Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργια Project se ASP.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kallileo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 19-03-2007, 16:17. Υπάρχουν 22 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (23 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-11-2006, 12:57 20819

Δημιουργια Project se ASP.NET

Κανω την πτυχιακη οπου προσπαθω να ελεγξω ενα ηλεκτρονικο ελεγκτη μεσω Ιντερνετ. Η συσκευη εχει εξοδους πανω στις οποιες γραφω και διαβαζω δεδομενα απο/σε μια βαση SQL και πρεπει να τα δειξω με γραφηματα σε Ιστοσελιδα.

Μεχρι τωρα εχω κανει την συνδεση της συσκευης μεσω OPC Server με μια βαση SQL Server οπου καταχωρω τα δεδομενα σε πινακες.

Αυτο που θελω ειναι να με κατατοπισετε ποιο περιπου δρομο να ακολουθησω. Αυτο που με ενδιαφερει τωρα ειναι να διαβαζω τα δεομενα απο την βαση και να τα παρουσιαζω στην Ιστοσελιδα με reports, γραφηματα, διαγραμματα και λοιπα....ετσι ωστε να φαινεται ωραιο στο ματι.

Η βαση λογικα θα εχει πολλες εως παρα πολλες εγγραφες διοτι πιθανον να κανει polling απο την συσκευη αρκετες φορες το λεπτο.

Θα μπορουσα για αυτο το project να χρησιμοποισω το Visual Studio Express και SQL Server Express ή θα πρεπει να παω σε πιο σοβαρες εκδοσεις????? Dreamweaver???? Καποιο αλλο χρησιμο εργαλειο????
    Επισης υπαρχει περιπτωση να βρω καπου free controls(reports, graphics, diagrams, charts) για την ASP οπως τα παρακατω?????

http://www.globalmajic.com/products.asp?PTID=1
    http://eu.softwarefx.com/sfxNetProducts/cfxLiteAspNet/

Ξεχασα το βασικο!!!!!!!!
    Ειμαι σχεδον ασχετως με web developement και ASP.NET. Εχω περιπου μισο χρονο για ολο το εγχειρημα. Πως το βλεπετε το παλευω?????
  •  21-11-2006, 13:11 20823 σε απάντηση της 20819

Απ: Δημιουργια Project se ASP.NET

τα express εργαλεία σου κάνουν μια χαρά, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για αρχή.

controls, άλλα δωρεάν και άλλα επι πληρωμή μπορείς να βρεις στο control gallery του asp.net το οποίο καλό (έως απαραίτητο ) είναι να ψάξεις πολύ. Πάντως αν βρεις ένα καλό control collection που κάνει γρήγορα και εύκολα τη δουλειά σου και κοστίζει 100-200 δεν θα το αγόραζες;

Και τέλος το βασικότερο: Το παλεύεις άνετα σε μισό χρόνο, άλλωστε υπάρχουν πολλοί στο dnz που έχουν διάθεση να σε βοηθήσουν (αλλά όχι να κάνουν την εργασία σου για σένα)

Μάριος

•  21-11-2006, 13:16 20825 σε απάντηση της 20819

Εδώ http://www.411asp.net/home/assembly/graphics/charts μπορείς να βρεις αρκετά charting controls και να δεις ποιά είναι free, κλπ. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αρχίσεις διάβασμα για ASP.NET. Πιστεύω ότι θα χρειαστείς ένα καλό βιβλίο που θα σε βάλει σε track για να μην χαθείς στο πλήθος των θεμάτων που σχετίζονται με ASP.NET. Επίσης, μπορείς να βρεις αρκετό υλικό και εδώ: http://www.asp.net/.

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα Reporting Services του SQL Server.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-11-2006, 16:30 20846 σε απάντηση της 20819

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
    Δηλαδη ρε παιδια για να καταλαβω τι παραπανω μπορει να προσφερει σε καποιον η Standard ή Enterprise Εκδοση του Visual Studio ή του SQL Server????

Eχω δυο βιβλια:

ASP.NET 2.0 Visual Web Developer 2005 EE Starter Kit.........απο την Wrox και

ASP Learning by Example

Tι να προτιμησω C# ή Visual Basic???? Εχω μικρη εμπειρια απο Visual Basic 6.0 και C.

Κατα ποσο δυσκολο θα ηταν να φτιαξω μερικα δικα μου control π.χ κουμπακια, διακοπτες??????
  •  21-11-2006, 17:24 20850 σε απάντηση της 20846

kallileo wrote:
    Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δηλαδη ρε παιδια για να καταλαβω τι παραπανω μπορει να προσφερει σε καποιον η Standard ή Enterprise Εκδοση του Visual Studio ή του SQL Server???? Eχω δυο βιβλια: ASP.NET 2.0 Visual Web Developer 2005 EE Starter Kit.........απο την Wrox και ASP Learning by Example Tι να προτιμησω C# ή Visual Basic???? Εχω μικρη εμπειρια απο Visual Basic 6.0 και C. Κατα ποσο δυσκολο θα ηταν να φτιαξω μερικα δικα μου control π.χ κουμπακια, διακοπτες??????

Να προτιμήσεις C#. Όχι γιατί είναι πιο "καλή" από τη VB.NET, αλλά γιατί είναι καλύτερο επαγγελματικό εφόδιο για δύο λόγους: (1) υπάρχουν πολλοί πρώην VB developers που αναγράφουν τη VB.NET στο βιογραφικό τους, οπότε χάνεσαι μέσα στη μάζα όταν είσαι ακόμα ψάρι και δεν έχεις πολλά δείγματα δουλειάς να δώσεις, και (2) έχει την "πολιτική" υποστήριξη της MS, της Gartner και διάφορων άλλων που τους ακούνε οι managers.

Δικά σου control να φτιάξεις αν θέλεις να μάθεις, αλλά για να κάνεις τη δουλειά σου να πάρεις έτοιμα και να μελετήσεις τον κώδικά τους. Μην ξεχνάς: "Good programmers write good code, great programmers steal great code". Και όταν λέμε "steal" δεν εννούμε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων των άλλων, αλλά εκμετάλλευση της εμπειρίας τους. Όπως είπε κι ο βάρδος "βλέπω μακριά γιατί πατώ στις πλάτες γιγάντων".

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  23-11-2006, 11:41 21005 σε απάντηση της 20819

Οκ. Προχωραω τωρα....Θα χρειαστω:

1)Visual Web Developer Express

2)Sql Server Express

3)SQL Server Management Studio Express

Τα οποια κατεβαζω απο το site της Microsoft.

Ποια απο τις εκδοσεις της Sql Server Express να προτιμησω???

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/sql/download/

Επισης η σελιδα θα πρεπει να σηκωθει σε εναν host. Ομως η βαση ομως θα βρισκετε σε υπολογιστη του χρηστη ας πουμε σπιτι του μαζι με τον OPC Server. Αυτο σημαινει οτι ο χρηστης πρεπει να εχει στατικη IP για να μπορει να υπαρξει επικοινωνια της βασης με το Web Application? Και ποσο δυσκολο ειναι να εχουμε remote control της βασης?

•  23-11-2006, 12:04 21007 σε απάντηση της 21005

γιατί ο OPC server θα βρίσκεται σπίτι του;

ακόμη κι αν βρίσκεται σπίτι του δεν μπορεί να στέλνει τα data σε απομακρυσμένη  βάση; αν μπορεί να γράφει σε τοπικό SQL Server μπορεί και σε απομακρυσμένο (με στατική IP) άλλά μπορείς σε μια βάση να αποθηκευείς τα data από πολλούς OPC servers? ίσως χρειάζεσαι αλλαγές αλλά νομίζω ότι θα είναι καλύτερα.

Το δεύτερο μου σκέφτομαι είναι να τρέχουν όλα στο ίδιο pc. OPC server, SQL Server, web Server (αν δεν το γνωρίζεις, τα xp professional σηκώνουν ένα web site) αν θέλει να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση θα χρειαστεί στατικό IP ή κάποια υπηρεσία (noIP). Τέτοιες υπηρεσίες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω αν και πόσο καλές είναι.

•  23-11-2006, 12:49 21010 σε απάντηση της 20819

Σωστα. Μαλλον δεν το σκεφτηκα....

Η βαση ομως που δηλωνεται στα Windows μπορει να και απομακρυσμενη. Σωστα ή κανω λαθος?

Το θεμα ειναι οτι εχω βρει εναν ODBC Client οποιος διαβαζει τις τιμες απο τον OPC Server καευθειαν κατευθειαν σε μια βαση που ειναι δηλωμενη στα Windows και βλεπει OPC servers μονο που βρισκονται στον ιδιο υπολογιστη ή σε τοπικο δικτυο. Και δεν εχω καμια ορεξη να γραφω δικο μου Windows Application για να παιρνω και να ριχνω τις τιμες απο τον OPC στην βαση γιατι το βλεπω πολυ χλωμο να συνδεω κατευθειαν την ASP.NET με τον OPC Server.

O OPC Server ελεγχει μια συσκευη με πρωτοκκολο επικοινωνιας modbus που ειναι συνδεση RS232, σειρικη δηλαδη. Αρα Opc Server και ODBC client πρεπει να ειναι στο ιδιο PC που ειναι το pc του χρηστη.

Το ερωτημα ειναι τωρα αν μπορω να κανω την δουλεια που πρεπει να γινει και μετα να αποφασισω που θα ειναι το καθε τι!!!!

Και κατι ακομα. Δινοντας ολα αυτα τα εργαλεια η Microsoft δεν χανει χρηματα?

•  23-11-2006, 15:27 21016 σε απάντηση της 21010

kallileo wrote:

Η βαση ομως που δηλωνεται στα Windows μπορει να και απομακρυσμενη. Σωστα ή κανω λαθος?

Το θεμα ειναι οτι εχω βρει εναν ODBC Client οποιος διαβαζει τις τιμες απο τον OPC Server καευθειαν κατευθειαν σε μια βαση που ειναι δηλωμενη στα Windows και βλεπει OPC servers μονο που βρισκονται στον ιδιο υπολογιστη ή σε τοπικο δικτυο. Και δεν εχω καμια ορεξη να γραφω δικο μου Windows Application για να παιρνω και να ριχνω τις τιμες απο τον OPC στην βαση γιατι το βλεπω πολυ χλωμο να συνδεω κατευθειαν την ASP.NET με τον OPC Server.

Μπορείς να δηλώσεις στο ODBC και απομακρυσμένο SQL server με στατικό IP (αυτό που θα σου δώσει ο provider). οπότε ο client που έχεις θα γράφει απομακρυσμένα (σωστά???)

kallileo wrote:
    O OPC Server ελεγχει μια συσκευη με πρωτοκκολο επικοινωνιας modbus που ειναι συνδεση RS232, σειρικη δηλαδη. Αρα Opc Server και ODBC client πρεπει να ειναι στο ιδιο PC που ειναι το pc του χρηστη.

νομίζω το λύσαμε αυτό.

kallileo wrote:
    Το ερωτημα ειναι τωρα αν μπορω να κανω την δουλεια που πρεπει να γινει και μετα να αποφασισω που θα ειναι το καθε τι!!!!

Μπορείς αν καταφέρεις να το παραμετροποιήσεις σωστά. Θα πρέπει όμως να υπολογίσεις ποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν έτσι ώστε να το λάβεις υπόψη σου.

kallileo wrote:
    Και κατι ακομα. Δινοντας ολα αυτα τα εργαλεια η Microsoft δεν χανει χρηματα?

Κερδίζει το εξής: Εσύ τώρα κάνεις την πτυχιακή σου και θα μάθεις SQL server και asp.net με δωρεάν λογισμικό. Αν αύριο έρθει ένας πελάτης να του φτιάξεις ένα site τι τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσεις? μα αυτές που ξέρεις φυσικά!! μόνο που τότε κάποιος θα πρέπει να πληρώσει!!!! ο πελάτης? εσύ? η εταιρία του Hosting? όλοι? Πάντως η microsoft θα τα κονομήσει. Αν έπρεπε να δώσεις 2000€ για τον SQL server σε τι πλατφόρμα θα έκανες την πτυχιακή σου? τι θα μάθαινες? και τι θα χρησιμοποιούς αργότερα για εμπορική χρήση?

Μάριος

•  24-11-2006, 12:23 21077 σε απάντηση της 20819

Η πρωτη ερωτηση για το Project.

Καταχωρω 4 τιμες

Name = ονομα αρα ειναι σειρα απο χαρακτηρες(string) π.χ Random.Int1

Value = μπορει να ειναι πραγματικος αριθμος ή και Boolean π.χ 124

Quality = Σειρα απο χαρακτηρες(string) π.χ Good, Non-specific

Timestamp = ακριβης ημερομηνια και ωρα π.χ 2006-11-24 11:57:54

στον πινακα τις sql express απο τον OPC Server. Ολες τις δηλωσα στον SQL Server ως VarChar(50). Και μου τα βγαζει ολα κανονικα.

Οταν άλλαξα τον τυπο του Timestamp απο VarChar(π.χ 2006-11-24 11:57:54) σε data type "Datetime" αρχισε να μετραει απο το 1900 και να καταχωρει με την μορφη Jan 1 1900 12:00AM.

Εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει με ποια μορφη το βγαζει αλλα να βγαζει σωστη ημερομηνια και οταν χρειαστει να κανω την γραφικη παρασταση σε σχεση με τον χρονο θα μπορει ASP να διαβαζει την VarChar σαν ημερομηνια σωστα?

Δηλαδη τωρα προσπαθω να γραψω ενα query σε SQL για να μου βγαζει τα value απο μια ημερομηνια και πανω:

Select value From Table
    Where Timestamp> "X

Αυτο το Χ πως το γραφω αν ας πουμε οτι θελω ολες τις τιμες απο 2006-11-24 11:57:54 και μετα????

Οταν εχω μια ερωτηση μπορω να την καταχωρω σε αυτο το thread ή θα πρεπει να φτιαχνω καινουργιο για την εκαστοτε στην αντιστοιχη θεματικη ενοτητα.

Ευχαριστω,
    Λεωνιδας
  •  24-11-2006, 12:34 21079 σε απάντηση της 21077

Re: Απ: Δημιουργια Project se ASP.NET

Αν θέλεις στο πεδίο TimeStamp να αποθηκεύεις την τρέχουσα ώρα του Server μπορείς να δώσεις στο πεδίο default value GETDATE() και βέβαια την ώρα του INSERT εσύ να μην δίνεις καμία τιμή...

-------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

http://beastie06.wordpress.com
  •  24-11-2006, 13:00 21084 σε απάντηση της 21079

Απ: Re: Απ: Δημιουργια Project se ASP.NET

beastie wrote:
    Αν θέλεις στο πεδίο TimeStamp να αποθηκεύεις την τρέχουσα ώρα του Server μπορείς να δώσεις στο πεδίο default value GETDATE() και βέβαια την ώρα του INSERT εσύ να μην δίνεις καμία τιμή...

Δεν θελω να αποθηκευω την ωρα του SQL Server. Η ωρα ερχεται μονη της απο τον OPC Server που χρησιμοποιω. Απλα η καταχωρηση της γινεται με τυπο VarChar(50). Εγω θελω να μπορω να την χρησιμοποησω σε query σαν ημερομηνια. Δηλαδη να μπορω να να δωσω χρονικο διαστημα και να παρω τα αποτελεσματα.

*Update* φαινεται να την αναγνωριζει ως τυπο smalldatetime χωρις προβλημα.
  •  24-11-2006, 13:08 21086 σε απάντηση της 21084

Απ: Re: Απ: Δημιουργια Project se ASP.NET

Για να μετατρέψεις το string αυτό σε ημερομηνία κάνεις CONVERT(datetime, MyData, 120), όπου 120 το format στο οποίο έχεις τα δεδομένα σου (ODBC canonical).

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  24-11-2006, 13:15 21087 σε απάντηση της 21084

Re: Απ: Re: Απ: Δημιουργια Project se ASP.NET

Εγώ δεν είχα καταλάβει τι ζητούσες, σόρρυ.

Η παραπάνω απάντηση είναι σώστη.
    -------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

http://beastie06.wordpress.com
  •  25-11-2006, 01:20 21125 σε απάντηση της 20819

Εάν οι clients σου δεν είναι περιορισμένοι σε LAN, μην πάς στη λύση μίας βάσης στην οποία γράφουν οι OPC Servers σου απομακρυσμένα. Over the internet  αυτό είναι απλώς αδιανόητο !

Μπορείς όντως να υλοποιήσεις ολόκληρη την εφαρμογή στον client. O Cassini, ο mini-asp.net-web-server που έρχεται με το Visual Studio είναι και ξεχωριστό free download εδώ. Έτσι, μπορείς να έχεις στο ίδιο μηχάνημα OPC Server, ODBC Driver, SQL Server Express & Cassini και έχεις server, βάση και asp.net web server με free εργαλεία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας installer :]

... ε και να γράψεις την εφαρμογή, αλλά ένα εξάμηνο είναι παραπάνω απο αρκετός καιρός :)

Angel
    O:]
Σελίδα 1 από 2 (23 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems