Γειά σου,
ήμουν κάποτε κι εγώ εκει...
sofiab:Δούλευα 5 χρόνια σε As400 με sql και queries.
:)
συμπτωσάρες ε; και 5, και 400, και sql!
αλλα εκει τελειώνουν οι ομοιότητες.
παράλληλα με τα 5 χρονια, σπουδαζα σε μη κρατικό :)
παραιτήθηκα επειδη αυτη η δουλειά δεν οδηγουσε πουθενά. υπερειδικευμενος για τη συγκεκριμενη εταιρεια, "υπερπολιτιμος" κι ετσι,
αλλα απο μισθό... κατι παραπάνω απο τους "αναλώσιμους" (κι ετσι), και για τη γενικότερη αγορά εργασίας , ειδικευμενος στο.. τιποτα.
πηγα σε μεγάλο γνωστό εγχώριο software house, που βαζει ή εβαζε τότε (σαν ομιλος) σχεδον καθε βδομάδα αγγελία. εννοώ οτι δεν ειναι δα κανενα κατόρθωμα να πιασεις εκει δουλειά. Το θεμα ειναι τι κανεις αφού την πιάσεις :)
στη συνεντευξη είπα μεσες-άκρες: κοιταξτε, απο πληροφορική γενικώς ξερω αρκετά. και απο τη δουλειά μου, και απο την ενασχόλιση μόνος μου γιατι οι υπολογιστές ειναι η αρρώστια μου. Αλλα δυστυχώς ειναι λιγο απ όλα.
Δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι ειμαι ειδικος σε διαχείριση καποιας Βάσης, sql σαν advanced user έκανα, όχι admin. Δεν εχω συμμετάσχει σε παραγωγή software σε καποια πιασάρικη γλώσσα να πω οτι ειμαι προγραμματιστής, και φυσικά καμια σχεση με δικτυα, unix / linux, C.
μονο οτι έκανα στη σχολή.. ερασιτεχνικά προγραμματάκια σε basic, pascal, java.
δηλαδη τους ειπα, δεν ειμαι προγραμματιστής, αλλα θέλω να γίνω. και τη σχολή δεν την ειχα τελειωσει ακόμα, ηθελα 6 μηνες ακομα.
και με πήραν. απο λεφτά φυσικά... μιά δεκάρα. πανω κατω οσα επαιρνα και στην προηγούμενη.
2 χρονια εκατσα, πολυ πήξιμο, οχι οτι ειχε την τρελη δουλεια, υπερωριες, ή πιεση κλπ. απλα, γρηγορα εχασα καθε ενδιαφέρον , εγινε ρουτίνα, και στο 2ο χρονο εψαχνα για επόμενη εταιρεία. Αλλα χαμένος δεν βγήκα. εμαθα αρκετά κυριως σε oracle, και μεγάλα project.
Την επόμενη πρόσληψη, την οφείλω καθαρά σε αυτα τα 2 χρόνια "αγροτικού", 2 χρόνια αγγαρείας + το πτυχίο που είχα πιά. Με πηραν σε αλλη εταιρεία με το διπλό μισθό.
δεν ελεγα πιά,
θέλω να γίνω. Ελεγα
είμαι και θέλω μινιμουμ τόσα...
Νομιζω οτι εκανες ενα σοβαρό λάθος... που παραιτηθηκες χωρις να εχεις συμφωνησει με αλλον εργοδότη.
οσο χαλια και να ειναι εκει που είσαι, ενα μισθο στον δινουν, και πρεπει να ψαχνεις σαν εργαζομενος παρα σαν ανεργος.
Εισαι πιο άνετος αν εχεις δουλειά, γιατι ψαχνεις μονο το καλύτερο, και όχι το "ότι κάτσει".
επιπλέον, καθε μέρα που περνάς σαν ανεργος, ειναι μια σταγόνα πίκρας και απελπισίας στην ψυχολογία. καθε cv και καθε συνεντευξη που δεν εχει απάντηση, ειναι ενα καρφί.
το μονο που μπορώ να σου προτίνω ειναι να πιάσεις μια δουλειά οτι να' ναι, για να μη χαλιέσαι, και να βγαζεις ενα μηνιάτικο. Οτι να ναι εννοω και περα απο πληροφορική. Αφου βρεις κάτι, συνεχίζεις να κυνηγάς τις θέσεις πληροφορικής, ή αν εχεις λεφτά καποια σχολή απογευματινή.
Προγραμματιστής δεν θέλεις, απο τα συμφραζόμενα νομίζω οτι οι υπολογιστές δεν ειναι ακριβώς... "η ζωή σου", ή το χομπυ σου, ή .. το μεράκι σου.
τι θελεις να γίνεις? συναρμολογητής PC, απ αυτους που εχουν σε Πλαισιο, e-shop ?
Σε δύκτια? σε δικτυα, αν βρεις απο καμιά γνωριμία, μπορει να σε πάρουν και σαν εντελώς άσχετο, με βασικό, αλλα οι εταιρειες δεν ειναι πολλές. Κι αν τη βρεις την ακρη, ψάχνεις σιγα-σιγα τι παιζει με cisco certifications για να ανεβεις ψηλότερα.
Οτι εισαι γυναίκα, δεν ειναι πρόβλημα στην αγορά Πληροφορική. οι περισσότερες γυναικες ειναι της τάξης και της οργάνωσης, πράγματα πολύτιμα στο χώρο.
η προιστάμενη μου project manager ειναι γυνάικα.
Δηστυχώς ειναι στο θεμα εξαρτημένη εργασία (υπαλληλος), και πολυ χειρότερα εδω στην Ελλαδα. Δεν ξερω τι ηλικία εισαι, αλλα το 80% των εργοδοτών, οταν βλέπουν υποψήφια γυναικα, βλέπουν (εκτος απο τα καλά και τα κακά της), πάντα, μια μελλοντική σύζυγο, πολυ σύντομα μάνα, που θα πάρει τους μηνες της γονικής άδειας,
θα πάρει και το μειωμένο ωράριο, θα εχει ασυλία απο απόλυση για 2 χρόνια, και μετά θα τους παρατήσει στα κρύα του λουτρού επειδή τα παιδιά θα θέλουν διάβασμα.
Οχι οτι δεν προσλαμβάνονται, αλλα με πολύ περισσότερο κόσκινο απ ότι ενας ισάξιος άνδρας. Δυστηχώς.