Δεν το κρίνω μέσα από το PC-like πρίσμα, το κρίνω μέσα από το χρηστικό πρίσμα:
Αν υποθέσουμε ότι θέλω να πάρω ένα e-book reader, τότε θα έχω άλλο ένα ματζαφλάρι στη τζάντα μου, μαζί με το κινητό και το laptop/netbook. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν έχω πάρει e-book μέχρι σήμερα.
Αν δεν θέλω e-book reader, τότε ακόμα χειρότερα, δεν μου προσφέρει τίποτα που να μην μπορώ να το κάνω ήδη με το κινητό και το laptop/netbook. Ίσα-ίσα, με περιορίζει αρκετά λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του.
Και αφήνω έξω το θέμα της τιμής που θα κάνει πολλούς να πουν "και με τα ίδια λεφτά δεν παίρνω ένα ΧΧΧΧ" ή "βάζω λίγα παραπάνω και παίρνω ένα ΧΧΧ" γιατί ομολογουμένως δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνό.
Από εκεί και πέρα, η σύγκριση με τα iPhones είναι άτυχη γιατί το προϊόν αυτό προσπαθεί να φτιάξει μια αγορά από μόνο του. Είναι έυκολο για κάποιον να αγοράσει ένα iPhone όταν κάποια στιγμή αποφασίσει να αλλάξει το κινητό του αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το iPad.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι τώρα θα αρχίσουν/έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν παρεμφερή προϊόντα κι από άλλες εταιρείες (βλ. HP Slate) και αυτό είναι το μόνο καλό στην ιστορία, ο ανταγωνισμός που έχει ως αποτέλεσμα τον κερδισμένο καταναλωτή gadgetάκια.
Vir prudens non contra ventum mingit