Στην εταιρια που εργάζομαι έχουμε αναπτύξει και συντηρούμε κάποια εμπορικά προγράμματα.
Μερικά τα ονομάζουμε WMS και ERP,.... ελπίζοντας οτι έχουμε καταφέρει να τα κάνουμε να υλοποιούν (τουλάχιστον) όσα υποσχόμαστε προφορικά!
Θεωρούμε οτι το έχουμε καταφέρει ως ένα σημείο με δεομένο οτι είμαστε μια μικρή εταιρία με πολύ μεγάλους πελάτες.... ok ok σταματάω την κίτρινη διαφήμιση...
Τα εργαλεία-τεχνολογίες-libs που έχουμε κυρίως χρησιμoποιήσει είναι:
Delphi 7.0
MS SQL Server 2000
ADO 2.0
COM
[Sorry που σας τα "πετάω" όλα μαζί για λόγους οικονομίας και.... τεμπελιάς μου]
H "αρχιτεκτονική" που ακολουθούμε είναι 3-tier με:
Τον database server σε ένα machine, μαζί με τον application server και στους clients το EXE.
Δεν είναι WEB εφαρμογή!
Θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την προσέγγιση και να "πάμε" σε .Net τεχνολογία κυρίως μετά από πρόταση του γράφωντος....
.
Αυτό σημαίνει οτι αν δεν πάει κάτι καλά.... καλό θα ήτανε να με βοηθήσετε να βρω καμιά δουλίτσα.... (οτι να' ναι βρε παιδιά ...
)
Λοιπόν... να σοβαρευτώ λίγο:
Έχω τους εξής προβληματισμούς:
Προβληματισμός 1: Επαφή με Internet.
Επειδή η εφαρμογή μας έχει πολύ συχνά IO με τον χρήστη (είτε από τον πληκτρολόγιο) είτε από RFTs (Remote Frequency Terminals - Ασύρματα Τερματικά) πιστεύω οτι δεν θα πρέπει να κινηθούμε σε μια εφαρμογή web-άτη και υλοποιημένη στον Internet Explorer μιας και θα "χάσουμε" πολύ σε User Interface.
Αν και εφόσων κάτι απαιτεί WEB καλύτερο είναι να προτιμήσουμε windows Forms και Web-Services.
Προβληματισμός 2: Μη Επαφή με Internet. 
Το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής μας μάλλον δεν θα έχει access στο ιντερνετ (θα είναι σε LAN),... και αυτό για να είναι ταχύτερο οπότε εδώ δεν "παίζουν" τα Web-Services...
Είναι σωστή αυτή η προσέγγιση?
Ή υπάρχει κάποια library (ή sevice ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) που να "καταλαβαίνει" αν είσαι σε WAN-WEB ή σε LAN και ανάλογα να χρησιμποιεί την αποδοτικότερη τεχνολογία επικοινωνίας...?
Προβληματισμός 3: .Net Framework.
Άκουσα και διάβασα κάπου (δεν θυμάμε πλέον που) οτι αν είχες αναπτύξει μια εφαρμογή σε .Net 1.1 και είχες φτιάξει μια ιεραρχία κλάσεων βασιζόμενος σε κλάσεις του 1.1.... τότε στο 2.0... έχασες! Έπρεπε να τα ξαναφτιάξεις από την αρχή, γιατί η Microsoft άλλαξε την ιεραρχία και την ονοματολογία των βασικών κλάσεων της!
Το ίδιο συνέβει και από το .Νετ 2.0 στο .Net 3.0.
Επίσης,... οι compilers οι δικοί μας, οι βιβλιοθήκες και τo OS των πελατών μας δεν υποστηρίζουνε .Net 3.0.
To να τα κάνουμε να "υποστηρίζουνε" είναι μια χρονοβόρα, κοστοβόρα και ίσως επικύνδινη διαδικασία. Ξέρετε τώρα!! Αν όλα δουλεύουε σωστά και αλλάξει κάτι.... μπορεί να μην δουλεύει ξαφνικά ΤΙΠΟΤΑ!! Εμείς και βασικά οι πελάτες μας δεν έχουνε αυτήν την .... "πολυτέλεια"!
Ποιός μου λέει εμένα αν αύριο η Microsoft αποφασίσει να πάει στο .Net 4.0!!! και Φτού κι απ΄την αρχή!!
Δεν θα αντέξουμε τέτοιες αλλαγές,... και φυσικά τα πρώτα βέλη θα πέσουν σ' αυτόν που είχε την φαεινή ιδέα να πάμε σε .Net!!!
θα εκτιμούσα πάρα πολύ, τον σχολιασμό σας στους παραπάνω προβληματισμούς μαυ...
Thnx!!!
Nothing to declare...