Ξέρω θα μπορούσα να ρωτήσω σε διάφορα άλλα μέρη, αλλά εδώ και πολλοί Windows users υπάρχουν και με πολύ καλές τεχνικές γνώσεις. Οπότε γιατί να ψάχνω αλλού; :-P
Λοιπόν, θέλω να ξαναπεράσω τα Vista (γιατί έχει γεμίσει σαβούρα το PC και προτιμώ το reinstall των πάντων παρά να κάθομαι να τα σβήνω ένα ένα - αν και ευτυχώς πλέον τα Vista δεν υποφέρουν από το σάπισμα του χρόνου όπως τα XP, συνεχίζουν να υποφέρουν από το σάπισμα του χρήστη :-P). Το πρόβλημα είναι οτι το DVD drive μου χάλασε (για κάποιο λόγο αποφάσισε να χαλάσει καθώς εγκαθιστούσα Windows 7 RC και επειδή η Microsoft είχε την φαεινή ιδέα να εγκαταστήσει τον bootloader πριν από οτιδήποτε άλλο χρειάστηκε
πολύς κόπος -και το VirtualBox από Linux- να διορθώσω την κατάσταση, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία...) και όταν τελικά αποφάσισα να πάρω καινούργιο (μετά από 2 μήνες) πρόσεξα οτι το νέο λαμπερό μου drive ήταν PATA κι όχι SATA (...). Δυστυχώς η μητρική έχει μόνο ένα PATA κανάλι, που σημαίνει μόνο ένα καλώδιο, και δυστυχώς
2 το εν λόγω κανάλι είναι απασχολημένο με τον δεύτερο σκληρό δίσκο (στον οποίο ήταν να βάλω τα Win7 RC). Επειδή ο δίσκος είναι κομμάτι νότια, το DVD drive τέρμα βόρεια και το να συνδέσω και τα δύο θα χρειαστεί πρακτικό rebuild του υπολογιστή, σκεφτόμουν μπααας και υπάρχει καμία μέθοδος να εγκαταστήσω τα Vista χωρίς DVD. Μερικές μεθόδοι που σκέφτομαι είναι
- Εγκατάσταση με network boot από το δύκτιο με το DVD των Vista από το laptop
- Εγκατάσταση από USB flash key μετατρέπωντας *κάπως* το DVD σε USB flash key
- Mount το φυσικό σκληρό δίσκο από το VirtualBox από Linux και mount το DVD drive του laptop μέσω δικτύου και εγκατάσταση από εκεί
- Επιστροφή στο παρελθόν ώστε να αλλάξω την παραγγελία από PATA σε SATA
Επειδή τα δύο πρώτα μου ακούγονται κομμάτι αδύνατα, το τρίτο πολύ επικίνδυνο (αν και κάπως έτσι έφτιαξα το Vista partition μετά την καταστροφή του Win7 installation) και μου τελείωσαν οι flux capacitors για το 4ο, αναρωτιέμαι μπας κι έχετε καμία καλύτερη ιδέα :-)
~bs~