Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Subversion+Apache+Vista! Αααααα!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 03-05-2007, 10:38. Υπάρχουν 31 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (32 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-05-2007, 23:17 31192 σε απάντηση της 31189

Απ: Subversion+Apache+Vista! Αααααα!

Αρχίζω και καταλαβαίνω τί θες.
    Απλά δεν έχω δει τα Vista από κοντά.
    Στο μυαλό μου πάντως δεν είχα την παρακολούθηση χρηστών. Είχα κάποιο μενού σαν αυτό που έχουν τα 2003 όπου βλέπεις ποιά services (AKA daemons) τρέχουν και μπορείς να τους ξεκινάς και να τους σταματάς.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  01-05-2007, 23:29 31195 σε απάντηση της 31189

Είδα κάπως αργά τη συζήτηση. Παιδιά, ούτε τα Vista έχουν πρόβλημα να τρέξουν server εφαρμογές, ούτε χρειάζεται να έχεις Windows 2003 server για να τρέξεις services. Ηρεμία! Όταν κάτι δεν δουλεύει, η λύση συνήθως είναι απλή! Άσε που χαρακτηριστικά όπως το MSMQ ή το COM+ τρέχουν ακόμα και σε Windows 2000 Workstation, πόσο μάλλον Vista!

Όσον αφορά το Subversion, απλά δεν θα το στήσεις μέ τον Apache. Τόσο απλά. Το έχω χρησιμοποιήσει ήδη πολλές φορές, και το χρησιμοποιώ και τώρα σε ένα έργο, σε Vista 64 bit μάλιστα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το έχω στήσει ως service και συνδέομαι σε αυτό απευθείας. Έχω βάλει και την τελευταία έκδοση του AnkhSVN και δουλεύω πολύ ωραία. Ο Apache δεν είναι απαραίτητος για την λειτουργία του Subversion, βασικά ούτε καν το service δεν χρειάζεται. Μπορεί άνετα να δουλέψεις και με αρχεία. Το service το χρειάζεσαι όταν υπάρχουν πολλοί χρήστες, τον Apache μόνο για να έχει web interface, σε περίπτωση που έχεις διασπαρμένη ομάδα ανάπτυξης.

Ο ευκολότερος τρόπος να στήσεις το Subversion ως service είναι να τρέξεις το Svn1ClickSetup (http://svn1clicksetup.tigris.org/) το οποίο εγκαθιστά το subversion ως service, φτιάχνει ένα project και προσθέτει και το TortoiseSVN, ένα πολύ καλό client ο οποίος δουλεύει ως Plugin στον WIndows Explorer.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-05-2007, 23:31 31197 σε απάντηση της 31192

thrylos:
    Αρχίζω και καταλαβαίνω τί θες.
    Απλά δεν έχω δει τα Vista από κοντά.
    Στο μυαλό μου πάντως δεν είχα την παρακολούθηση χρηστών. Είχα κάποιο μενού σαν αυτό που έχουν τα 2003 όπου βλέπεις ποιά services (AKA daemons) τρέχουν και μπορείς να τους ξεκινάς και να τους σταματάς.

Τα Services υπάρχουν από τα Windows NT, είτε Workstation είτε Server (δηλαδή πολύ καιρό). Από τα Windows 2000 και μετά θα τα βρείς στο Control Panel > Administrative Tools. Για τα NT δεν θυμάμαι που ήταν.

•  01-05-2007, 23:43 31198 σε απάντηση της 31195

Παναγιώτης Καναβός:

Όσον αφορά το Subversion, απλά δεν θα το στήσεις μέ τον Apache. Τόσο απλά. Το έχω χρησιμοποιήσει ήδη πολλές φορές, και το χρησιμοποιώ και τώρα σε ένα έργο, σε Vista 64 bit μάλιστα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το έχω στήσει ως service και συνδέομαι σε αυτό απευθείας. Έχω βάλει και την τελευταία έκδοση του AnkhSVN και δουλεύω πολύ ωραία. Ο Apache δεν είναι απαραίτητος για την λειτουργία του Subversion, βασικά ούτε καν το service δεν χρειάζεται. Μπορεί άνετα να δουλέψεις και με αρχεία. Το service το χρειάζεσαι όταν υπάρχουν πολλοί χρήστες, τον Apache μόνο για να έχει web interface, σε περίπτωση που έχεις διασπαρμένη ομάδα ανάπτυξης.

Το δοκίμασα και το service. Μου έκανε κι αυτό τα παιχνιδάκια του αλλά το κατάφερα αρκετά εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω από το internet. Δεν ξέρω αν γίνεται καν. Κατέβασα το firewall και έκανα expose τον υπολογιστή μου στον router (δηλαδή όλες οι πόρτες έγιναν forwarded στον υπολογιστή μου σαν να είχα modem και όχι router) αλλά πάλι δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με το service του svn από άλλο υπολογιστή που βρισκόνται στο internet. Κατά τα άλλα ο υπολογιστής μου ήταν προσβάσιμος (π.χ. ο IIS απαντούσε). Λες να γίνεται να βγάλω το service στο internet;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-05-2007, 02:30 31202 σε απάντηση της 31198

Έχω εγκαταστήσει subversion στη δουλειά χωρίς apache, και με file-storage. Μαζί με TortoiseSVN & AnkhSVN δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό πρόβλημα.

Είσαι σίγουρος ότι έτρεχε το service? Αν θέλεις, περιέγραψε τι ακριβώς έκανες για να το εγκαταστήσεις ως service.
    Επίσης, θα πρέπει κατά την εγκατάσταση του service (με το SC.EXE φαντάζομαι), να δηλώσεις ως dependency το TCPIP service.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  02-05-2007, 10:01 31207 σε απάντηση της 31202

Mitsaras:
    Έχω εγκαταστήσει subversion στη δουλειά χωρίς apache, και με file-storage. Μαζί με TortoiseSVN & AnkhSVN δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό πρόβλημα.

Και το έβγαλες στο internet; Αν ναι, τι ρυθμίσεις έκανες (στο subversion, firewall, router κλπ.) 

Mitsaras:
    Είσαι σίγουρος ότι έτρεχε το service?

Ναι, σε τοπική εγκατάσταση δεν είχα κανένα πρόβλημα. 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-05-2007, 10:11 31208 σε απάντηση της 31207

Ναι, φαίνεται κανονικά από internet, ανοίγωντας την κατάλληλη πόρτα (udp & tcp), νομίζω 3690.

Έλεγξε και τα άλλα δύο που σου είπα. Δηλαδή, περιέγραψε αν θέλεις τα βήματα που έκανες, αλλά δες και αν έχεις θέσει ως dependency του subversion service το TCPIP service.

•  02-05-2007, 10:54 31209 σε απάντηση της 31207

Θα πρέπει να προσέξεις τις ρυθμίσεις, και στον router και στο Windows Firewall για να πετύχεις σύνδεση. Το port του service θα πρέπει να είναι ανοιχτό στο router και το svnserve.exe να είναι στα exceptions του Windows Firewall με Internet scope.

Ο περιορισμός του Subversion στη χρήση Apache είναι λίγο ενοχλητικός πάντως. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι η ομάδα που το φτιάχνει το κάνει πρώτα για Linux και μετά απλά compile για Windows. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν υπήρχε το TortoiseSVN και το AnkhSVN, το Subversion θα ήταν εντελώς άχρηστο. Έτσι όμως αναγκάζεις όποιον πάει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο, να φορτωθεί και ένα web server χωρίς άλλη χρησιμότητα. (Και πρωτού αρχίσει κανείς να λέει ότι κατηγορώ τον Apache, όταν μιλάμε για Windows development σε Windows περιβάλλον, ο Apache απλά δεν χρειάζεται, ούτε είναι ευκολότερος στη χρήση, ούτε καν κάνει τα ίδια πράγματα με τον IIS).

•  02-05-2007, 10:58 31211 σε απάντηση της 31208

Ποιό TCP Service? Το μόνο TCP Service που υπάρχει είναι το TCP/IP NetBIOS Helper. Εξάλλου, δεν το χρειάζεται αυτό το Subversion. Το δικό μου SVNService δεν έχει κανένα dependency. Έτσι κι αλλιώς, το TCP δεν εκτελείται σαν service στα Windows. Μήπως εννοείς κάτι άλλο?

•  02-05-2007, 11:10 31213 σε απάντηση της 31211

Μάλλον είναι ο tcpip driver τον οποίο μπορείς να τον δηλώσεις ως dependency όπως και στα υπόλοιπα services. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώ το εξής argument μεταξύ των άλλων, στο SC.EXE:

depend= Tcpip

•  02-05-2007, 12:26 31217 σε απάντηση της 31213

Γιατί να το κάνω αυτό? Το TCP πρωτόκολλο τρέχει πάντα, οπότε το dependency δεν πρόκειται να τον ξεκινήσει. Όπως και να έχει, δεν επηρεάζει αυτό τη λειτουργία του Subversion

•  02-05-2007, 12:45 31218 σε απάντηση της 31217

Η χρησιμότητά του έχει να κάνει με την περίπτωση όπου το Service είναι στο autostart, και δεν έχει φορτωθεί το TCPIP. Δε γνωρίζω τη συμπεριφορά του Service αν δεν "τρέχει" ο TCPIP (μόνο στην περίπτωση της αυτόματης εκκίνησης δηλαδή), ούτε και αν είναι καν πιθανό ένα τέτοιο σενάριο.

Στα Vista υπάρχει το "delayed start" το οποίο λύνει ένα τέτοιο πρόβλημα βέβαια, αν αυτό συμβαίνει καν (δηλαδή, προσπάθησε να ρυθμίσεις το Subversion στο Startup mode να είναι σε Automatic (delayed).

Μια άλλη ερώτηση που ίσως φανεί περιττή. Πως επικοινωνείς με το subversion? Φαντάζομαι ότι δίνεις κάποιο Path της μορφής svn:// και όχι file:// έτσι;

•  02-05-2007, 15:42 31232 σε απάντηση της 31218

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν τα άλλα services αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει το TCP/IP, οπότε δεν έχει νόημα να βάλεις τέτοιο dependency. Αλλιώς απλά δεν θα δούλευε τίποτε σχετικό με το δίκτυο. Τη στιγμή που βλέπεις τον υπολογιστή στο δίκτυο, το TCP/IP έχει ήδη σηκωθεί. Η μόνη περίπτωση να μην σηκωθεί το TCP/IP είναι να ξεκινήσεις σε Safe Mode χωρίς Networking support.

•  02-05-2007, 15:46 31233 σε απάντηση της 31232

Ναι, γι' αυτό άφησα αμφιβολίες, καθώς ανήκει σε χαμηλότερο Layer.

Δημήτρη, το μόνο που μένει λοιπ΄όν είναι να παραθέσεις τον τρόπο που έκανες configuration, μήπως και μπορέσει να βγει η άκρη.     

•  02-05-2007, 15:50 31234 σε απάντηση της 31198

Δημήτρη, έχεις βάλει στα exceptions του Windows Firewall το svnserve.exe με Internet scope? Έχεις καταφέρει τουλάχιστον να συνδεθείς από άλλο μηχάνημα στο τοπικό δίκτυο, για να βεβαιωθούμε ότι δεν σε κόβει το firewall?

Σελίδα 2 από 3 (32 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems