Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Subversion+Apache+Vista! Αααααα!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 03-05-2007, 10:38. Υπάρχουν 31 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 3 (32 εγγραφές)   1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-05-2007, 13:47 31146

Subversion+Apache+Vista! Αααααα!

Προσπαθώ να εγκαταστήσω το subversion (version control - κάτι σαν το microsoft visual source safe) με apache σε vista και έχω σιχαθεί τη ζωή μου!!!!!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  01-05-2007, 16:30 31165 σε απάντηση της 31146

Απ: Subversion+Apache+Vista! Αααααα!

Dimitris Papadimitriou:
    Προσπαθώ να εγκαταστήσω το subversion (version control - κάτι σαν το microsoft visual source safe) με apache σε vista και έχω σιχαθεί τη ζωή μου!!!!!

Κι αποφάσισες να ψυχοπλακώσεις και εμάς μέρα που είναι? Stick out tongue

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  01-05-2007, 16:31 31166 σε απάντηση της 31146

ιστορίες για αγρίους;;; για πες more infoSmile
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  01-05-2007, 18:41 31168 σε απάντηση της 31146

Ομολογώ ότι είναι περίεργος ο συνδυασμός.
    Έτσι όμως αποφάσισες να πιάσεις το Μάη;

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  01-05-2007, 18:45 31169 σε απάντηση της 31166

Τι να πω πρώτα;;;

Είπα μετά να κατεβάσω το Collabnet Subversion που είναι μια διανομή που περιέχει και subversion και apache μαζί. Παραθέτω το σχόλιο της Collabnet: CollabNet Subversion is a free download of open-source Subversion, compiled and tested by CollabNet.

Ε... και λέω εγώ ο αφελής Angel, αυτό θα είναι κάτι πιο plug-n-play. Το εγκαθιστώ και το αποτέλεσμα είναι απλά ότι έχω apache και subversion στον ίδιο φάκελο! Αυτά! Κατά τα άλλα περιέχει κι αυτό ένα μακρισκελές read me για να κάνεις τα βασικά! Και δεν έχει εγκαταστήσει ούτε καν τον apache ως service στα windows!!! Angry

Είπα κι εγώ να ασχοληθώ με κάτι μη-Microsoft!!! Είναι δυνατόν να δουλεύει έτσι ο κόσμος!; 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  01-05-2007, 18:47 31171 σε απάντηση της 31168

thrylos:
    Ομολογώ ότι είναι περίεργος ο συνδυασμός.

Περίεργος συνδυασμός; Μα αυτός είναι ο πιο κλασικός τρόπος να εγκαταστήσεις το subversion για να είναι προσβάσιμο από το internet! 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  01-05-2007, 19:22 31174 σε απάντηση της 31171

Περίεργη μου φαίνεται η επιλογή των Vista. Είναι λειτουργικό desktop. Δεν τα έχω πιάσει στα χέρια μου για να πω αναλυτικά. Απλά το έχω δει σε παρουσιάσεις και είναι γεμάτο eye-candy.
    Θα μου φαίνονταν λογικότερο εαν το έβαζες σε Windows 2003 server. Έχουν τα Vista services functionality που σου επιτρέπει να ξεκινάς και να σταματάς υπηρεσίες όπως τα Windows 2003 server;
    Εναλλακτικά θα σου πρότεινα να το βάλεις σε Linux. Στο yast του SUSE ο apache ξεκινά με 5 click.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  01-05-2007, 20:19 31178 σε απάντηση της 31174

thrylos:
    Έχουν τα Vista services functionality που σου επιτρέπει να ξεκινάς και να σταματάς υπηρεσίες όπως τα Windows 2003 server;

Τι εννοείς; Να ξεκινάς και να σταματάς services; Αυτό το έχουν όλα τα windows βασισμένα στα NT. Windows 2000, XP Home, XP PRO, Vista Home κλπ.

thrylos:
    Εναλλακτικά θα σου πρότεινα να το βάλεις σε Linux. Στο yast του SUSE ο apache ξεκινά με 5 click.

Φαίνεται ότι ο όρος "5 click" είναι κάτι πολύ σχετικό. Το ίδιο μου είπαν και για την εγκατάσταση του subversion στον apache. Κατά τα άλλα το πρόβλημα δεν είναι να ξεκινήσει ο apache. Η αυτόνομη εγκατάσταση του apache λειτουργεί μια χαρά στα vista, απλά τρέχοντας τον wizard εγκατάστασης, χωρίς κανένα κλικ. Το πρόβλημα είναι αυτό το "5 click"! Είναι κάτι πολύ σχετικό!

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  01-05-2007, 20:19 31179 σε απάντηση της 31174

Ο thrylos έχει δικαιο...

Τα Vista δεν νομιζω οτι είναι για τετοιες δουλιες.... το αντιθετο μαλλον... παρολα αυτα.. επιδη στο Web Development χρησημοποιω Apache, PHP, MySQL θα πρεπει να σου πω οτι 1000 φορες καλυτερα απο τον IIS και τον SQL Server... Απλα μπορει να φενονται δυσκολα γιατι ειναι σχεδιασμενα για UNIX (.conf files και τα σχετικά...) αλλα παιζουν μια χαρα και σε windows...

Apache OLEEEEEEEEEEEEEEEEE.....

(Στο desktop Development είμαι Microsoft-side.. SmileSmile)...
  •  01-05-2007, 20:22 31180 σε απάντηση της 31179

1000 φορες καλυτερα απο τον IIS και τον SQL Server

Για τον apache το συζητάμε (αν και η συζήτηση χωράει πάρα πολύ νερό), αλλά δεν έχει νόημα να συγκρίνεις την MySql με τον Sql server (πιο σωστή θα ήταν μια σύγκριση Oracle με Sql Server).

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  01-05-2007, 20:27 31181 σε απάντηση της 31179

VirusX:
    παρολα αυτα.. επιδη στο Web Development χρησημοποιω Apache, PHP, MySQL θα πρεπει να σου πω οτι 1000 φορες καλυτερα απο τον IIS και τον SQL Server...

συγκρίνεται η ASP .NET με την PHP???SurpriseSurpriseSurprise

καμμία σχέση στην ταχύτητα εκτέλεσης (PHP=> interpreted ενώ ASP .NET=> compiled) αλλά και στην ταχύτητα υλοποίησης των εφαρμογών, λόγω των πολλών έτοιμων components της ASP .NET (στα οποία μπορείς να κάνεις ό,τι customιές επιθυμείςSmile)

IIS vs. Apache; χμ, ανάλογα τα γούστα. ο IIS είναι μια πάρα πολύ καλή λύση, συγκρίσιμη με τον Apache.

SQL Server vs MySQL;; ούτε καν όμως, έτσι;;;; δεν λέω, είναι κορυφαία η MySQL για μικρά e-commerce sites, CMS κ.λ.π. αλλά για enterprise applications ούτε καν. Όπως σωστά ανεφέρθη, πιο σωστή θα ήταν η σύγκριση SQL Server vs Oracle.

edit: πήρα αφορμή για να μιλήσω για ASP .NET λόγω της υπόλοιπης σύγκρισης που έκανεςSmile

edit2: γιατί μου φαίνεται ότι πάμε για split;;Stick out tongue

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  01-05-2007, 20:59 31182 σε απάντηση της 31181

Κύριοι, φοράω το καπέλο το moderator και επισημαίνω: Το θέμα δεν είναι αν η ASP.NET είναι καλύτερη από την PHP ή ο SQL Server από την MySQL. Ούτε αν είναι καλύτερη η χρήση Linux αντί για Vista. Το θέμα είναι "Εγκατάσταση Subversion+Apache σε Vista". Πρόκεται για προσωπική/home εγκατάσταση, όχι για να φιλοξενήσεις εκατοντάδες χρήστες. Οπότε τα Vista είναι μια χαρά.

Αν θέλετε να συνισφέρετε κάτι, παρακαλώ απαντήστε στο θέμα. 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  01-05-2007, 21:59 31187 σε απάντηση της 31182

Υπάρχει και το οption να κάνεις outsource το subversion hosting.

Εγώ το σκέφτομαι για το CVSDude (http://cvsdude.com/) για ένα project που ξεκινάω.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://discuss.joelonsoftware.com/default.asp?joel.3.82842.12#discussTopic86241 και
    http://www.google.com/search?q=subversion+host

Έχει τα υπέρ της και τα κατά της αυτή η λύση...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-05-2007, 22:24 31188 σε απάντηση της 31182

Είναι μια χαρά;
    Το θέμα είναι εαν υπάρχει από το θείο το functionality να τρέξουν ως server. Υπάρχει;