Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Παλούκι με το ADO.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dimitris1983. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dimitris1983 στις 27-02-2008, 15:01. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-02-2008, 21:20 40519

Παλούκι με το ADO.NET

Χαίρεται παιδιά! Είμαι νέος στο forum και στο data access θα ήθελα να μου πείτε έναν εύκολο τρόπο να μάθω το ADO.NET (όχι από τις μη πρακτικές αηδίες βίντεο της Microsoft) Θέλω να έχω την δυνατότητα να λαμβάνω δεδομένα σε μεταβλητές και σε πίνακες μεταβλητών και το αντίθετο (όχι να χρησιμοποιώ μόνο το datagridview και τα textboxes) . Γνωρίζω SQL αλλά όχι T-SQL (για κατασκευή stored procedures) και χρησιμοποιώ τον SQLServer2005 express και εναλλακτικά την MS Access 2003. Έχω προσπαθήσει να μάθω από διάφορα βιβλία και από την MSDN αλλά με μπέρδεψαν πολύ!

•  26-02-2008, 21:34 40520 σε απάντηση της 40519

Απ: Παλούκι με το ADO.NET

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω εγκατεσημένο τo Visual Studio 2008 Professional edition και χρησιμοποιώ την Visual Basic.NET
  •  26-02-2008, 22:31 40521 σε απάντηση της 40520

Τα videos τα βρίσκεις αηδίες, τα βιβλία και το MSDN τα δοκίμασες. Μπορείς πας σε κάποιο CPLS για να παρακολουθήσεις σεμινάρια, ωστόσο και πάλι το διάβασμα δεν το γλυτώνεις. Σαν τι άλλος τρόπος (και μάλιστα εύκολος), θα μπορούσε να υπάρχει; Μερικά πράγματα χρειάζονται προσπάθεια και διάβασμα...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  27-02-2008, 00:18 40526 σε απάντηση της 40519

Καλώς όρισες φίλε μας.

Σχετικά με τον τίτλο του μηνύματός σου, θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ματιά στους κανονισμούς του dotNETZone.gr (οι οποίοι, εκτός των άλλων, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι), και ειδικά στο παρακάτω που αντιγράφω:

Είμαστε σαφείς και περιεκτικοί, τόσο στον τίτλο όσο και στο κείμενο της δημοσίευσης. Δημοσιεύσεις με θέμα "Heeeeelp plzzzzz" και κείμενο του τύπου "πείτε μου πως θα φτιάξω μια εμπορο-λογιστική εφαρμογή σε 2 μέρες χρησιμοποιώντας το notepad" δεν εκτιμούμε ότι θα τύχουν της δέουσας προσοχής από τους υπόλοιπους συναδέλφους σας.  

Οπως καταλαβαίνεις, ο τίτλος που έβαλες δεν ανταποκρίνεται πλήρως :)

Οσον αφορά στο ζητούμενο: Απο τη μια σε καταλαβαίνω, γιατί μέσα στον κυκεώνα των πληροφοριών (βιντεο, αρθρα, κώδικας) που καλύπτουν διάφορες ανάγκες και διάφορα επίπεδα είναι λογικό κανείς να μπερδευτεί. Από την άλλη, το να μην μπορείς να κατανοήσεις από κανένα "κανάλι" (βιντεο, msdn, βιβλία) την πληροφορία, σημαίνει δύο πράγματα:

1. Δεν ακολουθείς τον σωστό τρόπο να διαβάζεις, η αλλιώς πρέπει να "μάθεις πώς να μαθαίνεις" (οπως μας λέγανε στο πανεπιστήμιο).
    2. Σε κουράζουν αυτοί οι τρόποι και θέλεις ένα "μέντορα", κάποιον δηλαδή που να σου "μασήσει" τη γνώση και να στην δώσει σχετικά επεξεργασμένη.

Το (2) είναι δύσκολο να βρεθεί, και πρέπει να είσαι τυχερός. Το (1) είναι εύκολο να το κάνεις, αρκεί να το αποδεχτείς, δηλ. να αποδεχτείς οτι δεν μελετάς το υλικό με το σωστό τρόπο. Δεν είναι κακό! Προσωπικά το έχω πέράσει και εγώ αυτό το ζήτημα, αλλά κατέληξα στο οτι "αν δεν βρέξεις πόδια, δεν τρως ψάρι". Για μένα λοιπον, ο ευκολότερος τρόπος να μάθεις ADO.NET (και πρακτικά οτιδήποτε άλλο που αφορά στον προγραμματισμό) είναι με hands-on εμπειρία από τη μια και διάβασμα από την άλλη. Δηλαδή, δοκιμάζεις, αποτυγχάνεις, ξαναδοκιμάζεις, πετυχαίνεις, πας ένα βήμα παρακάτω. Ενα βήμα τη φορά. Παρέα με το visual studio και τον SQL Server, και με το βιβλίο / msdn / άρθρο / video από την άλλη.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πιό εύκολος τρόπος. Αν και θέλεις να κάνεις κατι συγκεκριμένο από ο,τι κατάλαβα, πρεπει να "περάσεις" από όλη τη διαδικασία. Αλλιώς, είναι καλύτερο να βρεις κάποιον να το κάνει για σένα, μια και ακόμα και να καταφέρεις να το κάνεις, σίγουρα δεν θα το έχεις κατανοήσει βαθύτερα με αποτέλεσμα ακόμα και μια μικρή δυσκολία να φαντάζει κάθε φορά ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  27-02-2008, 02:35 40535 σε απάντηση της 40526

sorry δεν πρόλαβα να διαβασω τους κανωνισμους Sad πάντως σ'ευχαριστώ που μ'ενημέρωσες
  •  27-02-2008, 02:39 40536 σε απάντηση της 40521

KelMan:

Τα videos τα βρίσκεις αηδίες, τα βιβλία και το MSDN τα δοκίμασες. Μπορείς πας σε κάποιο CPLS για να παρακολουθήσεις σεμινάρια, ωστόσο και πάλι το διάβασμα δεν το γλυτώνεις. Σαν τι άλλος τρόπος (και μάλιστα εύκολος), θα μπορούσε να υπάρχει; Μερικά πράγματα χρειάζονται προσπάθεια και διάβασμα...

μια πρόσβαση σε βάση με τα video (που σου λεν για wizards) μπορώ να κάνω άνετα. Απλά ζητάω να μάθω αν υπάρχει κάποιο καλό (όχι μπερδεμένο) tutorial ή βιβλίο....
  •  27-02-2008, 08:36 40538 σε απάντηση της 40536

Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη κουβέντα που είχαμε: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/31057.aspx

Ισχύει ότι έχω γράψει εκεί. Επίσης, θα σου πρότεινα και τα

Expert VB 2005 Business Objects - Rocky Lhotka

Doing Objects in Visual Basic 2005 - Deborah Kurata 

Hitchhikers Guide to Visual Studio and SQL Server (7th Edition) - Bill Vaughn

Τα δύο πρώτα είναι για το επόμενο βήμα μετά το ADO.NET, μάλλον αυτό που ψάχνεις όταν λες "να λαμβάνω δεδομένα σε μεταβλητές και σε πίνακες μεταβλητών και το αντίθετο" - μην σε παραξενέψει που ο τίτλος λέει περί "objects". Το τελευταίο είναι all-time classic.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  27-02-2008, 15:01 40550 σε απάντηση της 40538

Ευχαριστώ KelMan θα τα κοιτάξω. Κι έγώ όταν λέω μεταβλητές objects ενοώ. η VB.NET αν θυμαάμαι καλά ακόμα και αυτά που ονομάζουμε μεταβλητές έχουν σαν base type το System.Object

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems