Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δοκιμή του upgrade σε CS 1.0

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò patrick. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dpapits στις 29-05-2005, 22:51. Υπάρχουν 34 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 3 (35 εγγραφές)   1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-04-2005, 19:36 1597

Δοκιμή του upgrade σε CS 1.0

Με την πολύτιμη βοήθεια του gcapnias έγινε το δοκιμαστικό migration των δεδομένων σε CS 1.0.  Θα βρείτε το αποτέλεσμα στο www.dotnetzone.gr/cs.  Σας παρακαλώ να μπείτε με το παλιό σας username και να κάνετε δοκιμές να μου πείτε αν υπάρχουν τίποτα προβλήματα, πριν περάσουμε σε live περιβάλλον.

Γνωστά προβλήματα:
     - Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το FreeTextBox - δεν συμπεριφέρεται σωστά.
     - Τα δικαιώματα δεν είναι ακόμα σωστά (δεν έχουν γίνει migrate και πρέπει να τα κάνω με το χέρι)

Patrick
  •  06-05-2005, 17:32 1869 σε απάντηση της 1597

Re: Δοκιμή του upgrade σε CS 1.0

Καταρχήν να καλωσορίσω το χρήστη dimitrisv (άσχετο αλλά σχετικό με αυτό που θα πω) και να σας ενημερώσω ότι το επίσημο site του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ παίζει σε CS (Ευρωπαικών δεδομένων η ομάδα πλέον!!! Cool) από χθες! Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά όσοι θέλετε να το δείτε live http://newforum.olympiacos.org/cs/forums/
    O dimitrisv είναι ο admin του site και τον προσκάλεσα στη παρέα μας!

Patrick μας πήρανε φαλάγγι! Δεύτεροι θα έρθουμε! Stick out tongue

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  07-05-2005, 00:32 1876 σε απάντηση της 1869

Ααα!  Πολύ χαίρομαι (αν και δεν είμαι Ολυμπιακός!).  Έτσι θα υπάρχει κάποιος να μοιραζόμαστε τα προβλήματα και τις δυσκολίες του CS! Big Smile

Καλώς ήρθες, dimitrisv!

Patrick
  •  07-05-2005, 03:45 1877 σε απάντηση της 1876

Kαλησπέρα παιδιά - jded ευχαριστώ για τα invitation-welcome. Δεν ήξερα για αυτό το community η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια πάλευα μόνος μου - και επικοινωνούσα μόνο με ξένους. Εχετε κάνει μια πολύ καλή και σοβαρή προσπάθεια εδώ και καλό θα είναι να ανοιχτεί και ένα chapter της INETA για την Ελλάδα.

Πράγματι το site του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλο project και η βαρύτητα του (πάντα σε ότι αφορά το ASP.NET) δεν έγκειται τόσο στο ότι εγκαταστήσαμε το φόρουμ όσο στο ότι ΟΛΟ το site παίζει με το user-roles-membership schema του ASP.NET v2 - δηλαδή πατάει πάνω στον membership του CS.

Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί κάποιος να συζητήσει το σημαντικότερο όλων είναι η ασταθής συμπεριφορά που έχουμε όταν οι χρήστες έχουν πολλαπλούς ρόλους - ιδιαίτερα δε όταν έχουμε κάνει το migration με το χέρι από έναν π.χ. flat πίνακα.

Οπως είχα πει και στον jded μέχρι να ασχοληθώ με το IT Manageriliki έγραφα κώδικα για την ανάπτυξη των forums v2 αλλά μετά δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας (Rob Howard, Terry Denham κ.α.) και έτσι εγκατέλειψα το άθλημα για να ασχοληθώ με τα του γάβρου.

Θα σας πρότεινα να μην κάνετε σε αυτή τη φάση migration στον CS 1 αλλά να περιμένετε τον CS 1.1 που θα βγεί λίαν συντόμως, ενώ ακόμη καλύτερα να πειρμένετε τον CS 1.2 που θα κυκλοφορήσει κατά τον Σεπτέμβριο.

Εμείς στον Ολυμπιακό δουλεύουμε με κάποια fixes αλλά είναι στην περίπτωση - dont try those at home - και δεν νομίζω ότι είναι καλό να ασχοληθείται με το να κάνετε mods τα οποία θα καλύπτουν bugs τα οποία θα λυθούν σύντομα αλλά και διάφορα χρηστικά features.

Αυτά προς το παρόν από μένα. Να είστε καλά. 
    Youth is wasted on the young
  •  07-05-2005, 16:46 1879 σε απάντηση της 1877

Κάλως ήλθες!

Προς το παρόν εγώ είμαι που έχω αναλάβει το τεχνικό κομάτι του site. Το έχουμε συζητήσει με τον Patrick και θα κινηθούμε όπως περίπου προτίνεις και εσύ. Δεν θα περιμένουμε για το 1.2, αλλά το 1.1 το χρειάζομαστε, για να έχουμε τουλάχιστον την συμβατότητα με το DNN και το δικό του pesonalization module.

Σκοπός μας είναι να ενοποιήσουμε τις 2 βάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε το portal/forum site με κοινούς χρήστες, που πιστεύεται ότι θα είναι και ο ιδανικός συνδιασμός για εμάς.

Έχουμε μια καλή μετάφραση του CS v1.0, και παρακαλάμε να την βάλουν μέσα στην επόμενο release τους, και από ότι είδες και το theme έχει δουλευτεί αρκετά από το original. Ελπίζουμε να το σηκώσουμε μέσα στο Μάιο. Smile

Από μένα θα έχεις ερωτήσεις πολλές για ότι χρειαστώ... Smile

George J.

Υ.Γ.: Για όποιον χρειάζεται μετάφραση του CS μπορεί να την ζητήσει, μιας και ο Alex έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στη μετάφραση, και έχω βελτιστοποιήσει αρκετά κομμάτια για να φαίνονται καλύτερα.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  07-05-2005, 18:42 1880 σε απάντηση της 1879

Σχετικά με τη μετάφραση.

Παρακαλώ στείλτε την μου άμεσα για να την ανεβάσω στο site του Ολυμπιακού και να την στείλω στα παιδιά να την ενσωματώσουν στο build. Σήμερα πρόκειται να τους στείλω ένα email με τα request μας κλπ οπότε καλό είναι να το χώσω και αυτό μαζί  (θα είναι το πιο εύκολο γι αυτούς[<:o)]).

Το δικό μας το Integration το κάναν με βάση τα δικά μου specs δύο εξαιρετικοί developers από την realise. Να σας φέρω σε επαφή να βοηθήθείτε και να τους βοηθήσετε.

Το email μου είναι

[email protected]" href="mailtoBig Smile[email protected]">[email protected]

ή

ή

Wink

•  07-05-2005, 19:10 1882 σε απάντηση της 1880

Πιθανολογώ ότι το email πρέπει να έχει ήδη φτάσει!

Είναι χαρά για όλους του έλληνες ένα τόσο μεγάλο forum, όπως αυτό του Ολυμπιακού, να είναι σε πλήρη ελληνικά!

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  07-05-2005, 19:17 1883 σε απάντηση της 1882

Από τα δύο πρώτα emails πήρα "πόρτα".

Το τρίτο όμως φαίνεται να το δέχτηκε..

George J.

dotNETZone.gr News
  •  07-05-2005, 19:21 1884 σε απάντηση της 1883

Den exo lavei tipota se kanena apo ta tria auta emails!Sad

Kai ta tria paizoun. to prothema se ola einai dimitrisv ... mipos egine kapoio lathos?

Done!

Thanks!
  •  07-05-2005, 19:31 1886 σε απάντηση της 1884

Έτσι να αλληλοβοηθηθούμε γιατί ο καημένος ο Δημήτρης ακούει αρκετά παράπονα από τους χρήστες στο φόρουμ! Wink

Αφού έγινε η αρχή πιστεύω θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για όλους μας!
    Ελληνες developers ενωθείτε!
    Yes

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  07-05-2005, 19:38 1887 σε απάντηση της 1886

Ενωνόμαστε, δεν χάνουμε χρόνο... Big Smile

Όσο πιο γρήγορα μπορώ, θα φτιάξω μια ειδική έκδοση του skin που έχω φτιάξει για το dotNETZone σε κόκκινο... Δεν πρέπει να είναι και πολύ δουλειά...

George J.

dotNETZone.gr News
  •  07-05-2005, 19:39 1888 σε απάντηση της 1886

Οκ θα το εκτιμήσουν όλοι πιστεύω. Πρέπει να το ανακοινώσουμε και στο φόρουμ μας.

Υπάρχει ένα θέμα με το faq - δείχνει στο λινκ για en-us πρέπει να το δώ. Ξεκάσαρα άλλα τίποτα άρα μάλλον είναι "feature".

Εσείς το έχετε λύσει πάντως - εάν έχετε κάτι γρήγορο πείτε το.

•  07-05-2005, 19:44 1889 σε απάντηση της 1887

Γιώργο ευχαριστώ που έπιασες το hint μου για το skin σας. Ναι θα είναι τέλειο να το βάλουμε σε κόκκινο στο site μας. Αφού την έχετε κάνει ήδη τη δουλειά. Να σας στείλουμε και λίγο κόσμο εδώ.

Θέλω να κάνουμε το φόρουμ αυτό ότι καλύτερο μπορεί να γίνει.
    Την ποιότητα του κώδικα, την δομή του κλπ τα ξέρετε είναι υποδειγματικά. Από ταχύτητα σκίζει, είναι η χαρά του MS Developer. Πάσχει όμως στο θέμα του usability σε μερικά σημεία.

Το κακό είναι ότι τα παιδιά στην teligent τα θεωρούν λεπτομέρειες (π.χ. το να ποστάρεις και να πηγαίνεις στην τελευταία σελίδα) και δεν έχουν δώσει βάση, γιατί υπήρχαν πολύ πιο χοντρά θέματα. Αλλά θα γίνουν και αυτά.
  •  07-05-2005, 19:50 1890 σε απάντηση της 1886

Και ένα άλλο "bug" που έχουμε και είδα ότι έχετε λύσει.

Το θέμα με τον sender στα emails. Οπως ξέρετε στο rfc του SMTP ο sender έρχεται πριν την περιγραφή της γλώσσας και συνεπώς εάν ο sender έχει ελληνικούς χαρακτήρες - έρχεται σπασμένος - με ??? κλπ.

Η μια λύση είναι να αλλάξει κανείς τα regional options του server. Πράγμα που εγώ δεν θέλω να κάνω προς το παρόν (τον έχω με αγγλικά). Υπάρχει κάτι άλλο? Σε ορισμένους mail-smtp server μπορείς να ορίσεις το πως φεύγει το κείμενο. Και εδώ υπάρχει ένα catch 22 φαινενο αφού το content μας έιναι όλο σε UTF-8.

Any clues Γιώργο?

•  07-05-2005, 19:53 1891 σε απάντηση της 1888

dimitrisv wrote:

Οκ θα το εκτιμήσουν όλοι πιστεύω. Πρέπει να το ανακοινώσουμε και στο φόρουμ μας.

Υπάρχει ένα θέμα με το faq - δείχνει στο λινκ για en-us πρέπει να το δώ. Ξεκάσαρα άλλα τίποτα άρα μάλλον είναι "feature".

Εσείς το έχετε λύσει πάντως - εάν έχετε κάτι γρήγορο πείτε το.

Σε αυτό φταίει το communityserver.config!

Πρέπει να αλλάξεις το defaultLanguage εκεί σε el-GR. Αντικατέστησε τον el-GR κατάλογο με αυτό που σου έστειλα κάτω από το Languages. Αυτό πρέπει να το στρώσει.

George J.

dotNETZone.gr News
Σελίδα 1 από 3 (35 εγγραφές)   1 2 3 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems