικτυακή κίνηση μόνο. Δε νομίζω ότι θα λύσει τα προβλήματα της αντιγραφής μεταξύ εσωτερικών/usb/firewire/esata δίσκων. Τα patches αναλαμβάνουν αυτά τα προβλήματα, και υπάρχουν στο windows update.

Quick and easy!

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image