Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Οι κανόνες του dotNetZone.gr

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 13-12-2004, 17:20. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  13-12-2004, 17:20 621

  Οι κανόνες του dotNetZone.gr

  Μερικοί βασικοί κανόνες για το dotNetZone.gr

  Όπως και σε κάθε online community, έτσι και σε αυτό, οι βασικοί κανόνες είναι βασισμένοι στην «κοινή λογική».  Επειδή, όμως, αυτή η «κοινή λογική» αρκετές φορές δεν είναι αρκετά «κοινή», και επειδή μπορεί η δική μου να διαφέρει από την δική σας (για την κοινή λογική μιλάω!), καλό είναι να ενημερωθείτε για κάποιους βασικούς κανόνες του dotNetZone.gr.

  Ο Λογαριασμός σας

  Κατά τη διαδικασία εγγραφής σας ζητείται να διαλέξετε ένα username και ένα password, καθώς και να συμπληρώσετε το e-mail σας.  Όλα τα στοιχεία αυτά είναι εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά, δεν πρόκειται να λάβετε spam από το dotNetZone.gr.  Αν δώσετε λάθος e-mail, τότε μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα των forums (αυτή του να γίνεστε «συνδρομητής» σε ένα forum ή ένα thread) καθώς και η δυνατότητα αλλαγής password δεν θα λειτουργούν.  Αν αυτό γίνει κατά λάθος, επικοινωνήστε με κάποιον admin για να σας βοηθήσει.

  Καλό είναι, επίσης, να διαλέγετε passwords που να μην είναι ιδιαίτερα εύκολα, καθώς επίσης και να μην μοιραζόσαστε το username σας με κάποιον άλλον.  Πρέπει πάντα να θυμάστε πως είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλα τα μηνύματα που δημοσιεύονται με τον δικό σας λογαριασμό.  Αν, οποιαδήποτε στιγμή, πιστέψετε πως κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας, πρέπει να ειδοποιήσετε κάποιον admin ή moderator άμεσα.

  Υποχρεώσεις, ευθύνες και δικαιώματα του dotNetZone.gr

  Το dotNetZone.gr δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση ή ευθύνη ως προς τα μέλη του.  Μπορεί να διακόψει προσωρινά ή μόνιμα οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρει, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.  Δεν φέρει, επίσης, καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων των μελών του, καθώς και για τις συνέπειες που αυτά μπορεί να έχουν.  Σε περιπτώσεις αρχείων, το dotNetZone κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περιέχουν ιούς.  Αν, παρόλα αυτά, κάποιο μέλος προσβληθεί από ιό, το dotNetZone δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.  

  Για να αποφευχθούν προβλήματα, το dotNetZone.gr έχει μία ομάδα ειδικών μελών (moderators) οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να τροποποιούν ή να σβήνουν μηνύματα που θεωρούν ότι είτε δεν συμμορφώνονται στους κανόνες του dotNetZone, είτε δεν έχουν θέση μέσα στο site αυτό.  Φυσικά, και οι moderators δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που τυχών ξέφυγαν της προσοχής τους και παρέμειναν ενεργά.  Τέλος, οι admins και οι moderators του dotNetZone, έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν κάποιον που επανειλημμένα παραβιάζει τους κανόνες.

  Κανόνες "Καλής" Συμπεριφοράς
  • Θα πρέπει να γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα μηνύματα να δημοσιεύονται στο σωστό forum (δηλαδή αυτό του οποίου η περιγραφή ταιριάζει περισσότερο με το περιεχόμενο του μηνύματός σας), καθώς και ο τίτλος τους να είναι κατατοπιστικός για το περιεχόμενό τους.  Για παράδειγμα: αποφεύγετε τίτλους του στυλ «Πρόβλημα», ή «Καλόοοο!».  Είναι προτιμότερο να λέτε: «Πρόβλημα με πολλαπλά threads σε VB.NET» ή «Φοβερό! Ο SQL Server 2005 υποστηρίζει recursive queries!».
  • Πριν δημιουργήσετε νέο θέμα, παρακαλείστε θερμά να κάνετε έναν έλεγχο μήπως υπάρχει ήδη κάποιο αντίστοιχο - υπάρχει μία πολύ καλή μηχανή αναζήτησης ενσωματωμένη στο dotNetZone.  Έτσι θα βοηθήσετε στο να μην γεμίσουν τα forums με πολλαπλά threads που αφορούν το ίδιο θέμα.
  • Προσπαθήστε να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι και κατανοητοί γίνεται, είτε ρωτάτε, είτε απαντάτε σε κάποιο μήνυμα. Όσες περισσότερες πληροφορίες δώσετε, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να καταλάβουν οι άλλοι ποιό είναι το πρόβλημα και άρα να σας προτείνουν λύση.
  • Στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, παρακαλώ πολύ να μη χρησιμοποιείτε greeklish.  Εκτός του ότι δεν μου αρέσουν (ωραίος λόγος, ε?), κάνουν δυσκολότερη την δουλειά του πολύ χρήσιμου “search” καθώς και την ανάγνωση του μηνύματος πράγμα που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να απαντηθεί το μήνυμα.
  • Επιπρόσθετα, μην χρησιμοποιείτε συνεχώς κεφαλαία. Τα κεφαλαία υποδηλώνουν ότι "φωνάζουμε" και μειώνουν, όπως και τα greeklish, την αναγνωσιμότητα του μηνύματος.
  • Όταν λάβουμε σωστή απάντηση σε ερώτηση μας, τότε τη σημειώνουμε πατώντας το ανάλογο ειδικό κουμπάκι που υπάρχει σε κάθε απάντηση. Και αν τελικά λύσουμε το πρόβλημά μας, θέτουμε την ενότητα σε κατάσταση «Έχει επιλυθεί».
  • Μην ξεφεύγετε από το θέμα.  Είναι συχνό φαινόμενο στα forums, μία απάντηση σε ένα θέμα να ξεκινάει ένα άλλο θέμα.  Καλό είναι σε εκείνο το σημείο να ξεκινάτε άλλο thread.  Σε αυτό το σημείο θα βοηθούν και οι moderators, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν split ένα θέμα, καθώς και να μετακινήσουν θέματα μεταξύ forums.
  • Οι έντονες αντιπαραθέσεις πάνω σε θέματα τεχνολογίας είναι ευπρόσδεκτες.  Πρέπει όμως να προσέχετε να επικεντρώνετε την κριτική σας στο θέμα και όχι στο μέλος που έγραψε το θέμα.  Γενικά, απαγορεύονται οι προσωπικές επιθέσεις προς οποιοδήποτε άλλο μέλος, για οποιοδήποτε λόγο.  Αυτό ίσως να είναι και το μόνο θέμα στο οποίο οι moderators θα είναι ιδιαίτερα σκληροί.
  • Για να είμαστε ξεκάθαροί, μέρος του 5 είναι και οι παρατηρήσεις που τυχών θα κάνετε σε ένα άλλο μέλος για την μη τήρηση των κανόνων.  Αυτή είναι δουλειά των moderators.  Αν θέλετε να τους βοηθήσετε, μπορείτε να στείλετε PM σε κάποιον moderator με το παράπονό σας για κάποιο άλλο μέλος.  Σε καμία περίπτωση δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε εσείς παρατήρηση σε κάποιο μέλος για την συμπεριφορά του – είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μία αλυσίδα από επιθετικά posts που παραβιάζουν τον κανόνα 5!
  • Παρόλο που είναι αυτονόητο, ας ξεκαθαρίσουμε ότι απαγορεύεται να διακινείται οποιασδήποτε μορφής παράνομο υλικό μέσω των forums του dotNetZone.gr (πορνογραφικό υλικό, πειρατικά προγράμματα, cracks, keygens, serial numbers, κ.α.).  Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το dotNetZone.gr έχει το δικαίωμα να σβήνει όλα τα τέτοιου είδους μηνύματα καθώς και να κάνει ban τα μέλη που τα έγραψαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένο να το κάνει, ούτε να μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για την τυχών ύπαρξη τέτοιων μηνυμάτων.
  • Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να διατηρεί έναν και μόνο λογαριασμό στο dotNetZone.gr
  • Απαγορεύεται κάθε είδους έμμεσης ή άμεσης διαφήμισης για προϊόντα / εταιρίες.
  • Επειδή δεν είμαι νομικός, ούτε έχω σκοπό να φάω την υπόλοιπη ζωή μου να γράφω κανόνες, ό,τι λέω εγώ, αυτόματα θεωρείται κανόνας (στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει γραμμένο εδώ)!  Προς το παρών δεν έχω κανένα διανοητικό πρόβλημα ούτε είμαι κανένας τρελός τύπος, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.  Ο λόγος ύπαρξης αυτού του κανόνα είναι για να τα βγάλω πέρα με τους «έξυπνους» που θα πουν «Μα, δεν έλεγε στους κανόνες ότι δεν μπορώ να...  προσπαθήσω να χακέψω τα forums!» και άλλα τέτοια ευτράπελα!

  Και μερικά νομικά (μου τα έδωσε κάποιος έτοιμα αυτά!)

  • Το dotNetZone.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για βλάβες υλικές, ηθικές ή άλλες οι οποίες προέρχονται από την άμεση ή έμμεση χρήση ή αδυναμία χρήσης του dotNetZone.gr. Επίσης ουδεμία ευθύνη φέρει για βλάβες υλικές, ηθικές ή άλλες σε συνδεδεμένους και μη χρήστες ακόμη και αν έχει εγγράφως ειδοποιηθεί για την πιθανότητα εμφάνισης τέτοιων βλαβών.
  • Η χρήση του πηγαίου κώδικα και των προγραμμάτων τα οποία υπάρχουν στο dotNetZone.gr γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των χρηστών. Σε περίπτωση βλαβών πάσης φύσεως από τη άμεση ή έμμεση χρήση ή την αδυναμία χρήσης πηγαίου κώδικα ή προγραμμάτων ισχύουν τα όσα αναγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο.
  • Ως απόρροια της προηγουμένης παραγράφου είναι προφανές ότι το dotNetZone.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για τον πηγαίο κώδικα, τα προγράμματα ή τις τεχνικές πάσης φύσεως που υπάρχουν στο site.
  Αυτά τα λίγα!

  Με απλά λόγια - be good! Big Smile

  George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
  w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
  dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems