|
-
25-02-2006, 17:55
|
-
Panagiotis Kefalidis
-
-

-
Μέλος από τις 09-05-2005
-
North America
-
Δημοσιεύσεις 1.204
-
-
|
Απ: H Microsoft ετοιμάζεται για το επόμενο Milestone των Windows Vista
Διακρίνω μια "επιθετικότητα" προς την Microsoft, η οποία κατα την γνώμη μου δεν έχει βάση.Νέες απαιτήσεις σε hardware είναι λογικό..Αν δεν είχε υποστήριξει και όλα αυτά τα καλούδια, θα λέγατε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή οτι δεν έχει τίποτα και είναι ενα απλό ξερό λειτουργικό. Τεχνικές ανάγκες?Δεν το νομίζω ούτε εγώ..Αλλάζει όλος ο τρόπος με τον οποίο χτίζεις και εκτελείς μια εφαρμογή, και αυτό ειναι απλά μια τεχνική ανάγκη?Σου δίνει ενα κάρο καινούργιες τεχνολογίες και ευκολίες και ειναι απλά μια τεχνική ανάγκη..Μην είμαστε υπερβολικοί,άλλωστε βρίσκεται σε μια beta και είναι λογικό να είναι βαρύ και μερικές φορές ασταθές σαν λειτουργικό, αλλα όχι, εγω σε 1.2 Ghz, με 256 Ram (test pc) το λειτουργικό έτρεχε άψογα, με τους μανίσιους drivers, χωρίς flickering κλπ.. Δεν ξέρουμε, πόσα security update θα χρειαστεί έτσι όπως αλλάζουν τα "χαμήλα" που λεει και ο atsouch..Είναι τυχαίο ότι δεν έχει βρεθεί σχεδόν τίποτα για IIS 6?Ίσως το ίδιο ισχύει και τώρα για τα Vista.. Ένα καινούργιο λειτουργικό, σίγουρα δεν ειναι μόνο look and feel.. Ίσως υπάρχουν κι αλλα, τα οποία δεν έχουμε δει ακόμα..
Παναγιώτης Κεφαλίδης "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία" Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
|
|
-
25-02-2006, 23:02
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
pkefal wrote: | Διακρίνω μια "επιθετικότητα" προς την Microsoft, η οποία κατα την γνώμη μου δεν έχει βάση.Νέες απαιτήσεις σε hardware είναι λογικό..Αν δεν είχε υποστήριξει και όλα αυτά τα καλούδια, θα λέγατε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή οτι δεν έχει τίποτα και είναι ενα απλό ξερό λειτουργικό.
Τεχνικές ανάγκες?Δεν το νομίζω ούτε εγώ..Αλλάζει όλος ο τρόπος με τον οποίο χτίζεις και εκτελείς μια εφαρμογή, και αυτό ειναι απλά μια τεχνική ανάγκη?Σου δίνει ενα κάρο καινούργιες τεχνολογίες και ευκολίες και ειναι απλά μια τεχνική ανάγκη..Μην είμαστε υπερβολικοί,άλλωστε βρίσκεται σε μια beta και είναι λογικό να είναι βαρύ και μερικές φορές ασταθές σαν λειτουργικό, αλλα όχι, εγω σε 1.2 Ghz, με 256 Ram (test pc) το λειτουργικό έτρεχε άψογα, με τους μανίσιους drivers, χωρίς flickering κλπ..
Δεν ξέρουμε, πόσα security update θα χρειαστεί έτσι όπως αλλάζουν τα "χαμήλα" που λεει και ο atsouch..Είναι τυχαίο ότι δεν έχει βρεθεί σχεδόν τίποτα για IIS 6?Ίσως το ίδιο ισχύει και τώρα για τα Vista..
Ένα καινούργιο λειτουργικό, σίγουρα δεν ειναι μόνο look and feel.. Ίσως υπάρχουν κι αλλα, τα οποία δεν έχουμε δει ακόμα..
|
|
Καμμια επιθετικοτητα προς τη Microsoft, κι εγω "παιδι της" ειμαι αλλα εχω κουραστει να τρεχω συνεχεια απο πισω και να την βλεπω ν'αλλαζει συνεχεια τις τεχνολογιες. Υπαρχουν τεχνολογιες της που πραγματικα αξιζουν, οπως αυτη που ασχολουμαστε οι περισσοτεροι εδω μεσα (C#/.net). Νομιζω ομως οτι μαζι μιλαμε και χωρια καταλαβαινομαστε"...Φυσικα και το OS δεν ειναι "μονο look and feel", αναφερθηκα απλα στο video που ειδα (και επεμενε ενας φιλος πιο πανω να δω) και ανεφεροταν στο UI και ειναι το λιγοτερο που μ'ενδιαφερει σ'ενα OS. Οταν λεω "τεχνικες αναγκες", αναφερθηκα στον τροπο με τον οποια η Microsoft αλλαζει τις εκδοσεις του OS χωρις παντα να εχει να προσφερει κατι (βλεπε Win2K και XP ). Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχω την ιδια αποψη με καποιους αλλους σε αυτο το θεμα...Αλλωστε, ειναι πολλοι που δεν εχουν τον ιδιο ενθουσιασμο. Θα προτιμουσα επισης, να "βομβαρδισουν" τον κοσμο με περισσοτερες πληροφοριες για το πως και γιατι θα παρεχει περισσοτερο security και stability παρα για το UΙ.
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
26-02-2006, 00:20
|
-
Panagiotis Kefalidis
-
-

-
Μέλος από τις 09-05-2005
-
North America
-
Δημοσιεύσεις 1.204
-
-
|
Α, καλά μην νομίζεις, δεν εχω και κανένα ιδιαίτερο φοβερό ενθουσιασμό απέναντι στο νεο OS,αλλά ναι, το προσδοκώ, για να δω στην πράξη όλα αυτά που λένε, οτι θα κάνει , και φυσικά το πόσο εύκολα και καλά θα τα κάνει..Ελπίζω να εννοείς απο Win2k σε XP και όχι απο NT σε Win2k και 98 σε XP (για μετάβαση μιλάω).. Γιατί αν μου λες ότι απο 98 σε XP ήτανε χωρίς να προσφέρει κάτι.. ![Tongue Tied [:S]](/cs/emoticons/emotion-7.gif) Επίσης, λες για τις τεχνολογίες.. ψάχνοντας και δοκιμάζοντας, βρίσκεις το καλύτερο..Καταστάλαξε σε managed code και .net και φαίνεται καθαρά πλεόν οτι εκεί ειναι το μέλλον (μην μου πεις για MFC κλπ, γιατί εκείνο ήτανε να μην πω τι..).. Αλλά μέχρι να φτάσει εδώ μας παίδεψε.. Οσο για security(φλέγον θέμα)/stability(αν και δεν λείπει απο τα XP) συμφωνώ απόλυτα ότι θα έπρεπε να δώσουν παραπάνω info.
Παναγιώτης Κεφαλίδης "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία" Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
|
|
-
26-02-2006, 01:36
|
-
objectref
-
-

-
Μέλος από τις 28-07-2004
-
-
Δημοσιεύσεις 271
-
-
|
Κι αλλος βλεπω Σαββατοβραδο πανω στο monitor, οχι τιποτα αλλα αλλα να μη νοιωθω ασχημα...![Smile [:)]](/cs/emoticons/emotion-1.gif)
pkefal wrote: | Α, καλά μην νομίζεις, δεν εχω και κανένα ιδιαίτερο φοβερό ενθουσιασμό απέναντι στο νεο OS,αλλά ναι, το προσδοκώ, για να δω στην πράξη όλα αυτά που λένε, οτι θα κάνει , και φυσικά το πόσο εύκολα και καλά θα τα κάνει.. |
|
Νομιζω αυτη ειναι σωστη προσεγγιση, οντως η επιφυλακτικοτητα δεν βλαπτει.
Ελπίζω να εννοείς απο Win2k σε XP και όχι απο NT σε Win2k και 98 σε XP (για μετάβαση μιλάω).. |
|
Ναι, για Win2K -> XP μιλαω, νομιζω οτι το εγραψα καθαρα...
Επίσης, λες για τις τεχνολογίες.. ψάχνοντας και δοκιμάζοντας, βρίσκεις το καλύτερο..Καταστάλαξε σε managed code και .net και φαίνεται καθαρά πλεόν οτι εκεί ειναι το μέλλον (μην μου πεις για MFC κλπ, γιατί εκείνο ήτανε να μην πω τι..).. Αλλά μέχρι να φτάσει εδώ μας παίδεψε.. |
|
Εγω πιστευω στο managed code περισσοτερο απο ολους, το τμημα που διευθυνω γραφει σε managed code απο την πρωτη beta πριν 4-5 χρονια. Πιστευω οτι και για πιο "ζορικα" κομματια του OS θα ειναι suitable καποια στιγμη μιας και το OS (π.χ. managed kernel) θα κερδισει αρκετα απο αυτα τα οποια το CLR προσφερει, αλλα οχι ακομα...στο μελλον ναι, οχι ομως τωρα. (Εξου και το ξαναγραψιμο κομματιων του longhorn σε native code). Υπαρχουν συγκεκριμενοι λογοι που γνωριζω οτι θα συμβει αυτο αλλα δυστηχως δεν μπορω public να πω περισσοτερα.
Οταν λεω για τεχνολογιες και τις συνεχομενες αλλαγες, να φερω ενα παραδειγμα: Με την ελευση του .net, ηρθε και το Remoting, μια φανταστικη τεχνολογια για μενα, ειδικα με το πως κανω τωρα τα σχετικα με αυτο που πραγματευεται και πως τα εκανα παλια. Αγορασαμε βιβλια, δημιουργησαμε programming models, γραψαμε κωδικα...Τωρα, αλλαζει και αυτο, θα ερθει το Indigo. Αντε παλι απο την αρχη, ξανα-διαβασμα για κατι που ηδη ειχαμε εναν πολυ καλο τροπο να κανουμε, ξανα (ισως) βιβλια, αλλαγη στα programming models κτλ κτλ.
Παραδειγματα σαν το Remoting υπαρχουν παρα πολλα στις ms τεχνολογιες και την ιδια γνωμη εχουν ακομα και εργαζομενοι στην εταιρεια. Και φυσικα αυτο φαινεται πολυ στο εξωτερικο, μη βλεπεις μονο τη μπανανια που ζουμε εμεις εδω περα...Δυστηχως, ναι μεν κανουμε μια δουλεια που το μονο σιγουρο ειναι οι αλλαγες, αλλα νομιζω οτι η microsoft, προσπαθωντας να κραταει παντα το ενδιαφερων και να εχει παντα κατι νεο να δειξει, αλλαζει τα πραγματα παρα πολυ γρηγορα.
Οσο για security(φλέγον θέμα)/stability(αν και δεν λείπει απο τα XP) συμφωνώ απόλυτα ότι θα έπρεπε να δώσουν παραπάνω info.
|
|
Αντι λοιπον να μας δειχνουν ωραια videακια με glass looking windows και video να τρεχουν απο πισω transaparently κτλ κτλ, καλυτερα θα ηταν να προσπαθησουν να πεισουν τον κοσμο γιατι πρεπει να κανουν τη μεταβαση στα vista (δικαολογωντας ετσι και το κοστος σε τυχον αλλαγη hardware), γιατι το συστημα θα ειναι (αν ειναι) πολυ πιο ασφαλες και τελος παντων να προσπαθησουν πιο εντονα να αλλαξουν τη ρετσινια που εχουν αποκτησει τα windows με τα security flaws...
Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
|
|
-
26-02-2006, 10:13
|
-
KelMan
-
-
-
Μέλος από τις 03-11-2004
-
Planet Earth
-
Δημοσιεύσεις 2.851
-
-
|
objectref wrote: |
Αντι λοιπον να μας δειχνουν ωραια videακια με glass looking windows και video να τρεχουν απο πισω transaparently κτλ κτλ, καλυτερα θα ηταν να προσπαθησουν να πεισουν τον κοσμο γιατι πρεπει να κανουν τη μεταβαση στα vista (δικαολογωντας ετσι και το κοστος σε τυχον αλλαγη hardware), γιατι το συστημα θα ειναι (αν ειναι) πολυ πιο ασφαλες και τελος παντων να προσπαθησουν πιο εντονα να αλλαξουν τη ρετσινια που εχουν αποκτησει τα windows με τα security flaws...
|
|
Αυτό θεωρείται marketinίστικη υπόθεση και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, απλά θα γίνει στην ώρα του. Αν θα δεις για παράδειγμα τα Partner kit είναι γεμάτα από παρουσιάσεις, ROIs, case studies, success stories, κλπ...
Ως προς το θέμα του security, εγώ (το έχω ξαναπεί) είμαι ευχαριστημένος. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αυτό που λέω αλλά σκέφτομαι πόσο κόπο (χρόνο, χρήμα, υποδομή, resources, κλπ) απαιτεί μια μικρή εφαρμογή που γράφω για κρατείται updated και να συμβαδίζει με τα security guidelines. Σκέφτομαι πόσο δύσκολα παρέχουν αυτό που παρέχει η Microsoft, άλλοι, μικρότεροι κατασκευατές με λιγότερο πολύπλοκα προϊόντα και κάνω scale up τα μεγέθη βλέπω ότι στο θέμα του security έχουν γίνει πάρα πολλά. Έτσι λοιπόν είμαι ικανοποιημένος για όλο το εκπαιδευτικό υλικό για developers που υπάρχει σχετικά με το security, για τα άρθρα στο MSDN και το TechNet και για τις υπηρεσίες αυτόματης ενημέρωσης.
Vir prudens non contra ventum mingit
|
|
-
26-02-2006, 10:38
|
|
objectref wrote: | Οταν λεω για τεχνολογιες και τις συνεχομενες αλλαγες, να φερω ενα παραδειγμα: Με την ελευση του .net, ηρθε και το Remoting, μια φανταστικη τεχνολογια για μενα, ειδικα με το πως κανω τωρα τα σχετικα με αυτο που πραγματευεται και πως τα εκανα παλια. Αγορασαμε βιβλια, δημιουργησαμε programming models, γραψαμε κωδικα...Τωρα, αλλαζει και αυτο, θα ερθει το Indigo. Αντε παλι απο την αρχη, ξανα-διαβασμα για κατι που ηδη ειχαμε εναν πολυ καλο τροπο να κανουμε, ξανα (ισως) βιβλια, αλλαγη στα programming models κτλ κτλ.
Παραδειγματα σαν το Remoting υπαρχουν παρα πολλα στις ms τεχνολογιες και την ιδια γνωμη εχουν ακομα και εργαζομενοι στην εταιρεια. Και φυσικα αυτο φαινεται πολυ στο εξωτερικο, μη βλεπεις μονο τη μπανανια που ζουμε εμεις εδω περα...Δυστηχως, ναι μεν κανουμε μια δουλεια που το μονο σιγουρο ειναι οι αλλαγες, αλλα νομιζω οτι η microsoft, προσπαθωντας να κραταει παντα το ενδιαφερων και να εχει παντα κατι νεο να δειξει, αλλαζει τα πραγματα παρα πολυ γρηγορα. |
|
Να πω εδώ, ότι ήταν γνωστό ότι θα γίνει αυτή η αλλαγή από την πρώτη έκδοση του .NET. Δεν ήταν ξαφνική, και ούτε την έβγαλαν και καλά "μέσα από το μανίκι" τους. Το Remoting είναι ένα εξελιγμένο DCOM, και είχε κάποια καλά χαρακτηριστικά, που ήταν αναγκαία για να συνεχίσει στο περιβάλλον ασφαλείας που έχτισαν με τα Windows XP και το Windows Server 2003, αλλά οι επίσημες προτροπές ήταν να μην χρησιμοποιείται για εφαρμογές που θέλετε να μείνουν στο χρόνο, βάλτε Web Services.
Νομίζω, ότι ήταν και εμφανές, από τα παραδείγματα και τα άρθρα που υπάρχουν γενικότερα διαθέσιμα σε αυτό το θέμα, ότι κάτι αναμενόταν σε αυτόν το τομέα και δεν τον παρουσίαζαν το ίδιο με τους άλλους...
George J.
|
|
Σελίδα 3 από 3 (36 εγγραφές)
3
|
|
|