|
-
19-04-2005, 16:54
|
-
patrick
-
-

-
Μέλος από τις 05-06-2004
-
Π. Φάληρο
-
Δημοσιεύσεις 410
-
-
|
Windows 2000 Pro + .NET και μετά IIS
Σήμερα το πρωί ένας παλιός φίλος και συνάδελφος είχε ένα πρόβλημα: είχε ένα μηχανάκι με Windows 2000 Pro στο οποίο έβαλε .NET και μετά έβαλε τον IIS. Το ASP.NET δεν του έπαιζε. Τελικά την λύση του την έδωσε το Google, και μιας και μου την έστειλε, είπα να την κάνω post εδώ να την έχουμε! If you install the .NET Framework on a system that has IIS already installed, IIS is automatically configured to handle requests to ASP.NET pages, and to redirect the execution to the ASP.NET runtime. However, it may happen that you installed the framework on a Windows 2000 Professional system where IIS was not already present, and just later decided to add IIS. Registering ASP.NET on IIS is not just a matter of associating the various .aspx, .asmx, .axd, .ashx and the other ASP.NET extensions to the aspnet_isapi.dll ISAPI, more has to be done to create the ASP.NET account and to set it for ASP.NET requests, register the ISAPI itself and other stuff. Doing all this manually can be a difficult operation, and requires a good understanding of many details. Fortunately there is an utility, shipped with the .NET Framework but not documented, that can take care of these configuration chores for you. The utility is aspnet_regiis.exe, it is located under %WindowsDir%\Microsoft.NET\Framework\vx.y.zzzz\ and you should call it with the -i parameter: aspnet_regiis.exe -i |
|
Patrick
|
|
-
19-04-2005, 18:51
|
-
KelMan
-
-
-
Μέλος από τις 03-11-2004
-
Planet Earth
-
Δημοσιεύσεις 2.851
-
-
|
Re: Windows 2000 Pro + .NET και μετά IIS
Μα καλά, δεν μπορούσες να κάνεις αυτό το post πριν μία εβδομάδα; ε;
H οποία λύση είναι η ίδια που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που θέλει ένα production web server χωρίς visual studio, για ASP.NET εφαρμογές και Web Services, στην περίπτωση που βάλει τον IIS μετά το Framework
Το ανακάλυψα κι εγώ αυτό πρόσφατα, by the hard way...
Vir prudens non contra ventum mingit
|
|
-
20-04-2005, 11:03
|
-
26-04-2005, 15:20
|
-
Pallaros
-
-
-
Μέλος από τις 25-04-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 5
-
-
|
Εγώ παιδιά έχω Windows XP και έβαλα μετά τον IIS.
Έκανα και την μαϊμουδιά με το Regiis
Το θέμα είναι ότι θέλω απλά να δοκιμάσω να φτιάξω κάτι locally.
Αλλά όταν πάω να ξεκινήσω νέο Project Web παίρνω ένα μήνυμα που μου λέει :
The Web Server Reported the following error when attempting to create or open the project that is located on the following URL: Http://localhost/WebApplication1 - HTTP/1.1 500 Server Error.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Σημειωτέον ότι δεν είμαι καθόλου έμπειρος από Web Development.
Ευχαριστώ.
|
|
-
26-04-2005, 16:00
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Ωχ...βασικά δεν είναι δύσκολο πρόβλημα στην επίλυσή του, αλλά οι λόγοι στους οποίους οφείλεται μπορεί να είναι αρκετοί.
Το error 500 γενικά σημαίνει οτι κάτι πήγε να εκτελεστεί και "κατι" συνέβη. Αυτό το "κατι" είναι που προβληματίζει. Αν έβλεπες το error 403, που σημαίνει "not found", τα πράγματα θα ήταν πιό εύκολα.
Το πρώτο πράγμα που θα έκανα εγώ είναι να δω αν βλέπω κάτι χτυπώντας http://localhost . Αν δεν παίζει αυτό, πές μου να δούμε.
Αν αυτό έπαιζε οκ, θα πήγαινα στον IIS να δω το virtual directory "WebApplication1" κάνοντας δεξί κλικ-Properties και πηγαίνοντας στην καρτέλα Directory θα κοιτούσα αν υπάρχει application δημιουργημένο για αυτο το virtual directory (hint: αν υπάρχει, ακόμα και αν δεν υπάρχει όνομα στο πεδίο "Application Name", το κουμπί δίπλα θα γράφει "remove"). Αν δεν υπάρχει, και το κουμπί γράφει "Create", θα το πατούσα. Στα Execute permissions θα κοιτούσα μη τυχόν είχε "None" και θα το άλλαζα σε "Scripts only".
Αν όλα τα παραπάνω είναι οκ, πάμε σε θέματα machine.config και χρήστη ASPNET, τα οποία όμως θέλουν και λιγες παραπάνω επεξηγησεις (λόγω του οτι είναι ούτως η άλλως πιό περίπλοκα και, όπως λες και εσύ, δεν έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία από Web development). Βεβαια, οι συνάδελφοι εδώ μπορεί να ανακαλύψουν οτι έχω παρεκτραπεί και ψάχνω σε λάθος αχυρώνα, οπότε και ελεύθερα μπορούν να με διορθώσουν αν κάνω λάθος προσέγγιση του θέματος.
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
27-04-2005, 09:45
|
-
Pallaros
-
-
-
Μέλος από τις 25-04-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 5
-
-
|
Φίλε μου cap σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο και το ενδιαφέρον σου.
Τελικά δεν πέτυχε τίποτα, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει έκανα τα πάντα, έψαξα στο Internet μέχρι που έβαλα το χρήστη ASPNET γιατί δεν υπήρχε στο wwwroot, ακόμα παίρνω το ίδιο.
Δεν επείγει πάντως, έτσι απλά ήθελα να δω πως φτιάν'ς μία WebForm.
Σε ευχαριστώ και πάλι.
|
|
-
-
27-04-2005, 11:40
|
|
Μια ερώτηση: Ωραίο είναι να κάνεις debugging στα τυφλά δεν λέω : Γιατί δεν κοιτάς μέσα στο %windir%/system32/logfiles/w3cvc1 να βρεις το log file της ημέρας και να δεις τι είναι το error 500; Το error 500 είναι εσωτερικό λάθος, πιθανώς κάποιο αντικείμενο δεν μπορεί να δημιουργηθεί, ή ο κώδικας της σελίδας χτυπάει, ανοιχτό Loop, πολλά πράγματα μπορεί να είναι, κατά 90% προγραμματιστικό λάθος όμως... Μόλις χτυπήσεις τον IIS και πάρεις το σφάλμα θα είναι τελευταία γραμμή στο αρχείο. Προσοχή μόνο στην ώρα: από default είναι σε GMT. Γράψε την γραμμή και πιστεύω να το βρούμε τι είναι... George J.
|
|
-
27-04-2005, 11:45
|
-
27-04-2005, 12:36
|
|
Τσκ τσκ τσκ... Ναι, βέβαια και δεν θα τα δεις, αλλά δεν είναι πρόβλημα των δικαιωμάτων το 500. Είναι λάθος από την execute μηχανή. Μπορεί να έχει λάθος το script, το ISAPI extension, αυτό εννοούσα... Μπορεί απλά να μην υπάρχει το share στο wwwroot, μπορεί να έχει όπως είπες FP Extensions και να μην επιτρέπουν το upload executables (*.exe, *.dll) που είναι το default. George J.
|
|
-
27-04-2005, 14:39
|
-
Pallaros
-
-
-
Μέλος από τις 25-04-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 5
-
-
|
Παίδες,
1. Το Share είναι κανονικά στο wwwroot (δεν μπήκε από μόνο του αλλά το άνοιξα εγώ με full permissions)
2. Δεν υπάρχει λόγος να δεις το log, ούτε υπάρχει καμμία πιθανότητα σφάλματος στον κώδικα γιατί απλά δεν υπάρχει ακόμα κώδικας !! Το project προσπαθώ να δημιουργήσω και δεν μπορώ.
3. Μήπως φταίει ότι είμαι σε domain με policies? Εάν το κάνω στο LapTop σπίτι μου, μπορεί και να παίξει..
θα σας ενημερώσω αν βρω κάτι, και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον !!
|
|
-
27-04-2005, 16:29
|
|
Μήπως δεν είσαι admin του μηχανήματος? Αν δε είσαι admin στο μηχάνημα που θέλεις να βάλεις το web site μπορεί να εμφανιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Η λύση είναι να δημιουργήσεις το virtual directory με το χέρι. Έχω κι εγώ τέτοιο πρόβλημα σε μηχανήματα στα οποία δουλεύω σαν non-admin.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
27-04-2005, 21:12
|
|
Έχετε επίσης υπόψη σας και αυτό: http://support.microsoft.com/?id=827641Έχει ένα scriptaκι το οποίο ξαναδημιουργεί το user account του aspnet. Είναι βέβαια για bug το οποίο δύσκολα θα συναντήσετε, αλλά ίσως το script να βοηθήσει σε άλλες περιπτώσεις. (Μεταξύ άλλων ρίχνει και το κόλπο που ανέφερε ο patric) Επίσης, να συμπληρώσω ότι το aspnet_regiis έχει και την παράμετρο -c η οποία απλά κοπιάρει τα σωστά script αρχεία στο wwwroot σε περίπτωση που σβηστούν κατά λάθος. Το -i πάντως υπερκαλύπτει το -c.
Χρήστος Γεωργακόπουλος
|
|
|
|
|