Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επιτέλους, μάθαμε και για το iPad!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 28-01-2010, 23:42. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-01-2010, 21:28 56735

Επιτέλους, μάθαμε και για το iPad!

Αυτή τη στιγμή γίνεται η παρουσίαση του iPad από τον Steve Jobs. Θα κοστίζει $499 για τη βασική έκδοση με 16GB flash, $599 για τα 32GB και $699 για τα 64GB. Το 3G θα κοστίσει άλλα $130. Οθόνη 9.7", πάχος 0.5", 10 ώρες μπαταρία και 1 μήνα standby. Διαθέσιμο σε 60 μέρες με WiFi, σε 90 με WiFi και 3G.

Φωτό και η παρουσίαση στο http://live.gdgt.com/2010/01/27/live-apple-come-see-our-latest-creation-tablet-event-coverage/

ΤΡΕΜΕΤΕ netbooks!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  27-01-2010, 22:57 56743 σε απάντηση της 56735

Απ: Επιτέλους, μάθαμε και για το iPad!

Όχι απλά ψήθηκα, που μπορώ να κάνω preorder :), amazon e-book reader my a....

:D

•  28-01-2010, 09:18 56747 σε απάντηση της 56743

Hold your horses... Tα cons είναι αρκετά:

• Δεν υποστηρίζει ellinikos you know!
    • O browser δεν παίζει Flash
    • Δεν κάνει κλήσεις τηλεφωνίας ούτε στέλνει SMS (δέχεται "ειδικές" κάρτες SIM με ό,τι συνεπάγεται αυτό)
    • Δεν υποστηρίζει multitasking (Helllowwww its 2010 you know) 

Άρα είναι ένα e-book reader αλλά κατά τ' άλλα, θα πρέπει να συνεχίσεις να κουβαλάς ό,τι κουβαλάς μέχρι σήμερα (κινητό, laptop/netbook) ακόμα και αν δεν σε πειράζει η μη υποστήριξη Ελληνικών.

Εντάξει, δεν πειράζει, όποιος θέλει θα περιμένει ένα δύο εκδόσεις αργότερα που (μετά βαΐων και κλάδων - βλ. copy/paste στο iPhone) θα αποκτήσει όλα τα εξωτικά χαρακτηριστικά που του λείπουν τώρα...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  28-01-2010, 09:55 56749 σε απάντηση της 56747

Kelman δεν διαφωνώ σε όλα αυτά. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. 

Έχει την καλύτερη application πλατφόρμα from day one!!!! 
    Είναι το οικοσύστημα που πάντα πουλάει η Apple και όχι μόνο μια συσκευή. Και σαν βιβλιοφάγος το iBooks μου φαίνεται πολύ tempting.
    Πάντως όντως δεν αντικαθιστά ούτε το laptop ούτε το smartphone. Πολεμάει κατευθείαν τις συνήθεις χρήσεις των netbooks, προσοχή των netbooks και όχι των wannabe laptops. 

Επειδή είχα πέσει πολύ έξω όταν είχε βγει το iphone και τώρα είμαι κάτοχος ενός, δεν κάνω προβλέψεις. Είναι σίγουρο πως θα πέσω έξω.

Πάντως  το κλασσικό λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να το κρίνουμε με τις (PC like) συνήθειες που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα οι Apple κινείται έξω από αυτές και μέχρι τώρα αποδίδει τα μάλα. Εκτός αν θεωρείτε 9 εκατομμύρια iPhones που πουλήθηκαν σε ΕΝΑ μόνο τρίμηνο μικρό πράγμα.  

Τώρα για το flash μακάρι να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μια μέρα αρχύτερα. Δεν το αντέχω άλλο!!!!

Manos
  •  28-01-2010, 10:37 56753 σε απάντηση της 56749

Δεν το κρίνω μέσα από το PC-like πρίσμα, το κρίνω μέσα από το χρηστικό πρίσμα:

Αν υποθέσουμε ότι θέλω να πάρω ένα e-book reader, τότε θα έχω άλλο ένα ματζαφλάρι στη τζάντα μου, μαζί με το κινητό και το laptop/netbook. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν έχω πάρει e-book μέχρι σήμερα.

Αν δεν θέλω e-book reader, τότε ακόμα χειρότερα, δεν μου προσφέρει τίποτα που να μην μπορώ να το κάνω ήδη με το κινητό και το laptop/netbook. Ίσα-ίσα, με περιορίζει αρκετά λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Και αφήνω έξω το θέμα της τιμής που θα κάνει πολλούς να πουν "και με τα ίδια λεφτά δεν παίρνω ένα ΧΧΧΧ" ή "βάζω λίγα παραπάνω και παίρνω ένα ΧΧΧ" γιατί ομολογουμένως δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνό.

Από εκεί και πέρα, η σύγκριση με τα iPhones είναι άτυχη γιατί το προϊόν αυτό προσπαθεί να φτιάξει μια αγορά από μόνο του. Είναι έυκολο για κάποιον να αγοράσει ένα iPhone όταν κάποια στιγμή αποφασίσει να αλλάξει το κινητό του αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το iPad.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι τώρα θα αρχίσουν/έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν παρεμφερή προϊόντα κι από άλλες εταιρείες (βλ. HP Slate) και αυτό είναι το μόνο καλό στην ιστορία, ο ανταγωνισμός που έχει ως αποτέλεσμα τον κερδισμένο καταναλωτή gadgetάκια.

•  28-01-2010, 21:08 56768 σε απάντηση της 56753

Δεν περίμενα ότι ποτέ θα το έλεγα αυτό, αλλά ακόμη και ο Χίτλερ συμφωνεί μαζί μου: http://www.youtube.com/watch?v=lQnT0zp8Ya4&feature=player_embedded Big Smile

•  28-01-2010, 23:42 56771 σε απάντηση της 56753

Καταλαβαίνω ότι όλοι σχεδόν οι περιορισμοί του iPad έχουν να κάνουν με μαρκετινγκ. Έλλειψη κάμερας, ένα app at at time!!! κ.α.

Έλεγα εδώ την άποψη μου για τα Windows 7 Start Edition και την κακή κατάληξη που μπορεί να έχει ένα προϊόν όταν πέφτει στα βρώμικα χέρια των μαρκετιστών! Γνώμη μου είναι ότι το μαρκετινγκ δεν πρέπει να δημιουργεί προϊόντα. Και για τα Win7 Starter είχαν σχεδιάσει τον περιορισμό των 3 ταυτόχρονων προγραμμάτων. Περιορισμό που δεν έχουν καν τα Windows Mobile. Γιατί; Έλεγαν για λόγους performance στα netbooks. Κολοκύθια. Ακόμα και τα Windows 7 Ultimate τρέχουν μια χαρά σε netbooks. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ιδέα κάκιστων, μη τεχνικών, συμβούλων για να είναι πιο διακριτές οι εκδόσεις και να δικαιολογούν τις διαφορές στις τιμές.

Ευτυχώς απέσυραν αυτόν τον περιορισμό! ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ όμως. Γράψτε "Windows 7 Starter Edition" στο google και δείτε το πρώτο αποτέλεσμα. Η ζημιά έγινε!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems