Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

<<RAD, C++, OO == "Bad practices"!>>

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Mitsaras. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thrylos στις 25-10-2006, 15:23. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-10-2006, 01:41 19153 σε απάντηση της 19152

    Απ: <<RAD, C++, OO == "Bad practices"!>>

     thrylos wrote:

    Είμαι υπέρ τέτοιων εργαλείων. Αυτό που λέω είναι ότι αυτά τα εργαλεία θα έπρεπε να παράγουν αποδοτικότερο compiled code.

    Αυτό είναι άποψή σου ή έχεις διαβάσει κάποιο άρθρο/μελέτη/δημοσίευση και μεταφέρεις το συμπέρασμα; Πιστεύω ότι είναι ελαφρώς παρακινδυνευμένο να λες κάτι τέτοιο αν δεν έχει προηγηθεί μια κάποια έρευνα επί του θέματος...

     thrylos wrote:

    Η φιλοσοφία της Apple δεν είναι απλά να φτιάξουν ένα αισθητικότερο interface. Είναι να βάλουν όσους περισσότερους υπολογιστικούς πόρους μπορούν στο interface και αφήνουν τους πόρους για την χρήση της εφαρμογής σε τρίτη μοίρα.

    Και πάλι δεν συμφωνώ... Δε νομίζω κανένα development team, είτε της Apple, είτε της Microsoft, να σχεδίαζει GUI με τη λογική "πιάσε όση μνήμη και CPU θες και άσε τους άλλους να κουρεύονται"


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  25-10-2006, 02:45 19154 σε απάντηση της 19153

    Απ: <<RAD, C++, OO == "Bad practices"!>>

    Αυτά τα λέω με βάση την έρευνα που κάνουν πολλά πανεπιστήμια στην Αγγλία. Η βελτίωση των γλωσσών προγραμματισμών και των virtual machines είναι αντικείμενο με πολύ θερμό ενδιαφέρον.

    Μάλιστα στο πανεπιστήμιο που ήμουν, πέρυσι ένας τελείωσε το διδακτωρικό του και πήγε στο Redmond στη Microsoft. Ο καθηγητής του ειδικεύεται σε garbage collectors, memory management και virtual machines. Οπότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το ποιοί καλούνται να φτιάξουν το Visual Studio 2010.

    Ακόμα είχα διαβάσει και papers που αναφέρονται στο code compaction.

    Το code compaction αποσκοπεί στη βελτίωση των compilers. Ο compiler θα παράγει κώδικας ο οποίος θα μεταγλωττιστεί σε όσο το δυνατότερο μικρότερο κώδικα μηχανής. Εαν το πετύχει αυτό τότε οι εφαρμογές θα εκτελούνται γρηγορότερα γιατί ο μεταγλωττισμένος κώδικας θα χωράει ευκολότερα στην cache ή ιδανικά μέσα σε κάποιους registers του επεξεργαστή.

    Αυτοί που ασχολούνται με τέτοια ειδικά θέματα είναι άτομα που έχουν γνώση "from the inside" των επεξεργαστών και συνήθως εργάζεται για την ίδια την εταιρεία που βγάζει τον επεξεργαστή. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί πχ ο Intel C Compiler δίνει πιο αποδοτικό κώδικα από άλλους μεταγλωττιστές;

    Όσο για την Apple...

    Είχα έναν καθηγητή στην Αγγλία (eXtreme Programming evangelist) ο οποίος μου είπε ότι είχε κάποτε συναντήσει τον R&D manager του MAC OS. Του είχε πει ότι χρησιμοποιούσαν 90% για το GUI και 10% για το Application. Στόχος τους ήταν να δώσουν το 99% στο GUI και το 1% στο Application.

    Τελικά με το MacOS X έχουν ένα λειτουργικό που είχε τρομερό interface και σπουδαία γραφικά αλλά...under the hood είχε σοβαρές ελλείψεις σε σύγκριση με Linux, Solaris και Windows. ΠΧ στο journaling filesystem και σε επίδοση σε server εφαρμογές...λαχάνιαζε.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  25-10-2006, 08:24 19156 σε απάντηση της 19154

    Απ: <<RAD, C++, OO == "Bad practices"!>>

    To ότι γίνεται έρευνα σε ένα πεδίο δεν συνεπάγεται την απαξίωση της τρέχουσας τεχνολογίας. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή γίνεται έρευνα στην τεχνολογία των καυσίμων, οι βενζίνες που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα είναι χάλια.

    Ως προς την Apple, πραγματικά δεν έχω ιδέα για το τι γίνεται under the hood, αλλά αυτό και πάλι δε μου λέει τίποτα ως προς το τι συμβαίνει στα Windows. Μου φαίνεται μάλλον απίθανο τα Windows να καταναλώνουν το 90% τών πόρων του μηχανήματος.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  25-10-2006, 09:43 19157 σε απάντηση της 19032

    Απ: <<RAD, C++, OO == "Bad practices"!>>

    90% για το GUI είναι γελοιωδώς υπερβολικό. Το 99% είναι ακόμα πιο εξωφρενικό για να είναι αληθινό.

    Μήπως υπερβάλλεις;
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  25-10-2006, 15:23 19198 σε απάντηση της 19156

    Απ: <<RAD, C++, OO == "Bad practices"!>>

    Όχι.

    Και όμως όχι.

    Αυτό ήταν το μοντέλο της Apple. Δε ξέρω τώρα τι κάνουν.

    Τυχαίο ήταν που τη δεκαετία του 90 αντιμετωπίσανε σοβαρά οικονομικά προβλήματα;

    Οι πελάτες τους (που δεν είναι γραφίστες) πληρώνουν (υπερτιμημένα) για το υπέροχο και φανταχτερό περιβάλλον. Δε πληρώνουν για καλό hardware πχ.

    Η Apple αυτό έχει διδάξει!

    Eye candy + eye candy + eye candy = user friendly.

    Η Microsoft ακολουθεί παρόμοιες τακτικές αλλά δε τα βάζει όλα στο interface.

    Κάθε φορά όμως που βγάζει νέο λειτουργικό τότε πρέπει να περάσουν 1-2 χρόνια μέχρι να φτάσει το hardware σε σημείο ώστε hardware+Gui+application να δουλεύουν ιδανικά με χαμηλό κόστος.

    Τα XP πχ όταν βγήκαν έτρεχαν και σε Pentium 3. Αλλά για να δουλέψουν σωστά θέλουν 2Ghz με 512MB και ένα σκληρό της προκοπής.

    Το αντίστοιχο περιμένω να γίνει και με τα vista. Το 2008 θα μπορεί κάποιος να έχει φτηνό υπολογιστή με aero και να τρέχει τις μελλοντικές εφαρμογές καλά.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems