Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 06-09-2005, 13:02. Υπάρχουν 35 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 3 (36 εγγραφές)   < 1 2 3
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-09-2005, 17:35 5051 σε απάντηση της 5047

    Απ: Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

    Γεια σου mns,
    δεν νομίζω ότι κάποιος εδώ μέσα δεν γουστάρει αυτό που κάνει ...
    Το θέμα που με ανυσηχεί είναι αυτή η νοοτροπία που έχει αρχίσει και περνάει σιγά - σιγά στους εργαζόμενους
    του χώρου ότι επειδή ασχολούνται με δημιουργικό επάγγελμα θα πρέπει να ξημεροβραδιάζονται στο γραφείο τους.
    Ούτε αφανής η επιφανής ήρωας επιδιώκω να γίνω αλλά ούτε και χαμάλης επειδή "έχουμε δουλειά που τη θέλαμε χθες."
    Δουλεύω για να ζήσω παιδιά. Το αν μου αρέσει αυτό που κάνω είναι άλλο θέμα.

    Αν δεν είσαι παραγωγικός απλά σε απολύουν.
    Τώρα για το φιλότιμος εξαρτάται τι εννοείς ...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  05-09-2005, 20:01 5067 σε απάντηση της 5051

    Απ: Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

    Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι όταν κάποιος δεν είναι παραγωγικός τον απολύουν.

    Υπάρχουν 'managers' που απλά δεν έχουν το κουράγιο να "στείλουν" κάποιον, και επικαλούνται αστείες δικαιολογίες του τύπου "Ναι εντάξει το ξέρουμε ότι είναι μετρίων ικανοτήτων γι'αυτό του δίνουμε όλες τις μαυροδουλειές".

    Το πικρό ποτήριον της απόλυσης δεν μπορούν να το κεράσουν. Απλά δεν μπορούν. Και κατά συνέπεια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους σαν managers γιατί:

    • Η ποιότητα όσων φτιάχνει είναι χαμηλή εως απαράδεκτη.
    • Είναι κακό για το ηθικό της ομάδας να παραμένει μέλος της κάποιος που όλοι ξέρουν ότι δεν κάνει καλή δουλειά. Αυτό κάνει τους υπόλοιπους να πιστεύουν ότι ο manager τους δεν έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει μεταξύ αυτών που κάνουν καλή δουλειά και αυτών που είναι αραχτοί και light. Κατά συνέπεια τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θεωρούν ότι ο manager τους δεν αντιλαμβάνεται πόσο καλή δουλειά κάνουν αυτοί.
      Και να ξέρετε ότι το μεγαλύτερο παράπονο των εργαζομένων δεν είναι ο μισθός τους, αλλά το ότι δεν εκτιμάται η δουλειά που κάνουν, ότι ο προϊστάμενός τους δεν ξέρει τι αξίζουν σαν επαγγελματίες.

    Εγώ μέχρι στιγμής έχω απολύσει μόνο έναν.
    Ήταν πρόσληψη που έγινε στα πρώτα interviews που είχα κάνει στην εταιρία, πριν ακόμα φτιάξω το hiring guide. Μέσα σε 15 μέρες κατάλαβα τι λάθος έκανα, και το ζήτημα έκλεισε επιτόπου. Αν ήταν ένα πράγμα που με στεναχώρησε ήταν το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος άφησε την άλλη δουλειά του για να έρθει σε εμάς και εμείς σε 15 ημέρες τον απολύσαμε. Αν είχα κάνει πιο σωστή εκτίμηση όταν έκανα το interview, ο άνθρωπος δεν θα βρισκόταν χωρίς δουλειά. Θα έμενε στην παλιά του δουλίτσα και όλα θα ήταν μια χαρά.

    Φιλικά,

    Δ.Στάικος


    The fact that the program works is irrelevant.
  •  05-09-2005, 20:25 5069 σε απάντηση της 5067

    Απ: Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

    Δημήτρη συμφωνώ.
    Αλλά όχι ότι δεν καταλαβαίνω ότι το να πάρεις μία τέτοια απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολο.
    Από την άλλη στη συγκεριμένη περίπτωση το λάθος ήταν καθαρά δικό σου αφού για να καταλάβεις
    ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σου έκανε μέσα σε 15 ημέρες (καλά-καλά υποθέτω δεν έμαθε ούτε τα ονόματα σας)
    η διαδικασία επιλογής έπασχε τα μάλλα.

    Το χειρότερο όμως είναι και το έχω δει, να μην παίρνονται τέτοιες δύσκολες αποφάσεις και με σχεδόν
    εκβιαστικούς τρόπους και πρακτικές να εκμεύεται μία παραίτηση που σίγουρα είναι πιο ανώδυνη για
    τον οποιοδήποτε manager.

    Το ποιο σύνηθες είναι να διαιωνίζεται μία απραξία με όλα τα κακά που σωστά αναφέρεις.

     


    Πάνος Αβραμίδης
  •  05-09-2005, 20:28 5071 σε απάντηση της 5067

    Απ: Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

    Στις μικρές εταιρίες παίζει και η άλλη παγίδα: Τον κρατάς γιατί δεν έχεις τα λεφτά της αποζημίωσης....
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  06-09-2005, 12:29 5114 σε απάντηση της 5069

    Απ: Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

    Εγώ πάλι λέω ότι όταν είναι να προσλάβεις έναν developer (γιατί ουσιαστικά γι αυτό το αντικείμενο μιλάμε) παίρνεις εκ των προτέρων μια απόφαση ότι το όποιο λάθος σου θα σου καστίσει τρια μηνιάτικα του δόκιμου.

    Τον παίρνεις και συμφωνείς μαζί του από πριν ότι θα περάσει ένα δοκιμαστικό 2μηνο ή 3μηνο κατά το οποίο φροντίζεις να τον αξιολογήσεις (εκτός από την εμπειρία σου) και με κάποιον πιο κατανοητό από όλους τρόπο.

    Αν δεν σου κάνει, στο τέλος κάθε μήνα, συζητάς μαζί του πρόβλημα. Τον πρώτο μήνα εντοπίζεις το θέμα και του δίνεις μια ευκαιρία. Τον δεύτερο μήνα του λές ότι έχει ένα μήνα στην διάθεσή του για ενταχθεί στην ομάδα ή να βρει άλλη δουλειά.

    Αν δεν ενταχθεί μπορεί να φύγει με αξιοπρέπεια (και από πλευράς του και από πλευράς της εταιρείας) έχοντας ενδοχομένως προλάβει να λύσει και το θέμα της απασχόλησής του.

    Εχω δεί πολύ κόσμο να φεύγει αυθημερών αλλά όσες φορές απέλυσα εγώ κάποιον το έκανα ακριβώς με τον παραπάνω τρόπο.

    Γενικά όταν προσλαμβάνει κανείς κάποιον πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη της πρόσληψης απέναντί του. Παίρνεις έναν άνθρωπο από την δουλειά του (ή το σπίτι του) και τον φέρνεις με διάφορες υποσχέσεις και οράματα να δουλέψει για σένα. Έχεις αυτόματα μια στοιχειώδη υποχρέωση απέναντί του σε ότι αφορά την απασχόλησή του. Οφείλεις να είσαι έντιμος και ξεκάθαρος μαζί του. Αν τον στείλεις σε δεκαπέντε μέρες ή τον στείλεις χωρίς να του δώσεις ένα περιθώριο να αντιδράσει είσαι ωφελιμιστής και αυτό έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ταμείο της εταιρείας μακροπρόθεσμα από ένα μηνιάτικο.

    Σιγά την αποζημίωση που θα πληρώσει ένας εργοδότης για ένα τρίμηνο εργασίας. Εδώ στο δημίσιο σε προσλαμβάνουν με δυο χρόνια δόκιμης υπηρεσίας...

    φιλικά
    rousso
    rousso
  •  06-09-2005, 13:02 5117 σε απάντηση της 5114

    Απ: Εργασιακα (the sequel): Υπάρχει τελικά κρίση στην αγορά εργασίας;

     rousso wrote:
    Εγώ πάλι λέω ότι όταν είναι να προσλάβεις έναν developer (γιατί ουσιαστικά γι αυτό το αντικείμενο μιλάμε) παίρνεις εκ των προτέρων μια απόφαση ότι το όποιο λάθος σου θα σου καστίσει τρια μηνιάτικα του δόκιμου. Τον παίρνεις και συμφωνείς μαζί του από πριν ότι θα περάσει ένα δοκιμαστικό 2μηνο ή 3μηνο κατά το οποίο φροντίζεις να τον αξιολογήσεις (εκτός από την εμπειρία σου) και με κάποιον πιο κατανοητό από όλους τρόπο. Αν δεν σου κάνει, στο τέλος κάθε μήνα, συζητάς μαζί του πρόβλημα. Τον πρώτο μήνα εντοπίζεις το θέμα και του δίνεις μια ευκαιρία. Τον δεύτερο μήνα του λές ότι έχει ένα μήνα στην διάθεσή του για ενταχθεί στην ομάδα ή να βρει άλλη δουλειά. Αν δεν ενταχθεί μπορεί να φύγει με αξιοπρέπεια (και από πλευράς του και από πλευράς της εταιρείας) έχοντας ενδοχομένως προλάβει να λύσει και το θέμα της απασχόλησής του.

    Είναι όντως ξεκάθαρη και αξιοπρεπής αντιμετώπιση.
    Όπως το είπες Γιάννη δύο με τρεις μήνες είναι η περίοδος χάριτος κανονικά ...
    Τώρα γιατί μπλέκουν συνήθως τα πράγματα (και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες) δεν ξέρω ...


    Πάνος Αβραμίδης
Σελίδα 3 από 3 (36 εγγραφές)   < 1 2 3
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems