Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος PanPan στις 15-11-2010, 15:09. Υπάρχουν 21 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (22 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-11-2010, 20:36 60858 σε απάντηση της 60856

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    Παρακολουθώ τη συζήτηση όπως και πολλοί άλλοι, αλλά δεν ήθελα να παρέμβω, μέχρι τώρα που το θέμα έγινε γενικότερο για το χαρακτήρα του DotNetZone.

    Ο,τι θα πώ από εδώ και κάτω είναι καθαρά προσωπικές, δικές μου, υποκειμενικές απόψεις. Δεν απευθύνονται στο άτομο, μια και δεν το γνωρίζω, αλλά στην προσέγγιση που επιχειρεί και στο υποκρυπτόμενο attitude σε επαγγελματικό επίπεδο.

    Ξεκινώ:  Δεν έχω τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο για να αναγνωρίσω ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι όσον αφορά στους τεχνικούς ισχυρισμούς. Αυτό όμως είναι το λιγότερο σημαντικό. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι καλοί συνεργάτες δεν είναι μόνο οι άρτιοι τεχνικά συνεργάτες. Οι τεχνικές γνώσεις έρχονται και παρέρχονται, οι τεχνολογίες εξελίσσονται, αντικαθίστανται με άλλες...αυτό που έχει σημασία σε κάποιον άνθρωπο που επιλέγεις να συνεργαστείς είναι το attitude, ο χαρακτηρας, το πνεύμα, η προσωπικότητα.  

    Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνω αυτού του είδους την επιθετική / αλαζονική προσέγγιση, και ακόμα και αν ο Γιώργος Καπνιάς λέει οτι "στο φόρουμ" πρώτη φορά συναντάει τέτοια αντίδραση, είμαι σίγουρος ότι την έχει συναντήσει δεκάδες φορές στην "πιάτσα". Με ανθρώπους που ακολουθούν αυτή την προσέγγιση στα πράγματα δεν μπορείς να κάνεις "χωριό" ούτε και αν ξέρουν απέξω όλο το BOL και το απαγγέλουν σε C# κώδικα με ομοιοκαταληξία. Καταλήγεις να τσακώνεσαι και να χαλάς την καρδιά σου.

    Κατά καιρούς στο DotNetZone έχουν τεθεί ερωτήσεις και έχουν δοθεί απαντήσεις από μέλη που το status τους είναι από "σου ξαναγράφω τον kernel των windows σε haskell μέχρι αύριο" ως "η γλώσσα προγραμματισμού θέλει τσιγάρισμα πριν το ψήσιμο ή γίνεται όπως η πέρκα;". Αν αντιμετωπίζονταν, είτε οι μεν, είτε οι δε, με αυτόν τον τρόπο που είδα στο παρόν post, δεν θα υπήρχε DotNetZone. Ο καθένας θα ήταν μόνος του στο μικρό μαγικο του κόσμο θεωρώντας οτι τα ξέρει όλα. Γιατί κανένας δεν κάθεται να απαντήσει σε μια κοινότητα σε απορίες άλλων τσάμπα, χωρίς να έχει τουλάχιστον κάποια ηθική (μπράβο) ή διδακτική (δεν τα λες πολύ καλά, υπάρχει και αυτό και εκείνο να λάβεις υπόψη σου) ανταμοιβή. Προσωπικά έχω απαντήσει λανθασμένα αρκετές ερωτήσεις ακόμα και αρχαρίων, και μάλιστα σε τομείς που έχω ιδιαίτερη εμπειρία (αν και δεν είμαι mvp). Δεν ντράπηκα όμως για αυτό. Αν κάποιος με έκανε να ντρέπομαι, απλά θα απέφευγα να συμμετέχω και πάλι.

    Παραφράζοντας λοιπόν μια από τις δικές σου φράσεις: Για όσους πιστεύουν ότι η άρτια τεχνική γνώση είναι το ΜΟΝΟ τους εφόδιο, τότε προτείνω να αρχίσουν να εξοικειώνονται με την έννοια του "νοιώθω μοναξιά".

    Εδώ σταματούν οι προσωπικές, υποκειμενικες μου απόψεις. Τώρα θα αναφερθώ σε κάτι που με προσέβαλλε.

    Ανέφερες:  "Το ονομα σας δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ για εμενα, το να γνωριζω το ονομα σας ή οχι ειναι το ιδιο κ αυτο.". 

    Προφανώς πιστεύεις ότι ζούμε σε μια χώρα όπου developers / dbas και λοιπές ιδιότητες βρίσκονται σε απόλυτη αφθονία και έτσι δεν έχει σημασία με ποιούς μιλάς κάθε στιγμή. Εκτός από την πιθανότητα να εργάζεσαι απομονωμένος σε κάποια μυστηριώδη υπηρεσία για τα τελευταία 10 χρόνια, τα ονόματα ΕΧΟΥΝ σημασία. Οι άνθρωποι είναι λίγοι, γνωστοί, και καταλήγουν συχνά - πυκνά να συνεργάζονται μεταξύ τους. Πίστεψέ με, λοιπόν, αν ακούσω το όνομα "Χατζηπαυλής" ή "Εξηντάρη" ή "Καπνιάς" ξέρω τι να περιμένω. (Και με κάποιους έχω ήδη συνεργαστεί). Μαντεύεις τι θα γίνει αν ακούσει κάποιος το δικό σου όνομα; Αυτό που λέω ξέρω ότι έχει και αντίστροφο effect σε μένα, οπότε το λέω με πλήρη επίγνωση. Ομως, με προσβάλλει σαν επαγγελματία, σε μια κοινότητα που ειναι πολύ μικρή, να ακούω κάποιον να ξεστομίζει αυτό το πράγμα. Με κάνει να θεωρώ ή οτι  είναι πολύ μικρός και άπειρος (επαγγελματικά), ή οτι έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ. Και στις δύο περιπτώσεις, θα απέφευγα να συνεργαστώ μαζί του. 

    Να γιατί το όνομά σου και το όνομά μας έχει σημασία. Ο καθένας από εμάς φτιάχνει στην αγορά το όνομα που μπορεί, σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας. Δεν ξέρω τι σημασία έχει το δικό μου όνομα στην αγορά, ξέρουν όμως σίγουρα αυτοί που με επιλέγουν. Δεν είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας. Πιθανόν ακόμα και εσύ και εγώ να έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν!

    Καταλήγω στο εξής: Ολα τα παραπάνω δεν έχουν στόχο αγαπητέ spaceman ούτε να σε προσβάλλουν ούτε τα λέω για να σε νουθετήσω. Σκέψεις είναι, που αντί να τις κρατήσω για τον εαυτό μου τις αποτυπώνω εδώ. Εγώ προσωπικά θα χαρώ ιδιαίτερα να αντλήσω (και) από εσένα γνώσεις, αρκεί να γνωρίζω οτι έχεις τη διάθεση να τις παρέχεις. Από το συγκεκριμένο thread φοβάμαι οτι δεν έμαθα τίποτα μέχρι στιγμής.



    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  13-11-2010, 20:41 60859 σε απάντηση της 60858

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    Αν και κινδυνεύω να γίνω κουραστικος, να πω οτι το "ξέσπασμά" μου στα παραπάνω μου θύμισε οτι προσφάτως, και λόγω πιεσης χρόνου και εκνευρισμού, επέδειξα ένα παρόμοιο attitude προς κάποιο συνεργάτη μου, το οποίο όμως το μετάνοιωσα την ίδια μέρα. Αν και δεν πρόκειται να το διαβάσει αυτό γιατί δεν είναι developer και δεν πολυσυχνάζει σε τέτοια μέρη :), έχω να πω οτι τίποτα δεν μας προσέφερε στην μεταξύ μας επαγγελματική σχέση, ασχέτως αν είχα δίκιο ή άδικο σε όσα πρέσβευα. Συνεπώς, δεν είμαι ξένος προς αυτές τις προσεγγίσεις, και - οπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι - κάνω και εγώ τρομερά λάθη. Αυτά, τέλος ενδοσκόπησης :)
     

    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  13-11-2010, 21:23 60862 σε απάντηση της 60859

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    Θα συμφωνήσω με τον cap.  Στη δουλειά μου έχω συναδέλφους, άλλους έμπειρους και άλλους άπειρους.  Αν ξεκινούσα κάθε πρωί να πάω στη δουλειά με αυτή τη λογική θα είχα πάθει έμφραγμα.  Αν κάθε φορά που έβρισκα ένα λάθος σε εγκατάσταση που έκανε συνάδελφος, είχα αυτή την αντιμετώπιση δεν δούλευα ποτέ με κανέναν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και από την πλευρά τους. 

    Ο κόσμος είνα πολύ μικρός, παράδειγμα πρώτο.  Με τον Σωτήρη έχω συνεργαστεί στο παρελθόν.  Ξέρω ποιος είναι, τι κάνει και πως λειτουργεί.  Η γνώμη του και η άποψη του έχουν μια βαρύτητα για μένα γιατί τον ξέρω και τον σέβομαι.  Παράδειγμα δεύτερο.  Συνεργάστηκα με κάποιον άλλον στο παρελθόν που είχε attitude, τα ήξερε όλα και όλοι ήταν άχρηστοι εκτός από αυτόν.  Το αποτέλεσμα;  Όταν έπεσα επάνω του γιατί τον ήξερε κάποιος γνωστός η αντίδραση μου ήταν "καλά μιλάς με αυτόν τον ****** ;"  Φυσικά πολλοι μπορεί να έχουν την ίδια άποψη για μένα, it's a two way street.

    Δεν έχω μάθει ακόμα τα BOL απέξω αλλά μη σου πω ότι έχει τύχει να τα διαβάσω και βρω λάθη και εκεί και στο Technet.  Ελπίζω να μου επιτρέπετε να δουλεύω χωρίς να έχω διαβάσει τα άπαντα του SQL σε 10 δερματόδετους τόμους μόνο με 79ευρώ σε 147 άτοκες δόσεις από τις εκδόσεις Λιακόπουλος.

    Έχει σημασία το ποιος είναι ο καθένας μας.  Σε ένα κλάδο όπου βασιλεύει ο Μπάμπης ο Μηχανογράφος, οι άνθρωποι που σέβομαι είναι λίγοι.  Όπως είπε και κάποιος:  Respect cannot be learned, purchased or acquired - it can only be earned.

    What people say behind your back is your standing in the community.
    Edward W. Howe
  •  14-11-2010, 00:35 60871 σε απάντηση της 60862

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    Καλησπέρα και από μένα!!

    Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή... Στο θέμα της συμπεριφοράς, θα συμφωνήσω με τον Σωτήρη (cap). Και θα πω ακόμη ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις κάτι προδιαγράφει και το αν ο συνομιλητής σου θα μπει στον κόπο να σου απαντήσει, αλλά και κατα πόσο εποικοδομητικός είναι ο τρόπος στο να φέρει ένα αποτέλεσμα, άσχετα από το κατα ποσο επιθυμητό είναι ή όχι αυτό το αποτέλεσμα.

    Ας το δούμε όμως και από την άλλη όψη. Ας δούμε τα τεχνικά. Πες ότι ήμουν άσχετη με το θέμα που δεν είμαι και ας μην έχω γίνει ακόμη τόσο guru όσο ο Αντώνης. Δεν κατάλαβα στην δεύτερη απάντηση σου, τι ήθελες να πεις. Το μόνο που είδα ήταν ότι άλλαξες τα ονόματα στα backup στο παράδειγμα του Αντώνη και από κει και πέρα τι;;

    Περιμένω μια πιο εύστοχη απάντηση σχετικά με το θέμα... (Πιστεύω πως ακόμη βλέπω καλά αυτά που γράφετε, παρόλο που τέτοια ώρα έχει παρέλθει η κούραση)

     

    Με εκτίμηση,

    Παναγιώτα.


    "Μη σταματάς να αναζητάς αυτό που αγαπάς, ειδάλλως θα καταλήξεις να αγαπάς ό,τι βρίσκεις." (Αγνώστου)
  •  15-11-2010, 01:59 60881 σε απάντηση της 60871

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    ...αυτο το post θα ειναι κ το τελευταιο δικο μου στον ιστοτοπο.
    Ξεκινωντας, να ζητησω δημοσια συγγνωμη απο τον κυριο Χατζηπαυλη. Δεν ειχα καμια διαθεση, προθεση, σκοπο να τον θιξω ή να τον αμφισβητησω.
    Εκτιμω κ θαυμαζω τους κοπους του κ την προσφορα του για την διαδoση της γνωσης κ την ενημερωση των μελων του ιστοτοπου.
    Ποσοι αραγε θα μπορουσαν να αφιερωσουν τον ελευθερο χρονο τους, μεσα στο Σαββατοκυριακο, για να προσφερουν ανιδιοτελως στην κοινοτητα του dotNETZone ?
    Ισως, ειναι ο ενας κ μοναδικος, οποτε του αξιζουν πολλα συγχαρητηρια.  Απο την προσωπικη μου εμπειρια θελω να πιστευω οτι οι MVPs ειναι σκληρα καρυδια κ δεν εχουν την αναγκη της συγγνωμης, απλα ελπιζω η δικη μου να γινει αποδεκτη.

    Η γενικοτερη προσεγγιση μου καθως κ η τοποθετηση μου σε σημεια της ομιλιας (τα οποια πιστευα οτι ηταν ανακριβη) ηταν επιπολαιη, αστοχα διατυπωμενη κ ευχαριστω οσους απαντησαν κ με βοηθησαν να καταλαβω τα λαθη μου.
    Ουδεποτε θελησα να προσβαλλω (cap: Τώρα θα αναφερθώ σε κάτι που με προσέβαλλε.) ουτε να επιδειξω συμπεριφορα (joannaex: Αν ήσουν συνάδελφος μου ένα είναι σίγουρο.  Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν θα είχε ποτέ αίσια αποτελέσματα)
    (cap: αλλά στην προσέγγιση που επιχειρεί και στο υποκρυπτόμενο attitude σε επαγγελματικό επίπεδο.)
    Δεν γνωριζω προσωπικα κανεναν απο τους συνομιλητες, δεν ξερω το ποιον τους κ θεωρουσα/ηλπιζα οτι οι τοποθετησεις μου θα ερμηνευτουν κυριολεκτικα χωρις παρεξηγησεις, παρερμηνειες, χωρις υπονοουμενα, απλα επι λεξει.

    Οι προτασεις
    "Sorry dude, αλλα αυτο δεν ειναι επιπεδο MVP στον SQL Server. It just can't be."
    κ "Η επωνυμια/ανωνυμια δεν εχει καμια σχεση με την αληθεια κ τα λαθη.
    Συνηθως, η καλυτερη κινηση οταν καποιος κανει λαθος ειναι να το παραδεχτει κ τιποτα παραπανω."
    ειναι οι αποψεις μου για το περιεχομενο της συζητησης κ μονο αυτο.

    Real-life example:
    To sorry dude το ακουω τοσο συχνα, σκετη πλυση εγκεφαλου.
    Πριν αρκετο καιρο, ενας απο τους τοτε καινουριους free lancers, με τους οποιους συνεργαζομουν, εξεφρασε την αποψη του για ενα εγγραφο που ειχα γραψει.
    Ηταν η δευτερη - τριτη φορα που τον συναντουσα σε meeting της ομαδας κ δεν γνωριζε οτι ημουν ο συντακτης του εγγραφου.
    Η αποψη του ηταν καπως ετσι:
    You should have checked this document before it was handed over to me. It is full of mistakes and unclarities.
    Τhe author of this document is missing the idea and he shouldnt be involved in this part of the project"

    Ετσι απλα, in my face (our faces), μπροστα σε αλλα μελη της ομαδας, μεσα σε meeting κ μαλιστα για δευτερευον θεμα.
    Μετα το meeting, καποιοι εκ των παλαιων συνεργατων θεωρησαν την αντιδραση ως τραβηγμενη, over the top κ potentially unproductive.
    Not the right attitude for the project κ μαλιστα καποιοι ανεφεραν οτι θα επρεπε να του δειξουμε την πορτα της εξοδου.
    Ευτυχως, η λογικη των ψυχραιμοτερων επιβληθηκε της αναστατωσης, βρεθηκαμε σε επομενα meetings, αναλυσαμε τις αποψεις μας, συγκρουστηκαμε, νευριασαμε,
    δυσανασχετησαμε κ το τελικο αποτελεσμα μας εντυπωσιασε. 
    Ειχα κανει λαθη, ειχε κανει λαθη, τα αναγνωρισαμε, κ προχωρησαμε.
    Ηταν το παθος κ η αντιδραση του συναδελφου που εδωσαν το εναυσμα για παραγωγικες συζητησεις κ (κρινοντας εκ των υστερων) γλυτωσαν το project κ την εταιρεια απο πιθανες δυσκολες καταστασεις.
    Προσωπικα δεν με ενοχλησε η αρχικη αντιδραση του κ θεωρω οτι ημουν ενας απο τους ψυχραιμοτερους.
    Οσο για τον εν λογω συναδελφο free lancer, ειναι πλεον μονιμο μελος της ομαδας κ καθε φορα που συνεργαζομαστε σε καποιο εργο/task απολαμβανω τις "συγκρουσεις/διαφωνιες" μας.
    Ειναι συναδελφος που εμπιστευομαι απολυτα κ ξερω οτι θα φερει εις περας οποιοδηποτε task του ανατεθει.
    Δεν εκρινα την συμπεριφορα του αλλα τον λογο, την αιτια που οδηγησε σε αυτην την συμπεριφορα που δεν ηταν αλλος παρα οι ανακριβειες κ τα λαθη στο εγγραφο που ο ιδιος ειχα ετοιμασει.
    History repeats itself but this time with roles reversed.


    Σε αυτο το σημειο, θα ηθελα να κανω δυο σχολια (ΟΧΙ σε προσωπικο επιπεδο) σε δυο προτασεις που εχουν διατυπωθει :
    "Όσο για την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία φυσικά έχεις δίκιο, γι'αυτό και επιτρέπουμε και στον κο. ....)
    Αποψη μου ειναι οτι στην δημοκρατια δεν ειναι καποιος ή καποιοι που επιτρεπουν ο,τιδηποτε. Η δημοκρατια ως θεσμος θετει το πλαισιο των ελευθεριων, υποχρεωσεων, δικαιωματων κ
    οταν καποιοι επιτρεπουν στους αλλους τοτε η εννοια της δημοκρατιας καταλυεται.

    "Πιστεύω πως ακόμη βλέπω καλά αυτά που γράφετε, παρόλο που τέτοια ώρα έχει παρέλθει η κούραση"
    Αποψη μου ειναι οτι οταν η κουραση παρερχεται, εχει φυγει, εχει περασει, τοτε δεν χρειαζεται να αναρωτιεται κανεις αν οι ενεργειες του κωλυονται.

    Κλεινοντας, εφοσον εχει διατυπωθει απο συνομιλητη να αναφερω ποιος ειμαι, γραφω τα παρακατω
    (παρακαλω πολυ, να ερμηνευσετε τα παρακατω ως απλη καταγραφη, χωρις παθος, χωρις υπονοουμενα, ειναι μια απλη καταγραφη στοιχειων (facts) του ευατου μου, σε τυχαια σειρα)
    Το ονομα μου ειναι Χρυσανθος
    Εδω κ 12 χρονια εργαζομαι εκτος Ελλαδας.
    Κοντευω στα 40.
    Γνωριζω/μιλω 5 γλωσσες κ επι του παροντος μαθαινω μετα δυσκολιας κ εξ'αναγκης την 6η (ειναι ιαπωνικα) αλλα παντα σκεφτομαι ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    Μεσα στο 2010 εχω επισκεφτει τουλαχιστον 5 φορες την Ακροπολη.
    Το discovery channel ειναι η εξαρτηση μου.
    Αυτην την στιγμη εργαζομαι σε project πολυεθνικης, για αναπτυξη συστηματος διαχειρισης κ υποστηριξης ενος υποκαταστηματος με κυκλο εργασιων πανω απο 100 εκ ευρω ανα ετος.
    Το συστημα διαχειρισης θα εχει αρχικα περιπου 2000 concurrent users με τελικο στοχο πανω απο 5000 concurrent users.
    Στο παρελθον, ημουν μελος ομαδας που διαχειριζοταν βαση δεδομενων με ογκο δεδομενων 8 ΤΒ. Η βαση ειχε διαθεσιμοτητα 99.99 %.
    Θεωρω οτι ειμαι αυστηρος κ καποιες φορες ισως αδικος απεναντι στους "κατεχοντες την γνωση" αλλα παραλληλα με κατανοηση κ ευαισθησια σε οσους προσπαθουν.
    Πιστευω ακραδαντα οτι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι ειναι χαρισματικοι.Δεν χρησιμοποιω ποτε λεξεις οπως βλακας, ηλιθιος, stupid κτλ. Τις θεωρω προσβλητικες.
    Εχω την εντυπωση οτι ολοι ειναι καλυτεροι απο μενα κ οτι γνωριζω ελαχιστα (this is my self motivation).
    Εχω συνεργαστει με επαγγελματιες (IT) καθε εθνικοτητας κ συγκρινοντας την προσεγγιση των σε projects/deadlines/devotion με την αντιστοιχη των ελληνων, εχω καταληξει οτι
    ο Ελληνας ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ειναι απο τους κορυφαιους (ισως χρειαζεται να πιστεψει λιγο παραπανω στον εαυτο του κ να τολμησει)
    Θαυμαζω το εργο του Bryan Cantrill (για οσους ενδιαφερονται http://video.google.com/videoplay?docid=-8002801113289007228#)
    Εχω συνεισφερει, συμβαλλει (ηθικη-ψυχολογικη υποστηριξη, οικονομικα) στην επαγγελματικη πορεια κ εξελιξη καποιων ανθρωπων. Οι δυο απο αυτους ειναι ελληνες κ εχουν λαμπρες καριερες στο εξωτερικο.
    Μαζευομαστε ολοι, περι τα 20 ατομα, καθε ανοιξη κ κανουμε picnic στο central park στην Νεα Υορκη. Τους θεωρω την οικογενεια μου.
    Στο dotNETzone.gr δεν ημουν το πιο δραστηριο μελος, δεν εχω ξοδεψει ατελειωτες ωρες, αλλα πιστευα οτι δυο-τρια κλικ (επισκεψιμοτητας) κ ενα post, οταν ο χρονος το επετρεπε,
    θα ηταν μια μορφη υποστηριξης στην προσπαθεια των ιδρυτων κ της κοινοτητας
    Η επομενη συναυλια που θα παρακολουθησω ειναι της Lady Gaga , σε περιπου 2 εβδομαδες.
    Προσπαθω να μαθαινω καθε μερα κατι καινουριο κ συνηθως, ειναι τα απλα πραγματα που με εντυπωσιαζουν.
    Απο την εμπειρια μου, νομιζω οτι το καλυτερο οπλο για να αντιμετωπιστει μια κριση, εκτακτη αναγκη, καταστροφη ειναι η ψυχραιμια κ οχι τα skills (take a step back and think)

    Μετα απο αυτο το post θα σταματησω να συμμετεχω στο dotNETZone.gr επειδη αισθανομαι οτι ο τροπος μου δεν συμβαδιζει με το γενικοτερο κλιμα της κοινοτητας.
    Η παραπανω προταση δεν ειναι κατηγορια κ παρακαλω να μην ληφθει ως τετοια, it is just my feeling.

    Ευχαριστω τον Christo (με την μνημη ελεφαντα) που μου θυμισε το παρελθον κ συνεβαλε στο να κατανοησω τις απαντησεις κ αντιδρασεις στις τοποθετησεις μου.

    Με τις καλυτερες ευχες μου σε ολα τα μελη του dotNETZone.gr, keep rocking !

  •  15-11-2010, 09:43 60887 σε απάντηση της 60881

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    Να πω κι εγώ δύο πράγματα μιας και μόλις επέστρεψα από TechEd και δεν είχα τον χρόνο να προλάβω να γράψω κάτι. Δεν έχω καν προλάβει να ακούσω τα 25 πρώτα λεπτά της παρουσίασης του Αντώνη, ωστόσο τα σχόλιά μου δεν σχετίζονται με το τεχνικό μέρος της παρουσίασης.

    Χρύσανθε, ενδεχομένως να ήσουν (ή και να είσαι ακόμα) σίγουρος για τεχνικές ανακρίβειες σε αυτά που είπε ο Αντώνης. Δεκτό και κατανοητό. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει λάθη ο Αντώνης. Θεωρητικά πιθανότατο αλλά ρε γαμώτο, ποτέ δεν τον έχω ακούσει να κάνει λάθος και ποτέ δεν έχει γράψει λανθασμένη απάντηση στο forum – όχι βέβαια ότι αυτό διασφαλίζει ότι ποτέ δεν θα κάνει λάθος.

    Από την άλλη μεριά, σε ένα training session ποτέ δεν γίνεται παράθεση πληροφοριών a la MSDN/BOL. Τυπικά παίρνεις αυτούς που σε ακούν από το χεράκι (ειδικά όταν το target audience είναι entry level) και τους οδηγείς μέσα από μια σταδιακή διαδικασία στο να καταλάβουν κάποια πράγματα. Πολλές φορές επίτηδες παραθέτεις κάποιες «λανθασμένες» πληροφορίες ή κάποια λειψά σενάρια προκειμένου στη συνέχεια να καταδείξεις αδυναμίες και να επιστρέψεις με την πιο σωστή πληροφορία.

    Τυπικό παράδειγμα: Κάθε φορά που κάνω introduction στο .NET Framework λέω ότι «τα value types πάνε στο stack, τα reference types πάνε στο heap» Είναι σωστό; Εξαρτάται. Σε γενικές γραμμές είναι σωστό. Αλλά δεν ισχύει πάντοτε. Είναι κάποιες ειδικές περιπτώσεις και συγκεκριμένες συνθήκες που τα value types πάνε στο heap. Αν όμως πιάσεις να εξηγήσεις σε κάποιον αρχάριο αυτές τις περιπτώσεις και συνθήκες, έχεις χάσει. Δεν θα καταλάβει ούτε καν το γενικότερο νόημα. Αν όμως μιλάς με κάποιον που πλέον παίζει στα δάχτυλα το CLR μπορείς εξαρχής να είσαι πολύ πιο technical και να το εξηγήσεις χωρίς πρόβλημα. Αν δε σε ακούει κάποιος από το dev team του CLR αμέσως θα σπεύσει να σε διορθώσει.

    Το πάθος, η σκληρή γλώσσα, τα δεικτικά σχόλια, όλα αυτά ενδεχομένως να λειτουργούν σε κάποιο διαφορετικό – πιο interactive – περιβάλλον ή στο real-life example που δίνεις αλλά εδώ όχι. Είναι σαν να κάνεις το τραπέζι σε κάποιους και να φτύσεις μέσα στο φαΐ πριν το σερβίρεις. Είναι κακό; Σύμφωνα με μια αφρικανική φυλή που δεν θυμάμαι το όνομά της όχι. Με αυτόν τον τρόπο οι γηραιότεροι μεταδίδουν τη γνώση τους. Είναι αυτό όμως επιχείρημα για να πεις στους καλεσμένους όταν σηκωθούν να φύγουν; Πόσο μάλλον όταν είσαι κι εσύ καλεσμένος.

    Άρα λοιπόν αν ήμουν στο PC μου το περασμένο Σάββατο και άκουγα ένα live meeting με περιεχόμενο  που μου φαίνεται απαράδεκτο, τραγικό, κλπ, θα έκανα διάφορα πράγματα όπως καταρχήν να δω ποιος είναι αυτός που μιλάει. Δεν είναι δύσκολο, υπάρχουν πολλές public πληροφορίες. Θα σχημάτιζα μια εικόνα (στο βαθμό του δυνατού) για τον παρουσιαστή, θα έβλεπα τι credentials έχει. Κατόπιν, θα περίμενα να δω που το πάει και τέλος θα έγραφα ένα ευγενικό post ζητώντας διευκρινήσεις και υποδεικνύοντας τις ανακρίβειες. Εξάλλου υπάρχει πάντοτε και η περίπτωση να μην έχω καταλάβει εγώ τι ακριβώς θέλει να πει οπότε ας μην είμαι δεικτικός στις εκφράσεις μου. Απρόσωπος λόγος είναι βρε αδερφέ, μην παρεξηγηθούμε και για το τίποτα.

    Χρύσανθε, ως πολίτης του κόσμου και άνθρωπος που έχει βγει λίγο παραέξω από την Ελλάδα, πιστεύω ξέρεις πόσο σημαντικό είναι όταν βρεθείς σε κάποιο διαφορετικό περιβάλλον να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για να καταλάβεις τους ανθρώπους, τη δυναμική τους, τη συμπεριφορά τους και το πώς λειτουργούν. Το ίδιο ισχύει κι εδώ. Μέχρι τότε, ο πιο ασφαλής δρόμος είναι η ευγένεια και η ψυχραιμία.


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  15-11-2010, 15:09 60901 σε απάντηση της 60887

    Απ: Σαββατόβραδο, ώρα για SQL Server

    Διορθώνω το εξής : έχει επέλθει η κούραση και όχι παρέλθει... Αν είχε παρέλθει, πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιούσα σωστή λέξη. Ευχαριστώ!

    Όσο για το υπόλοιπα, προσωπικά πιστεύω πως ο KelMan το έχει καλύψει πολύ καλά το θέμα για όλους μας....


    "Μη σταματάς να αναζητάς αυτό που αγαπάς, ειδάλλως θα καταλήξεις να αγαπάς ό,τι βρίσκεις." (Αγνώστου)
Σελίδα 2 από 2 (22 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems