Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επαγγελματικά διλήμματα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sofiab. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 25-03-2007, 00:59. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (20 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-03-2007, 11:28 25804

Επαγγελματικά διλήμματα

Καλημέρα, παιδιά. Συγχαρητήρια και για το site σας και για τις συμμετοχές όλων. Χρειάζομαι μια μικρή έως μεγάλη βοήθεια γιατί όλοι εδώ μέσα βλέπω ότι έχετε μεγάλη πείρα με το αντικείμενο της πληροφορικής.

Δούλευα 5 χρόνια σε As400 με sql και queries. Εφυγα από εκεί και φυσικά με τον φόρτο εργασίας που είχα δεν πρόλαβα να ασχοληθώ με άλλα κομμάτια που εγώ θα ήθελα.

Πρόβλημά; δεν θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Αφού δεν βρίσκω τίποτα πάνω σε αυτό που έκανα θα ήθελα να ασχοληθώ με το καθαρά τεχνικό τομέα. Από το να φτιάχνω pc,να ασχοληθώ με sql server ή με δίκτυα γενικά . Αυτά τα κ_λο sql-queries με κατέστρεψαν, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν βρίσκω δουλειά πάνω σε αυτό που έκανα,χάλιιιια. Χα Χα Ωραία τα λέω θέλω και τεχνικό κομμάτι!!Μπουου!!!

Β' πρόβλημα Στις αγγελίες είτε στην χρυσή ευκαιρία είτε στο skywalker, τεχνικούς θέλουν είτε με δίκυκλο (εγώ χοντροφοβάμαι την οδήγηση εκτός ποδηλάτου βέβαια) είτε οι αγγελίες οι υπόλοιπες που βλέπω αναλογούν ποσοστιαία 2 στις 40.

Γ' πρόβλημα Από έναν φίλο που έχω (έχει τελειώσει ΤΕΙ ΗΛ.ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ) δουλειά βρήκε μέσω ΟΑΕΔ,(χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σαν τεχνικός σε αρκετά μεγάλη εταιρία). Αλλά έχω την εντύπωση ότι σε κάτι τέτοιο μεταξύ υποψηφίων θα προτιμήσουν άντρα και όχι γυναίκα.

Μπορεί κάνεις να με διαφωτίσει σε κάτι αγγελίες σαν αυτές?

• -Ατομο με γνώσεις δικτύων, Windows 2003 server, Ms Access,SQL
    • -Ατομο με εμπειρία σε εγκαταστάσεις ERP και SQL SERVER ζητείται από software house μπλα μπλα μπλα

Σε τι σχολή θα πρεπε να πάω,για να μάθω κάποια πράγματα? π.χ. βλέπω την Intergraphics που έχει κάτι σεμινάρια τεχνικός computer(δικτυακές εγκαταστάσεις, δομή pc κλπ)

Εχετε να μου προτείνετε καμιά σχολή να μάθω πέντε πράγματα της προκοπής? Αναρωτιέμαι αν αξίζει κάτι τέτοιο τα χρήματα και αν μετά βρίσκεις καμιά δουλειά. (που δε νομίζω, εξαπατώμαι από μόνη μου!)

Περιμένω να με διαφωτίσετε αν μπορείτε.

Και καλό Σ.Κ.

•  03-03-2007, 14:31 25807 σε απάντηση της 25804

Απ: Επαγγελματικά διλήμματα

Καλημέρα,

Δεν μας αναφέρεις εάν έχεις τελειώσει κάποια σχολή.Επίσης ποια κριτήρια σε οδήγησαν να μην θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό?Η έλλειψη στην δυνατότητα εύρεσης εργασίας πάνω στο προηγούμενο αντικείμενό σου?Θα μπορούσες να επενδύσεις λίγο χρόνο επάνω στον εαυτό σου και να εξελίξεις λίγο τις δυνατότητες σου στον προγραμματισμό, διαβάζοντας κάποια βιβλία για αρχή και πειραματιζόμενη μόνη σου μετά.Θα μπορούσες να ξεκινήσεις απλά σαν Junior από κάποια εταιρία, όπου είναι σχεδόν σίγουρο ότι εάν αποκτήσεις εμπειρία, σιγά σιγά, θα ανεβαίνουν και οι αποδοχές σου, ενώ σαν τεχνικός θα παραμείνουν στάσιμες ή θα ανέβουν ελάχιστα. Έαν κάνεις ενα search στο forum θα δεις ότι παντού γράφουμε ότι η αγορά σαν τεχνικός έχει κορεστεί γιατί δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος πιστοποιήσεις για να αποδείξεις ότι είσαι τεχνικός, το οποίο έχει οδήγησει τον κάθε άσχετο που άνοιξε και έλυσε το pc του δυο φορές να "βαφτίζετε" τεχνικός (H/Y όχι δικτύων).

Για το τι σου προσφέρουν κάποια ΙΙΕΚ ή άλλες ιδιωτικές σχολές δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη όποτε θα περιμένεις κάποια απάντηση απο κάποιον ο οποίος έχει εμπειρία πάνω σε εκείνο το κομμάτι.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-03-2007, 18:09 25818 σε απάντηση της 25807

Παναγιώτη καταρχάς ευχαριστώ, για την απάντησή σου.

Εχω τελειώσει κάποιο ΙΕΚ προγραμματισμού (έκανα τότε Cobol και Rpg).Οπότε έχω δουλέψει πρόγραμμα βέβαια μόνο στη σχολή. Θαυμάζω όσους γράφουν κώδικα αλλά εμένα δεν μου πάει. Φυσικά και έχει γερές αποδοχές δεν το συζητάμε. Αλλά εκτός από τις αποδοχές το θέμα είναι να σου αρέσει και αυτό που για ένα ολόκληρο οκτάωρο κάνεις!Το πρόγραμμα εάν δεν το αγαπάς δεν μπορείς να το εξελίξεις!

Ναι έχεις δίκιο ότι ο κάθε άσχετος που ανοίγει και λύνει το Pc του "βαφτίζετε" τεχνικός. Εγώ όμως ούτε αυτό ξέρω να κάνω. Το θέμα μου είναι εάν τελικά έφτανα στο επίπεδο του "άσχετου" αν τελικά θα έβρισκα δουλειά. ¨Η ακόμα αν μάθαινα για servers, δίκτυα κλπ..(Και η πλάκα είναι ότι και καλές συστάσεις έχω αλλά δυστυχώς δεν παίζει από αυτά που θέλω τίποτα)

•  03-03-2007, 18:57 25820 σε απάντηση της 25818

Έχεις δίκιο σε όλα όσα λες.Πάντα μετράει να μπορείς να κάνεις αυτό το οποίο πραγματικά θέλεις σ'αρέσει και δυστυχώς ο προγραμματισμός είναι απο τα επαγγέλματα τα οποία εάν δεν σου αρέσει, δεν αποδίδεις, κάνεις προχειροδουλεία και στο τέλος καταλήγεις να ψάχνεις πάλι για κάτι άλλο.

Σίγουρα μια ιδιωτική σχολή τεχνικού θα σου δώσει κάποια βάση για κάποια πράγματα και ένα κίνητρο για να ασχοληθείς παραπάνω, αλλά και πάλι είναι καθαρά σε εσένα εάν θα σου αρέσει πραγματικά (εκτός αν είσαι σχεδον σίγουρη ότι σου αρέσει) για να συνεχίσεις και να τελειώσεις την σχολή χωρίς να μην χάσεις χρήματα και χρόνο απο την ζωή σου.

Επίσης μην ξεχνάς 2 πράγματα. Πάντα υπάρχει δια βίου εκπαίδευση.Όσο "τρίβεσε" με το επάγγλεμα, τόσο μαθαίνεις περισσότερα.
    Και δεύτερον μην ξεχνάς ότι μια σχολή μόνη της δεν θα καταφέρει να σου δώσει παρά το αρχικό σπρώξιμο. Απο εκεί και πέρα είναι καθαρά σε εσένα και στο χέρι σου να πειραματιστείς, να διαλύσεις, να χαλάσεις, να ξαναστήσεις, να ξαναδιαλυσεις, ένα μηχάνημα και σε επίπεδο hardware και σε επίπεδο software για να καταφέρεις να εξελίξεις τις γνώσεις σου.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-03-2007, 20:57 25821 σε απάντηση της 25804

Λοιπόν
    κατα τη γνώμη μου δεν έπρεπε να αφήσεις τη δουλεία σου που σου έδινε σχετικά καλά χρήματα. Έχω ακούσει για 400άρηδες που παίρνουν διχίλιαρα. Δε ξέρω τώρα εσύ τί έπαιρνες.
    Τεχνικός που λύνει/δένει μηχανήματα είναι δουλειά που απαιτεί κατά 99% μηχανάκι/αυτοκίνητο. Τα χρήματα που δίνει είναι 650~700 ευρώ.
    Έχεις σκευτεί να γίνεις...system administrator; Εκεί θα χρειαστείς πιστοποιήσεις όπως το MCSE της Microsoft.
    Δε μας λες όμως ακριβώς τί θες να κάνεις και τί σου αρέσει;

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  05-03-2007, 19:11 25926 σε απάντηση της 25821

Αγαπητέ thryle, 400άρηδες που παίρνουν διχίλιαρα,μη προγραμματιστές εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω.Δεν αντιλέγω ίσως και να υπάρχουν. Στη δουλεία που ήμουνα έπαιρνα 650 καθαρά και τη λάτρευα(το αντικείμενο εννοώ).Αλλά δυστυχώς έπεσα σε έναν κομπλεξάρα διευθυντή και παραιτήθηκα.

Anyway, εμένα και system administrator θα με ενδιέφερε. Οτιδήποτε έχει σχέση με pc εκτός από καθαρό προγραμματισμό. Αλλά βλέπει νομίζεις κανείς στις αγγελίες να ζητούνται system administrator? Οι θέσεις αυτές είναι μεμονωμένες και καλύπτονται στο μιλητό.

Απλά είμαι σε αδιέξοδο, γιατί εγώ βασικά δεν βλέπω τίποτα πιο εύκολο στην αγορά εργασίας να ζητιέται όσον αφορά πληροφορική παρά,φυσικότατα,προγραμματιστές.Γι'αυτό ζήτησα και ζητάω τη γνώμη σας  όσον αφορά την προσφορά εργασίας στο συγκεκριμένο τομέα.

Εγώ μπορεί να θέλω να γίνω αστροναύτης,αλλά εάν η θέση του αστροναύτη αγγίζει την προσφορά 2 προς 50 κομματάκι δύσκολο το κόβω.

(Sorry αν κάπου γίνομαι κυνική αλλά έχω φάει την απογοήτευση με το κουτάλι)

•  05-03-2007, 19:34 25927 σε απάντηση της 25926

sofiab:

(Sorry αν κάπου γίνομαι κυνική αλλά έχω φάει την απογοήτευση με το κουτάλι)

Ναι φαίνεται αυτό απ' ό,τι γράφεις...

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ούτε υπάρχει πρόβλημα επειδή είσαι γυναίκα - πλέον δεν υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα - ούτε οι systemικές θέσεις είναι στο μιλητό. Κοίταξε μόνο να αποκτήσεις δύο γνώσεις παραπάνω για να μπορείς να λες ότι είσαι πραγματικός administrator. Να μάθεις πράγματα όπως networking, Active Directory, Exchange και ISA (αν στοχεύσεις στην πλατφόρμα των windows). Χρειάζεται αρκετό διάβασμα η υπόθεση, όρεξη να έχεις... Θα σου πρότεινα να βρεις μια εταιρεία με υποδομή που να έχει λίγες απαιτήσεις για να ξεκινήσεις ώστε να μην είναι πρόβλημα η έλλειψη εμπειρίας σου. Παράλληλα να διαβάζεις για να μαθαίνεις και να συμπληρώσεις τις γνώσεις σου. Να θυμάσαι ότι στη σχολή απλώς έκανες μια εισαγωγή. Για τα υπόλοιπα, απαιτείται προσπάθεια.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  06-03-2007, 08:49 25944 σε απάντηση της 25927

O Kelman με κάλυψε.
    Θα πρέπει επιπλέον να ΤΟΝΙΣΩ τη λέξη ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  12-03-2007, 23:29 26360 σε απάντηση της 25804

Γειά σου,

ήμουν κάποτε κι εγώ εκει...
    sofiab:
    Δούλευα 5 χρόνια σε As400 με sql και queries.
    :)
    συμπτωσάρες ε; και 5, και 400, και sql!

αλλα εκει τελειώνουν οι ομοιότητες.
    παράλληλα με τα 5 χρονια, σπουδαζα σε μη κρατικό :)

παραιτήθηκα επειδη αυτη η δουλειά δεν οδηγουσε πουθενά. υπερειδικευμενος για τη συγκεκριμενη εταιρεια, "υπερπολιτιμος" κι ετσι,
    αλλα απο μισθό... κατι παραπάνω απο τους  "αναλώσιμους"  (κι ετσι),  και για τη γενικότερη αγορά εργασίας , ειδικευμενος στο.. τιποτα.

πηγα σε μεγάλο γνωστό εγχώριο software house, που βαζει ή εβαζε τότε (σαν ομιλος) σχεδον καθε βδομάδα αγγελία. εννοώ οτι δεν ειναι δα κανενα κατόρθωμα να πιασεις εκει δουλειά. Το θεμα ειναι τι κανεις αφού την πιάσεις :)
    στη συνεντευξη είπα μεσες-άκρες:  κοιταξτε, απο πληροφορική γενικώς ξερω αρκετά. και απο τη δουλειά μου, και απο την ενασχόλιση μόνος μου γιατι οι υπολογιστές ειναι η αρρώστια μου. Αλλα δυστυχώς ειναι λιγο απ όλα.
    Δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι ειμαι ειδικος σε διαχείριση καποιας Βάσης, sql σαν advanced user έκανα, όχι admin. Δεν εχω συμμετάσχει σε παραγωγή software σε καποια πιασάρικη γλώσσα να πω οτι ειμαι προγραμματιστής, και φυσικά καμια σχεση με δικτυα, unix / linux, C.
    μονο οτι έκανα στη σχολή.. ερασιτεχνικά προγραμματάκια σε basic, pascal, java.
    δηλαδη τους ειπα, δεν ειμαι προγραμματιστής, αλλα θέλω να γίνω. και τη σχολή δεν την ειχα τελειωσει ακόμα, ηθελα 6 μηνες ακομα.
    και με πήραν. απο λεφτά φυσικά... μιά δεκάρα. πανω κατω οσα επαιρνα και στην προηγούμενη.

2 χρονια εκατσα, πολυ πήξιμο, οχι οτι ειχε την τρελη δουλεια, υπερωριες, ή πιεση κλπ. απλα, γρηγορα εχασα καθε ενδιαφέρον , εγινε ρουτίνα, και στο 2ο χρονο εψαχνα για επόμενη εταιρεία. Αλλα χαμένος δεν βγήκα. εμαθα αρκετά κυριως σε oracle, και μεγάλα project.

Την επόμενη πρόσληψη, την οφείλω καθαρά σε αυτα τα 2 χρόνια "αγροτικού", 2 χρόνια αγγαρείας + το πτυχίο που είχα πιά. Με πηραν σε αλλη εταιρεία με το διπλό μισθό.
    δεν ελεγα πιά, θέλω να γίνω. Ελεγα είμαι και θέλω μινιμουμ τόσα...

Νομιζω οτι εκανες ενα σοβαρό λάθος... που παραιτηθηκες χωρις να εχεις συμφωνησει με αλλον εργοδότη.
    οσο χαλια και να ειναι εκει που είσαι,  ενα μισθο στον δινουν, και πρεπει να ψαχνεις σαν εργαζομενος παρα σαν ανεργος.
    Εισαι πιο άνετος αν εχεις δουλειά, γιατι ψαχνεις μονο το καλύτερο, και όχι το "ότι κάτσει".
    επιπλέον, καθε μέρα που περνάς σαν ανεργος, ειναι μια σταγόνα πίκρας και απελπισίας στην ψυχολογία. καθε cv και καθε συνεντευξη που δεν εχει απάντηση, ειναι ενα καρφί.

το μονο που μπορώ να σου προτίνω ειναι να πιάσεις μια δουλειά οτι να' ναι, για να μη χαλιέσαι, και να βγαζεις ενα μηνιάτικο. Οτι να ναι εννοω και περα απο πληροφορική. Αφου βρεις κάτι, συνεχίζεις να κυνηγάς τις θέσεις πληροφορικής, ή αν εχεις λεφτά καποια σχολή απογευματινή.

Προγραμματιστής δεν θέλεις, απο τα συμφραζόμενα νομίζω οτι οι υπολογιστές δεν ειναι ακριβώς... "η ζωή σου", ή το χομπυ σου, ή .. το μεράκι σου.
    τι θελεις να γίνεις? συναρμολογητής PC, απ αυτους που εχουν σε Πλαισιο, e-shop ?

Σε δύκτια? σε δικτυα, αν βρεις απο καμιά γνωριμία, μπορει να σε πάρουν και σαν εντελώς άσχετο, με βασικό, αλλα οι εταιρειες δεν ειναι πολλές. Κι αν τη βρεις την ακρη, ψάχνεις σιγα-σιγα τι παιζει με cisco certifications για να ανεβεις ψηλότερα.

Οτι εισαι γυναίκα, δεν ειναι πρόβλημα στην αγορά Πληροφορική. οι περισσότερες γυναικες ειναι της τάξης και της οργάνωσης, πράγματα πολύτιμα στο χώρο.
    η προιστάμενη μου project manager ειναι γυνάικα.

Δηστυχώς ειναι στο θεμα εξαρτημένη εργασία (υπαλληλος), και πολυ χειρότερα εδω στην Ελλαδα. Δεν ξερω τι ηλικία εισαι, αλλα το 80% των εργοδοτών, οταν βλέπουν υποψήφια γυναικα, βλέπουν (εκτος απο τα καλά και τα κακά της), πάντα, μια μελλοντική σύζυγο, πολυ σύντομα μάνα, που θα πάρει τους μηνες της γονικής άδειας,
    θα πάρει και το μειωμένο ωράριο, θα εχει ασυλία απο απόλυση για 2 χρόνια, και μετά θα τους παρατήσει στα κρύα του λουτρού επειδή τα παιδιά θα θέλουν διάβασμα.
    Οχι οτι δεν προσλαμβάνονται, αλλα με πολύ περισσότερο κόσκινο απ ότι ενας ισάξιος άνδρας. Δυστηχώς.

•  13-03-2007, 21:20 26404 σε απάντηση της 25804

Α είσαι και γυναίκα ε;
    Δυστυχώς στην Ελλάδα, το καλύτερο μέρος για να εργαστεί μια γυναίκα και ίσως το μόνο που της επιτρέπει να ανταπεξέλθει καλά στις οικογενειακές της υποχρεώσεις είναι το δημόσιο.
    Σκέψου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Τώρα όμως είμαστε κοντά σε εκλογές και δε θα γίνουν πολλοί διαγωνισμοί τους επόμενους μήνες.
    Με τα χρήματα που λες ότι βγάζεις και με χρήματα που μου έχουν πει ότι βγάζουν σε δουλειές γραφείου άλλες γυναίκες (που έχουν παρόμοιο όμως Ακαδημαϊκό υπόβαθρο)...δύσκολα θα πάρεις πάνω από 800 ευρώ καθαρά το μήνα, ακόμα και με 10 χρόνια εμπειρείας.
    Δε ξέρω τί άλλα προσόντα έχεις και τί εμφάνιση έχεις. Θα μπορούσες να ασχοληθείς με πωλήσεις. Εκεί μου έχουν πει ότι το εργασιακό περιβάλλον είναι καλύτερο για μια γυναίκα και τα χρήματα είναι σχετικά καλά.