Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Rayden στις 10-01-2011, 15:24. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-12-2010, 14:57 62017

    Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Σενάριο:

    Ετοιμάζομαι να μεταφερθώ σε δικό μου χώρο (γραφείο) εκτός σπιτιού. Στην εφορία είμαι προς το παρόν δηλωμένος ως ελ. επαγγελματίας με έδρα το σπίτι μου, και φυσικά θα κάνω αλλαγή έδρας.
    Εχω MSDN, WebSitespark και κάποιες retail oem licences των windows. Επικρατεί ένα μπέρδεμα ως το προς τι είναι εγκατεστημένο που, γιατί έχουν γίνει αλλαγές, επανεγκαταστάσεις κλπ.

    Στο νέο γραφείο λοιπόν σκέφτομαι να στήσω συστήματα από την αρχή, ή / και να αλλάξω keys σε ορισμένα εγκατεστημένα συστήματα.

    Η ερώτησή μου έχει πολλαπλές πτυχές και ΔΕΝ την βάζω προς το παρόν στο autoexec.gr γιατί φαντάζομαι οτι εκεί θα είναι πιό αρμόδιοι να μου απαντήσουν μόνο για το κομμάτι του action pack, ενώ θέλω να μάθω και για τα υπόλοιπα.

    1. Θα εγκαταστήσω ένα server ο οποίος θα παίξει με hyper-v και θα περιέχει Virtual Machines στα οποία θα γίνεται development. 
    2. Θα έχω 1-2 ακόμα PCs με Windows 7 (ένα για μένα, ένα φορητό και ένα ίσως πασπαρτού για να χρησιμοποιεί κάποιος συνεργάτης περιστασιακά όταν με επισκέπτεται).
    3. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω ένα Forefront TMG (με MSDN licence). 

    Ξέρω τα εξής:
    Στο (1), με καλύπτει το MSDN licence από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιώ το server για κατι άλλο εκτός από development. (Οκ, θα δέχεται και κάποια backups αλλά μπορούμε να το "φάμε" αυτό ίσως).
    Στο (2), χρειάζομαι προφανώς retail licences των Win7.
    Στο (3), καίγομαι μάλλον ε; Μια και θα χρησιμοποιηθεί για γενική χρήση.

    Το θέμα (και οι ερωτήσεις που το συνοδεύουν):
    1. Επειδή η έδρα πλέον θα είναι ξεχωριστή διεύθυνση, εικάζω οτι το ΣΔΟΕ θα έχει μεγαλύτερους λόγους, μέσω της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων, να ελέγξει τη νομιμότητα του software που χρησιμοποιείται. Ισχύει αυτό;
    2. Πώς τεκμηριώνω, σε πιθανό έλεγχο, τη γνησιότητα του MSDN software, τη στιγμή που έχω στα χέρια μου μόνο οτιδήποτε υπάρχει online; Μέσω του genuine indication των Windows; Το ίδιο και για το Websitespark.
    3. Αν έχω αγοράσει action pack ΑΛΛΑ έχω σε κάποιο μηχάνημα ακομα key από το MSDN και δεν χρησιμοποιείται για την "ενδεδειγμένη χρήση", είμαι νόμιμος ή παράνομος κατά ΣΔΟΕ; Για να γίνω πιό σαφής, έστω οτι θα έχω άδεια για development (MSDN) και άδεια για γενική χρήση (Action Pack) για ένα server μηχανημα, του έχω βάλει key από το MSDN αλλά το χρησιμοποιώ για γενική χρήση. Εχω όμως και τα δύο.
    4. Είναι τόσο "ψείρες" ώστε να ελέγξουν αν σε ένα desktop π.χ. μηχάνημα η άδεια είναι MSDN ή retail ή άλλη, και να εξακριβώσουν το είδος της χρήσης του μηχανήματος σε σχέση με τους όρους της αδείας; ΔΕΝ ρωτάω για να μάθω αν μπορώ να παρανομήσω, αλλά και πάλι από απορία.
    5. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το Office, καθώς και για εφαρμογές τρίτων, των οποίων τα μόνα αποδεικτικά των licences είναι οι εκτυπώσεις από πληρωμές σε paypal κλπ. καθώς και τα emails με τα serial numbers.

    Ολα αυτά τα ρωτάω γιατί ξέρω οτι ψάχνουν για stickers, τιμολόγια και λοιπές αρλούμπες. Εγώ δεν έχω ούτε stickers, ούτε τιμολόγια. 

    Έχει κανείς την εμπειρία να μου ξεμπλέξει λίγο το κουβάρι, και να μάθω τι ισχύει και τι όχι; Επαναλαμβάνω, δεν θέλω να δημιουργήσω την υποψία οτι επιθυμώ να παρανομήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Απλά θέλω να μάθω πόσες και ποιές αλλαγές πρέπει να κάνω στα συστήματά μου και πώς τεκμηριώνω την νομιμότητα του λογισμικού σε οποιονδήποτε επικείμενο έλεγχο. Επίσης, καλό θα ήταν γενικότερα να υπάρχει μια γνώση ως προς τον βαθμό λεπτομέρειας των ελέγχων. Δηλαδή, θα κάτσει κάποιος στο desktop μου και θα δει τι έχω μέσα; Και πώς το χρησιμοποιώ; Και πώς θα βγάλει τα συμπεράσματά του;

    Αυτοσχεδιάστε, ζωγραφίστε, όσες περισσότερες πληροφορίες τόσο καλύτερα.

    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  03-01-2011, 09:36 62052 σε απάντηση της 62017

    Απ: Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Wow. 391 Αναγνώσεις μέχρι τώρα και ούτε μία απάντηση! Και εγώ που νόμιζα οτι θα γίνει πόλεμος απαντήσεων εδω....:)


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  10-01-2011, 13:09 62217 σε απάντηση της 62052

    Απ: Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Μα κανένας; 


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  10-01-2011, 14:47 62228 σε απάντηση της 62217

    Απ: Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Καταρχήν υπάρχουν δύο ελεκτικοί μηχανισμοί το Σ.Δ.Ο.Ε και η BSA(Bussines Software Alliance).

    Έχω περάσει μόνο έλεγχο από τον Σ.Δ.Ο.Ε και ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε καθόλου με το τί ήταν εγκατεστημένο στα μηχανήματα αλλά αν υπήρχαν συγκεκριμένα παραστατικά (Τιμολόγια,αποδείξεις κ.τ.λ )για το hardware και το software.

    Δηλαδή : "Έχεις 10 PC , εμφάνισε μου τιμολόγια για 10 pc , 10 λειτουργικά , 3 εκτυπωτές και 1 scanner. Αν έχεις και τίποτα άλλο φέρτο μου να το κοιτάξω."

    Το ζόρι στην όλη διαδικασία εμφανίστηκε όταν εμφανίστηκε το συμβόλαιο με την MS που υπερκάλυπτε τις χρησιμοποιούμενες άδειες χρήσεις αλλά δεν υπήρχε τιμολόγιο μιας και η αγορά έγινε μέσω internet και ήταν η υπογραφή του συμφωνητικού για το partnership.Ευτυχώς που ο ελεγκτής ήταν ανοιχτόμυαλος και κατάλαβε απο πού και πως προήλθε το software.

    Η BSA απο ότι ξέρω στέλνει ανθρώπους μαζί με τον Σ.Δ.Ο.Ε για να βοηθήσουν στον έλεγχο.Επειδή είναι επαγγελματίες της πληροφορικής γνωρίζουν και καταλαβαίνουν γενικά τι παίζει και κοιτάνε αποδεικτικά αδειών χρήσης και αν αντιστοιχούν με τα εγκατεστημένα και όχι τιμολόγια και αποδείξεις.

     

    Ελπίζω να βοήθησα.

  •  10-01-2011, 14:54 62229 σε απάντηση της 62217

    Απ: Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Αν και δεν έχω επαφή με τα ελληνικά δεδομένα περί εφορίας και επιβολής ηλεκτρονικού ελέγχου, θα συνιστουσα για αρχη ενα πραγμα:
    Την Microsoft Hellas τη ρώτησες?

    Panagiotis Georgiadis
    HBM Netherlands B.V.
    www.twitter.com/HimWithCurls
  •  10-01-2011, 15:02 62230 σε απάντηση της 62229

    Απ: Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Οχι, η αλήθεια είναι οτι δεν έχω απευθύνει εκεί την ερώτησή μου, αλλά θα το κάνω. 

    Προέκταση: Το ΣΔΟΕ θέλει τιμολόγια...χμ. 

    1. Πρόκειται να αλλάξω έδρα σύντομα. Τα μηχανήματα που θα μεταφέρω είναι αγορασμένα κατά παλαιότερες περιόδους ως parts, και μερικά δεν έχουν τιμολόγια (είναι αγορασμένα με απλές αποδείξεις)
    2. Ορισμένα μηχανήματα έχουν αγοραστεί ως parts σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους
    3. Εχω έναν εκτυπωτή που τον κέρδισα σε διαγωνισμό.

    Αντε γεια; Η έχω ελπίδες; :)


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  10-01-2011, 15:24 62232 σε απάντηση της 62230

    Απ: Licencing (MSDN / Websitespark / ActionPack / Retail); Μπερδεύτηκα!

    Εξαρτάται το πόσο "ανοιχτόμυαλος" θα είναι ο ελεγκτής.

    Άν ξέρει πώς και απο τί αποτελείται σε γενικές γραμμές ένα pc έχεις ελπίδες , αν νομίζει ότι ό υπολογιστής είναι μία συσκευή όπως το μπλέντερ η το μίξερ τότε ρίξε τα pc και τα αποδεικτικά πληρωμών στο μπλέντερ και κάντα σούπα γιατί δεν ξεμπλέκεις ούτε με την έξοδο από το μνημόνιο.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems