Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò EMPEROR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 15-05-2006, 21:16. Υπάρχουν 40 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (41 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2006, 15:00 12696 σε απάντηση της 12672

Απ: ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Ελπίζω να διαβαστεί η δική μου απάντηση πριν σβηστεί το thread.

Ο emperor έχει 50% δίκαιο. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί πληροφορικοί που σνομπάρουν συναδέλφους, ανταγωνιστές, ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και δημιουργούν λάθος εικόνα για όλους μας.

Έχω δυστυχώς ή ευτυχώς συνατήσει τέτοια άτομα που δουλεύουν μάλιστα και σε ονομαστές εταιρείες.

Ατάκες του στυλ..."Solaris; Ξέρεις τί έχει μέσα; Τί πας και το συγκρίνεις με το Linux;" Άλλο αν η Redhat γκρεμίζει το σπίτι της Sun.

"Δε ξέρεις πώς έχουν τα πράγματα", "Αν ήταν καλό δε θα ήταν δωρεάν", "Μόνο αποτυχημένοι χρησιμοποιούν αυτό", "Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά", "Βγάζω ένα εκατομμύριο το μήνα", "Θα πεινάσεις", "Ποιά είναι αυτή ξύνεται;" "Τί να κλάσει αυτή μπροστά σε τέτοιο προιόν".

Αυτοί οι τύποι ανήκουν σε μια κατηγορία που αφού αγωνίστηκαν και μάθανε κάτι, δε θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνο ή διαφορετικό.

Υπάρχουν τέτοιοι που "χαλάνε την πιάτσα".

Υπάρχουν όμως και πολλοί μη πληροφορικοί που ΔΕΝ καταλαβαίνουν γιατί είναι χρήσιμοι οι πληροφορικοί και γιατί πρέπει να ακριβοπληρώνουν κάποιους που ΔΕΝ προσφέρουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη βελτίωση του προϊόντος τους και στην αύξηση των πωλήσεων (γιατί στην Ελλάδα δεν έχει μεγάλη διάδοση το Internet).

Δε καταλαβαίνουν τ'ότι θα πρέπει να πληρώσουν κάποιον για να μη κάνουν Ρώσοι και Ταϊβανέζοι πάρτυ στο σερβερ του, γιατί θα πρέπει σε περίπτωση προβλήματος, η βλάβη να αποκατασταθεί άμεσα, γιατί διασφαλίζουν τη βιοσιμότητα της εταιρείας τους και γιατί μακροπρόθεσμα θα αυξηθεί το μέγεθός της.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  15-05-2006, 15:01 12698 σε απάντηση της 12672

Επίσης να προτείνω να διαγράψουμε αυτό το θέμα αν καλύφθηκες και να προχωρήσουμε, αν θέλεις βέβαια, σε μια πιό περιεκτική συζήτηση σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές άλλους κλάδους. Θα μπορούσες να θέσεις ένα θέμα αυτού του τύπου στα "Εργασιακά" χωρίς οξείς τόνους αυτή τη φορά, και να δεις και τις απόψεις και άλλων συναδέλφων ή μη (μην ξεχνάς οτι δεν είναι όλα τα μέλη προγραμματιστές)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 15:07 12700 σε απάντηση της 12672

Πιστεύω πως ο cap στο δεύτερο μήνυμά του τα είπε όλα. Έχω πάρα πολλά κοινά σημεία με αυτά που λέει, με εξαίρεση το ότι δεν έχω παντρευτεί ακόμα.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί ξέσπασες σε αυτό το site. Μήπως κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους που προανέφερες, αναφέρθηκε εδώ;
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  15-05-2006, 15:09 12702 σε απάντηση της 12672

cap wrote:
    Οπως σου είπα και πριν, μάλλον γνωρίζεις λάθος ανθρώπους :)
    ...καλό η άποψή σου να είναι επώνυμη (οχι για να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σου βεβαια, αλλά για να έχει μεγαλύτερη εγκυρότητα και να μην δίνει την εντύπωση οτι λες αυτά που λές και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου).

Ψέμματα λέει φίλε emperor.. θέλει να στοιχεία σου για να σε βρούμε και να έρθουμε να κάνουμε graffiti με το Logo του dotnetzone στο αυτοκίνητό σου και να σου βάλουμε φωτιά στο σπίτι!! Stick out tongue [:P]

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  15-05-2006, 15:10 12703 σε απάντηση της 12672

Κάτι το οποίο με ξένισε γενικά ότι γενικώς ο φίλος μας αναφέρθηκε εκτός από την συμπεριφορά πολύ και στο χρηματικό.

Σίγουρα υπάρχουν και αποθηκάριοι με πολύ μεγαλύτερους μισθούς .Μήπως θα έπρεπε να κάνει υπομονή για να φτάσει και αυτός σ΄αυτής της τάξεως τις αμοιβές.Άλλωστε πόσοι JUNIOR DEVELOPERS υπάρχουν που παίρνουν αντίστοιχο μισθό?
    Ιωάννης Μανουσάκης
  •  15-05-2006, 15:14 12707 σε απάντηση της 12672

Emperor, θα ήθελα να σου πω κι εγώ δύο πραγματάκια.
    Καταρχάς, είμαι 22, δουλεύω σαν προγραμματιστής σε εταιρία εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, έχω δουλέψει σαν τεχνικός τηλεφωνίας, σαν λογιστής σε κρουαζιερόπλοιο, μέχρι και σαν χορευτής παραδοσιακών χορών. Επίσης, διδάσκω μαθήματα Λυκείου σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και σε ιδιαίτερα, και είμαι επί πτυχίω φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα παραπάνω δεν στα λέω επειδή είμαι ψώνιο, στα λέω για να δεις ότι δεν 'αράζω' και κάτι κάνω (έτσι πιστεύω τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος) στη ζωή μου. Anyway, στο θέμα μας τώρα. Καταρχήν, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, σίγουρα έχεις μπλέξει με λάθος άτομα. Γιατί, το να είναι ψώνιο κάποιος, δεν είναι άμεση συνέπεια του επαγγέλματος κάποιου. Είναι θέμα της ευσυνειδησίας του καθενός, πώς έχει ανατραφεί, τι 'παλούκια' έχει φάει στη ζωή του, πόσο έχει δουλέψει. Μην κάνεις το λάθος και νομίζεις ότι απλά πατάμε κουμπάκια. Η κάθε δουλειά έχει τη δυσκολία της. Επιπροσθέτως, ο πατέρας μου είναι οικοδόμος, και μπορεί σε μερικά χρόνια να βγάζω πιο πολλά από αυτόν. Δίκαιο; Σαφώς και όχι. Μην ξεχνάς όμως ότι την αγορά και τη ζήτηση (που στην τελική καθορίζει και τους εκάστοτε μισθούς) δεν την διαμορφώνουμε εμείς οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αλλά οι πιο 'μεγάλοι'. Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι λοιπόν, και μην πέφτεις σε γενικά συμπεράσματα τόσο εύκολα. Π.χ. ας υποθέσουμε ότι κάνεις σχέση με μια κοπέλα και πέφτει κέρατο. Τι πάει να πει, ότι όλες οι γυναίκες θα στο κάνουνε;Smile [:)]

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  15-05-2006, 15:16 12708 σε απάντηση της 12672

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να είναι προγραμματιστής για να έχει αυτό το ύφος. Υπάρχουν σε όλους τους κλάδους τα άτομα που κοιτάζουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο ως "παιδιά ενός κατώτερου θεού". Τους μόνους που σέβονται είναι τα άτομα που στον κλάδο τους έχουν κάνει κάτι σημαντικό. Πίστεψέ με έχω την ατυχία να βρεθώ σε πολλές συζητήσεις με άτομα σε όλους τους κλάδους και το μόνο που μπορείς να νοιώσεις είναι λύπηση. Και στο κάτω κάτω δεν είναι η δουλεία που πρέπει να σε κρίνει κάποιος. Είναι το πως συμπεριφέρεσε γενικά (και δεν θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή συμπεριφέρεσαι σωστά).

Όσο για την δουλειά από τα 14. Έχω την ατυχία να είμαι ορφανός από πατέρα στα 12 μου και πίστεψέ με έχω κάνει πολλές δουλειές (ζαχαροπλάστης, μανάβης σε super market, σερβιτόρος κλπ.). Το ότι έχω τελιώσει μια σχολή και ένα πτυχείο για εμένα είναι κατόρθωμα μιας και δεν είχα και πολλά λεφτά και ότι έκανα το έκανα από την δική μου χαρά και "κάβλα" με δικά μου χρήματα και καμμία βοήθεια από τους δικούς μου για να μην τους γίνω βάρος. Και δεν θα έλεγα ότι όταν ξεκίνησα έπαιρνα πολλά περισσότερα από όσα παιρνεις εσύ. Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι έπερνα καθαρά 700€. Από τότε έχω αλλάξει δουλειά μπας και βρω καλύτερη μοίρα και ακόμα ελπίζω.

Το μόνο που μου φτιάχνει την διάθεση αυτό το καιρό είναι ότι παντρεύομαι την γυναίκα που αγαπώ και το όλο κλίμα ετοιμασίας με κάνει να νοιώθω πως ναι, στην ζωή μου έχω καταφέρει να πετύχω όλα αυτά που ήθελα.

Για όλα τα παραπάνω δεν νομίζω ότι έχει κάποιος το δικαίωμα να γενικεύει μια εικόνα που έχει στο μυαλό του και να με περιλαβάνει σε αυτή. Μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί να ξέρει τι έχω περάσει και τι περνάω κάθε μέρα. Όπως και εγώ δεν έχω το δικαίωμα και να κρίνω όλους τους αποθηκάριους (και γενικά όσους δουλεύουν) από την δική σου αντιμετώπιση. Και πίστεψέ με, για τους αποθηκάριους έχω την καλύτερη γνώμη μέχρι σήμερα. Εύχομαι να μην αλλάξει τόσο εύκολα.
    Γιώτας Δημήτριος

( I'm bored.... I'm the chairman of the board..... )
  •  15-05-2006, 15:20 12709 σε απάντηση της 12672

Εγώ Emperor, δεν νιώθω καμία ανάγκη να απολογηθώ για το πόσο έχω δουλέψει στη ζωή μου ή
    ξαφνικά να νιώσω ιδιαίτερη εκτίμηση η και σεβασμό αν θες για κάποιον που ξεκινάει να μιλάει
    βρίζοντας.

Παρα ταύτα δεκτή η συγνώμη σου
    και σου προτείνω να μην βάζεις σε ένα σακί γενικά τους πάντες ...

Πάνος Αβραμίδης
  •  15-05-2006, 15:32 12710 σε απάντηση της 12672

axaros wrote:

δεν νιώθω καμία ανάγκη να απολογηθώ για το πόσο έχω δουλέψει στη ζωή μου ή
    ξαφνικά να νιώσω ιδιαίτερη εκτίμηση η και σεβασμό αν θες για κάποιον που ξεκινάει να μιλάει
    βρίζοντας.

Πάνο θα συμφωνήσω πλήρως μαζί σου .Δέν μπορεί ο καθένας χωρίς να ξέρει το τί έχει κάνει ο καθένας στην ζωή του να του επιτίθεται τόσο απροκάλυπτα.

Απ την άλλη όμως πιστεύω ότι για να το κάνει σίγουρα κάτι περίεργο του έχει συμβεί μέ καποιον - κάποιους από εμάς και εκδηλώθηκε με ένα τέτοιο ξέσπασμα ,γι' αυτό είμαι σίγουρος πώς όλοι μας μπορούμε να του το συγχωρήσουμε.

Ιωάννης Μανουσάκης
  •  15-05-2006, 15:36 12711 σε απάντηση της 12672

Τώρα τελευταία έχουμε δει αρκετές εκφάνσεις ρατσισμού σε διάφορες μορφές. Αυτή εδώ είναι ένα παράδειγμα "επαγγελματικού ρατσισμού". Είναι εντυπωσιακό το πώς μπορείς και αποδίδεις τόσα κοινά χαρακτηριστικά σε ένα τόσο μεγάλο σύνολο ανθρώπων, οι οποίοι μάλιστα το κυριότερο κοινό τους είναι το … επάγγελμά τους.

Νομίζω όμως ότι ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση, και δεν αναφέρομαι μονάχα στο post του "EMPEROR" αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχω συμμετάσχει σε αντίστοιχες συζητήσεις. Πιστεύω ότι αυτές οι επιθέσεις δεν έχουν ως "αιτία" το ότι η δουλειά μας είναι "εύκολη". Στο κάτω κάτω της γραφής η απάντηση σε αυτή την περίπτωση είναι απλή και συνοψίζεται στο "αφού είναι εύκολη γιατί δεν την κάνεις κι εσύ;". Πιστεύω ότι η αιτία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό το οποίο μοιράζονται οι προγραμματιστές σε μεγάλο ποσοστό. Και αυτό είναι ότι μας αρέσει το επάγγελμά μας. Ναι, αυτό μπορώ να το δηλώσω με ασφάλεια : μου αρέσει η δουλειά μου. Δεν θεωρώ όμως ότι είμαι ανώτερος από κάποιον που δουλεύει σε διαφορετικό επάγγελμα ή που παίρνει χαμηλότερο μισθό. Άλλωστε μην έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι προγραμματιστές είναι χρυσοπληρωμένοι. Όπως επίσης και δεν κάνω διακρίσεις στα επαγγέλματα. Κάνω όμως διακρίσεις στους ανθρώπους καθώς θεωρώ ότι ευτυχισμένοι (αν όχι επιτυχημένοι) είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι και αγάπη και δεν μεμψιμοιρούν.

Νομίζω όμως ότι το ύφος της απάντησης του Σωτήρη ήταν το πιο σωστό. Γιατί ο πιο εύκολος τρόπος να αντικρούσεις μια άποψη είναι με αντι-παραδείγματα. Ελπίζω ότι μιλώντας λίγο για το δικό μου προφίλ θα καταλάβεις φίλε EMPEROR ότι δεν μπορείς να γενικεύεις όπως στο πρώτο σου post.

Πρώτη μου δουλειά ήταν στα 15, σε ένα μικρό κατάστημα ψιλικών. Από τότε έχω δουλέψει σε διάφορες εργασίες αν και από τα 18 είχα ήδη στραφεί αποκλειστικά στον κλάδο της πληροφορικής. Βλέπεις από μικρός είχα μια τρέλα με την πληροφορική όπως άλλωστε και οι περισσότεροι προγραμματιστές. Πέρασα με την πρώτη προσπάθεια στο ΕΜΠ στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μετά από 2 χρόνια σκληρού διαβάσματος. Στη διάρκεια των σπουδών μου εργαζόμουν κάθε καλοκαίρι full-time σε εταιρείες πληροφορικής και εργάστηκα και part-time κατά τη διάρκεια κάποιων εξαμήνων. Ομολογώ ότι δεν το έκανα από ανάγκη χρημάτων, αλλά γιατί από τα 18 και μετά δεν ήθελα πλέον να με συντηρούν οι γονείς μου.

Στα 26 μου πλέον εξακολουθεί να μου αρέσει με το ίδιο πάθος η εργασία μου. Μετά από κάποια χρόνια και αποκτώντας με ιδρώτα την ανάλογη εμπειρία έχω όντως φτάσει στο να μπορώ να συντηρώ με κάποια άνεση τον εαυτό μου. Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι πραγματικά μόχθησα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρήκα τίποτα έτοιμο από το "μπαμπά". Έχτισα μόνος μου το προφίλ μου πάνω στις γνώσεις που απέκτησα στη σχολή, στο διάβασμα που έχω ρίξει για να βελτιώνω αυτές τις γνώσεις και στις εργασιακές εμπειρίας με τις οποίες τις πλαισίωνα.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει μάλλον είναι ότι το γεγονός ότι μας αρέσει η δουλειά μας δεν συνεπάγεται και ότι δεν ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο, ή ότι "καθόμαστε όλη μέρα μέσα και φρικουλιάζουμε". Σε πληροφορώ λοιπόν ότι έχω αρκετά χόμπι και οι παρέες μου εκτός εργασιακού χώρου αποτελούνται σε μικρό ποσοστό από άτομα του ιδίου επαγγέλματος. Είμαι χορευτής παραδοσιακών χορών, λατρεύω τις εκδρομές στη φύση (μακριά από keyboard και οθόνες) και τα Σαββατοκύριακα εργάζομαι ως εκπαιδευτής rafting ώστε να συνδυάσω το χόμπι μου με ένα επιπλέον εισόδημα που είναι ευπρόσδεκτο στα οικονομικά μου.

Όπως είπα και στην αρχή, όλα αυτά δεν τα δίνω για να σου δείξω κάτι για εμένα συγκεκριμένα. Δεν περιαυτολογώ γιατί ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη. Στα λέω ως αντιπαράδειγμα στην άποψη σου. Ελπίζω ότι με όλα τα post που έχουν γραφτεί ως τώρα έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις ότι κάθε είδους γενίκευση δεν πρέπει να γίνεται "ελαφράν την καρδίαν". Ήδη πάσχουμε πολύ σε αυτή τη χώρα από αυτό το σύνδρομο...
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  15-05-2006, 15:43 12714 σε απάντηση της 12672

kkara wrote:
    Είμαι χορευτής παραδοσιακών χορών,

Αμαν! Επεσε επιδημία; Κι άλλος;

Το τελευταίο μου χόμπυ ονομαζόταν "κατανάλωση μπύρας ωσπου να δακρύσει ο ταβερνιάρης". Αλλα δεν απέδωσε και το έκοψα :) Μήπως πρέπει τώρα να αρχίσω παραδοσιακούς χορούς για να εξαλείψω τα κατάλοιπα; :)

Και να σκεφτείς οτι κάποτε έπαιζα μπασκετ. Γερνάωωω!

(Τελος παρένθεσης γιατί θα φάω ξύλο). :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 15:47 12715 σε απάντηση της 12672

cap wrote:

Το τελευταίο μου χόμπυ ονομαζόταν "κατανάλωση μπύρας ωσπου να δακρύσει ο ταβερνιάρης". Αλλα δεν απέδωσε και το έκοψα :) Μήπως πρέπει τώρα να αρχίσω παραδοσιακούς χορούς για να εξαλείψω τα κατάλοιπα; :)

Και να σκεφτείς οτι κάποτε έπαιζα μπασκετ. Γερνάωωω!

(Τελος παρένθεσης γιατί θα φάω ξύλο). :)

Σωτήρη μ' αρέσει που για τα πάντα έχεις και το ανάλογο χιούμορ ;).

Ιωάννης Μανουσάκης
  •  15-05-2006, 15:59 12719 σε απάντηση της 12672

Κατόπιν της συζήτησης όπως εξελίχθηκε, προτείνω το thread να μην διαγραφεί και να παραμείνει, μια και ακούστηκαν πολλές και χρήσιμες απόψεις.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-05-2006, 16:03 12720 σε απάντηση της 12672

Συμφωνώ Σωτήρη, ήθελα να το προτείνω κι εγώ. Βρίσκεται και σε κατάλληλο section μιας και εδώ δεν τοποθετούνται μόνο threads που αφορούν αποκλειστικά το development...
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  15-05-2006, 16:05 12721 σε απάντηση της 12672

Ίσως ένα rename στον τίτλο του thread  να ήταν μια καλή ιδέα.... Smile [:)]
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Σελίδα 2 από 3 (41 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML