Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γνώσεις νέων προγραμματιστών

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dev. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thrylos στις 08-11-2007, 09:03. Υπάρχουν 36 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (37 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-05-2007, 23:56 32173 σε απάντηση της 32167

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Παναγιώτης Καναβός:

    700€ για ένα προγραμματιστή με εμπειρία 3-5 χρόνια? Ο βασικός του μηχανικού για τα 3-5 χρόνια είναι 1300 +25% για αγγλικά και χρήση υπολογιστή! Ο βασικός για 0-3 χρόνια είναι 1200 + 25% ! Ρίξε μία ματιά στο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/AMOIBES1/TAB34813/STYE.pdf .
    Μάλλον ο συγκεκριμένος τύπος είναι άριστος υποψήφιος για μία επίσκεψη από την επιθεώρηση εργασίας. Ή μάλλον από το Ηθών, γιατί μάλλον για σωματέμπορος ακούγεται.

      



    Πού το βρήκες αυτό το link; Πόσο έγκυρο είναι;

    Εαν ίσχυε αυτό, τότε κάποιος με Master και δύο ξένες γλώσσες θα έπρεπε να ξεκινά με 1700 μεικτά. Τα δίνει αυτά κανείς;

    Τα δίνει το δημόσιο; Εδώ όποτε έλεγα ότι ήθελα 1000 καθαρά γελάγανε και με κοροϊδεύανε και πολλοί με συμβουλεύανε ότι θα έπρεπε να δουλέψω για 1000 μεικτά το πολύ.  Τελικά βρήκα δουλειά που δίνει 1000 καθαρά γιατί υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις.

    Σε παρακαλλώ για να μη μπερδευόμαστε και παραπλανιόμαστε, για ερμήνευσε κάθε στύλη αναλύτικά.

    Στη δουλεία σου ή σε εταιρείες που έχεις δουλέψει τί δίνουν;

    Δε θυμάσαι τον κύπριο φίλο που μας έλεγε ότι δούλευε μεγάλα ωράρια για 750 καθαρά;



    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  24-05-2007, 01:10 32177 σε απάντηση της 32173

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Το link είναι απολύτως έγκυρο, καθώς είναι η συλλογική σύμβαση των μηχανικών για τον ιδιωτικό τομέα. Το site είναι το ίδιο το ΤΕΕ, οπότε δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας. Τα χρήματα που αναφέρονται είναι μικτά. Αν οι γλώσσες (σε επίπεδο proficiency και πάνω) και το μεταπτυχιακό είναι σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς, και βέβαια τα δίνουν αυτά οι εταιρείες. Να σου το πω αλλιώς. Για τους απόφοιτους των πολυτεχνείων τα δίνουν οπωσδήποτε, γιατί αν δεν τα δώσουν, οι απόφοιτοι θα βρουν κάποιον άλλο που θα τα δώσει. Εκτός και τους πιάσουν αδιάβαστους.
    Προσωπικά πάντα έπαιρνα πολύ περισσότερα από αυτά, εκτός από την πρώτη μου δουλειά, στην οποία ζήτησα λόγω άγνοιας το βασικό που ίσχυε 2 χρόνια νωρίτερα. Και βρέθηκα να πληρώνομαι με 125.000 όταν ο βασικός ήταν 175.000. Για το δημόσιο ισχύει άλλη συλλογική σύμβαση η οποία υπάρχει επίσης σε αυτό το site.

    Όσον αφορά τα χρήματα που αναφέρεις και αυτά που αναφέρουν άλλοι, πρωτού συγκρίνεις τα χρήματα, πρέπει να ξέρεις σε τί αναφέρονται. Προφανώς, κάποιος ο οποίος δεν έχει ισχυρό πτυχίο και προϋπηρεσία θα πάρει λιγότερα από κάποιον άλλο. Επίσης, οι καλύτεροι προγραμματιστές πετυχαίνουν καλύτερες προσφορές. Αν ένας απόφοιτος μίας οικονομικής σχολής με μικρή εμπειρία πάει να δουλέψει ως προγραμματιστής ή administrator θα πάρει πολύ λιγότερα από ένα απόφοιτο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ή Μηχανικό Η/Υ ο οποίος ήταν administrator στη σχολή. Ο απόφοιτος που θα πάει σε μία εταιρεία να δουλέψει σε Java και δεν ξέρει τί είναι τα patterns, μάλλον θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

    Όσον αφορά τους μισθούς, σε κάποιο παλιό poll που είχαμε κάνει οι περισσότεροι έπαιρναν πάνω από 1500 καθαρά και πολλοί έπαιρναν πάνω από 1700. Αυτό συμβαδίζει με το γενικό κανόνα ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι περίπου οι μισοί απ' ότι στην Αγγλία και αυτό το είδα και σε όλες τις εταιρείες που έχω περάσει ως τώρα. Θα πρέπει όμως να έχεις υπόψη ότι υπάρχει το άνω 25% στους μισθούς, υπάρχει όμως και το κάτω 25%. Τα ποσά που αναφέρεις είναι μικρά και στη θέση σου θα αναρωτιόμουν τί μπορεί να συμβαίνει.

    Όπως και να έχει, τα 700 ευρώ για ένα προγραμματιστή με εμπειρία 3 ετών είναι εξωφρενικά λίγα, λιγότερα απ' όσα παίρνει σαν πρώτο μισθό μία αισθητικός (όπως μάθαμε σήμερα στις ειδήσεις).

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  24-05-2007, 09:43 32182 σε απάντηση της 32173

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    thrylos:

    Πού το βρήκες αυτό το link; Πόσο έγκυρο είναι;

    Οι μισθοί αυτοί ισχύουν για μηχανικούς που δουλεύουν σε Μελετητικές-Εργοληπτικές και κατασκευαστικές τεχνικές επιχειρήσεις...

    Οπότε ο εργοδότης έχει τη "δικλείδα" ασφαλείας ότι αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω δεν είναι υποχρεωμένος να σε πληρώσει σύμφωνα με τος μισθούς που ορίζει αυτή η σύμβαση...

     

  •  24-05-2007, 10:42 32185 σε απάντηση της 32182

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

        Αριάδνη έχεις δίκιο, μόνο που  ... οι εργοληπτικές πληρώνουν τους προγραμματιστές κατά κανόνα λιγότερο απ' ότι οι εταιρείες πληροφορικής. Όπως και να έχει, οι περισσότεροι πέρνουν περισσότερα από το βασικό μισθό, τουλάχιστον για τα πρώτα 5 χρόνια. Κάποια στιγμή όμως χτυπάει κανείς το "ταβάνι" και αναγκάζεται να αλλάξει τρόπο εργασίας. Αυτό όμως είναι θέμα άλλης συζήτησης.

        Η ουσία είναι ότι οι μισθοί οπωσδήποτε εξαρτώνται από την σχολή που έχει βγάλει κάποιος, την εμπειρία και τις ικανότητες του. Μισθοί όμως των 700 ευρώ για 3 χρόνια εμπειρίας είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο. Όχι ότι δεν εξηγούνται τέτοιες παθολογικές καταστάσεις. Μπορεί η εν λόγω εταιρεία να μην βρίσκει καλύτερους προγραμματιστές λόγω κακού ονόματος. Μπορεί να προσλαμβάνει μόνο απόφοιτους ΙΕΚ.

        Μπορεί να λέει "προγραμματιστές" και να εννοεί web designers. Αν κάποιος περιορίζεται σε HTML, PHP, MySQL και Flash οι προοπτικές του είναι περιορισμένες. Έχουν περάσει εδώ και χρόνια οι εποχές που τα web sites πληρώνονταν 30.000 ευρώ. Η δημιουργία web site θεωρείται πλέον commodity, είδος μαζικής κατανάλωσης. Δεν είναι πλέον έργο προγραμματισμού αλλά media, όπως είναι η δημιουργία ενός εξωφύλλου ή μίας εκπομπής. Οι τιμές τώρα είναι κάτω από 3000 και αφορούν sites με δυναμικό περιεχόμενο και ecommerce. Απλά sites χρεώνονται κάτω από 1000 ευρώ. Επιπλέον, οι απαιτήσεις για τη δημιουργία των site είναι πολύ χαμηλές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καλός προγραμματιστής για να τα φτιάξει. Οι γνώσεις των αποφοίτων των ΙΕΚ συνήθως αρκούν. Αν μιλάμε για web design, καλύτερα να δουλεύει κανείς σαν freelancer και να πληρώνεται ολόκληρο το ποσό παρά να δουλεύει σε εταιρεία και να παίρνει ένα κλάσμα του ποσού. 
        Όταν μιλάμε στο επάγγελμα του Software Developer ή Software Engineer αναφερόμαστε σε άτομα που δημιουργούν είτε προϊόντα είτε εφαρμογές για τον πελάτη ή τροποποιούν έτοιμες εφαρμογές, οι οποίες μπορεί να έχουν web interface ή μπορεί να τρέχουν στο desktop. Μιλάμε δηλαδή για τη δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών, ERP, media players, διαχείριση συμβάσεων, παιχνιδιών, εφαρμογών παραγγελιοληψίας, διαχείριση αποθήκης ή στόλου. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται εκεί είναι COM+ ή J2EE, οι γλώσσες Java, C#, VB.NET, οι βάσεις SQL Server, Oracle και DB2. Εκεί τα χρήματα είναι κατά κανόνα πάνω από τους βασικούς μισθούς.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-06-2007, 23:00 32478 σε απάντηση της 32169

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζετε γενικά στην αγορά, προσωπικά, δεν νομίζω οτι υπάρχουνε συγκεκριμένοι κανόνες που αν τους ακολουθήσεις θα έχεις 100% επιτυχία στην συνέντευξη σου ή στο βιογραφικό σου.

    Όπως το βιογραφικό γράφετε από ανθρώπους, από ανθρώπους διαβάζετε και αξιολογείται και πέρα από κάποια γενικά και αντικειμενικά με τον κοινό νου, κριτήρια αξιολόγησης δεν θα μπορέσεις ποτέ να ικανοποιήσεις όλους.

    Άλωστε οι εταιρίες πρέπει να "βγάλουνε" τις αδυναμίες σου για να διαπραγματευτούνε τον μισθό σου:
    Τι θα σου βρούνε σαν αρνητικό?
    1) Αν είσαι νέος με σπουδές τότε δεν έχεις προυπηρεσία.
    2) Αν έχεις προυπηρεσία αλλά όχι καλές σπουδές τότε δεν είσαι ειδικευμένος.
    3) Αν έχεις σπουδές και προυπηρεσία τότε... είσαι πολύ "γέρος"!! Cool
    κλπ κλπ

    Αυτά που χρειάζετε να γνωρίζεις "παίζουνε" σε όλα τα επίπεδα:
    1 Τράπεζες και Μεγάλοι Οργανισμοι: Από COBOL μέχρι PL/I και AS/400, DB2 μέχρι και MS C++ & SQL Server 
    2. Δημόσιος τομέας, Ευρώπη, Οργανισμοι που έχουν να κάνουν με την ΕΕ: Java, XML, PHP, MySQL, ORACLE
    3. Ιδιωτικός τομεας: .Net Micro$oft προϊόντα (C, VB) + Βοrland (συνήθως Delphi αλλά και C++ builder), SqlServer ORACLE

    Πρόταση δική μου:
    Ακολούθησε αυτό που γουστάρεις με την καρδιά σου και να είσαι σίγουρος (στο εγγυώμαι 100%) οτι θα τον βρεις τον δρόμο σου!!


    Nothing to declare...
  •  02-06-2007, 12:03 32492 σε απάντηση της 32478

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Κατά την άποψή μου, διαφορετικές εταιρίες έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ενας άνθρωπος που τώρα ξεκινάει στο χώρο θα πρέπει να στοχεύσει σε εταιρίες που ζητούν αντίστοιχους ανθρώπους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό εταιριών που ανοίγουν τέτοιες θέσεις εργασίας, αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι τόσο πολύ οι τεχνικές γνώσεις (οι οποίες θα πρέπει όμως να υπαρχουν, ως ένα σημείο), αλλά το "μεράκι" και η διάθεση ο υποψήφιος να μάθει γρήγορα και να εξελιχθεί.

    Σίγουρα, σε τέτοιες θέσεις, οι οποίες αποτελούν σκαλοπάτι μετάβασης σε κάτι καλύτερο, είτε εντός της ίδιας εταιρίας είτε μεταξύ διαφορετικών εταιριών, ο νέος εργαζόμενος θα κάνει και αρκετές "χαμαλοδουλειές". Αυτό, όμως, στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας κάποιου, δεν είναι κατ'εμέ καθόλου κακό, ίσα ίσα που είναι αρκετά εκπαιδευτικό. Εξάλλου, εδώ επαγγελματίες χρόνων δεν έχουν γλυτώσει ακόμα τελείως από τις "χαμαλοδουλειες". Ο νέος εργαζόμενος μέσα από αυτά μπορεί να αναπτυχθεί βλέποντας και κρίνοντας και ο ίδιος προς τα που θα έπρεπε να στρέψει τις γνώσεις του για να εξελιχθεί.

    Ενα συγκεκριμένο φαινόμενο που παρατήρησα στον Microsoft-oriented χώρο στην Ελλάδα τελευταία πάντως είναι το εξής: Με όλη την κίνηση προς το .ΝΕΤ, παλιότερες τεχνολογίες όπως (λιγότερο) η VB6 (και περισσότερο) η ASP 3.0 δεν "κινούνται" πλέον από τους υποψήφιους εργαζόμενους, είτε γιατί μπήκαν στην αγορά πολύ αργά για να τις γνωρίσουν είτε γιατί δεν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν επάνω σε απαξιωμένες τεχνολογίες. Από την άλλη μεριά, οι εταιρίες, ιδίως οι μικρές, διαθέτουν αρκετό χαρτοφυλάκιο προϊόντων ανεπτυγμένο σε αυτές τις τεχνολογίες, το οποίο απαιτεί συντήρηση. Ενας νέος υπάλληλος ο οποίος θα κατείχε ορισμένες βασικές γνώσεις για τη συντήρηση υπαρχόντων προϊόντων (οχι απαραιτητα ανάπτυξη εξ'αρχής) θα τους ήταν πολύτιμος σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να προχωρά και να εμβαθύνει στις νέες .NET τεχνολογίες, ωστε να τους είναι χρήσιμος και στη συνέχεια.

    Αυτή είναι μόνο μια περίπτωση που έχω διαπιστώσει από προσωπικές μου εμπειρίες και συζητήσεις. Σίγουρα υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες πλατφόρμες / περιστάσεις.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  02-06-2007, 12:45 32493 σε απάντηση της 32492

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Λίγο εκτός θέματος, αλλά δεν είναι καθόλου παράξενο που αρχίζει να υπάρχει έλλειψη για VB6. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχει αργήσει πολύ και ότι δεν είναι θέμα μόνο των μικρών εταιρειών. VB6 σε μεγάλο βαθμό πλεον σημαίνει συντήρηση κακογραμμένων εφαρμογών. Δουλεύοντας σε συντήρηση VB6 ούτε σωστές τεχνικές μαθαίνεις, ούτε καταλαβαίνεις τα στάδια ανάπτυξης μιας εφαρμογής. Επίσης, το περιβάλλον εργασίας δεν βοηθάει να μάθεις σωστό προγραμματισμό καθώς όσοι εξακολουθούν να δουλεύουν σε VB6 δεν είναι ιδιαίτερα δυνατοί σε ΟΟ ή patterns. Όσοι είναι έχουν φύγει πλέον για .NET. Η VB6 δεν δίνει κάποιες ιδιαίτερες προοπτικές εξέλιξεις σε ένα νέο προγραμματιστή.

    Τα 2 χρόνια εμπειρίας σε VB6 δεν έχουν την ίδια αξία με 2 χρόνια C# ή VB.NET. Ακόμα κι εγώ με 10 χρόνια εμπειρία σε VB6 δεν θέλω να ξαναματαδώ μπροστά μου έργο VB6. Είχα την ατυχία η τελευταία μου δουλειά να είναι η συντήρηση μίας υδροκέφαλης (όχι μεγάλης, υδροκέφαλης) εφαρμογής σε VB6 έχω όμως ακούσει τα ίδια και από συναδέλφους που είχαν την ατυχία να δουλέψουν σε αντίστοιχες εφαρμογές σε άλλες εταιρείες. Εϊναι ευκολότερο να ξανγραφτούν οι εφαρμογές αυτές σε .ΝΕΤ παρά να

    H VB6 δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο της COBOL, όπου υπάρχει σημαντική έλλειψη και ανάλογα υψηλοι μισθοί. Έλλειψη υπάρχει, αλλά οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί, χαμηλότεροι ίσως από αντίστοιχες θέσεις για C#. Επίσης, τα έργα VB6 δεν είναι σε καμμία περίπτωση τόσο σημαντικά όσο τα έργα σε COBOL. Τα έργα σε COBOL είναι τραπεζικά συστήματα, αποθήκες και ERP εταιρειών, συστήματα τα οποία μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και σε 20 και σε 30 χρόνια. Άνετα μπορείς να κάνεις καριέρα συντηρώντας τις εφαρμογές COBOL μίας τράπεζας.
    Τα έργα σε VB6 συνήθως είναι μεσαίες εφαρμογές, τις οποίες ο πελάτης άνετα θα πετάξει μόλις βρει μία καλύτερη εναλλακτική. Ένας νέος προγραμματιστής ο οποίος θα ασχοληθεί σήμερα με VB6 σύντομα θα έχει πρόβλημα να βρει δουλειά. Εκτός και το πάρει απόφαση από τώρα, ότι η ειδικότητα του θα είναι η συντήρηση εφαρμογών VB6 και θα πηγαίνει από τη μία εταιρεία στην άλλη όταν οι εφαρμογές θα καταργούνται σιγά-σιγά.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  02-06-2007, 13:44 32496 σε απάντηση της 32493

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Παναγιώτη, με παρεξήγησες. Δεν μιλώ για το ενδεχόμενο να χτίσει κάποιος την καριέρα του σε legacy τεχνολογίες. Μιλώ απλά για το γολγοθά του πρωτοεμφανιζόμενου στην αγορά εργασίας ο οποίος δεν βρίσκει δουλειά εύκολα γιατί του λείπουν οι απαιτούμενες πρώτες γνώσεις και η "τριβή", την οποία μπορεί να την αποκτήσει (ας αφήσουμε την VB6 για λίγο απ'εξω), συντηρώντας απλά ASP scripts στην αρχή (για τα οποία υπάρχει έλλειψη, δεδομένο αυτό) χρησιμοποιώντας αυτή τη γνώση ΜΟΝΟ ως εφαλτήριο για την μετέπειτα εξέλιξή του. Σε καμία περίπτωση δεν μιλώ για καριέρα βασισμένη σε αυτές τις τεχνολογίες.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  02-06-2007, 14:48 32499 σε απάντηση της 32496

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Δεν σε παρεξήγησα αλλά το πήγα λίγο παραπέρα. Η αρχική εμπειρία σε VB6 ή ASP είναι καλύτερη από το τίποτα αλλά χειρότερη από την εμπειρία σε ASP.NET ή VB.NET. Υπάρχουν πολλές αγγελίες οι οποίες ζητούν web developers για ASP.NET, οπότε αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει σε web development, είναι καλύτερα να ξεκινήσει σε μία τέτοια θέση. Από την άλλη, αν δεν μπορεί να βρει δουλειά σε καμμία τέτοια θέση, ίσως να είναι καλή λύση να ξεκινήσει σε μία θέση στην οποία θα συντηρεί παλιό κώδικα ενώ παράλληλα θα μαθαίνει για .NET με στόχο να αλλάξει θέση σύντομα.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  02-06-2007, 21:16 32505 σε απάντηση της 32499

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Υπάρχουν και πιο legacy τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό πέρα από τη Cobol. Assembly θα πάρει κανείς;

    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  02-06-2007, 21:52 32506 σε απάντηση της 32505

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Δεν νομίζω ότι η assembly είναι legacy τεχνολογία. Το αντίθετο μάλιστα. Legacy θα ήταν αν αυτά που κάνει τώρα τα κάνουμε με καλύτερο τρόπο και ασχολούμαστε με αυτή μόνο επειδή την ... κληρονομήσαμε. Η assembly όμως είναι η γλώσσα στην οποία καταλήγουν όλες οι άλλες. Όσοι φτιάχνουν compilers, drivers, όσοι δουλεύουν σε embedded συστήματα, τη χρησιμοποιούν όπως τη χρησιμοποιούσαν και πριν από 10 και 20 και ... από καταβολής πληροφορικής. Είναι ίσως η μόνη γλώσσα η οποία δεν θα γίνει ποτέ legacy.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-06-2007, 10:54 32510 σε απάντηση της 32506

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Ωχ.... Assembly: Respect!

    Μια "γλώσσα" για τους μυημένους.
    Με αυτήν ασχολούνται κυρίως:
    1. Επαγγελματίες που θέλουνε να γράψουνε drivers συσκευών ή οτιδήποτε απαιτεί perfomance και απόλυτο έλεγχο. Φυσικά δεν τα καταφέρνουν πάντα. Μερικές φορές ένα καλογραμμένο low level πρόγραμμα σε C, "γεννάει" (από έναν καλογραμμένο C Compiler) καλύτερο machine code.

    2.Προγραμματιστές (συχνά μέχρι 25 ετών - δηλαδη σαν τον γράφοντα Stick out tongue ,,, εντάξει!!... στην καρδιά), που θέλουν να εντρυφήσουν στα μυστικά του "what is going on behind the scenes" και φυσικά μετά από κόπο και βάσανα... τα καταφέρνουν. Τα οφέλη φυσικά (σε γνώση) είναι ανάλογα.

    3.Crackers οι οποίοι θέλουνε να "σπάνε" προγράμματα ή να βρίσκουνε αλγόριθμους για serial numbers διαβάζοντας με έναν καλό dissassmbler το machine code οποιουδήποτε προγράμματος δίνοντας μετά τα serials (επί πληρωμή) σε γνωστά-άγνωστα sites του internet, τα οποία κερδίζουν από την επισκεψιμότητα και φυσικά εκτός από τα serials έχουν και ακατάλληλα δι ανηλίκους περιεχόμενα... και αρκετά trojans.... Προσωπική Συμβουλή: Να τα αποφεύγετε! Δεν περιέχουν "καλά" πράγματα και από πίσω κρυβονται συχνά όχι τόσο αθώες προθέσεις - πέρα του γεγονότος οτι είναι και παράνομα!

    Θα μπορούσα να γράφω πολλές γραμμές ακόμα, αλλά θα πλησίαζα πολύ τα όρια της υπομονής και της ανέχειας σας.... Wink
    Επισης, φοβάμαι οτι ακροβατώ  ανάμεσα στο θέμα του Post και στο να ξεφύγω εντελώς. Ίσως χρειαζόμουν ένα post ξεχωριστό για την ωραία παραπάνω κουβέντα! Τεσπα....

    Γενικά η assembly είναι... μύθος. Κατά την προσωπική μου άποψη όχι άδικα.

    Το βασικό της χαρακτηριστικό (μειονέκτημα ή πλεονέκτημα όπως θέλετε!) είναι οτι είναι Processor Specific....

    Σε μια εποχή που η ροή της... εξέλιξης μας απομακρύνει απο την "μηχανή" και σιγά σιγά ακόμα και από τον κώδικα!!! (RAD tools, έτοιμες liabraries, CLR, Java Virtual Machines κλπ κλπ) η Assembly είναι μια γλώσσα που ακόμα αντιστέκετε.


    Nothing to declare...
  •  22-08-2007, 17:59 34445 σε απάντηση της 32173

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Είχα πει στον διευθυντή μου ότι ο μισθος δεν με ικανοποιεί.  Η αύξηση  που είδα ήταν 600 ευρώ. ...
    ΥΓ
    Πάντως μετά τα  30.000 το χρόνο πρέπει να σταματήσεις τον προγραμματισμό και να αρχίσεις management.
    (εγώ ήμουνα 50% project  managemet + 50 %  technical management)
    Όταν πέρασα τα 25000  σταμάτησα τον προγραμματισμό.

  •  22-08-2007, 19:27 34446 σε απάντηση της 34445

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    KNC:

    Είχα πει στον διευθυντή μου ότι ο μισθος δεν με ικανοποιεί.  Η αύξηση  που είδα ήταν 600 ευρώ. ...
    ΥΓ
    Πάντως μετά τα  30.000 το χρόνο πρέπει να σταματήσεις τον προγραμματισμό και να αρχίσεις management.
    (εγώ ήμουνα 50% project  managemet + 50 %  technical management)
    Όταν πέρασα τα 25000  σταμάτησα τον προγραμματισμό.

    Την τελευταία φορά που είπα στο διευθυντή μου οτι ο μισθός μου δεν με ικανοποιεί είχα δει και εγώ αύξηση 200.000 δρχ (600 ευρώ περίπου). Από 350.000δρχ με πήγε στις 550.000 δρχ (μιλάω με δραχμές γιατί ήταν προ ευρώ). Αλλά άλλοι άμοιροι, όταν ξεστομίσουν την ίδια φράση παίρνουν την υποδιαίρεση 600/200 στην καλύτερη περίπτωση. :) :)

    Δεν καταλαβαίνω όμως τι έχει να κάνει αυτό με τις "γνώσεις νέων προγραμματιστών". Οπως επίσης και πάνω σε ποιόν κανόνα (εμπειρικό ή γενικό) βασίζεις το "πρέπει". Το πότε θα αρχίσεις management κρίνεται από το ύψος του μισθού σου; Αλλη μια Ελληνική πρωτοτυπία, IMHO :)

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  09-09-2007, 17:24 34880 σε απάντηση της 34446

    Απ: Γνώσεις νέων προγραμματιστών

    Καλησπέρα σε όλους!

    Λόγω του ότι είμαι κοντά στην αποφοίτηση από τη σχολή μου (τμήμα Πληροφορικής) κι επειδή θα ήθελα να έχω μια καλή ιδέα του τι παίζει στην ελληνική αγορά, θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος γνώστης της αγοράς έκανε μια αναφορά στις τεχνολογίες/γλώσσες/apps τα οποία ζητούνται αρκετά.

    Μια βόλτα που έκανα από το skywalker με μπέρδεψε περισσότερο καθώς πολλές εταιρίες ζητούν χύμα προσόντα (10 διαφορετικά skills και μάλιστα με εμπειρία 2-3 χρόνων τουλάχιστον σε αυτά).

    Θα έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο το επόμενο διάστημα και σκοπεύω να καταπιαστώ με hot τεχνολογίες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξέρω ποιος είναι ένας καλός συνδυασμός skills. Π.χ. κολλάει Java με SQL Server;
    Δεν είναι προτιμότερο να μάθω καλά τη C# σε περιβάλλον VS και παράλληλα να εξοικιωθώ με τον SQL Server και να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στην SQL (Τ-SQL δηλαδή επί του προκείμενου).

    Για να σας δώσω μια ιδέα της ασάφειας αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου, να σας αναφέρω ότι έχω πρόχειρα σχεδιάσει τα εξής εναλλακτικά μονοπάτια για την πορεία εκμάθησης που σκοπεύω να ακολουθήσω:

    1) SQL/PL-SQL (τελειοποίηση γνώσεων), Oracle Database 10g (γνωριμία και εμβάθυνση σιγά σιγά), Java (εξοικίωση με τον προγραμματισμό σε Java, όχι mastering) και Python (μου αρέσει πολύ).

    2) SQL/T-SQL, SQL Server 2005, Visual C# και ΑSP.NET 2.0.

    Ποια είναι η άποψη σας;
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , , , ,
Σελίδα 2 από 3 (37 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems