Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

3η οθόνη για development

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Mitsaras. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 30-01-2008, 17:02. Υπάρχουν 20 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (21 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-01-2008, 22:13 39629

3η οθόνη για development

Είμαι κάτοχος 2 tft, μίας 20" (non-wide) και μιας 19άρας, ακριβούτσικες και οι δύο. Ωστόσο, παρατηρώ ότι και πάλι δε μου φτάνει ο χώρος, γιατί έχω τον κώδικα του visual studio στη μία, και τα υπόλοιπα παράθυρα στην άλλη, με αποτέλεσμα να μην γλυτώνω το alt-tab κατά το debugging.
    Έτσι, σκέφτομαι να αγοράσω μια 24" και να την προσθέσω στις υπάρχουσες.

Έχει κανείς εμπειρία από development με 3 οθόνες; Αξίζει τον κόπο (και το χρήμα);

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  28-01-2008, 23:00 39630 σε απάντηση της 39629

Απ: 3η οθόνη για development

Εδώ και αρκετό καιρό έχω δύο 19" οθόνες (4:3) οι οποίες με έχουν εξυπηρετήσει απίστευτα, όχι μόνο για development αλλά για οποιαδήποτε, πρακτικά, εργασία.

Ομως και εγώ έχω σκεφτεί πολλές φορές το πώς θα ήταν να είχα μια 16:10 στη μέση και τις δύο 19άρες στα πλάγια. Πιστεύω οτι αξίζει. Βεβαια, το λέω θεωρητικά, μια και δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα ήθελα και εγώ να ακούσω αν κάποιος άλλος συνάδελφος το έχει δοκιμάσει.

Τώρα, εκτός από την αγορά οθόνης το άλλο θέμα είναι το πώς υποστηρίζεις παραπάνω από 2 εξόδους. Λογικά θελεις δύο κάρτες γραφικών με διάταξη SLI ή Crossfire, σωστά;
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  29-01-2008, 00:14 39634 σε απάντηση της 39630

Χμ, ομολογώ ότι με βασανίζει αρκετά, και τελικά αύριο το πορτοφόλι θα αναστενάξει...

Έχω motherboard με το P35 chipset που υποστηρίζει δύο κάρτες γραφικών και υλοποιεί το Crossfire. Αν μαντεύω σωστά, δεν είναι απαραίτητο να έχεις τις κάρτες σε μορφή SLI/Crossfire, αρκεί να έχεις δύο από αυτές, ακόμη και άσχετες μεταξύ τους από κατασκευαστή και μοντέλο.. Και ευτυχώς, διότι το κόστος θα ανέβαινε αρκετά.

Οπότε, αν τελικά αύριο κάνω την κίνηση, θα αγοράσω μια φθηνή geforce και θα σας ενημερώσω!

•  29-01-2008, 01:53 39636 σε απάντηση της 39634

Ναι, σωστά, μάλλον έχεις δίκιο οτι δεν είναι αναγκαία η ύπαρξη της συστοιχίας SLI / Crossfire. Απλά το motherboard πρέπει να υποστηρίζει δύο κάρτες (που συνήθως το κάνει στις συστοιχίες αυτές). Βεβαια τώρα μπορεί οι πιό "τεχνικοί" φίλοι της παρέας μας να τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που λέω, αλλα τι να κάνω, δεν είμαι καλός στα τεχνικά! :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  29-01-2008, 10:00 39640 σε απάντηση της 39636

Παιδιά να θέσω άλλη μια παράμετρο. Το θέμα της ικανότητας της εναλλαγής της εστίασης της προσοχής σας σε 3 διαφορετικές οθόνες. Σας βλέπω με τρελούς πονοκεφάλους. Νομίζω ότι με δύο οθόνες είσαι εντάξει. Μην μιλήσω για την καταπόνηση του αυχένα λόγω της συνεχιζόμενης αλλαγής θέσης του κεφαλιού.

Manos
  •  29-01-2008, 10:18 39645 σε απάντηση της 39640

Άστους, τους τρελλαμένους που θέλουν να πάρουν κι άλλη οθόνη για το Quake αλλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν! Κι οι δυό τους θα κάθονται να παίζουν με τις ώρες και θα λένε ότι προγραμματίζουν!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-01-2008, 10:59 39649 σε απάντηση της 39645

Επειδή γράφετε για SLi/Crossfire και 3 οθόνες.
    Τί τροφοδοτικό έχει ο υπολογιστής;
    Θα αντέξει δεύτερη κάρτα γραφικών; Μήπως το χεράκι θα πάει βαθύτερα για αγορά τροφοδοτικού;
    Το UPS θα αντέξει να σηκώσει υπολογιστή με μεγαλύτερο τροφοδοτικό και 3 οθόνες;
    Για δύο κάρτες γραφικών γενιάς Geforce 8 ή ATI HD3xxx συστείνω τροφοδοτικό 750 watt.
    Εαν υπάρξουν και τρεις οθόνες τότε UPS 1400 VA.
    Πάντως μια 20άρα είναι ήδη αρκετά μεγάλη.
    Θα πρέπει να στρίβεις το κεφάλι για να τη διαβάσεις όλη.

Μήπως υπάρχει εναλλακτικά κάποιος μηχανισμός με virtual desktop sessions στην ίδια οθόνη;

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  29-01-2008, 13:20 39653 σε απάντηση της 39640

@manosB: Νομίζω οτι η ακινησία είναι αυτή που προκαλεί παθήσεις στον αυχένα και όχι η κίνηση (και έχω και ένα μικρό αυχενικό κληρονομημένο από τότε που δούλευα σε μια οθόνη 15 ιντσών με χαλασμένη καρέκλα).

@pkanavos: Για να παίξεις WoW αρκεί μια οθόνη. For the Alliance!

@thrylos: Δεν νομίζω οτι το πρόβλημα εστιάζεται στην ύπαρξη desktop manager ή οχι. Ετσι κι αλλιώς τέτοιο software υπάρχει και για τα Windows. Ομως, οχι και η 20άρα μεγάλη!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  29-01-2008, 13:33 39655 σε απάντηση της 39653

Ε λοιπόν δεν άντεξα, και πλέον είμαι κάτοχος μιας 24" LG Flatron L246WH (από το πλαίσιο) και μιας geforce 8400 η οποία θα στηρίξει την μικρότερη από τις 3 (την 19άρα).
    Δεν την έχω μοντάρει ακόμα καθώς πρέπει να φύγω για μια δουλειά, αλλά θα ανεβάσω φωτογραφίες το βράδυ μαζί με τις εντυπώσεις μου.

•  29-01-2008, 17:51 39672 σε απάντηση της 39653

cap:
    @manosB: Νομίζω οτι η ακινησία είναι αυτή που προκαλεί παθήσεις στον αυχένα και όχι η κίνηση (και έχω και ένα μικρό αυχενικό κληρονομημένο από τότε που δούλευα σε μια

Ναι λάθος διατύπωση. Εννοούσα ότι με τρεις οθόνες το κεφάλι θα παραμένει περισσότερο σε περίεργη κλίση. Μπροστά το πληκτρολόγια αριστερά η οθόνη που κοιτάζεις με αποτέλεσμα να γίνεις λίγο στραβολαίμης.

Manos
  •  29-01-2008, 19:38 39673 σε απάντηση της 39672

Λοιπόν, έβαλα την 8400, συνέδεσα και τις οθόνες, και το σύστημα bootαρε κανονικά, χωρίς SLI/Crossfire. Υπ' όψιν ότι και οι δύο κάρτες είναι της nVidia, και η motherboard υποστηρίζει crossfire, άρα κανένα πρόβλημα συμβατότητας μέχρι εδώ (απλώς με κούρασε λίγο επειδή τα exp. slots είναι γεμάτα και ο χώρος λίγος).

Να δύο φωτογραφίες:

και

(Η αριστερή είναι 19άρα, και η δεξιά η 20άρα)

Οι εντυπώσεις μου; Μένω άφωνος. Κατ' αρχήν είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε διαστημόπλοιο, καθώς, αν και δε φαίνετια από τις φωτογραφίες, η 24άρα σου αφήνει την αίσθηση μεγάαααλης οθόνης. Βέβαια, στα λεφτά της υπολείπεται αρκετά σε απόδοση από τις άλλες δύο (χρησιμοποιεί TN panel ενώ οι άλλες S-IPS). Στο Visual studio έχω τον κώδικα στην 19άρα, τα context windows στην 20άρα, και η under-debug εφαρμογή (μαζί με το Start menu, Messenger, media player και άλλα "άχρηστα" elements) στην αριστερή.

Το alt-Tab έχει εξαλειφθεί σχεδόν εντελώς. Η αίσθηση ότι κέρδισες χώρο είναι ίδια με την μετάβαση από 1 σε 2 οθόνες στην περίπτωσή μου, επειδή δουλεύω συχνά με αρκετά ανοιχτά παράθυρα. Κάθομαι περίπου σε απόσταση 0,7m από τα monitor, οπότε ο λαιμός δε γυρίζει ιδιαίτερα και δεν είναι πολύ κουραστικό.

Συμπέρασμα; Αν έχετε πολλά παράθυρα (και αρκετό χώρο στο γραφείο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) μια τρίτη οθόνη θα κάνει πιο άνετο το development.

Χμ... 30άρα samsung στα 2560x1600 ε;... Χμ, δε θα χαθούμε...

•  29-01-2008, 19:48 39674 σε απάντηση της 39673

Ευγε! Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!

Αρχίζω να ψήνομαι και εγώ...

Ετσι περίπου είναι το γραφείο μου από το 2007. Εχει χώρο και για μια 32άρα στη μέση, αν κάνω μια χωροταξική διευθέτηση, δεν νομίζεις; :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  29-01-2008, 20:05 39675 σε απάντηση της 39674

Χωράει πολύ άνετα μάλιστα. Υπολογίζω ότι μια 24άρα θα πιάσει περίπου τον χώρο από την αριστερή οθόνη μέχρι το τέλος του γραφείου σου. Αν έχεις το απαραίτητο μετρητό για μια 30άρα, αυτή θα σε ζορίσει λίγο παραπάνω από άποψη χώρου, αλλά και πάλι είναι εφικτό.

(Χμ, φωτεινός χώρος τυχερέ. Εγώ περιμένω τη μετακόμιση)

•  30-01-2008, 09:18 39703 σε απάντηση της 39675

Mitsaras:
    Χωράει πολύ άνετα μάλιστα. Υπολογίζω ότι μια 24άρα θα πιάσει περίπου τον χώρο από την αριστερή οθόνη μέχρι το τέλος του γραφείου σου.

Και γιατί φίλε Mitsaras ο Cap να βάλει καινούργια οθόνη.  Πρόσεξε στη φωτογραφία κάτω αριστερά μια υπερσύγχρονη οθόνη που έχει και κάθεται στο πάτωμα.

Φίλε Cap ζούμε σε χαλεπούς καιρούς και εσύ προκαλείς!!!!! Δηλαδή τέτοιος όγκος οθόνης να πάει χαμένος!! Άσε που έχεις χώρο για το σεμεν!!!!

Big SmileBig SmileBig Smile

Manos
  •  30-01-2008, 09:23 39704 σε απάντηση της 39703

Ο Ζαχαρίας τί οθόνη έχει;