Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Είναι το Silverlight zombie

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xterm. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 10-11-2011, 21:31. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (17 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-11-2011, 21:25 68095 σε απάντηση της 68094

    Απ: Είναι το Silverlight zombie

    Ευτυχώς άλλοι ΔΕΝ το χρησιμοποίησαν μόνο για να ζωγραφίσουν αλλά για να φτιάξουν εφαρμογές, με φόρμες, dialog boxes, grids και όλα τα σχετικά, και έτσι ξέρουν πως χρησιμοποιείται πέρα από "ζωγράφισμα".  Αν θέλεις ψάξε λίγο τις συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ για prism, MVVM, composite applications και γενικά πράγματα λίγο πιο περίπλοκα από το "ζωγράφισα ένα κουτάκι και το έβαλα να κάνει σβούρα".

     

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-11-2011, 21:31 68096 σε απάντηση της 68092

    Απ: Είναι το Silverlight zombie

    Καταρχήν έχεις τσουβαλιάσει Silverlight και WPF, πράγμα πολύ άστοχο. Αρχικά μιλάς για plugins και μετά λες για WPF.

    Να κάνω πρώτα μια παρένθεση ως προς τα cross platform ui frameworks: Cross platform σημαίνει ότι υπάρχει κάπου κάποιος ελάχιστος κοινός παρανομαστής που αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ότι το cross platform κάτι θυσιάζει για να είναι cross platform. Και γι αυτόν τον λόγο οι native εφαρμογές συνήθως έχουν καλύτερο UX.

    Τώρα, έστω, ας ακολουθήσουμε τη λογική σου, και ας θεωρήσουμε τη XAML ως τη τεχνολογία που θεωρείς άχρηστη.

    Γιατί Business app με XAML και όχι με Windows Forms: Γιατί από την στιγμή που ο κόσμος έμαθε από το iPhone και το iPad την αξία του UX, πλέον περιμένει από όλες τις εφαρμογές να είναι έτσι. Τα winforms σε αυτόν τον τομέα σε περιορίζουν απίστευτα. Για να κάνεις κάτι έξω από την πεπατημένη πρέπει να δαπανήσεις πολύ χρόνο ή/και χρήμα ή/και κόπο. Και για να μην μιλήσουμε για το τεχνικό κομμάτι. Το WPF/Silverlight έχει λυμένα όλα τα προβλήματα που έχουν τα winforms. Επιλέγεις WPF/Silverlight μόνο και μόνο για το data-binding που είναι απείρως καλύτερο. Θες μήπως και να κάνεις unit testing σε winforms UI? Χαιρετίσματα... Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις recorders που συνήθως έχουν αμφίβολα αποτελέσματα.  Εν ολίγοις, το WPF/Silverlight είναι πολύ πιο ευέλικτο. Σου επιτρέπει να φτάσεις όσο βαθιά θέλεις στο πως λειτουργούν τα πράγματα αλλά αυτό δεν έρχεται τσάμπα. Έχει το κόστος του γιατί ως νέα και διαφορετική τεχνολογία έχει ένα υπολογίσιμο learning curve. Χρειάζεται να επενδύσεις σε διάβασμα και να βγεις έξω από το comfort zone του winform developer.  

    Μέσα όμως από όλα αυτά έρχεται και το added value που είναι ότι όταν μπαίνεις στον κόσμο της XAML, μπορείς κατόπιν με μικρό investment να γράψεις εφαρμογές για desktops (WPF), web (Silverlight), Windows Phone (Silverlight for Windows Phone), ΧΒΟΧ (ετοιμάζεται η έκδοση, στο MSDN έχουν μπει ήδη τα εικονίδια στις κλάσεις που θα παίζουν σε XBOX), Windows 8 (XAML + C# / XAML + VB.NET). Για να μην βάλω στην κουβέντα μέσα το απόλυτο RAD tool, το LightSwitch που ουσιαστικά σου παράγει Silverlight application.

    Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα για Windows 8 έχω να παρατηρήσω το εξής: Τα Windows 7 μόλις πέρασαν σε πωλήσεις τα Windows XP. Που σημαίνει ότι ΟΤΑΝ θα βγούν τα Windows 8 και για μερικά χρόνια μετέπειτα, θα πρέπει η business εφαρμογή σου να υποστηρίζει 3 πλατφόρμες. Δεδομένου ότι δεν θέλουμε να πάμε σε winforms (για τους λόγους που αναφέραμε) η πιο ασφαλής επιλογή είναι XAML γιατί θα έχεις reusable περισσότερα τμήματα της εφαρμογής. HTML 5 σε Windows 8;  Ναι, αλλά θα παίζει μόνο σε Windows 8. Ούτε καν σε web, αφού το WinRT είναι Windows 8. 

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
Σελίδα 2 από 2 (17 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems