Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή. Λοιπόν, βασικά με ενδιαφέρουν δύο πράγματα για την επιλογή της καλύτερης λύσης.
Το πρώτο είναι απαραίτητο και πρόκειται για το "tight-coupling". Δηλαδή, κανείς λογικός άνθρωπος αν έφτιαχνε μια εφαρμογή που είχε να διαχειριστεί ας πούμε αυτοκίνητα, δεν θα έφτιαχνε μια φόρμα καταχώρησης που να έχει τρία buttons για να διαλέξει κατηγορία (οικογενειακό, roadster, SUV). Θα έβαζε ένα ListBox ή ένα ComboBox να γεμίζει αυτόματα από τις τιμές που θα υπάρχουν σε κάποιον πίνακα στη βάση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα "έδενε" την φόρμα με τα data. H φόρμα θα έπαιζε χωρίς αλλαγή και όταν θα παρουσιάζονταν μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων. Το ίδιο θέλω να κάνω και τώρα, θέλω να μπορώ να συσχετίσω το image και τα map areas με τις ανάλογες εγγραφές στον πίνακα με τους κωδικούς. Η ανατομία του σώματος δεν αλλάζει αλλά αν σήμερα η εφαρμογή βγαίνει για παθολόγους και υποστηρίζει 10 ανατομικές περιοχές για το μάτι, αύριο μπορεί να χρειαστεί να υποστηρίξει οπτικούς που θα ζητήσουν 100 ανατομικές περιοχές για το ίδιο όργανο.
Το δεύτερο πράγμα είναι "nice-to-have" και πρόκειται για την ευκολία υλοποίησης. Γενικά, τα HTML image maps είναι πολύ εύκολα στην δημιουργία και το μόνο που χρειάζεται από πλευράς μου είναι ένα απλό onclick JavaScript function. Πολύ λιγότερος κόπος σε σχέση με το να αναπτύξω αλγόριθμο υπολογισμού κλικ σε περιοχή πολυγώνου. Επίσης, με flash θα μπορούσαν να γίνουν ωραία πραγματάκια αλλά αφενός δεν ξέρω flash και αφετέρου θα προσθεθεί άλλο ένα layer.
Πάντως θα ανεβάσω ένα δείγμα κώδικα με τη λύση του WebBrowser control για να πάρετε μια ιδέα...
Vir prudens non contra ventum mingit