Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αλλη μια πρόταση σχετικά με προφιλ χρηστών

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 06-05-2005, 10:55. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-04-2005, 21:36 1539

Αλλη μια πρόταση σχετικά με προφιλ χρηστών

Χμ, μου φαίνεται οτι μου ήρθε...εμπνευση τώρα που είναι Παρασκευή απόγευμα και είναι πιό χαλαρά τα πράγματα Smile

Λοιπον, να θέσω και το εξής ως προς τις πληροφορίες που περιέχουν τα προφιλ των χρηστών (λιγο-πολύ το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά το θέτω πιό ολοκληρωμένα αυτή τη φορά):

Για μένα, το προφιλ των χρηστών, μια και το target group του forum είναι συγκεκριμένο, θα έπρεπε να περιέχει και μια ενότητα με στοιχεία σχετικά με την επαγγελματική κατεύθυνση του καθενός. Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για developers (ως επί το πλείστον βέβαια, χωρίς να αποκλείουμε / απαγορεύουμε και σε μέλη άλλων ειδικοτήτων τη συμμετοχή).

Πιό συγκεκριμένα, προτείνω σαν μια γρήγορη λύση μαζί με τα "ενδιαφέροντα" να μπούν ορισμένα ακόμα πεδία:

Πιστοποιήσεις Microsoft
    Αλλες πιστοποιήσεις

Θα μπορούσε να μπεί και κάτι για εκπαίδευση, το αφήνω όμως για την extended version των προφιλ την οποία παραθέτω παρακάτω. Τα ανωτερω είναι απλά μια πρόταση για να διευρυνθεί λίγο η έννοια του προφιλ των χρηστών.

Η extended έκδοση για μένα θα ήταν κάπως έτσι:

- Δημιουργία δύο μεγααααλων λιστών τεχνολογικών ενδιαφερόντων: Η μία να έχει γενικά τεχνολογικά ενδιαφέροντα (π.χ. γλώσσες προγραμματισμού) και η άλλη να έχει Microsoft-specific πράγματα, τόσο από τεχνολογίες όσο και από πλατφόρμες / εργαλεία (π.χ. ado.net, asp.net, serviced components, αλλά και exchange server, sharepoint κλπ). Ιεραρχική ή single level, αυτό διαμορφώνεται εκ των υστέρων.

Τωρα τι μπορούμε να κάνουμε με αυτές τις λίστες: 2 πραγματα έχω στο μυαλό μου:
    Το πρώτο αφορά τη δημιουργία ενός προφιλ - μίνι βιογραφικού. Δηλαδή, να επιλέγει ο χρήστης τις τεχνολογίες με τις οποίες ασχολείται ενεργά σήμερα.
    Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία ενός προφιλ τάσεων. Δηλαδή, να επιλέγει ο χρήστης τις τεχνολογίες για τις οποίες θα ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα στο μέλλον.

Αυτή είναι μόνο μια ιδέα, μην με δείρετε όλοι μαζί Smile. Σιγουρα θέλει πολύ συζήτηση αν συμφωνηθεί να υλοποιηθεί κάτι, απλά κάνω την αρχή.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  02-04-2005, 07:53 1542 σε απάντηση της 1539

Re: Αλλη μια πρόταση σχετικά με προφιλ χρηστών

Χμμμ...

Επειδή είναι Σαββάτο πρωί και είναι πιο χαλαρά, και μπορώ να σου δώσω δουλειές...

Θα έλεγα να ξεκινήσεις να συντάσεις μια τέτοια λίστα, μπες σε άλλα On-line profile συστήματα και πάρε ιδέες ή κάνε ένα Microsoft Survey, (άνοιξε 2-3 καινούργια παράθυρα μέσα στο support σε μια μέρα). Μάζεψε τα, και θα βρούμε τι θα τα κάνουμε. Smile

Η υλοποιησή ενός τέτοιου profile θα περιέχει προσωπικά δεδομένα και θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες μίνιμουμ προυπόθέσεις. Εν αρχή μια SSL σύνδεση ας πούμε, στη συνέχεια μια προσθήκη στο καταστατικό του forum για τον τρόπο διαχείρησης αυτών των δεδομένων, την ανάρτηση στο site αυτής της προσθήκης, και τέλος link σε κάθε σελίδα του site προς αυτή, που είναι τα εύκολα πράγματα. Τα δύσκολα θα είναι να βρεθεί το περιεχόμενο για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα στοιχεία.

Περιεχόμενο δεν μπορώ να μαζέψω σε "μια νύχτα", αλλά και ούτε όλοι μαζί αν βάλουμε τα καλύτερά μας! Θέλει χρόνο, χρειάζεται να μεγαλώσει το forum. Να γίνει μέσα από τις ανάγκες του ίδιου του κόσμου, για τον ίδιο τον κόσμο.

Μετά θα μπορώ να δω την σκοπιμότητα μιας τέτοιας υλοποίησης.

Αυτά είναι προσωπική γνώμη, και όχι του forum.

Μένει να εκφράσουν και άλλοι την γνώμη τους επάνω στο θέμα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  02-04-2005, 12:42 1546 σε απάντηση της 1542

Οκ, εγώ θα κάνω μια αρχή και θα σε ενημερώσω σύντομα. Από εκεί και μετά βλεπετε αν υπαρχει σκοπιμότητα ή οχι για την αξιοποίηση τέτοιου είδους πληροφοριών.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  04-05-2005, 11:50 1811 σε απάντηση της 1546

Επαναφέρω αυτό το θέμα μετά από λίγο καιρό "απραξίας" με την συγκέντρωση ορισμένων highlights ως προς το τι θα έπρεπε να περιέχει ένα προφιλ χρήστη σχετικό με τα αντικείμενα που πραγματεύεται το forum.

Φυσικά, αυτή είναι μόνο μια αρχική λίστα. Οι κατηγορίες και / ή τα περιεχόμενά τους επιδέχονται οποιαδήποτε βελτίωση ή κατάργηση. Γιώργο, έκανα την αρχή. Πες μου τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το βελτιώσουμε και να καταλήξει σε full πρόταση.

Η λίστα έγινε με το "χέρι", πραγμα που σημαίνει οτι ΣΙΓΟΥΡΑ έχω αφήσει απ'έξω ένα σωρό πραγματα.

Ολες οι ενότητες μπορούν να σπάσουν σε δύο flags: "Ασχολούμαι ήδη" και "Σκοπεύω να ασχοληθώ"

Languages / Platforms

C#

VB.NET

C++

J#

COBOL

Java

Delphi

VB6

Kinds of applications /technologies (.NET - applicable)

Mobile Applications

ASP.NET Applications

Windows Applications

Console Applications

Web Services

Windows Services

Serviced Components (COM+)

Remoting

Other Web-Related Technologies

ASP 3.0

JSP

Coldfusion

PHP

XML/XSLT

Javascript (Client-Side)

VBScript (Client-Side)

Databases

Access

SQL Server

Oracle

MySQL

Sybase

DB2

OO Databases (please specify, e.g. Matisse)

Database-Oriented Interests

OLAP / Data warehousing

Database Administration

Database design & development

Database / query optimization

Other IT – specific Interests

Design Patterns

Software Architecture

Project Management

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  04-05-2005, 22:46 1827 σε απάντηση της 1811

Τρίχες κατσαρές.... :-) Το βρίσκω περιττό. Εμείς κι εμείς είμαστε. Άστο να μεγαλώσει βλέπουμε... Το στατιστικό δείγμα είναι μικρό για να είναι χρήσιμο.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-05-2005, 02:22 1832 σε απάντηση της 1827

Εμείς και εμείς ... δεν είμαστε πλέον. Δεν ξέρω αν έπαιξε μεγλύτερο ρόλο, η παρουσίαση που έκανε το dotNETZone στο Devdays Athens 2005 για την VB6, ή η προθυμία όλων να βοηθήσουν όλους, μέσα από το forum, αλλά όταν έχουμε αύξηση του αριθμού των χρηστών κατά το 1/6 μέσα σε 2 βδομάδες και αύξηση στα καθημερινά posts στα forum σίγουρα κάτι γίνεται.

Εκτός από το forum μέσα στα σχέδια είναι να προσφέρουμε και άλλες υπηρεσίες. Να τις εχουμε στο μυαλό μας και να προετοιμαζόμαστε δεν κάνει κακό. Καθένας βοηθάει όπως μπορεί.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  05-05-2005, 10:49 1839 σε απάντηση της 1832

Και εγώ πιστεύω οτι το να προσεγγίζεις αριθμό 200 χρηστών σε μια κοινότητα developers και δη με συγκεκριμένο πεδίο ενδιαφέροντος και όχι γενικά δεν χαρακτηρίζεται πλέον από τη φράση "εμεις κι εμείς". Πιστεύω οτι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα (αλήθεια, πόσοι developers υπάρχουν κατ'εκτίμηση στην Ελλάδα; Πόσοι από αυτούς ασχολούνται με τεχνολογίες Microsoft; Πόσοι από τους προηγούμενους ασχολούνται με / ενδιαφέρονται για .NET; )

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  05-05-2005, 18:23 1846 σε απάντηση της 1839

Έχουμε 200. Βγάλε το 60% που περάσανε και φύγανε και δεν θα ξαναμπούνε, μείνανε 80. Από αυτούς βγάλε άλλο ένα 60% που θα βαρεθεί ή δεν θέλει να συμπληρώσει extra στοιχεία, μείνανε 32. Αν θες το υπολογίζουμε και αλλιώς, ας μας πει ο admin τον αριθμό των users με πάνω από 5 posts τους τελευταίους 4 μήνες.

Εκτιμώ ότι θα μαζευτούν καμιά 20αριά άντε 25 προφίλ, γι' αυτό είμαι απαισιόδοξος... Οι 20 είναι εμείς κι εμείς, τους θυμάσαι απ 'έξω με τα ονόματά τους και ξέρεις τι ψάρια πιάνει ο καθένας πάνω κάτω και χωρίς προφίλ...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-05-2005, 21:00 1855 σε απάντηση της 1846

Είναι αλήθεια ότι τα ενεργά μέλη δεν είναι πάρα πολλά.  Παρόλ' αυτά, ίσως να έχεις παρεξηγήσει τον λόγο που προτείνει ο cap το profil αυτό (ή, μπορεί και να μην έχω καταλάβει καλά εγώ).  Το profil θα χρησιμοποιείται κυρίως για εύρεση και προσφορά εργασίας με κριτήρια.  Γι αυτό το λόγο, αφενός δεν έχει σημασία πόσοι θα προσφέρουν αυτές τις πληροφορίες, αφετέρου, είναι ένα δέλεαρ, να ξέρουν ότι μπορούν να "διαφημιστούν" κάπου, με ασφαλή τρόπο (διότι αυτό θα είναι το πρώτο μας μέλημα - δεν θέλουμε να μπει ο τωρινός εργοδότης κάποιου και να δει τον υπάλληλό του listed εδώ!)

Η δευτερεύουσα χρήση (αυτή με το τι ενδιαφέρει τον καθένα, για ειδήσεις) θα αρχίσει να δείχνει την αξία της όταν αποκτήσουμε περισσότερα ενεργά μέλη.  Για να γίνουν όμως περισσότερα τα ενεργά μέλη, πρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες.  Κότα και αυγό φάση!

Patrick
  •  05-05-2005, 22:32 1857 σε απάντηση της 1855

Στίκ του δε πόιντ. Δεν είσαι kariera.gr. Αλλιώς θα μαζέψεις κόσμο...
    But anyway, δεν είμαι και τόσο αντίθετος, απλά το συζητάω :-)

By the way 1: Όταν πατάω enter μέσα στο FTB δεν αλλάζει γραμμή, μόνο όταν πατήσω τον επόμενο χαρακτήρα πάει ο κέρσορας από κάτω.

By the way 2: Σωτήρη χρόνια πολλά, γιατί άμα περιμμένω - εις να μιλήσουμε μπορεί να φτάσουν Χριστούγεννα...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  06-05-2005, 00:41 1859 σε απάντηση της 1857

cgeo wrote:

By the way 1: Όταν πατάω enter μέσα στο FTB δεν αλλάζει γραμμή, μόνο όταν πατήσω τον επόμενο χαρακτήρα πάει ο κέρσορας από κάτω.

Μην αγχώνεσαι και πολύ, δεν κάνει μόνο αυτό, κάνει πολλά άλλα... Βαζει το γκρίζο "αυτόματα" σαν background, δεν σε αφήνει να διορθώσεις το HTML κώδικα...

Είναι από τα δυνατά σημεία του FTB... Big Smile

George J.

dotNETZone.gr News
  •  06-05-2005, 10:47 1861 σε απάντηση της 1859

Έχω κρατήσει μια παλιά version που με μερικές δικές μου τροποποιήσεις δουλεύει (Είχε κάτι bug με τα ελληνικά). Αν θες να την αλλάξεις μου λες...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  06-05-2005, 10:55 1862 σε απάντηση της 1861

Ευχαριστώ για την προσφορά σου.

Είμαστε στο to upgrade or not to upgrade σε CS v1.0. Και αυτό που μας κρατάει να μην το κάνουμε είναι το FTB. Κάνει τελείως ότι θέλει μέσα στον CS, και το πρόβλημα δεν είναι 100% από το FTB.

Πάνω που είπαμε να το αλλάξουμε με to FCKEditor, ετοιμάζονται να βγάλουν το CS v1.1. Οπότε λίγο υπομονή μαζί μας, μέχρι το τέλος του μήνα.

George J.

dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems