|
-
19-02-2006, 02:07
|
|
H Microsoft ετοιμάζεται για το επόμενο Milestone των Windows Vista
Η Microsoft αναμένεται να δώσει στην κυκλοφορίας την επόμενη έκδοση των Windows Vista, την February Community Technology Preview, μέσα στην προσεχή εβδομάδα – κατά πάσα πιθανότητα την 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους testers που ενημερώθηκαν τον περασμένο μήνα από την Microsoft.
Καθώς οι beta testers είχαν επικοινωνία αυτή την εβδομάδα, είπαν ότι δεν έλαβαν νεότερες πληροφορίες για το πότε να περιμένουν την έκδοση February Community Technology Preview, οι περισσότεροι είπαν ότι περιμένουν την διάθεση της έκδοσης στις 21 Φεβρουαρίου, όπως είχαν ενημερωθεί από την Microsoft τον προηγούμενο μήνα.
Οι τελικές εκδόσεις των Vista Μετά από μήνες υποθέσεων για το ποιες θα είναι οι εκδόσεις των Windows Vista, το νέο διαδόθηκε. Η Microsoft δημοσίευσε στο Web site της (είτε κατά λάθος, είτε εσκεμμένα, δεν είναι σίγουρο) μια λίστα με εκδόσεις των Windows Vista, με τις δύο επιπρόσθετες, που είναι και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν θα περιλαμβάνουν το Windows Media Player.
Διαβάστε περισσότερα: Microsoft Preps For Its Next Windows Vista Milestone, Vista Versions Finalized
George J.
|
|
-
19-02-2006, 20:54
|
|
Απ: H Microsoft ετοιμάζεται για το επόμενο Milestone των Windows Vista
Πάντως όσο πλησιάζουμε την κυκλοφορία του τελικού "προϊόντος" και ενώνονται τα κομματάκια του παζλ σχηματίζεται μια έκδοση των Windows με πολλές καινοτομίες που θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε στο PC μας. Δε μπορώ να καταλάβω πόσο μεγάλα θα είναι τα άρθρα στα περιοδικά με τα νέα χαρακτηριστικά και τι αλλάζει όταν θα βγουν τελικά στην αγορά.
Andreas Tsouchlaris My Blog / dotNetZone.gr / autoexec.gr
|
|
-
20-02-2006, 13:35
|
-
Mitsaras
-
-

-
Μέλος από τις 12-09-2005
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 818
-
-
|
Υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα, θα πάνε για την Ultimate έκδοση. Η Started έκδοση είναι μάλλον ένα κακό ανέκδοτο. Η ύπαρξή της θα δικαιολογηθεί μόνο από μια πραγματικά χαμηλή τιμή (για να μην πω δωρεάν, αλλά τέλος πάντων).
Δε μου αρέσουν καθόλου οι δυσοίωνες αναφορές περί DRM και αδυναμία εγκατάστασης Uncertified driver, αλλά ελπίζω ότι αυτά θα ξεπεραστούν με κάποιον τρόπο. Όπως και το activation. Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να τηλεφωνώ κάθε 2-3 μήνες τη Microsoft για το κλειδί (φυσικά ώντας νόμιμος κάτοχος του software).
Ήλπιζα (ελαφρώς ρατσιστικά) να βγουν σε x64 έκδοση μόνο, ώστε αφ' ενός να αναγκαστούν οι εταιρείες να πάρουν πιο σοβαρά το θέμα των drivers (όταν λάβουν ορδές μηνυμάτων από διαμαρτυρόμενους χρήστες με σχετικά παλιό hardware, μάλλον απαντήσεις του "not supported any more" δεν είναι καλές για το κύρος τους), αφ' ετέρου να αλλάξουμε την πλατφόρμα μας μια και καλή. Είδομεν!
Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
|
|
-
20-02-2006, 14:13
|
|
|
-
20-02-2006, 16:00
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
Mitsaras wrote: | Ήλπιζα (ελαφρώς ρατσιστικά) να βγουν σε x64 έκδοση μόνο, ώστε αφ' ενός να αναγκαστούν οι εταιρείες να πάρουν πιο σοβαρά το θέμα των drivers (όταν λάβουν ορδές μηνυμάτων από διαμαρτυρόμενους χρήστες με σχετικά παλιό hardware, μάλλον απαντήσεις του "not supported any more" δεν είναι καλές για το κύρος τους), αφ' ετέρου να αλλάξουμε την πλατφόρμα μας μια και καλή. Είδομεν!
|
|
Το adoption του Vista θειναι μαλλον slow. Αν η Microsoft εκανε αυτο που λες (μονο 64bits version), θα γινοταν 100 φορες πιο slow. Αλλο να αναγκασεις τις εταιρειες να φτιαξουν νεους device drivers και αλλο ολο τον πλανητη ν'αλλαξει hardware σε μια νυχτα...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
20-02-2006, 16:51
|
-
Mitsaras
-
-

-
Μέλος από τις 12-09-2005
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 818
-
-
|
Δε χρειάζεται να αλλάξει όλος ο πλανήτης hardware. Αρκεί οι εταιρείες να υποστηρίξουν το ήδη υπάρχον. Δυστυχώς δε μπορώ να βρω άλλον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για να καλυφθούνε τα κενά των x64 drivers. Το 99% των περιπτώσεων έλλειψης drivers αφορούν συγκεκριμένα αντικείμενα (scanners, printers, bluetooth, wireless lan, webcameras και tv tuners που έχω υπ' όψιν μου), και είναι εκνευριστικό να λαμβάνεις απαντήσεις του τύπου "δεν έχουμε σχέδια για x64 drivers.
Και άντε, πάει καλά με τα desktop μηχανήματα, είναι πιο εύκολο να αδειάσεις την τσέπη σου για να αγοράσεις νέο και υποστηριζόμενο hardware. Τι γίνεται όμως με ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα το hardware των φορητών;
Έχω έναν HP 840c, Lexmark E210 και έναν Scanner Epson Perfection 1670. Αυτό το hardware, καλύπτει και με το παραπάνω τη δουλειά μου. Ακόμη και φωτογραφίες όταν θέλω να τυπώσω, το φωτογραφικό χαρτί κάνει τον 840c να βγάζει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Lexmark επίσης καταφέρνει να τυπώσει βιβλία ολόκληρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όσο για τους scanner, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί η Microsoft θεωρεί ως μέσον όρο ζωής ενός scanner τα 2 χρόνια, όταν ουσιαστικά δεν αλλάζουν τόσα πολλά πράγματα μεταξύ δύο διαφορετικών (χρονικά) μοντέλων (εκτός από το software, που στην περίπτωση της HP γίνεται όλο και πιο φορτωμένο και βαρύ). Γιατί λοιπόν θα πρέπει να δώσω ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να αντικαταστήσω το υπάρχον hardware, επειδή οι κατασκευαστές τους απαξιούν να προσφέρουν κατάλληλη υποστήριξη; Άρα λοιπόν, μέχρι να αγοράσω συμβατό hardware, θα μένω στα 32bit (το dualboot το δοκίμασα, και ΔΕΝ βολεύει). Και έτσι θα κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Και θα καθυστερεί η μετάβαση στα 64bit. Μάλιστα, πιστεύω ως καταναλωτής ότι οι εταιρείες που δεν προσφέρουν x64 υποστήριξη για (όχι δα και τόσο παλιό) hardware δε με σέβονται. Οι εταιρείες που βγάζουν νέο hardware μάλιστα χωρίς υποστήριξη x64 drivers, θεωρώ ότι προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου κατάμουτρα. Είναι απελπιστικά γελοίο το να βρίσκω driver για το Momo racing wheel της Logitech, και να μη μπορώ να βρω για τους εκτυπωτές μου. Άσε που πλέον έχω αλλάξει την προτεραιότητα στις μελλοντικές μου αγορές, και δίνω τη μεγαλύτερη σημασία στο αν το υποψήφιο προς αγορά hardware έχει x64 υποστήριξη.
Αν τώρα αναφερθώ στα προβλήματα για τους drivers του φορητού (wlan, btoot, webcam & tvtuner), το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι. Έχω ένα Clevo D900T, και δεν βλέπω να περνάω ποτέ 64άρια windows σε αυτό.
|
|
-
20-02-2006, 17:13
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
Mitsaras wrote: | Δε χρειάζεται να αλλάξει όλος ο πλανήτης hardware. Αρκεί οι εταιρείες να υποστηρίξουν το ήδη υπάρχον. |
|
Μα οταν λες οτι "θα ηθελα να εβγαζε μονο 64bits version" τι εννοεις ?? Σε τετοια περιπτωση, οποιος θα ηθελε να βαλει Vista επρεπε ν'αγορασει αλλο pc, μιας και ελαχιστοι εχουν 64bit processor τωρα.
Δυστυχώς δε μπορώ να βρω άλλον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για να καλυφθούνε τα κενά των x64 drivers. |
|
Αυτο θα γινει οπως και παλαιοτερα με τους 32bits drivers στην αντιστοιχη μεταβαση απο 16 σε 32, με την παροδο του χρονου. Δεν γινονται ολα αυτα απο τη μια μερα στην αλλη. Μονο που εδω, πιστευω οτι η μεταβαση ισως παρει περισσοτερο χρονο γιατι οπως ειπα και πιο πριν και παντα κατα τη γνωμη μου, το adoption του Vista θα ειναι slow.
Αν τώρα αναφερθώ στα προβλήματα για τους drivers του φορητού (wlan, btoot, webcam & tvtuner), το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι. Έχω ένα Clevo D900T, και δεν βλέπω να περνάω ποτέ 64άρια windows σε αυτό.
|
|
Κι εγω εχω ενα Hp Compaq Amd Turion 64 και μαλλον θα κανω το ιδιο με σενα! τα Vista δεν ειναι πανακεια και αν ειναι να δυσκολεψουμε τη ζωη μας, ας τα βαλουμε μετα απο 2-3 χρονια. Μη τρελαινομαστε τωρα...και με τα υπαρχοντα η δουλεια μας γινεται παραπανω απο καλα. Οταν ωριμασει η 64bits αγορα και εχουμε και τους drivers που θελουμε, τοτε ok...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
21-02-2006, 19:29
|
-
Mitsaras
-
-

-
Μέλος από τις 12-09-2005
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 818
-
-
|
Δεν γνωρίζω πόσοι πραγματικά έχουν μείνει πίσω, ωστόσο ο A64 είναι αρκετά διαδεδομένος (ο αντίστοιχος της Intel αρκετά λιγότερο). Το θέμα είναι ότι (για Athlon πάντα) οι XP δεν πιστεύω να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των Vista, οπότε ούτως ή άλλως θα χρειαστεί το upgrade.
Ελπίζω να μην αργήσουν οι x64 drivers, και κυρίως, να υπάρχει υποστήριξη για παλιό hardware, όπως υπήρξε και στη μετάβαση από 16 στα (καθαρά των NT/2000) 32bit.
Τώρα έμαθα ότι τα x64 vista, θα μπλοκάρουν τους uncertified drivers, αλλά όχι και τα 32bit. Με γνώμονα αυτό, μάλλον θα αργήσουν ακόμα περισσότερο να εγκαθιδρυθούν τα x64 Vista (Ποιος δε θέλει daemon tools/alcohol στον υπολογιστή του;).
Επί τη ευκαιρία, εγκατέστησα το λειτουργικό στον φορητό, ο οποίος έχει έναν i3.2 EM64T, 1GB RAM 533, Geforce Go 6800 Ultra, και τολμώντας να ενεργοποιήσω τα πάντα, το σύστημα σέρνονταν, μου θύμισε τις πρώτες εποχές των XP. Ελπίζω ότι αυτό οφείλεται στην beta κατάσταση του OS και των drivers, γιατί αν παρατηρήσω φαινόμενα lag και στην Release έκδοση, μάλλον θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των μηχανημάτων που δε θα μπορούν να ευχαριστηθούν πλήρως το UI του λειτουργικού. Παρατήρησα lag και σε Classic mode πάντως.
|
|
-
22-02-2006, 12:24
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
Mitsaras wrote: | τολμώντας να ενεργοποιήσω τα πάντα, το σύστημα σέρνονταν, μου θύμισε τις πρώτες εποχές των XP. Ελπίζω ότι αυτό οφείλεται στην beta κατάσταση του OS και των drivers, γιατί αν παρατηρήσω φαινόμενα lag και στην Release έκδοση, μάλλον θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των μηχανημάτων που δε θα μπορούν να ευχαριστηθούν πλήρως το UI του λειτουργικού. Παρατήρησα lag και σε Classic mode πάντως.
|
|
Αυτο ακριβως εννουσα οταν ελεγα οτι το adoption του Vista θα ειναι slow, το ειδες και μονο σου. Αν χρειαζεται 5GHz και 4GB Ram για να τρεχει αξιοπρεπως, συγγνωμη αλλα εγω το χερι στην τσεπη δεν το βαζω για να ικανοποιησω παραλογες απαιτησεις του OS...
|
|
-
22-02-2006, 13:02
|
|
|
-
23-02-2006, 10:33
|
|
Μάλλον έχουμε παρεξηγήσει τι σημαίνει beta. Δεν είναι η τελική έκδοση - έχει πρόσθετο κώδικα ενεργοποιημένο για debugging, δεν έχουν γίνει optimizations αλλά έχουν μπει τα περισσότερα από τα features ώστε να μπορούν να γίνουν δοκιμές. Στις δύο εκδόσεις που πήρα στα χέρια μου Νοέμβριο και Ιανουάριο οι αλλαγές είναι τεράστιες. Και φυσικά για περιβάλλον Aero χρειάζεται καλή κάρτα 3D. Και όταν θα βγουν, τα μηχανάκια εκείνης της εποχής (δηλαδή πρακτικά σε ένα χρόνο) θα κάνουν παπάδες. Πέρσι θυμάστε να είχαμε notebooks με 512 MB standard RAM; Ούτε στο PC καλά καλά δεν είχαμε τόση. Και τώρα με λιγότερα από 2Κ με ΦΠΑ παίρνεις 1 GB RAM, 80 GB δίσκο, 1680x1050 οθόνη, Centrino 2.13, Radeon X600 κλπ. Σε 10-12 μήνες;
Andreas Tsouchlaris My Blog / dotNetZone.gr / autoexec.gr
|
|
-
23-02-2006, 11:12
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
atsouch wrote: | Μάλλον έχουμε παρεξηγήσει τι σημαίνει beta. Δεν είναι η τελική έκδοση - έχει πρόσθετο κώδικα ενεργοποιημένο για debugging, δεν έχουν γίνει optimizations αλλά έχουν μπει τα περισσότερα από τα features ώστε να μπορούν να γίνουν δοκιμές. Στις δύο εκδόσεις που πήρα στα χέρια μου Νοέμβριο και Ιανουάριο οι αλλαγές είναι τεράστιες. Και φυσικά για περιβάλλον Aero χρειάζεται καλή κάρτα 3D. Και όταν θα βγουν, τα μηχανάκια εκείνης της εποχής (δηλαδή πρακτικά σε ένα χρόνο) θα κάνουν παπάδες. Πέρσι θυμάστε να είχαμε notebooks με 512 MB standard RAM; Ούτε στο PC καλά καλά δεν είχαμε τόση. Και τώρα με λιγότερα από 2Κ με ΦΠΑ παίρνεις 1 GB RAM, 80 GB δίσκο, 1680x1050 οθόνη, Centrino 2.13, Radeon X600 κλπ. Σε 10-12 μήνες; |
|
Εσυ νομιζεις οτι οι αλλαγες στο performance θα ειναι "η μερα με τη νυχτα" σε σχεση με αυτα που εχεις ηδη δει ?? Γιατι εγω δεν το νομιζω.Παντως, ευτυχως που βγαζει η Microsoft νεο OS για ν'αρχισουμε παλι να μαθαινουμε τιμες απο μνημες, pc, επεξεργαστες κτλ κτλ...
|
|
-
23-02-2006, 15:08
|
-
Mitsaras
-
-

-
Μέλος από τις 12-09-2005
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 818
-
-
|
Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως, όταν βγήκαν τα Windows XP, ήταν πιο αργά από
τα 2000 ακόμα και στο Classic interface, με όλα τα visual effects
κλειστά (μου είχε μείνει η έλλειψη της "αμεσότητας" στο πάτημα του
Start button στα XP σε σχέση με τα 2000). Δε βλέπω το λόγο γιατί να μη γίνει κάτι τέτοιο και στο Vista, ωστόσο, αν και εν μέρει αποδεκτό από την πλευρά μου (μου αρέσουν οι εξελίξεις στον τομέα των υπολογιστών, οι οποίες απαιτούνε περισσότερη ταχύτητα προφανώς), δε θα πρέπει να γειώνει (κυριολεκτικά) τα σημερινά μηχανήματα, τα οποία μάλιστα έχουν φτάσει σε μία ορισμένη καμπή από άποψη αύξησης της ταχύτητας (οι CPUs παραμένουν λίγο πολύ σε σταθερές ταχύτητες, μόνον νέες κάρτες γραφικών βγαίνουν. Αλλά δε νομίζω πια να χρειάζεται κάτι περισσότερο από 6600 για το UI των Vista).
Αντρέα, αναγνωρίζω ότι είναι Beta στα προηγούμενα μηνύματά μου, αλλά το γεγονός ότι καταφέρνει να γονατίσει έναν 3.2 intel με Geforce Go 6800, με βάζει σε σκέψεις για το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί ένα τέτοιο μηχάνημα στην Release έκδοση. Πέρυσι έδωσα ~2500€ για το συγκεκριμένο notebook. Καλά θα κάνει λοιπόν η Microsoft λοιπόν να προσφέρει πλήρες Direct3D acceleration, ώστε να απασχολείται στο ελάχιστο η CPU από το UI, ακόμα κι αν σημαίνει ότι θα δουλεύει συνέχεια η κάρτα γραφικών.
|
|
-
23-02-2006, 15:52
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
Mitsaras wrote: | (μου αρέσουν οι εξελίξεις στον τομέα των υπολογιστών, οι οποίες απαιτούνε περισσότερη ταχύτητα προφανώς), δε θα πρέπει να γειώνει (κυριολεκτικά) τα σημερινά μηχανήματα... |
|
Αντρέα, αναγνωρίζω ότι είναι Beta στα προηγούμενα μηνύματά μου, αλλά το γεγονός ότι καταφέρνει να γονατίσει έναν 3.2 intel με Geforce Go 6800, με βάζει σε σκέψεις για το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί ένα τέτοιο μηχάνημα στην Release έκδοση. Πέρυσι έδωσα ~2500€ για το συγκεκριμένο notebook. |
|
Βλεπεις, οτι απο τη μια ενω θελεις κι εσυ αλλα και ολοι μας το καινουριο και τεχνολογικα καλυτερο (?), απο την αλλη δεν εισαι διατεθημενος να πληρωσεις για παραπανω απο τη στιγμη κι ολας που προσφατα αγορασες νεο computer και κανεις μια χαρα τη δουλεια σου...Περυσι, σε εσωτερικες δοκιμες της ms, δοκιμαζαν το vista που ειχε τοτε αρκετο managed κωδικα, σε 3GHz processor και 1GB μνημης και κυριολεκτικα σερνοταν. Απο τοτε πηραν την αποφαση, αρον-αρον, ν'αλλαξουν παλι τα κομματια αυτα σε native-code. Αν και παρ'ολαυατα συμπεριφερεται ετσι, τοτε πραγματικα θ'αργησει να γινει standard στο desktop...
|
|
-
23-02-2006, 17:49
|
-
Mitsaras
-
-

-
Μέλος από τις 12-09-2005
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 818
-
-
|
Πού να είχε γραφτεί και σε Java!
Η μόνη ελπίδα για οποιοδήποτε Managed framework να δουλέψει γρήγορα, είναι να γίνει native! Αλλά δεν πιστεύω να γίνει σύντομα...
|
|
Σελίδα 1 από 3 (36 εγγραφές)
1
|
|
|