Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά!
Πήγα που λέτε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 2 Ιανουαρίου) στο ΤΣΜΕΔΕ Αγ.Παρασκευής, το οποίο φυσικά όφειλε να είναι ανοικτό.

Ελληνικό Δημόσιο ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!
Μου αρέσει φυσικά το "έκτακτη ασθένεια", σε αντίθεση υποθέτω με την "προγραμματισμένη ασθένεια"... αυτή που έρχεται κατά παραγγελία π.χ. Παρασκευή 2 Ιανουαρίου... λέμε τώρα...
Αλλά έχει και σκηνικό η υπόθεση, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!!! Όταν πήγα στις 9.20 ήταν ανοικτά και πήρα το νούμερο 22, ενώ το τρέχον νούμερο που εξυπηρετούσε η υπάλληλος ήταν το 4!!! Τι έγινε ρε παιδιά λέω, 9.20 και ακόμα στο 4 είμαστε;;; "Ε να", μου λέει η σεκιουριτού, "αρρώστησε μια υπάλληλος και αργήσανε να το ανοίξουνε το μαγαζί". "Αλλά δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε, γιατί αρρώστησε η ταμίας, οπότε αν θέλετε κάνετε τα χαρτιά να σας τα ετοιμάσουν και ελάτε άλλη μέρα να πληρωθείτε".
Χαλαρός εγώ, λέω μια χαρά, σιγά μην εκπλαγώ κι από πάνω! Παραδίπλα μου μια συνάδερφος "έβραζε". Τι τον Αντέννα πήρε τηλέφωνο, τι το Alter, απειλούσε θεούς και δαίμονες, μεγάλη πλάκα! Τεσπα, μετά από κανά δεκάλεπτο, και αφού η "υπεύθυνη" προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα κεντρικά μπας και βρει αντικαταστάτη για το ταμείο, βγαίνει και ανακοινώνει ότι λείπουν πολλά άτομα ΚΑΙ στα κεντρικά και δεν μπορεί να βρεθεί αντικαταστάτης. Μετά από το νέο χτύπημα "πρωτοτυπίας" που δέχτηκα ήμουν έτοιμος για το μεγάλο φινάλε!
Η "υπεύθυνη" σκεφτόμενη φωναχτά ανακοινώνει ότι θα πρέπει να το κλείσουνε το μαγαζί γιατί (μιλάμε για σκεπτικό τώρα... δώστε βάση) "αν εξυπηρετήσουμε αυτούς που θα έρθουν σήμερα, τότε θα μαζευτούν πάρα πολλοί για τη Δευτέρα και δεν θα προλάβουμε να εξυπηρετήσουμε αυτούς που θα έρθουν τη Δευτέρα!!!". Φυσικά το να εργαστούν τη Δευτέρα 3-4 ωρίτσες παραπάνω και να τους προλάβουν όλους είναι out of the question, συνεπώς με συνοπτικές διαδικασίες η απόφαση ελήφθη να κατέβουν τα ρολά, και η "υπεύθυνη" δίνει εντολή στην σεκιουριτού να κλείσει την πόρτα. Όσοι πρόλαβαν και πήραν νούμερο θα τους ετοιμάζαν τα χαρτιά, για τους υπόλοιπους... "tough luck". Καθοριστική σε αυτό το σημείο η παρέμβαση της σεκιουριτού "Θα πρέπει όμως να βγάλουμε μια ανακοίνωση στην πόρτα". Η "υπεύθυνη" συμφώνησε μεγαλοφώνως και ετοίμασε την απείρου κάλους ανακοίνωση που βλέπετε... Υπολογιστές; Εκτυπωτές; Επίσημο χαρτί; Τι λες τώρα.... Χειρόγραφα και Πάσης Ελλάδος.
Και την άλλη εβδομάδα έχω να πάω και στα κεντρικά... ε ρε γλέντια...
Καλή μας Χρονιά!
The fact that the program works is irrelevant.