Whoops, now here's a difficult one.
Θέλω να ενσωματώσω voice recognition δυνατότητες σε μια .net εφαρμογή. Το twist είναι ότι αφ'ενός η γλώσσα που με ενδιαφέρει είναι τα Ισπανικά, αφ'ετέρου θέλω ο χρήστης να προσπαθήσει να πει μια γνωστή λέξη και η εφαρμογή να καταλάβει αν την είπε σωστά ή όχι, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά Speech recognition συστήματα όπου ο υπολογιστής προσπαθεί να μαντέψει τι είπε ο χρήστης.
Φυσικά η πρώτη μου σκέψη ήταν το MS-SAPI. Δυστυχώς, η έκδοση 5.1 δεν έχει υποστήριξη για Ισπανικά, ούτε κατάφερα να βρω κάποιον κατασκευαστή που να προσφέρει add-on, αφ' ετέρου δεν κατάφερα να βρω πώς μπορώ να προσθέσω τα Ισπανικά σε ένα σύστημα με ελληνικά ή αγγλικά Vista (το οποίο έχει την έκδοση 5.3 του SAPI).
Ψάχνοντας για λοιπές λύσεις, κατάφερα να βρω μόνο
αυτό το οποίο πάσχει από πλευράς documentation (και δεν προσφέρει κάποιο επαληθεύσιμο ποσοστό matching threshold, απεναντίας φαίνεται να είναι εντελώς random σε όποια γλώσσα και να δοκίμασα), και το
Nuance Dragon SDK για το οποίο δεν προσφέρουν ούτε καν trial έκδοση, οπότε και μάλλον απορρίπτεται (απεχθάνομαι την μυστικοπάθεια όταν προσπαθώ να αγοράσω κάτι και θέλω να ξέρω αν ταιριάζει στις ανάγκες μου).
Η τελευταία λύση της απελπισίας, είναι να επεξεργαστώ ο ίδιος το σήμα και να υλοποιήσω τη δική μου V.R λύση (με μετατροπή σε phonemes και ανάλυση με Markov models), αλλά πρωτού καταλήξω σε κάτι τόσο χρονοβόρο, θα ήθελα να με κατευθύνετε σε κάποια άλλη λύση που μου διέφυγε, ή το πώς να προσθέσω τα Ισπανικά σε (τουλάχιστον) Bussiness Vista έκδοση.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!