Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò totos123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 05-01-2007, 13:47. Υπάρχουν 33 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 3 (34 εγγραφές)   1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-12-2006, 12:16 22704

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Γεια σας.

    Χτες μόλις είδα το όμορφο site σας και θα ήθελα να σας πω ένα μπράβο για το look, την θεματολογία, και την σημασία στην λεπτομέρεια.

    Με την σειρά μου να επισημάνω 2 σημεία, το πρωτο ελάσσονος σημασίας και το 2ο μείζονος....

    Λοιπόν το πρώτο είναι ότι τα TABS που υπάρχουν για την πλοήγηση στην top horizontal navigational bar, έχουν το εξής "πρόβλημα"...Οταν  ο κέρσορας του mouse είναι στο κάτω μισό των tabs, αυτά λειτουργούν μια χαρά και εμφανίζεται το χεράκι που όταν το πατήσεις σε πηγαίνει στα λινκς. Όταν όμως ο κερσορας βρίσκεται στο πάνω μισό των tabs, τότε δεν λειτουργεί και δεν εμφανίζεται καθόλου το χεράκι και ούτε ενεργοποιείται το λινκ....Αυτό προφανώς είναι λόγω λανθασμένης "χαρτογράφησης"  ενεργοποίησης του λινκ...

    Και τωρα το δευτερο σημείο που θεωρώ και πιο σημαντικό είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μπορώ να βρω ένα e-mail επικοινωνίας....ούτε info@ ούτε webmaster@ ούτε...τίποτα.....
    Ούτε επίσης κάποια διεύθυνση ταχυδρομική , ή κάποιο όνομα του ιδιοκτήτη του site.... Surprise
    Αυτό νομίζω είναι πολύ αρνητικό σημείο και κάνει το site κάπως απρόσωπο και "κρύο"....Νομίζω ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα e-mail επικοινωνίας επιβάλλεται να υπάρχει στι κάτω μέρος της Αρχικής Σελίδας....Smile

    Έπεοτα να ρωτήσω το site είναι σχετικά νέο? Αυτό το ρωτάω γιατι από τις πρώτες πρωινές ώρες εως καιο αργά το πρωί παρατήρησα ότι κανένας εγγεγραμμένος χρήστης δεν ήταν online.... :) Αν αυτό είναι λόγω νεότητας του site να ευχηθώ καλή συνέχεια και μακάρι να δούμε μια ενεργή και δραστήρια κοινότητα χρηστών όλες τις ώρες ¨)

    Λοιπόν τώρα να περάσω στις ΠΟΛΛΕΣ ερωτήσεις που έχω σχετικά κυρίως με γλώσσες προγραμματισμού, εκμάθηση, αλλά και κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα Vista !

    Ενδιαφέρομαι για τα Vista, όταν αυτά κυκλοφορήσουν, και έχω τις παρακάτω ερωτήσεις:

    - Εχω ένα Laptop (Intel Centrino Duo T2300, 2GB Ram, GPU: Ati x1400), το οποίο γραφει "Windows Vista Capable". Τα Vista είναι 64-bit ενω ο επεξεργαστής μου δεν είναι 64-bit αλλά 32-bit? Θα υπάρχει πρόβλημα/αργες ταχύτητες?

    - Αν βάλω τα Vista, δεν θα σημαίνει ότι "χανω" ΟΛΑ τα προγράματα μου τα οποία είναι για XP? Δεν είναι μεγάλο εμπόδιο αυτό για να προχωρήσω στην αγορά των Vista?

    - Περα από την ομορφότερη εμφάνιση, τα Vista προσφερουν στην ουσία πιο αξιόπιστο περιβάλλον από τα XP? Δηλαδή θα υπάρχει άραγε μεγαλύτερη προστασία από Crashes, και λιγότερα ενοχλητικά "κολλήματα" εφαρμογών, πράγμα το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό και χρονοβόρο?

    Τέλος, είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ αρχαριος (wannabe) προγραμματιστής και θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποια από τις γλώσσες του .ΝΕΤ. Ποιά γλώσσα μου προτείνετε? Εχω καταλήξει στην VB 2005 γιατί εχω διαβάσει ότι είναι πιο ευκολη? Συμφωνείτε σε αυτό? Αν ναι , είναι ταυτόχρονα και αρκετα ισχυρή για παραθυρικές εφαρμογές ή θα ήταν καλύτερο να κοιτάξω στην V C# ή ακόμα καλύτερα V C++, ή μήπως αυτες οι γλώσσες είναι πολύ δυσκολες για το ξεκίνημα μου.

    Kάτι άλλο. Είδα ότι υπάρχει η VB 2005 Express που είναι δωρεάν εν αντιθέσει με το V Studio 2005, και την VB 2005 που είναι ακριβά...Επ'αυτού έχω 2 ερωτήσεις. (1) Αξίζουν τα λεφτα για την αγορά V Studio 2005, και την VB 2005 έναντι της VB 2005 Express ή δεν προσφερει και πολλά πράγματα παραπάνω. (2) Υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο για VB 2005 Express που έχω δει. Αν εγω χρησιμοποιήσω τελικά το V Studio 2005, και την VB 2005, αυτό το βιβλίο είναι καλή λύση ή θα πρεπει να κοιτάξω κάπου αλλού?

    Επίσης μιας και είμαι αρχαριος, θα ήθελα να μου προτείνετε (αν συμφωνείτε τελικά στην γλώσσα) βιβλία για την VB 2005. Οχι μόνο για την γλώσσα καθαυτή αλλά και για εκμάθηση των εννοιών προγραμματισμού γενικότερα (OOP, classes, objects, Techniques, Essentials, κτλ...)

    Θα σας ήμουν ευγνωμων αν κάποιος  απαντήσει στις ερωτήσεις και ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το μακροσκελες κείμενό μου αλλά δεν γινόταν διαφορετικά, καθώς έχω πολλές απορίες!

    ΥΓ. Πολύ καλό το Community Server, αν και νομίζω ότι το vBulletin είναι πιο πλούσιο σε λειτουργίες και εμφάνιση , και πιο ώριμο....Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα δούμε το Community Server να είναι εφάμιλλο ή και καλύτερο του vBulletin Big Smile


  •  22-12-2006, 12:37 22705 σε απάντηση της 22704

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Καλώς ήλθες φίλε μας και ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι γενικότερα στην αναζήτησή σου προς τη γνώση!

    Θα σου απαντήσω αποσπασματικά σε ορισμένα από τα ερωτήματα που έθεσες, αφήνοντας να απαντήσουν τα υπόλοιπα άλλοι συνάδελφοι, moderators η μη.

    Ο admin του dotNETZone.gr είναι ο Γιώργος Καπνιάς (gcapnias). Κάτω από αυτόν υπάρχει μια ομάδα άγρυπνων moderators (πως τα λεω ε; ) συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου η οποία προσπαθεί να κάνει τα πράγματα πιό εύκολα για τα πανω από 1600 πλέον μέλη μας.

    Το dotNETZone.gr δεν είναι νέο, η αλήθεια είναι όμως οτι κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σημείωσε μια έξαρση δραστηριότητας χάρη στην αυξημένη συμμετοχή των μελών του. Οπως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ, σε τέτοιες κοινότητες δεν έχει τόση σημασία πόσα εγγεγραμμένα μέλη υπάρχουν αλλά πόσα πραγματικα συμμετέχουν. Εχουμε τη χαρά να διαπιστώνουμε καθημερινά οτι η συμμετοχή των συναδέλφων στις συζητήσεις και στην προσφορά γνώσης αυξάνεται ολο και περισσότερο.

    Για τα tabs, επειδή το υποψιάστηκα οτι χρησιμοποιείς Firefox ( :) ) το διαπίστωσα και εγώ. Στον ΙΕ λειτουργούν καλά. Προφανώς έχει να κάνει με το πως γίνεται render η σελίδα, για περισσότερα θα σε παραπέμψω στον gcapnias.

    Σχετικά με τη συμμετοχή εγγεγραμμένων μελων: Λογω του οτι αυτή η κοινότητα είναι ειδικού ενδιαφέροντος, η συμμετοχή αυξάνει συνήθως κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, οπου όλα τα μέλη βρίσκονται στους χώρους / στα αντικείμενα εργασίας τους και έχουν άμεση επαφή με τα αντικείμενα που πραγματευόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει συμμετοχή τις υπόλοιπες ώρες, είναι όμως σαφώς μικρότερη. Εχουμε παρατηρήσει οτι πολύς κόσμος μας "διαβάζει", δε, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει εγγραφή.

    Για το VS.NET, οι "εμπορικές" και "ευρέως αποδεκτές" (παντα εντός εισαγωγικών) γλώσσες αυτή τη στιγμή είναι οι VB.NET και C#. Η VC++ έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας και πολύ μεγαλύτερο learning curve, οχι στα σχετικά με .net framework πράγματα, αλλά επειδή είναι C++! Προσωπική - και υποκειμενική φυσικά - αποψη μου θα ηταν να ξεκινήσεις με οποιαδήποτε από τις δύο προαναφερθείσες - δεν υπάρχουν τόσο σημαντικές διαφορές ωστε να κάνουν τη μια να θεωρείται πιό "δύσκολη" από την άλλη. Αν δεν έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με προγραμματισμο, θα σου πρότεινα ένα "κλικ" προς την C# η οποία θα σου προσφέρει και "συνδεση" (ως προς τη δομή της) με άλλες συγγενείς ΟΟ γλώσσες προγραμματισμού όπως η Java. Μονο ένα "κλικ" ομως, μην θεωρήσεις οτι με την VB.NET θα "αποκλειστείς" απο κάτι!

    Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με τα Express προϊόντα τα οποία θα σε καλύψουν απόλυτα, όχι μόνο στα πρώτα στάδια αλλά και μετέπειτα. Να κάνουμε ενα διαχωρισμό: Δεν υπάρχει VB Express και VB.NET αλλά μόνο VB.NET. Το περιβάλλον ανάπτυξης είναι αυτό που λέγεται express, η γλώσσα παραμένει ίδια.

    Για τα βιβλία θα επανέλθω ή θα με προλαβει κάποιος άλλος συνάδελφος :) Οσο για το vBulletin, ο CS είναι νέο προιόν και πιστεύω οτι με την δεύτερη έκδοσή του (εμείς τρέχουμε ακόμα την 1.1) θα ανατραπούν πολλά στερεότυπα.

    Καλώς ήλθες και καλή αρχή!


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  22-12-2006, 15:43 22718 σε απάντηση της 22705

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Γειά σου φίλε, σε χαιρετάω και γω στο dnz...

    Άν και νέος στο dnz θα σου πώ και γώ την άποψη μου. Πρώτο όσον αφορά το θέμα με τα Vista και το hardware κομμάτι πιστεύω ότι θα βρείς καλύτερες απαντήσεις και προτάσεις σε άλλα site(πχ περιοδικά πληροφορικής) που έχουν ασχοληθεί περισσότερο και έχουν κάνει και ανάλογα test σε σχέση με το dnz που είναι εξεικευμένο site για .Net developers.

    Τώρα για τις γλώσσες προγραμματισμού. Πρώτον η VB .Net δεν έχει κανένα πλεονέκτημα η μειονεκτημα σε σχέση με την C#. Μεταφράζονται στον ίδιο εκτελέσιμο κώδικα(MSIL). Εγώ χρησιμοποιώ C# γιατί θεωρώ ότι το συντακτικό της είναι πιό ακριβές και ξεκάθαρο από τη VB, για τους μυημένους. Απο την άλλη η Βasic είναι γλώσσα που φτιάχτηκε για να κάνει τον προγραμματισμό πιό απλό και ανθρώπινο. Εχει απλούστερο γενικά συντακτικό. Άποψη μου είναι ότι απευθύνεται σε αυτούς που δέν είναι προγραμματιστές :) . Θεωρώ ότι μπορείς να ξεκινήσεις με VB και να μεταπηδήσεις σε C# αργότερα...Επίσης καλό είναι πρώτα να εξοικειωθείς με κάποιες θεωρητικές έννοιες προγραμματισμου (πχ οοp) πριν ξεκινήσεις με το πρακτικό κομμάτι. Να ρωτήσω, έχεις καποια εκπαίδευση η προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό ή όχι;
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  22-12-2006, 16:37 22722 σε απάντηση της 22704

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση και τον χρόνο σου! Καλώς σας βρήκα και εγώ!

    Όσον αφορά τα Tabs με κάλυψες, και ας περιμένουμε από τον ιδιοκτήτη την μικροδιορθωση για τον Firefox. Όσον αφορά το e-mail, νομίζω ότι πρέπει να προστεθεί κάποιο στην Home Page τουλάχιστον, ώστε να μπορεί κάποιος να επικοινωνεί όταν έχει την ανάγκη...

    Για την κοινότητα τώρα, και εγώ όντως διαπίστωσα ότι είναι αρκετοί μη εγγεγραμμένοι χρήστες...Για να απαντήσεις όμως σε ερωτήματα χρηστών πρέπει να είσαι εγγεγραμένος έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος...? Αν είναι όντως έτσι, τότε αποδεικνύεται ότι όλα αυτά τα πολλά μέλη που απλώς διαβάζουν, δεν συμμετέχουν ενεργά, δηλαδή δεν βοηθούν στην επίλυση αποριών και προβλημάτων των χρηστών,οπότε αυτό το θεωρώ "κακό" γιατι μειώνει την αποδοτικότητα του Forum όπως και επίσης τον μειωμένο αριθμό χρηστών οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν...Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει οι τόσοι πολλοί χρήστες που διαβάζουν, να παραμείνουν ανενεργοί, αλλά να εγγραφουν και να μπυν και να βοηθήσουν με την γνώση τους και άλλους χρήστες που το χουν ανάγκη , αλλά και να βοηθηθούν και αυτοί απ'την μερια τους....

    Επίσης ίσως κάποια ανταλλαγή λινκς-banners αμοιβαία προβολή σε άλλα μεγάλα τεχνολογικά Forums όπως τα Techteam.gr , insomnia.gr , και Adslgr.com βοηθούσε την προσέλευση πολλών ακόμα χρηστών που ενδιαφέρονται για το .ΝΕΤ, έχετε σκεφτεί αυτήν την κίνηση???

    *** Τώρα θέλω να επικεντρωθούμε λίγι ακόμα στο επίμαχο θέμα της γλώσσας που θα επιλέξω. ***

    Χαίρομαι που μου είπες για την C# , γιατί και γω είχα ακούσει ότι είναι κάπως πιο ΟΟ και "δυνατή" από την VB. Είναι όμως το ίδιο εύκολη? Δηλαδή μου είπες ότι σαν εντελώς αρχάριος που είμαι δεν θα είναι μεγάλη η διαφορά δυσκολίας ανάμεσα στις 2 γλώσσες είναι όντως έτσι???

    Στο λεω αυτό γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι η C# είναι σχεδόν όμοια με την Java....

    Αν είναι έτσι τότε, τότε μάλλον είναι πολύ δύσκολη, γιατί απόσο ξέρω η Java είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα δυσκολίας με την C++, δηλαδή.....μανίκι!!!!

    Είχα κάπου διαβάσει ένα παράδειγμα για ενα πρόγραμμα Hello (που να σου ζητάει κάτι να γράψεις και μετά να σου δίνει το Hello), και έδειχνε ότι σε C++ (άρα πάνω κάτω και σε Java και C#) το πρόγραμμα ήταν 1.5 - 2 σελίδες, ενώ στην VB μόνο 3-4 γραμμές!!!!!!

    Για αυτό σου λέω ότι έχω την απιφύλαξη με την C# !! Στην C# μπορείς να έχεις και να ρίχνεις έτοιμα αντικείμενα μέσα από το VStudio 2005, όπως και στην VB, ή δεν έχεις αυτήν την δυνατότητα έτοιμων φορμών, κουμπιών, και άλλων έτοιμων controls, παρά είναι όπως στην V C++, χωρίς τέτοια δυνατότητα δηλαδή??

    Πως το βλέπεις τελικά την σύγκριση C# και VB ?? Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου, γιατί ναι μεν θέλω να μάθω μια γλώσσα όπου να μπορώ να κάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται ωραία και ικανά προγραμματάκια, αλλά δεν θα θελα να επενδύσω χρόνο και χρήμα (βιβλία κτλ...) σε μια γλώσσα που να στερείται υψηλών δυνατοτήτων που έχουν ΟΟ γλώσσες όπως Java, C++, κτλ...

    Πιστευεις δηλαδή αν θέλω να επενδύσω σε κάτι δυνατό πρέπει να πάω στην VC# τελικά? Και αν ναι, θα χάσω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ευκολίες της εύκολης ανάπτυξης της VB (έτοιμα controls κτλ....) ???

    Επίσης θέλω μερικές εξηγήσεις για την ονομασία "Express" σε παρακαλώ γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος....

    Είπες ότι "Το περιβάλλον ανάπτυξης είναι αυτό που λέγεται express, η γλώσσα παραμένει ίδια." Αυτό ισχύει και για την διάκριση SQL 2005 και SQL 2005 Express (νομίζω ότι το πρώτο κοστίζει πολύ ενώ το 2ο καθόλου).

    Το περιβάλλον του Express συγκρινομενο με του V Studio 2005 διαφέρει κατά πολύ?? Και αν ναι, σε μερικές γλώσσες μετράει πολύ ενώ σε άλλες λιγότερο?? Δηλαδή φαντάζομαι ότι στην VB το περιβάλλον με τα έτοιμα controls κτλ... θα βοηθάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε σχέση με το περιβάλλον express, είναι έτσι?? (και το λέω γιατί δεν δικαιολογείται να δώσει κάποιος ΠΟΛΛΑ λεφτά για το V Studio 2005 και να μην έχει σημαντικό όφελος, έτσι δεν είναι)??

    Ενώ , υποθέτω, ότι σε άλλες γλωσσες που το V Studio 2005 δεν παρέχει τόσα πολλά έτοιμα controls, όπως η C++, το Studio 2005 δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο για την VB, τα λέω καλά....???

    Αν αυτά ισχύουν τότε τι ισχύει για την C# ?? Είναι για αυτήν τόσο χρήσιμο το Studio 2005 με έτοιμα καλούδια και controls όπως για την VB, ή δεν είναι και τόσο απαραίτητο γιατί δεν προσφέρει όλα αυτά τα έτοιμα καλούδια και controls (δηλαδή σε στυλ C++).

    Τέλος, αν υπάρχει ένα πολύ καλό βιβλίο για VB 2005 Express, και εγώ επιλέξω τελικά να αναπτύσσω VB μέσα από το Studio 2005, θα με καλύψει αυτό το βιβλίο που είναι γραμμένο για Express ή θα πρέπει να πάρω άλλο βιβλίο??

    ΤΑ ΧΩ ΤΟΣΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ στο μυαλό μου μεταξύ VB, C# σε σύγκριση με Java και C++, που χρειάζομαι και άλλη βοήθεια!!!!!

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ/ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ, αλλάόπως είπα είμαι αρκετά μπερδεμένος και θέλω να ξεκαθαρίσω μέσα στο μυαλό μου με πια γλώσσα τελικά να ξεκινήσω!!!

    Είναι πολύ σημαντική απόφαση και δεν θέλω να κάνω λάθος. Θέλω απ'την αρχή να κάνω σωστή επιλογή αν αυτό είναι δυνατόν.

    Μου αρέσει η ευκολία της VB, αλλά αν έχω αρκετά πράγματα να χάσω (σε θέμα δυνατοτήτων γλώσσας, το κατά ποσο δύνατή είναι δηλαδή και το πόσο πολλά πράγματα μπορώ να κάνω) δεν θα "κολώσω" στο να θυσιάσω κάποια από αυτήν την ευκολία για να πάω σε μια πιο δύσκολη γλώσσα....

    Αλλά από την άλλη δεν θέλω να πάω και με την μια σε C++ , γιατί νομίζω ότι θα κολυμπήσω στα βαθιά....Αν νομίζετε ότι η C# είναι πολύ δυνατή (κοντά στα επίπεδα δυνατοτήτων Java & C++) , και συγχρόνως έχει το έυκολο περιβάλλον ανάπτυξης της VB, δηλαδή με έτοιμα controls κτλ...., τότε να πάω σε C#. Είναι όμως τόσο έυκολη???
  •  22-12-2006, 16:49 22723 σε απάντηση της 22722

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Γειά χαρά Pak !!! Όταν έγραφα το μήνυμα μου, δεν είχε φορτώσει ακόμα το μήνυμα σου. :)

    ------------------------------------------

    Να σε ευχαριστήσω πολύ για την απάντηση σου. Μου ξεδιάλυνε ΚΑΠΩΣ τα πράγματα αλλά όχι εντελώς. Δηλαδή μου ξεδιάλυνες σχετικά με την VB και VC# (αλλά όχι όλα , σε παρακαλώ κοίτα το προηγούμενο μου μήνυμα), αλλά θα ήθελα πιο αναλυτική περιγραφή του τι χάνεις και τι κερδίζεις (δηλαδή δυνατότητες vs ευκολία), ΑΛΛΑ και μια ΣΥΓΚΡΙΣΗ απευθείας με Java και C++ (δηλαδή το κατά ποσο είναι κοντά η C# σε αυτές, και σε σχέση πάντα και με την VB).

    Στην ερώτηση σου να σου απαντήσω πως ΟΧΙ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ....(έχω διαβάσει κάποια λιγοστά πραγματάκια στο παρελθόν, αλλά θα έλεγα ότι είμαι πράγματι αρχάριος). Βέβαια τοι καλό είναι ότι παίρνω εύκολα τις έννοιες αλλά και έχω όρεξη για μάθηση.

    Οπότε σε αυτό που είπες "Επίσης καλό είναι πρώτα να εξοικειωθείς με κάποιες θεωρητικές έννοιες προγραμματισμου (πχ οοp)" τί έχεις να μου προτείνεις?? Σε παρακαλώ αν ξέρεις πεσμου όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται και όχι αόριστα.....Δηλαδή πως θα εξοικειωθώ στις θεωρητικές έννοιες που λες? Με κάποιο βιβλίο??Αν ναι , πρότεινε μου κάτι συγκεκριμένο?? Ή με κάτι άλλο όπως κάποιο Web Tutorial??

    Πεσμου ότι είναι καλύτερο......Θέλω να κάνω την σωστή αρχή! Δεν με ενδιαφέρει αν θα δώσω κάποια χρήματα για κάποιο/α καλό/α βιβλίο/α!!!!!

    Να σαι καλά!!! ;)
  •  22-12-2006, 16:59 22724 σε απάντηση της 22723

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Αααα, Pak, και κάτι άλλο!!!

    Είπες "Πρώτον η VB .Net δεν έχει κανένα πλεονέκτημα η μειονεκτημα σε σχέση με την C#".....

    Είσαι σίγουρος? Νομίζω ότι κάπου διάβασα (νομίζω στην Wikipedia) ότι η C# έχει κάποια χαρακτηρίστικά πιο κοντά σε Java & C++, χαρακτηριστικά κυρίως ΟΟΡ, επομένως νομίζω ότι είναι σηματικό πλεονέκτημα αυτό , έτσι δεν είναι???

    Α, βρήκα και κάποιο κομμάτι από την σύγκριση που σου λεγα....Ορίστε....(Υπέρ της C# σε σχεση με την VB)

    - Supports unsafe code blocks for improved performance at the expense of not being verifiable as "safe" by the runtime

    - Iterators (C# 2.0)

    - Anonymous methods (C# 2.0)

    - Nullable structures are fully supported with the ? notation (C# 2.0)
  •  22-12-2006, 17:14 22725 σε απάντηση της 22722

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Πραγματικά έχεις μπερδέψει τα πράγματα πολύ. Έχεις μπερδέψει τα εργαλεία ανάπτυξης με τις γλώσσες προγαμματισμού. Το λοιπόν σκεψου το ώς εξής. Η γλώσσα προγαμματισμού είναι μια αφηρημένη έννοια. Έιναι ο τρόπος που μιλάμε στον υπολογιστή και του λέμε κάνει κάτι. Είναι μορφή λόγου όπως λέμε αγγλικά και κινέζικα, με συγκεκριμένο συντακτικό και δομή. To εργαλείο ανάπτυξης είναι εφαρμογή που χρησιμοποιεί γλώσσες προγραμματισμού για να φτιάξει εκτελέσιμο κώδικα. Τα controls και οι ευκολίες δεν έχουν να κάνουν με γλώσσες προγραμματισμού αλλά με εργαλεία ανάπτυξης. Παράδειγμα, Η Visual C++ και η DevC++ δεν είναι διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Είναι διαφορετικά εργαλεία ανάπτυξης που χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα. Άλλες ευκολίες έχει το ένα και άλλες το άλλο. Τώρα το Visual Studio 2005 είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης. Χρησιμοποιεί το .Net framework ώς υπόβαθρο.Το Visual Studio 2005 υποστηρίζει αρκετές γλώσσες προγραμματισμού. Οι πιό δημοφιλείς είναι η C# και η VB .ΝΕΤ. Οι ευκολίες που παρέχει είναι ακριβώς οι ίδιες για όλες τις γλώσσες(Φορμες κοντρολάκια και άλλα πολλα). Η επιλογή που έχεις να κάνεις είναι μόνο το συντακτικό. Είναι σαν να έχεις να διαλέξεις ποια γλώσσα θέλεις να μάθεις, Ιταλικά ή κινέζικα. Απλώς πολλοί θεωρούν ότι η C# έχει πίο επιστημονικό συντακτικό ενώ η VB πιο ανθρώπινο.Το τονίζω καμμία αλλη διαφορά. Το δίλλημμα είναι εντελώς υποκειμενικό. Απο σένα εξαρτάται.... Η άποψη μου πάντως είναι να το ψάξεις λίγο θεωρητικά γιατί τα έχεις μπερδέψει...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  22-12-2006, 17:23 22726 σε απάντηση της 22724

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Φίλε totos123, βλέπω ότι έχεις πνεύμα αναζήτησης και όρεξη για μάθηση, κάτι που είναι πολύ καλό, και πάρα πολλές ερωτήσεις. Συνοψίζω τις παρακάτω δύο σημαντικές:

    Να ξεκινήσω .ΝΕΤ από την C# ή από την VB.NET -- ή μήπως από την C++;

    Στην ερώτηση αυτή οι απαντήσεις ποικίλλουν, και μπορούν να φτάσουν μέχρι τον ιερό πόλεμο. Μπορείς να ερευνήσεις και να εξοικειωθείς με το .ΝΕΤ εξίσου καλά, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις δύο και από εκεί και πέρα πολλά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του καθενός ή από τις λεπτομέρειες. Οι δύο γλώσσες δεν είναι 100% ταυτόσημες, αλλά οι διαφορές τους είναι λεπτές, και σε ελάχιστες περιπτώσεις θα έχουν σημασία. Η προσωπική μου πρόταση είναι η C#, γιατί: (1) έχει μορφή και συντακτικό παρόμοιο και με άλλες δημοφιλείς γλώσσες (C++, Java), οπότε μπορείς πιο εύκολα να περάσεις σε αυτές και (2) εξελίσσεται πολύ περισσότερο (τώρα anonymous methods, αύριο το LINQ, μετά ποιος ξέρει τι).

    Από την C++ δε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις αφού όπως λες δεν έχεις κανένα άλλο υπόβαθρο. Σε προειδοποιώ όμως ότι αν ποτέ τη μάθεις -- θα κολλήσεις!

    Τι σχέση έχει η C# με τη Java και τη C++;

    Είναι τρεις γλώσσες με πολλά κοινά στοιχεία αλλά και μεγάλες διαφορές. Συντακτικά, η C# έχει αρκετές ομοιότητες με τη Java (άλλωστε κατηγορήθηκε κάποτε ότι ήταν μια αντιγραφή της), και οι δύο είναι αρκετά διαφορετικές από τη C++ που είναι μακράν πιο πολύπλοκη. Όσον αφορά τα περιβάλλοντα εκτέλεσης, η C# και η Java υπάρχουν μόνο στο πλαίσιο των αντίστοιχων managed περιβαλλόντων τους (.ΝΕΤ και Java runtime αντίστοιχα), ενώ η C++ υπάρχει διαθέσιμη σε μια πληθώρα από managed και unmanaged πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του .ΝΕΤ.

    Σου προτείνω να μαζεύεις τις ερωτήσεις σου και να τις κάνεις μια μια, για να παίρνεις καλύτερες απαντήσεις. Επίσης, μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα με τη βοήθεια του Googleτης μηχανής αναζήτησης που προτιμάς. Πρέπει να δώσεις αρκετό από το χρόνο σου, αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο.

    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  22-12-2006, 17:31 22727 σε απάντηση της 22725

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Αυτά είναι κυρίως θέματα συντακτικού αφού οι δύο γλώσσες παράγουν τον ίδιο ακριβώς κώδικα.Δηλαδή μεταφράζονται σε άλλη κοινή γλώσσα... Μελέτησε λίγο την φιλοσοφία του .Νet Framework και θα καταλάβεις...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  22-12-2006, 21:17 22730 σε απάντηση της 22727

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Έπισης όσον αφορά την βιβλιογραφία που μου ζήτησες, δυστυχώς επειδή εγώ έχω περάσει από την επίσημη οδό της εκπαίδευσης και είμαι και λίγο άπειρος στο συγκεκριμένο θέμα θα σε παραπέμψω στο στους παλαιότερους! Πάντως θα συνιστούσα να έπαιρνες ένα βιβλίο για object oriented programming σε συνδυασμό με την γλώσσα που προτιμάς και επισης κάποιο που να αναφέρεται στο .Net framework αφού θελεις να ασχοληθείς με αυτό. Απόφυγε τα αποσπασματικά tutorial του web γιατι μπορεί να σε μπερδέψουν και στο τέλος να απογοητευτείς. Να έχεις υπόψην σου ότι τα πλείστα που θα διαβάζεις θα είναι στα αγγλικά. Και να ξέρεις πάνω απ όλα χρειάζεται υπομονη και όρεξη!!
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  25-12-2006, 07:43 22778 σε απάντηση της 22724

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Να ευχαριστησω και πάλι παρα πολύ και τους 2 σας!! Pak & mns .... thank you very much!!!

    Και οι 2 με βοηθήσατε αρκετά , αλλά έχω και άλλες ερωτήσεις/διευκρινήσεις !!! Πριν προχωρήσω να πω ότι γνωρίζω άπταιστα Αγγλικά, οπότε no problem με ξενόγλωσσα βιβλία (αν κάποιος ξερει κατι πολυ καλό). Λοιπόν οι ερωτησεις μου:

    --- Pak είπες ότι........ "Τα controls και οι ευκολίες δεν έχουν να κάνουν με γλώσσες προγραμματισμού αλλά με εργαλεία ανάπτυξης. Παράδειγμα, Η Visual C++ και η DevC++ δεν είναι διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Είναι διαφορετικά εργαλεία ανάπτυξης που χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα"

    Ναι αλλά αν για παράδειγμα για την C++ δεν υπάρχουν και πολλές ευκολίες/controls/κτλ.... είναι πολύ διαφορετικό από την VBasic όπου υπάρχει πολύ πράγμα.....Οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό εννοούσα με τα controls κτλ....

    Επομένως νομίζω ότι η C++ & Java, δεν έχουν ευκολιες με ετοιμα controls κτλ....αρα είναι και πιο δύσκολες για αρχαριους χρήστες.....

    --- Επειτα θα ηθελα να ρωτήσω γιατί δεν είμαι σίγουρος....Η C# έχει τις ίδιες ευκολιες (control , forms και άλλα ετοιμα πραγματακια) με την VBasic ή ΟΧΙ? Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η VBasic εχει περισσότερες ευκολίες.

    --- Τώρα κάτι άλλο. Πως γίνεται οι Java και C# να είναι σχεδόν ίδιες, οταν γνωρίζω ότι η Java είναι απ'τις πολύ δύσκολες γλώσσες, ενώ η C# όχι και τόσο.....?

    --- ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Απ'όσο ξερω η C++ είναι μια γλώσσα χαμηλού επιπέδου, έτσι? Η Visual C++ εφ'όσον έχει ένα επιπρόσθετο layer - το .ΝΕΤ- δεν καθιστάται λιγο πιο "υψηλού" επιπέδου, ή αν θέλετε πιο αργή από την C++ (χανοντας πολλά από τα προτερήματα της) ? Δηλαδή δεν είναι κατι παρόμοιο με την Java και το Java Virtual Machine ?? (που είναι και "μειονέκτημα" της έναντι της C++) ??

    Τώρα φίλε mns, να σε ευχαριστησω ξανά, και να κάνω κάποιες ερωτήσεις που μου δημιούργησαν τα λεγόμενα σου......Λοιπόν , έχουμε και λέμε....

    --- Σχολίασε μου σε παρακαλώ το παραπάνω ερώτημα σχετικά με Visual C++ και C++ (και το κατά πόσο ειναι ίδιες εφόσον στην μια περίπτωση παρεμβάλλεται το .ΝΕΤ engine) Δηλαδή οι γλώσσα που θα μάθω είναι ακριβώς η ίδια απλώς αλλάζει το περιβάλλον εκτέλεσης?

    --- Λοιπόν, σίγουρα κατάλαβα ότι ΔΕΝ θα ξεκινήσω από C++. Ομως δεν μπορώ να καταλήξω με ποια από τις 2 , VBasic & VC#, θα ξεκινήσω.....Όπως είπα δεν έχω υπόβαθρο. Μήπως λοιπόν αυτό είναι λόγος για να ξεκινήσω με μια γλώσσα με ποιό ανθρώπινο συντακτικό , όπως την VBasic?? Είναι αυτό ένας εύκολος τρόπος για να επικεντρωθεις στα του ΟΟΡ και στην σχεδίαση προγραμμάτων , και έτσι να αποκτήσεις πιο ευκολα προγραμματιστική εμπειρία??

    Ή ΔΕΝ είναι και τόσο καλή ιδέα , γιατί μετά θα σου είναι ΠΙΟ δύσκολο να πας σε συντακτικά του τύπου C#, Java, κτλ....? Δηλαδή αυτή η ευκολία θα μου βγει σε καλό ή σε κακό??

    Αν πρόκειται να μου βγει σε κακό, και να αφιερώσω τζάμπα χρόνο και κόπο στην VBasic, και μετά να μου είναι πιο δυσκολο να μάθω C# ή καποια άλλη δυνατή ΟΟΡ γλώσσα, τότε καλύτερα να το αποφύγω από την αρχή......

    Αν όμως, είναι για καλό, δηλαδή θα με βοηθήσει να φτιάξω κάποια προγραμματάκια πιο ευκολα και να μπω πιο γρήγορα στο κλίμα, και μετά όταν αποκτήσω εμπειρία, να μπορεί αυτή η εμπειρία να εξαργυρωθεί με το οτι θα μάθω πιο γρήγορα μετά γλώσσες όπως C#, Java, κτλ.... ΤΟΤΕ να ξεκινήσω με την VBasic....

    Με το χέρι στην καρδιά, τι θα διαλέγατε εσείς αν είσασταν στην θέση μου.....???

    (Κάτι με τρώει να ξεκινήσω με VBasic , λόγω της ευκολίας της, αλλά αν αυτό είναι μάλλον κακή επιλογή....να πάω σε C# καλύτερα.....

    PLEASE!!!!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

    Να ρωτήσω και κάτι άλλο...

    Το .ΝΕΤ engine, περα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, δεν κάνει τα προγράμματα να υστερούν κάπως, καθώς χρειάζονται απαραίτητα -σαν προυπόθεση εκτέλεσης τους- να είναι εγκατεστημενο το .ΝΕΤ στο κομπιούτερ του χρήστη? Εννοώ να υστερούν κάπως σε σχέση με αντίστοιχα γραμμένα σε C++......

    --- Τέλος, η DELPHI τι λέει??? Απότι ξέρω ήταν αρκετά δημοφιλής πριν το .ΝΕΤ, λόγω ευκολίας περιβάλλοντος ανάπτυξης και μεγάλων δυνατοτήτων......Τώρα έχει ψοφήσει άραγε.....?

    Υπόψιν, με ενδιαφέρει κυρίως η γλώσσα επιλογής μου για Windows παραθυρικές εφαρμογές....

    Πάλι SORRY για τις πολλες ερωτήσεις μου , αλλά δεν γινόταν αλλιώς...Μου έρχονται όλες στο μυαλο καθώς διαβάζω τις απαντήσεις σας....

    Παρακαλώ καντε τον κόπο και αφιερώστε λίγο χρόνο να απαντήσετε σε οσες περισσότερες ερωτήσεις μου μπορείτε....

    Θα σας είμαι ευγνώμων για την βοήθεια!!!!!

  •  25-12-2006, 09:49 22779 σε απάντηση της 22778

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Φίλε totos123, επειδή επιμένεις να ρωτάς πράγματα που σου απαντάμε(άρχισες να μ θυμίζεις τη μαμά και τη φίλη μSmileSmile) θα σου απαντήσω αφοριστικά! Διάλεξε πρώτα στρατόπεδο! Microsoft η Anti - Microsoft!

    Αν Microsoft, τότε C#.

    Αν Anti - Mcrosoft, τότε Java.

    Αυτά.

    ΥΓ. Όσο για τις ερωτήσεις, αν αρχίσεις να τις βάζεις μία μία, θα αρχίσουν να σου απαντάνε. Αλλιώς είναι πολλές και χρειάζονται τα τριπλάσια απ αυτά που έγραψες για να απαντηθούν. 


    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  25-12-2006, 20:34 22786 σε απάντηση της 22778

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Προσπαθώντας να κάνω την απάντηση πιο σύντομη. Smile

    Tα ActiveX controls και οι βιβλιοθήκες που υπάρχουν για την VB6 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την VC6 - τα περισσότερα άλλωστε είναι γραμμένα σε VC6. Απλά δεν συνηθίζεται κάποιος που γράφει VC6 κώδικα να χρησιμοποιεί ActiveX controls, μιας και τις περισσότερες φορες κάνει δικά του optimizations στον κώδικα.

    Και η Java έχει έτοιμα controls. Το JBuilder πχ, στο IDE του προσφέρει παρόμοια controls με την VB6 και παρόμοιο τρόπο χρήσης τους.

    Μάλλον, αυτό που κάνει διαφορά εδώ είναι ότι: Η Java και η C++, σαν γλώσσες που έχουν καθιερωθεί δεν προσφέρουν τις ευκολίες των controls - αλλά, μέσα από συγκεριμένα IDEs (Intergraded Development Enviroment) και αυτές μπορούν να έχουν controls για να επιταχύνουν την ανάπτυξη. Σε σύγκριση η VB6, που διατίθεται μόνο με το γνωστό IDE της Microsoft, και τα controls προσφέρονται με την default εγκατάσταση. Aν και σε αυτή μπορείς να γράψεις κώδικα VB6 σε ένα text editor και να τον κάνεις complile από command line.

    Αλλά με την χρήση κάποιου IDE, και οι C++, Java μπορεί να είναι το ίδιο ελκυστικές με την VB6 σε ένα αρχάριο χρήστη.

    H C# και η VB.NET έχουν τα ίδια controls - απόλυτα! Από default η VB.NET έχει περισσότερες ευκολίες, VB6 compatibility library, My namespace, αλλά επ' ουδενί δεν είναι απόλυτα δικά της χαρακτηστικά - μπορούν να ενεργοποιηθούν και μέσα από την C#.

    Η διαφορά VB.NET και C# θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αυτή των αγγλικών ΗΠΑ και HB. Και με τις δύο γλώσσες μιλάς αγγλικά - αυτοί που είναι έμπειροι στο να μιλούν τη μία διάλεκτο, μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μιλήσουν και την άλλη. Αλλά ανάλογα μην την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερα να μιλήσεις κάποια συγκεκριμένη, πχ στην Αγγλία δεν θα μίλαγες με την διάλεκτο των ΗΠΑ, γιατί κατευθείαν θα σε θεωρούσαν "ξένο" - έτσι η "διάλεκτος" που μιλάς με το .NET Framework, αν θέλεις να "μιλήσεις"/προγραμματίσεις σε μια εταιρεία που φτιάχνει software, συνήθως είναι η C#, όχι ότι αποκλείεται να είναι και η VB.NET.

    Η Java και η C# είναι ευκολότερες στην εκμάθηση από την την C++ - αυτό η σύγκριση γίνεται σε σχέση με το learning curve που απαιτήται για την απόκτηση δεξιοτήτας στην χρήση της γλώσσας - κάποιος θα είναι πιο γρήγορα επιδέξιος να κάνει κάτι σε Java και C# από ότι σε C++. Στην συνέχεια το learning curve που απαιτήται για να μάθει κάποιος C# είναι μικρότερο από αυτό σε Java - ίσως όχι τόσο πολύ αισθητά μικρότερο όσο αυτό μεταξύ Java/C# με την C++. Έτσι, έχει προκύψει η παραδοχή η C# είναι ευκολότερη στην εκμάθηση.

    Η C++ είναι μια γενικής χρήσης υψηλού επιπέδου προγραμματιστική γλώσσα με χαμηλού επιπέδου δυνατότητες (Wikipedia). Με την χρήση της στο sandbox του .NET Framework δεν χάνει κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά της - αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος εκτέλεσης του κώδικα. Η Java είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού, που σύμφωνα με την επίσημη υλοποίηση, τα προγραμματά της έχουν γίνει compiled σε bytecode, το οποίο μετρατρέπεται σε εκγενή κώδικα μηχανής κατά την εκτέλεσή τους. Η ίδια η γλώσσα δανείζεται πολλά στοιχεία του συντακτικού από την C και C++, έχει πιο απλό αντικειμενοστραφές μοντέλο και μικρότερες δυνατότητες χαμηλού επιπέδου (Wikipedia). Παρόμοια με την C++, τα χαρακτηριστικά της γλώσσας δεν αλλάζουν επειδή τρέχει μέσα στο JVM - τα χαρακτηριστικά είναι αναλίωτα και τις υλοποιήσεις της γλώσσας εκτός JVM, όπως στην J++ και J#.

    Ο φίλος mns, είναι φίλη Νατάσα - το γράφει και στην υπογραφή της! Big Smile

    Η γλώσσα C++ είναι μία - οι υλοποιήσεις της, GNU C/C++, Visual C++ v6.0, Visual C++ v8.0 με managed extensions, δεν είναι τίποτα άλλο από διαφορερικούς compilers που με την ίδια γλώσσα βγάζουν διαφορετικό τελικό εκτελέσιμο.

    Η επιλογή της γλώσσας/διαλέκτου είναι κάτι το υποκειμενικό - εκτός από τι "φοριέται" καλύτερα, μιλιέται περισσότερο, πάντα υπάρχει και το θέμα του προσωπικού γούστου: Ναι, η υποθεσή σου είναι λογική και είναι ένας τρόπος δράσης - πρώτα να μάθεις μια γλώσσα με συντακτικό πιο απλό (VB.NET) και να επικεντρώσεις στο τεχνικό μέρος και στην συνέχεια να αλλάξεις γλώσσα. Όμως ο δρόμος θα είναι πιο μακρύς σε σχέση αν μάθαινες κατευθείαν C# με ταυτόχρονη εκμάθηση του τεχνικού μέρους. Η επιλογή σου εξαρτάται από τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις και για πόσο θα τον διαθέτεις, και μόνο!

    Αυτό που θα πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δεν υπάρχει κακή επιλογή. Και οι δύο γλώσσες είναι αντικειμενοστραφείς μοντέρνες γλώσσες προγραμματισμού και η ποιότητα του τελικού προιόντος έχει πιο πολύ να κάνει με την επιδεξιότητα του προγραμματιστή παρά με την επιλογή της γλώσσας.

    Προσωπικά θα σου έλεγα, να πειραματιστείς και με τις δύο πριν κάνεις επιλογή σου, και να κάνεις την προσωπική σου επιλογή συνειδητά από μόνος σου.

    Όσο έχει να κάνει με την απαίτηση του .NET Framework να είναι εγκαταστημένο υπολογιστή για να μπορείς να τρέχεις εφαρμογές γραμμένο σε αυτό. Παρόμοια απαίτηση υπάρχει και για την Java. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει παρόμοια απαίτηση για την VC++ - v6.0 ή v8.0 - κάνει λάθος: Visual C++ 6 Redistributable PackageVisual C++ 2005 Redistributable Package (x86). To θέμα πιστεύω είναι τι πιθανότητες υπάρχει να είναι κάποιο εγκατεστημένο: για τα VC++ v6.0/v8.0, VB v6.0, και .ΝΕΤ Framework v2.0/v3.0 run-times, πχ υπάρχουν από default στην εγκατάσταση των Windows Vista. Οπότε πιο θα χρησιμοποιήσεις είναι καθαρά επιλογή σου.

    Το Delphi στάθηκε παράλληλα με το Visual Studio v6.0 της Microsoft. Παρέχει παρόμοια τεχνολογία, βασισμένο στην Pascal που είναι μια πολύ καλή γλώσσα. Η Borland δεν επιδίωξε να το περάσει στην .NET Framework εποχή. Το κενό του έρχεται να καλύψει το Chrome. Το μέλλον αναμένεται αντίστοιχο των γλωσσών του Visual Studio v6.

     

    Ελπίζω τα παραπάνω να είναι κατανοητά,
    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  26-12-2006, 00:50 22789 σε απάντηση της 22778

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Καταρχήν να σε ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου Γιώργο γιατί με κάλυψες πολύ ωραία, μέσα από την μεγάλη και τεκμηριωμένη απάντησή σου....Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

    Μου φαίνεται ότι ενω ήμουν ψημένος για Visual Basic, με βλέπω να πηγαίνω σε Visual C#, και αυτό γιατί όπως είπες και συ είναι κάπως πιο στοιβαρή συντακτικά και πιο κοντά σε καταξιωμένες γλώσσες -standards- όπως η Java και η C++....

    Βέβαια επειδή έχω την εσωτερική και πρακτική ανάγκη να δημιουργήσω κάποια δικά μου προγραμματακια ευκολα και γρήγορα - και νομίζω ότι εδώ μπορεί να εχει καποιο πλεονέκτημα η Visual Basic , λόγω του πιο εύκολου συντακτικού της- ίσως ασχοληθώ και με τις 2 πρώτα, και μετά να το γυρίσω σε C#.

    Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι, είχα δει σε ενα παραδειγμα ενός παραλλαγμένου Hello προγράμματος ότι η C++ ήθελε γύρω στις 2 σελίδες κώδικα ενω η Visual Basic MONO 2-3 γραμμές κώδικα για το ίδιο αποτέλεσμα....(σε ρώταγε πως σε λένε, πληκτρολογουσες το όνομα σου, και σου έλεγε,,,,Hello Γιώργο).

    Αν τώρα στο συγκεκριμμένο παραδειγμα "τεστάραμε" και την Java και C#, θέλω να μου πεις "εμπειρικά" και στο περίπου , πόσο κώδικα θα απαιτούσαν για την ίδια εφαρμογή οι Java και C#.....Ειδικότερα η C# θα ήταν πιο κοντά στις 2-3 γραμμές κώδικα της Visual Basic, πιο κοντά στις 2 σελίδες της C++, ή κάπου στην μέση....???

    Αααα, sorry Nατάσα που σε πέρασα για....αντράκι.....χε χε......

    Τώρα να απαντήσω τέλος στον Pak.....Ελπίζω να μην τα μπέρδεψα πάλι, και μου βγει γυναίκα ο Pak....LOL!!

    Κοίτα δεν νομίζω το θέμα μας (μου) να είναι Microsoft ή Αντι-Microsoft.....

    Εγώ κοιτάζω να κάνω την πιο "σωστή" επιλογή για μένα ΑΣΧΕΤΑ ποιας εταιράς θα είναι η γλώσσα ή το IDE....Τυγχανει όμως οι VBasic kai VC#, να είναι της Microsoft...Για μένα το ίδιο κάνει, τι να σου πω ψεμματα?

    Δεν έχω (ακόμα) μετοχές της Microsoft!! LOL.....

    Οσο για τις ερωτήσεις μου τώρα, ΝΑΙ είναι πολλές, ΝΑΙ σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, ΑΛΛΑ ΟΧΙ δεν μου τις απάντησες....Δεν θα μπορούσες άλλωστε να μου τις απαντήσεις ΟΛΕΣ με τις λίγες γραμμές της απάντησης σου.

    ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ απόλυτα όμως ο Γιώργος.....Αλλά στην τελική δεν σε καταλαβαίνω, μήπως σε ζημιώνω εσένα πουθενά με το να έχω πολλές ερωτήσεις ή με το να έχω πολλές περιέργειες ή αναζητήσεις.....

    Για αυτό υπάρχουν τα Fora άλλωστε.....

    Τώρα αν σε κάποιους ήταν κουραστικές οι πολλές μου ερωτήσεις , το κατανοώ απολύτως....Δεν σε υποχρέωσε κανένας να κάτσεις κάτω με το ζόρι και να μου τις απαντήσεις μια-μια....

    Τέλος, τις ίδιες ερωτήσεις πολύ πιθανόν έχουν και πολλοί αρχάριοι σαν και μένα χρήστες, και με το παρόν μου thread θα βοηθηθούν πολύ χωρίς να χρειαστεί να ξαναθέσουν τα ίδια ερωτήματα....Αν εσύ είσαι τόσο προχωρημένος και σου φαίνονται piece of cake όλα αυτα τα ερωτήματα Μπράβο σου και εις ανώτερα....

    Αλλά ασε και μας τους πιο ταπεινούς και λιγότερο γνώστες του αντικειμένου, να εκφραζόμαστε ελέυθερα με όσες πιο πολλές "αυτονόητες" ή "απαντημένες" για σένα ερωτήσεις.....

    Καλή σας νύχτα...εχμμμ...μέρα !!
  •  26-12-2006, 01:33 22790 σε απάντηση της 22789

    Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟ & ΝΕΟ ΧΡΗΣΤΗ - ΓΕΝΙΚΩΣ !

    Προσωπικά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C, ίσα ίσα με τα βασικά μέχρι και πώς ανοιγοκλείνουν αρχείο.

    Μετά διάλεξε C# ή Java.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
Σελίδα 1 από 3 (34 εγγραφές)   1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems