Γεια σου Δημήτρη,
Η άποψη σου είναι απόλυτα σεβαστή! Καλό θα ήταν να αποτυπωνόταν και με μορφή ψήφου/σχολίων στο designpatterns.gr. Η κοινότητα του site χρειάζεται άτομα σαν κι εσένα

.
Θέλω να απαντήσω σε όλα τα θέματα (issues) στα οποία αναφέρεσαι. Έχω την αίσθηση όμως ότι θα γεμίσω το forum με πληροφορία κατα κόρον άχρηστη για τους χρήστες του forum. Υπόσχομαι ότι θα ανοίξω το θέμα στο forum του designpatterns.gr ώστε να συνεχιστεί η κουβέντα εκεί...
Απαντάω σε μερικούς από τους προβληματισμούς σου:
α) Σκοπός του designpatterns.gr ΔΕΝ είναι η διατήρηση, διάσωση, διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Ο σκοπός (στόχος θα έλεγα καλύτερα) του site αναφέρεται ξεκάθαρα στην κεντρική σελίδα του site.
β) Ο αγγλικός όρος για την 'Αφηρημένη Βιομηχανία' είναι 'Abstract Factory' και όχι 'Abstractive Factory' (= 'Αφαιρετική Βιομηχανία"). Θεωρώ ότι η μετάφραση ώς 'Αφηρημένη Βιομηχανία' είναι πιο εύστοχη από το 'Αφαιρετική Βιομηχανία'. Αυτό γιατί στο συγκεκριμένο πρότυπο ο κώδικας-πελάτης δημιουργεί μία απτή (εξειδικευμένη) βιομηχανία μέσω μιας αφηρημένης βιομηχανίας. Η βιομηχανία λοιπόν έχει υποστεί αφαίρεση και ως ετούτου είναι αφηρημένη (παθητικό) και όχι αφαιρετική (ενεργετικό). Η ίδια η βιομηχανία δεν έχει η ίδια την δυνατότητα να αφαιρεί. Το θέμα πάντως σηκώνει αρκετή συζήτηση που δεν θέλω να συνεχίσω σε αυτό το forum.
γ) Όταν πολλοί άνθρωποι κάθονται μαζί, σκέφτονται και συζητούν, συμφωνούν δημοκρατικά μπορούν να προσφέρουν πολλά ... Άρα λοιπόν έχουμε την γνώση της Ελληνικής Γλώσσας διότι δυνητικά είμαστε πολλοί. Το σίγουρο είναι ότι αν υπάρχει ένα site που αντανακλά αυτή τη γνώση, μπορεί να αποφευχθεί κάτι χειρότερο που ήδη συμβαίνει σήμερα: να βλέπεις σε ορισμένα sites/βιβλία Αφηρημένη Βιομηχανία και σε άλλα Αφαιρετική Βιομηχανία ...
δ) Ένας από τους λόγους που ακόμη δεν εμφανίζονται πολλά από τα πρότυπα στο site είναι ότι το ψάχνω πολύ πριν καταλήξω να βαφτίσω στα Ελληνικά ένα πρότυπο. Ψάχνω στα site του ΕΛΟΤ και στο λεξικό της ΕΕ. Και φυσικά τίποτα δεν εγγυάται ότι θα είμαι εγώ ο τελικός Νονός ... Εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ήδη τρέχει στο site δείξει ότι το όνομα των προτύπων δεν θα πρέπει να μεταφράζεται, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.
ε) Το site δεν μπορεί να πάρει τη μορφή wiki για το λόγο ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δομή στην πληροφορία την οποία και θέλω να διατηρήσω. Ωστόσο, παρέχει στου χρήστες πληθώρα άλλων μέσων ώστε να εκφράσουν την άποψή τους (forum/blog/σχόλια/ψηφοφορία/αξιολόγηση) πράγμα που σημαίνει ότι η άποψη των χρηστών θα αποτυπωθεί εντέλει σε κάθε σελίδα του site. Οι ανώνυμοι χρήστες μπορούν να συμβάλουν προς το παρών με την αξιολόγηση των όρων του
λεξικού. Θα προσπαθήσω να ενεργοποίησω επίσης το σχολιασμό για τους ανώνυμους χρήστες (χρειάζεται λίγο χρόνο γι' αυτό). Δεν θα ήθελα όμως ο κάθε επισκέπτης να πατάει το λαμβάνει μέρος στις ψηφοφορίες η οποίες λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. Σκέψου κάποιον άσχετο ο οποίος θα ψηφίσει έτσι γιατί του κάνει κέφι...
ζ) Έχω ήδη χρησιμοποιήσει του studentguru για να ζητήσω την συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας (δες το σχετικό σχόλιο
εδώ). Ώς τώρα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε από εκεί... Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένω μεγάλη συμμετοχή από Φοιτητές. Έχω διδάξει πρότυπα σχεδίασης για 2 χρόνια και κατάλαβα δυστυχώς ότι ο μέσος σπουδαστής αντιμετωπίζει τα πρότυπα ώς ένα άσχετο έως και βαρετό μάθημα. Προφανώς γιατί δεν αντιλαμβάνεται την δυναμική τους.
Σ' ευχαριστώ για τα σχόλια σου,
Αλέξανδρος.