Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος bottlenecked στις 05-01-2011, 23:18. Υπάρχουν 37 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (38 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-12-2010, 10:31 61973 σε απάντηση της 61954

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    cap:
    Πρώτον, ποιός λέει οτι ο 34+ με όλα τα accessories που αναφέρεις δεν έχει πάθος και όραμα και δεν γουστάρει να μάθει στο μέλλον; Εντάξει, ίσως δεν είναι πολλοί όσοι οι 25+, αλλά υπάρχουν.
    Δεύτερον, αγοράζεις (σχετικά) φθηνά την δίψα για μάθηση και εξέλιξη ενός 25άρη, και αυτό κινδυνεύει να βρεθεί στα όρια μεταξύ υγιούς προτίμησης και εκμετάλλευσης.
    Τρίτον, μόλις ο 25+ πιάσει τα 34+, τι θα γίνει; 
    Τέταρτον, εσύ κι εγώ και όλοι οι 30+ είμαστε καταδικασμένοι να αλλάξουμε αντικείμενο τελικά;


    Συμφωνώ 100%, και το ξέρεις φαντάζομαι, σε όλα τα παραπάνω.

    Η αλήθεια είναι ότι καιρό τώρα σκέφτομαι κι εγώ το εξής ... αν υπάρχουν π.χ. 5000 developers στη χώρα, υπάρχουν ... μμμ ... 1000 seniors, και 200-300 "managers" αναλογικά ( ψιλο-τυχαία νούμερα γράφω τώρα έτσι; )

    Τώρα, μεγαλώνοντας όλοι αυτοί, λογικά οι devs θα γίνουν seniors, κι οι seniors managers ή business owners. Αλλά, αν η αγορά δε μεγαλώνει αντίστοιχα με τον κόσμο που εισρέει σε αυτή, και όσο γρήγορα εισρέει ο κόσμος σε αυτή, είνα προφανές ότι υπάρχει θέμα ... χώρου :)

    Έτσι λοιπόν, θεωρώ τον κλάδο ( πιθανώς και κάθε κλάδο ) κάτι σαν τους ποδοσφαιριστές ... έχεις 10 - 15, άντε 20 χρόνια να .. "γίνεις" ... ή να γίνεις κάτι άλλο ... sad but true.

    ... γι' αυτό επαναλάμβανα σε εκείνο το event πέρσι το "εγώ μια μέρα θα πουλάω κιθάρες" :D  Χρειαζόμαστε όλοι οι > 33- 34 να σκεφτόμαστε κι ένα plan B ...

    Angel
    O:]
  •  29-12-2010, 10:49 61974 σε απάντηση της 61973

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Ωραία, εκτός του οτι βγήκαμε off topic τελείως μου έφτιαξες και τη μέρα :) (οχι οτι δεν σκέφτομαι και εγώ το plan b, απλά δεν το έχω βρει ακόμα :) )


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  29-12-2010, 13:45 61990 σε απάντηση της 61953

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    anjelinio:
    ............................
    • Δεν υπάρχει η διάθεση και ο χρόνος να επενδύσεις στον κόσμο σου. Ζήτησα ένα laptop, ένα projector & 2 ώρες την εβδομάδα, για να βάλω τα παλικάρια μου να κάνουν απο ένα presentation στους υπόλοιπους τη βδομάδα ... και σχεδόν γέλασαν μαζί μου στην εταιρία μου των 2000+ ανθρώπων 
    • Last, but certainly not least .... ΝΟ F***ING VISION IN THIS COUNTRY ... δημοσιοθρεφτάρια, κηφήνες, βύσμα, σήψη. 'Οπως έμαθες, έτσι θα πορευθείς ... 

    Αλλά δε γίνεται ρε μάγκες. Κάπου εκεί έξω, υπάρχουν παιδια με μυαλό και φιλότιμο και ... geil που λεν κι οι Γερμανοί. Θα βρεθούμε, και θα γουστάρουμε πέραν βιοπορισμού και σαχλαμάρες. 
    .................


    υπάρχουν τέτοια παιδιά που ψοφάνε να μαθαίνουν νέα πράγματα να ενημερώνονται απο την εταιρεια τους και με λιγα λόγια παιδια με φιλοτιμο που λες κι εσυ που βοηθουν αλλους σε βαρος τους αλλα τα αφεντικα του δεν χαμπαριαζουν και ολα οσα προ ανεφερες, παιδια που την βρίσκουν με αυτό που κάνουν και δεν σταματάνε να ασχολούνται με τον προγραμματισμό όταν σχολανε και ολα οσα ειπες πολυ ομορφα, παιδια υπάρχουν λιγα αλλά υπαρχουν.

    μπορεις σε παρακαλω να μου πεις που ειναι οι "προισταμενοι" και οι "συνεργατες" με τα τα μυαλα αυτα και τις σκεψεις που εχεις κι εσυ ωστε να "εκμεταλλευτεί" ο ενας τον άλλο?

    εγω εχω βαρεθει να ψαχνω senior να με βαλει κάτω και να με βομβαρδίσει με γνώσεις, διοτι δοξα το θεο στροφαρο, τρελαινομαι για εκπαιδευσεις και πρακτικη ουσιας, βοηθεια ωστε να παω κι  εγω μπροστα και μεσα απο εμενα να παει και η εταιρεια στην οποια δουλευω, και δεν μιλαμε για τα 1600-1800 που λετε αυτα εδω ειναι "θεικα" νουμερα! μιλαμε για 800-900ευροπουλα να σε πληρωνουν σαν junior με λιγη πειρα και να απαιτούν ή να στα χώνουν αμα δεν ξερεις κατι λες και εισαι senior 10ετων και λες και εισαι μελος τις ομαδας αναπτυκης MSDN!

    και εκτός αυτου οταν πας να συκωσεις κεφαλι να πεις ρε παιδια διαβασα για αυτο η θέλω να πειραματιστούμε με εκεινο, να σου τη λενε "εδω εχουμε τεχνολογιες που ειναι δοκιμασμενες και δουλεύουμε μην ασχολησε με τέτοια τωρα(ποτε?ΠΟΤΕ), αντι να σπαταλας χρονο σε νεες ιδεες να μου πεις οτι καθεσαι να σου δωσω εγω χαμαλοδουλεια να κάνεις",
     και μια ζωη να προσπαθεις να "αναβαθμιστεις" αλλα πραγματικα να μην μπορείς ή ότι νεο μαθαινεις να το μαθαινεις πολυ προχειρα γιατι πάλη σε πιεζουν να δώσεις λυσεις ολοκληρωμένες σε χρονο ντε τε!

    και για το θέμα (τεστ στην συνέντευξη) πριν από καιρό πέρασα ενα τετοιο τεστ σε μια εταιρεία η οποία ρε παιδια ειχε απαιτήσει να κατσεις στο "αβολο" περιβαλλον τους (οχι οτι ο χώρος ηταν άσχημος) μετά απο 2 ωρες συνεντεύξεις και να γράψεις σε ΧΑΡΤΙ κωδικα σε 20 ερωτήσεις!!!!!!! κώδικα σε χαρτί? φυσικά senior δεν είμαι αλλά υπάρχει άτομο που μπορεί να γράψει κώδικα σε χαρτί και φυσικά να είναι με την μία σωστός και έξυπνος? και δεν μιλάω για ένα msgbox σοβαρά πράγματα σε .ΝΕΤ και LINQ και SQL queries kai SQL Store Procedures!.

    ζήτησα υπολογιστή αλλά και πάλη χωρις visual studio χωρις sql editor δυσκολεύτηκα να λύσω όλες τις ερωτήσεις και να ξερω αν οτι εγραψα ειναι 100% σωστο ή οπως το φανταζονταν!

    αυτο με ξενερωσε τελειως. διλαδι αν δεν τα παω καλα σε αυτο το τεστ με αυτες τις συνθηκες ειμαι ακαταληλος για αυτους? γιατι αυτο?


    @anjelinio  προσλήψεις κάνετε? στύλε pm.Embarrassed  (27+)Confused προλαβαίνω? planB κι εγώ δεν βλέπω στον ορίζοντα....

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  29-12-2010, 20:24 61993 σε απάντηση της 61990

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Johnnyxp64:
    @anjelinio  προσλήψεις κάνετε? στύλε pm.Embarrassed  (27+)Confused προλαβαίνω? planB κι εγώ δεν βλέπω στον ορίζοντα....


     ... γράφεις μια τρίλίζα σε οποιαδήποτε τεχνολογία γουστάρεις, και στέλνεις το ανάποδο pm ;]

    Angel
    O:]
  •  30-12-2010, 18:24 62003 σε απάντηση της 61993

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Ρε παιδιά συγνώμη που επεμβαίνω μια και δεν έχω καμία σχέση με development αλλά δηλαδή εγώ που είμαι 38 (ναι το ξέρω ότι σας σοκάρω, με δυσκολία με κάνεις 23) να πάω να πηδήξω από το Φάληρο;  Δηλαδή τι λέμε τώρα ότι άμα πατήσεις τα 35 το career aspiration είναι να νοικιάζεις ξαπλώστρες στην Αντίπαρο;

    Εμένα μου αρέσει η δουλειά μου ακόμα και τώρα.  Γουστάρω, ενθουσιάζομαι, τη βρίσκω.  Δε βγάζω τα τρελά λεφτά γιατί έκανα την επιλογή πριν χρόνια να κάνω αυτό που με γεμίζει και όχι κάτι για να μπαίνει το ψωμί στο σπίτι.  Ναι είμαι μια κωλόγρια αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι δεν υπάρχει όρεξη στους 34+.  Δεν είναι όλοι βολεμένοι άντε να περάσει και αυτή η μέρα και να πούμε ότι κάτι κάναμε. 

    Το plan B για μένα δεν υπάρχει.  Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από την πληροφορική.  Είναι η ζωή μου και η ανάσα μου.  Δεν θέλω να πάω να αράξω κάπου να κάνω κάτι άλλο.  Να δουλεύω όπως θέλω εγώ ναι.  Να μην συναναστρέφομαι με ηλίθιους ναι.  Να καλλιεργήσω λάχανα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.  Δεν θα με εμποδίσει η ηλικία μου. 

    Και ναι, υπάρχουν άξια νεαρά παιδιά και έχω την τύχη και την ευτυχία να συνεργάζομαι ΜΟΝΟ με τέτοιους στη δουλειά μου αλλά για να φτάσει ο άλλος εδώ που είμαι έχει να φάει πολλά ψωμιά ακόμα.  Όχι γιατί είναι χαζός ή δεν έχει όρεξη ή δεν του δείχνουμε ή δεν διαβάζει και δεν ψάχνεται, αλλά γιατί ότι και να είσαι για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις αυτά που ξέρεις, να συνδυάσεις τις διαφορετικές και φαινομενικά άσχετες πληροφορίες που έχεις ώστε να φτάσεις στη λύση ενός προβλήματος χρειάζεται χρόνος και εμπειρία.

    Και αυτά από γυναίκα στο χώρο που ούτως ή αλλιώς θεωρείται ούφο γιατί δεν φτιάχνει sites δεν είναι γραφίστρια και δεν γράφει κώδικα.

    Just my 2c.



    What people say behind your back is your standing in the community.
    Edward W. Howe
  •  30-12-2010, 19:32 62004 σε απάντηση της 62003

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Μάλλον το thread έχει ξεφύγει... Βέβαια αυτό θα το κρίνει εκείνος που το άνοιξε (ο Άγγελος). Το θέμα δεν είναι τι κάνει κανείς μετά τα προχωρημένα τριάντα, αλλά με ποιον τρόπο θα ξεχωρίσεις τους πραγματικούς seniors από τους "δήθεν". Καθόλου εύκολο πράγμα γιατί α) πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει senior, 2) να "εφεύρεις" μία διαδικασία με υψηλή ακρίβεια και επαναληπτικότητα για την αξιολόγηση των υποψηφίων και 3) η διαδικασία αυτή να μην προσβάλει τους πραγματικούς seniors, οι οποίοι αποτελούν και τον στόχο της πρόσληψης. Κάπου στην πορεία του thread αναφέρθηκε η ηλικία, η οικογένεια και τα παιδιά, ο μισθός, με αποτέλεσμα να γραφτούν και κάποιοι "υπαρξιακοί" προβληματισμοί!! Μη βαράτε. Απλά διατυπώνω μια διαπίστωση. Δεν ψέγω κανέναν!!

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  30-12-2010, 19:56 62005 σε απάντηση της 62004

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Δε βαράμε ποτέ και σαφέστατα δεν παρεξηγούμαστε, συζητάμε.

    Θα βοηθούσε αν δεν έπαιρναν σε πολλές εταιρείες την πρώτη συνέντευξη οι "οικονομικοί διευθυντές" και λοιποί άσχετοι.

    Δεν υπάρχει μαγική συνταγή.  Πρέπει να ξέρεις όμως να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και να δεις αν υπάρχει χημεία.  Αν ακούσω άλλη μια φορά το που βλέπεις τον ευατό σου σε 5 χρόνια, διαβασμένο από το τελευταίο αντίτυπο του "Dummy's guide to interviews" θα ουρλιάξω.

    What people say behind your back is your standing in the community.
    Edward W. Howe
  •  30-12-2010, 19:59 62006 σε απάντηση της 62004

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Ναι, εγώ φταίω (αρχικά) για το offtopic. Αρα ας μας πει ο Αγγελος, μήπως χρειάζεται να διακλαδώσουμε το θέμα σε δύο ξεχωριστές ενότητες και να συζητήσουμε τους 30+ προβληματισμούς μας ξεχωριστά από το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Αναφορικά με το αρχικό ζήτημα:
    - Ως manager θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν έβρισκα senior developer που να δεχθεί να περάσει από τα τεστ που θα του βάλω (δεδομένου οτι θα ήταν ορθολογικά και όχι μπαρούφες). 
    - Ως developer θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν μια εταιρία μου έβαζε τέτοιο test, αν το κύριο κριτήριό μου ήταν να βρεθώ σε ένα περιβάλλον που παρουσιάζει ενδιαφέρον για μελλοντική εξέλιξη, και θεωρώντας οτι θα είχα αξιολογήσει από μέρους μου κι εγώ την εταιρία, η οποία θα έδινε ένα καλό μισθό καθώς και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες για να ασχοληθώ.

    Για να ψάχνω κάτι τέτοιο, α) θα πρέπει να βάλω τις τεχνολογίες και το αντικείμενο (ισως πολύ) πιό πάνω από το οικονομικό, β) θα πρέπει να έχω το χρόνο να ανταποκριθώ στο "τεστ", γ) θα πρέπει να έχω σχετική (ως αρκετά καλή) εμπειρία σε αυτό που κάνω.

    Ας δούμε λοιπόν λίγο πώς έχουν τα πράγματα από την πλευρά του manager:

    Στατιστικά (με αρκετό περιθώριο σφάλματος βέβαια), ως manager θα έψαχνα για έναν άνεργο ή υποαπασχολούμενο developer στις ηλικίες 25-35, χωρίς οικογένεια / παιδιά. Αν δουλεύει κανονικά full, τότε (στατιστικά πάλι) θα είναι πιθανό να έχει γενικά ένα καλό οικονομικό υπόβαθρο (αλλιώς "καβάντζα", οπου θα του επιτρέπει να επιλέξει που θα πάει και τι θα κάνει). Επίσης, θα έψαχνα για έναν άνθρωπο που θα ήξερα οτι θα συνέχιζε να "ψάχνεται" ακόμα και μετά την πρόσληψή του, προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.

    Συμπέρασμα: Αναζητώ έναν developer που θα "επιλέξει" εμένα περισσότερο από ο,τι θα "επιλέξω" εγώ αυτόν. Αυτό είναι καλό. Ομως, οι παράγοντες "ανεση", "εργένης", "άτεκνος", "διαρκές ψάξιμο" είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβω υπόψη μου αρκετά σοβαρά, μια και αν χαλάσει έστω και ένας από αυτούς πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για να χάσω τον άνθρωπο αυτό (γιατί δεν θα του φτάνουν τα λεφτά οπότε θα αναγκαστεί να βάλει το οικονομικό πιό ψηλά, ή δεν θα του φτάνει ο χρονος οπότε θα stallάρει στην εξειδίκευση που θα χρειάζεται να έχει, ή όλα μαζί). Αρα, είναι μια high-risk κατάσταση. 

    Αν όμως είμαι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ως manager οτι αυτό το προφίλ μου κάνει, αποδέχομαι τους κινδύνους και βάζω την αγγελία. Και ελπίζω στην εξαίρεση από τα στατιστικά, η οποία θα μου δώσει περισσότερες πιθανότητες να "παντρέψω" την εταιρία μου με έναν αξιόλογο developer τον οποίο θα έχω λιγότερο ρίσκο να χάσω.

    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  30-12-2010, 20:01 62007 σε απάντηση της 62005

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    joannaex:
    Αν ακούσω άλλη μια φορά το που βλέπεις τον ευατό σου σε 5 χρόνια, διαβασμένο από το τελευταίο αντίτυπο του "Dummy's guide to interviews" θα ουρλιάξω.

    Ενας φίλος (και μέλος του DNZ) μου είχε κάνει αυτή την ερώτηση πριν από 5 (νομίζω) χρόνια, μεταξύ σοβαρού και αστείου, για να δει τι θα του απαντούσα. Του απάντησα "χοντρό με δύο παιδιά". 

    Μετά από 5 χρόνια, είμαι κατά 90% μέσα. Και λέω 90% γιατί το δεύτερο έρχεται το Φεβρουάριο. 

    Μην μου προσφέρετε μελομακάρονα, έχω ξεκινήσει δίαιτα :)


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  30-12-2010, 20:01 62008 σε απάντηση της 62005

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    joannaex:
    ... Αν ακούσω άλλη μια φορά το που βλέπεις τον ευατό σου σε 5 χρόνια, διαβασμένο από το τελευταίο αντίτυπο του "Dummy's guide to interviews" θα ουρλιάξω.


    Κακή ερώτηση. Δεν ρωτάς ποτέ έναν συγγραφέα τι θα κάνει μετά από δέκα, είκοσι... και βάλε, χρόνια. Απλά, θα γράφει!! Τουλάχιστον, όσο αισθάνεται και θέλει να είναι συγγραφέας...

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  30-12-2010, 22:12 62010 σε απάντηση της 62008

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Καλώστονε κι ας άργησεεεςςς ... εγώ έγραφα κώδικα όλη μέρα, αλλά βλέπω τώρα ότι το thread εξακολουθεί να ζεί Smile - nice one :]

    Λοιπόν, αντικειμενικά είμαστε πλέον off-topic, αλλά για να είμαι ειλικρινής το δεύτερο μισό το βρίσκω πιο ενδιαφέρον απο το πρώτο !

    Joanna, αν υποστήριζα ότι στα > 33 - 34 είσαι απλώς χαμένος απο χέρι, δεν εχεις όρεξη κτλ. κτλ. θα σήμαινε ότι είμαι κι εγώ στο burnout phase ( 35 and counting ... ), και κατα συνέπεια για φούντο. Zamais ! Όρεξη μπορείς να έχεις πάντα, και να είσαι ΤΡΕΛΛΟΣ developer μέχρι τα "γεράματά" σου και να γουστάρεις ατελείωτα. Απλώς όσο ανεβαίνεις, ανεβαίνεις απο τη μέσα μεριά ενός μπουκαλιού, προς το στενό λαιμό στον οποίο δε χωράμε όλοι. Το plan B λοιπόν, είναι μια σκέψη που προσωπικά την κάνω, γιατί αν και δε φαίνεται ακόμα ( γιατί όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα βλέπαμε πριν 4 χρόνια οι κοινοί θνητοί που τα πληρώνουμε τώρα; ) μπορεί και να συμβεί βρε αδερφέ.

    Ένα plan B είναι αυτό, έχε το κι ας πέσει χάμω ... :D

    Και ναί, τελικά ανεξαρτήτως technical ability, όλοι, αυτή την παρέα με έξυπνα, συμπαθητικά και ενδιαφέροντα παιδιά κυνηγάμε - και προσωπικά θα έριχνα και 10% το μήνα το μισθό μου για μια τέτοια παρέα. Αρκεί να τους έχω "τσεκάρει" και να είναι ότι δείχνουν. Κι άμα κάνω παιδιά, ας έχουν xbox 2 versions πίσω, γιατί στο παν/μιο που τη βγάζαμε με noodles/coca-cola όλο το ΣΚ κακό μας έκανε; Αντιθέτως, πιάσαμε και δουλειά στον κλάδο μας για να έχουμε λεφτά ΚΑΙ για τσιγάρα  :)

    Φιλώ σας, κουδούνι πόρτας !

    Angel
    O:]
  •  30-12-2010, 22:18 62011 σε απάντηση της 62008

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Εγώ είχα απαντήσει ότι θέλω να δουλεύω με νέες τεχνολογίες και να είμαι πάντα cutting edge και πήρα τη γαμάτη απάντηση ότι μάλλον πρέπει να ψάξω αλλού για δουλειά όπως στην SiEMENS, τότε Panafone, κλπ. 

    Γυναίκα και να πω ότι θα κάνω παιδιά Σωτήρη;  Πας καλά;;;; Να ζητήσεις άδεια να πας να γεννήσεις;  Θου Κύριε!  Φτου φτου, τι λες τώρα.  Ο  Μπάμπης ο Σουγιάς που έχει και δικό του μηχανάκι δε λείπει ποτέ ρε! Αυτές οι άλλες (γιατί όλες ίδιες είναι δεν τις ξέρω εγώ) σου λένε δε θα κάνουν άμεσα παιδιά και μετά βγάζουν τα μάτια τους, πάνε και γκαστρώνονται και μετά πρέπει να τις πληρώνεις για να κάθονται.  Ο Μπάμπης χρυσό παιδί.  Είναι και μπερμπάντης πανάθεμα τον, πλάκα έχει.

    Για να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα.  Θα δεχόμουν και εγώ ένα τεστ γνώσεων εφόσον δεν μου επιτρέπεται και από την πλευρά μου να κάνω ερωτήσεις που θα απαντήθούν γιατί όπως είπες διαλέγουμε τον εργοδότη, δεν μας επιλέγει μόνο αυτός.

    What people say behind your back is your standing in the community.
    Edward W. Howe
  •  31-12-2010, 03:34 62012 σε απάντηση της 61924

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Για senior developer θα πήγαινα και έχω πάει αρκετά μακρία.
    Από την εμπειρία μου στη LogicDIS καταθέτω τα εξής:
    • Μετά τα πρώτα 100-200 βιογραφικά μπορείς αρκετά αξιόπιστα από το βιογραφικό να καταλάβεις αν κάποιος είναι worth the while to spend time for an interview.
    • 10-15 λεπτά αρκούν για να βγάλεις συμπέρασμα ότι κάποιος ΔΕΝ είναι senior.
    • Είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνεις χοντρό λάθος αν κάνεις interview στο περίπου και χωρίς σύστημα και αν "ντρέπεσαι" μήπως φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση. Εγώ ο ίδιος προσέλαβα senior με 2400Ε μικτά ο οποίος δεν έκλεισε ούτε μήνα στην εταιρία... Όμως το λάθος το έκανα MIA φορά.
    • 1-2 ώρες interview ΔΕΝ αρκούν για να καταλάβεις πόσο senior είναι ένας άνθρωπος και κατά συνέπεια τι μισθός του αξίζει. Έχω φτάσει μέχρι και 12 ώρες interview (σε δύο δόσεις) για κάποιον που θεωρούσα καλύτερο από μένα. Αλλά για να εισηγηθώ το μισθό που του άξιζε έπρεπε να είμαι 1000% σίγουρος, όχι στο περίπου.
    • Σε αντίθεση με τα αναμενόμενα, οι αξιόλογοι άνθρωποι χαίρονται όταν τους πλακώνεις στις ατελείωτες ερωτήσεις (γιατί for a change έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι πραγματικά ξέρουν και δεν ξέρουν), χαίρονται όταν αφιερώνεις 12 ώρες από το χρόνο σου για χάρη τους κοιτώντας υπομονετικά τους κώδικές τους και ακούγοντας τι κάνει το ένα project και τι το άλλο, και δεν σε θεωρούν ναζί και ψυχοπαθή.
    • 100% αναμενόμενο είναι ότι αν καταφέρεις να αντέξεις (σαν interviewer) 6-12 ώρες με έναν πραγματικά καλό senior τότε αυτός θα καταλάβει ότι μάλλον οι αρχικές του οικονομικές απαιτήσεις ήταν πιο ψηλές από αυτές που θα έπρεπε...
    Καλή χρονιά!

    The fact that the program works is irrelevant.
  •  31-12-2010, 04:26 62013 σε απάντηση της 62012

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Έχω μια ερώτηση που αν δεν την κάνω θα... σκάσω!! Έχει κανείς "φτιάξει" senior; Έχετε επενδύσει σε κάποιον άνθρωπο μακροπρόθεσμα; Θα μου πείτε ότι πρέπει πρώτα να θέλει ο ίδιος να επενδύσει στον εαυτό του. Καμία αντίρρηση. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο στις εταιρίες οι "ανώτεροι" ασχολούνται με το να δημιουργήσουν στελέχη, επιλέγοντας αξιόλογα άτομα από τους "κατώτερους".

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  31-12-2010, 12:33 62015 σε απάντηση της 62013

    Απ: Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για το technical evaluation ενός senior υποψηφίου;

    Να πώ εγώ την εμπειρία μου ... ναί, όταν κάποιος αξίζει τον κόπο, και το βλέπεις ότι το "έχει" σα μυαλό, επενδύεις χρόνο πάνω του, και κοιτάς να τον "φτιάξεις" senior όπως λες Μάρκο.

    Τώρα, το πως το κάνεις αυτό ... ίσως υπάρχει κάποιος documented τρόπος, δεν ξέρω ... ο τρόπος που έχω χρησιμοποιήσει εγώ είναι το pair programming, σε συνδιασμό με το "ελεύθερο" r'n'd απο μέρους του "υποψήφιου".

    Π.χ. ... υπάρχει ένας junior dev που βλέπεις ότι την παλεύει. Του/της δίνεις μικρά tasks που εμπεριέχουν ψάξιμο, και κάποια τεχνολογία που δεν έχουμε ξαναχρησιμοποιήσει πριν, αλλά έχοντας σα δεδομένο ότι δεν πάς για παραγωγή, το δίνεις ως ένα βαθμό για να κερδίσει την εμπειρία, και να έχεις ένα άνθρωπο ου έχει δεί σε κάποιο βαθμό τη συγκεκριμένη τεχνολογία -  π.χ. πολύ πρόσφατα έβαλα ένα junior μου να ψάξει λίγο το NVelocity και 1-2 templating engines. Έτσι, για την εμπειρία ενός templating technology.

    Ε, στο επόμενο project, γράφοντας javascript, αυτό οδήγησε στο ερώτημα "καλά, για javascript άραγε υπάρχουν tempalting engines;" και σε μια πολύ όμορφη λύση σε ένα πρόβλημα.

    Ένα άλλο που μου είχαν κάνει όντας εγώ ο junior, ήταν πραγματικά eye-opener. Με έχει βάλει ο "μπαμπάς" να γράψω κάτι. Έχει αυτός κάτι πολυ συγκεκριμένο στο μυαλό του, δε μου έχει πεί τα πάντα, με έχει αφήσει ψιλο-ελεύθερο, αλλά με παρακολουθεί [απο μακριά] και ... με περιμένει στη γωνία ( in a good way ).

    Μόλις λοιπόν κάνω το checkin, μου κάνει "ωραίο, θα κάνουμε μερικές αλλαγούλες αύριο μαζί, οκ;" ... ε, "αύριο", με πήρε απο το χεράκι, και για 2-3 ωριτσες κάναμε το τρελλό refactoring, που πήρε ο φίλος τον working μεν, μπέχλα δε κώδικά μου, και τον κάναμε δίπλα δίπλα ένα σωστό OOP solution, εξηγώντας και συζητώντας τις αλλαγές every step of the way. E, εκεί συνειδητοποίησα για πρώτη φορά πόσο πιο "ευρεία" ήταν η σκέψη του "jedi", και πόσο κάποιες φορές κοίταγα το δέντρο επίμονα αρνούμενος να δώ το δάσος ... eye-opener.

    - το πιο σημαντικό σε αυτό το κόλπο του μπαμπά, ήταν ότι μου το "πούλησε" τόσο καλά - σε καμμία στιγμη δε με έκανε να νιώσω ανεπαρκής, ή κακός dev. Περπατήσαμε μαζί, απλώς μου έθεσε τις σωστές ερωτήσεις, ώστε να φτάσω κι εγώ στο συμπέρασμα που ήθελε να φτάσω, πιστεύοντας - και όντως - ότι σκέφτομαι απο μόνος μου. Ένας πραγματικός δάσκαλος !

    Angel
    O:]
Σελίδα 2 από 3 (38 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems