Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τι έγραψε πάλι ο ζούγκλας;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παπαδημητρίου Γεώργιος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 03-02-2009, 10:54. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-02-2009, 00:54 48092

Τι έγραψε πάλι ο ζούγκλας;

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο στη Microsoft Hellas ΑΕ ??? http://www.zougla.gr/news.php?id=22222

•  03-02-2009, 01:04 48093 σε απάντηση της 48092

Απ: Τι έγραψε πάλι ο ζούγκλας;

Δεν ξέρω αν ειναι αλήθεια αυτά που γράφουν Γιώργο, αλλά αν ξαναδώ ανακοίνωση για σεισμό 2,9 ριχτερ στον Ζούγκλα (και να λένε κιόλας "δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές") δεν ξέρω ούτε και εγώ τι θα κάνω!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  03-02-2009, 08:42 48094 σε απάντηση της 48092

Απ: Τι έγραψε πάλι ο ζούγκλας;

Η είδηση ισχύει και δεν την έγραψε ο Ζούγκλας. Απλά την αντέγραψε από άλλους. Η είδηση υπάρχει και σε πολλά άλλα sites, αντιγραμένη αυτούσια. Δεν είναι ελαφρώς γελοίο ότι τόσα sites βαρέθηκαν να γράψουν την είδηση και έστω να βάλουν ένα link στην απόφαση?

Η απόφαση 38/2008 υπάρχει στο site της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπκού Χαρακτήρα. Η επίμαχη σελίδα της Microsoft Hellas είναι η http://www.microsoft.com/hellas/piracy/news/default.mspx .

Όσον αφορά την ουσία της απόφασης ... τί να σας πω. Καταδικάστηκε η MS Hellas γιατί δημοσίευσε στο site της πράγματα τα οποία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσει σε εφημερίδες ??

Όχι ότι δεν φταίει. Για δείτε την παράγραφο 14 που αφορά τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς ""Και τούτο, διότι σαφώς προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου και την ακροαματική διαδικασία ότι η Microsoft Hellas AE απαιτεί από κάθε πρόσωπο, που αναφέρεται σε κάθε μία τέτοια ανακοίνωση, να συναινέσει για τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης στο διαδικτυακό τόπο της εν λόγω εταιρείας. Εάν δεν υπάρξει συναίνεση του ενδιαφερομένου για τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης, δεν επέρχεται ο εξώδικος συμβιβασμός. Υπό τις συνθήκες αυτές, η συναίνεση κάθε ενδιαφερομένου προσώπου για τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης στο διαδικτυακό τόπο της Microsoft Hellas AE αποτελεί κατ’ ουσίαν όρο του επίμαχου συμβιβασμού ".
    Ενώ όπως λέει στην παράγραφο 13 "οι καταρχήν νόμιμοι σκοποί επεξεργασίας, τους οποίους επιδιώκει η Microsoft Hellas AE, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, και οι οποίοι συνίστανται στην ικανοποίηση των εννόμων συμφερόντων της, δύνανται κάλλιστα να ικανοποιηθούν με τη μορφή δημοσίευσης στο διαδικτυακό της τόπο ανωνυμοποιημένων πληροφοριών".

Αλλά όλη η υπόλοιπη απόφαση?

Για δείτε την παράγραφο 15. "Και τούτο, διότι, αφενός, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δημοσιευμένες στο διαδικτυακό τόπο της Microsoft Hellas AE και δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες, όμως, δεν διατάσσουν τη δημοσίευση του διατακτικού τους στο Διαδίκτυο, αλλά σε μέσα έντυπης ενημέρωσης. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση του διατακτικού των αποφάσεων αυτών στο διαδικτυακό τόπο της Microsoft Hellas AE δεν συνιστά δημοσίευση σε μέσο έντυπης ενημέρωσης."

Τί λέτε μωρέ? Σε ποιό μεσαίωνα ζει αυτή η αρχή? Δηλαδή αν μία εταιρεία δημοσιεύσει μία ολοσέλιδη ανακοίνωση σε εφημερίδα αναφέροντας μία καταδίκη είναι εντάξει, αν όμως το κάνει αυτό στο site της έχει πρόβλημα επειδή αποτελεί "οι δημοσιοποιήσεις αυτές συνιστούν επεξεργασίες απλών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των υποκειμένων τους" (Παρ. 13) ?

Τί να σας πω βρε παιδιά. Από τότε που μας προέκυψε αυτή η Αρχή, αποκτήσαμε άλλη μία πηγή "χαριτωμένων" ειδήσεων. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι προϋπόθεση για να συμμετέχει κανείς εκεί είναι η αποδεδειγμένη τεχνοφοβία, με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστήρες. Δεν αποκλείεται να μας πουν ξαφνικά και ότι ... τα ratings στα forums είναι "επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" και να βρούμε κανένα μπελά.

Διαβάζοντας την απόφαση θυμήθηκα κάπου γύρω στο 1987? 1988? Όταν κάποιοι "σοφοί" προτείνανε να μπουν περιορισμοί στη χρήση υπολογιστών γιατί "δεν μπορεί να υπάρχει στα χέρια ιδιωτών τόση ισχύς". Όπως ανέφερε ο εμπνευστής της ιδέας (δεν τον θυμάμαι) σε συνέντευξη στο .... Pixel είχε πραγματικά ανησυχήσει όταν πήγε στη βιβλιοθήκη ενός ξένου ιδρύματος και ο τεχνικός του βρήκε με μερικές εντολές μία λίστα με όλα όσα ήθελε να βρει! Και όταν ο άνθρωπος άρχισε να σημειώνει τις πληροφορίες, ο τεχνικός του πρότεινε να του τυπώσει τη λίστα! Έτσι απλά! Πώ πώ! Φαντάσου να μπορεί ο κάθε ύπουλος ιδιώτης να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο! Ο κάθε καταχθόνιος μαθητής θα μπορούσε μαζί με το Jet Pack Willy να κρατάει και λίστα με τα περίπτερα της γειτονιάς του που φέρνανε ακόμα Asterix!  Ή ακόμα χειρότερο, λίστα με τους συμμαθητές του και τα παιχνίδια που είχε ο καθένας!
        Γι αυτό και είχε προταθεί τότε να πρέπει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης υπολογιστή να τον δηλώνει στην ... Αστυνομία και να παίρνει άδεια. Ευτυχώς, αλλιώς ο κάθε ιδιοκτήτης Spectrum Plus, Commodore 64 ή Amstrad 6128 θα έπρεπε να τρέχει στην Αστυνομία να δηλώνει τί το θέλει το ... όργανο του εγκλήματος. Και να μην πούμε και για τα MSX και Atari 8080!

Δεν μου το βγάζεται από το μυαλό, κάπως αυτοί οι άνθρωποι κατέληξαν και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Σίγουρα όχι οι ίδιοι, αλλά οι φοιτητές τους, ή οι φοιτητές των φοιτητών τους (κοντεύουν 30 χρόνια). Μάλλον είναι και οι ίδιοι οι οποίοι έβγαλαν πρίν μερικά χρόνια το νόμο που απαγόρευε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με σύνταξη που έκανε παράνομα και ... όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Ίσως επειδη είμαι μηχανικός και γι αυτό λίγο χαζούλης. Για εμένα 1=1 και το άσπρο (0x00FFFFFF) είναι άσπρο (0x00FFFFFF). Είμαι σίγουρος ότι ένας έξυπνος νομικός δεν θα είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα:
    Η Αρχή δεν πρέπει να καταδικάσει και τον εαυτό της, αφού έχει την καταδικαστική απόφαση της Microsoft στο site της? Stick out tongue

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-02-2009, 10:28 48095 σε απάντηση της 48094

Απ: Τι έγραψε πάλι ο Μάκης;

Παναγιώτης Καναβός:

Τί λέτε μωρέ? Σε ποιό μεσαίωνα ζει αυτή η αρχή?

Πολύ φοβάμαι Παναγιώτη, οτι δεν είναι η μοναδική Αρχή η οποία ζει στον μεσαίωνα 

ιδού και οι "10 μύθοι για την απόδοση της δικαιοσύνης στον μεσαίωνα" από την καθημερινή

και επειδή δεν ξέρω πόσες καινούργιες Αρχές θα έχουν δημιουργηθεί από εχθές έως και αυτή τη στιγμή,
    θα ήθελα να τονίσω ότι ανακαλώ το Ζούγκλας.
    Πως το λένε? Το έγραψα χαριτολογώντας βρε αδερφέ!

Μη βρούμε και το μπελά μας με το πέρας της Αναγέννησης!

•  03-02-2009, 10:54 48096 σε απάντηση της 48095

Απ: Τι έγραψε πάλι ο Μάκης;

Παπαδημητρίου Γεώργιος:

Παναγιώτης Καναβός:

Τί λέτε μωρέ? Σε ποιό μεσαίωνα ζει αυτή η αρχή?

Πολύ φοβάμαι Παναγιώτη, οτι δεν είναι η μοναδική Αρχή η οποία ζει στον μεσαίωνα 

ιδού και οι "10 μύθοι για την απόδοση της δικαιοσύνης στον μεσαίωνα" από την καθημερινή

και επειδή δεν ξέρω πόσες καινούργιες Αρχές θα έχουν δημιουργηθεί από εχθές έως και αυτή τη στιγμή,
    θα ήθελα να τονίσω ότι ανακαλώ το Ζούγκλας.
    Πως το λένε? Το έγραψα χαριτολογώντας βρε αδερφέ!

Μη βρούμε και το μπελά μας με το πέρας της Αναγέννησης!

gipap, έχεις απόλυτο δίκιο. Τα είχα κι εγώ υπόψη αυτά, αλλά πέφτω κι εγώ θύμα των κλισέ. Ειδικά αυτό για το άσυλο στις εκκλησίες μου θύμισε ότι τώρα τα ΜΑΤ μπουκάρουνε και σε εκκλησίες αν θέλουν να σε πιάσουν. Αναθεωρώ λοιπόν.

Τι λέτε μωρέ? Σε ποιά παλαιολιθική εποχή ζει αυτή η αρχή? Που ακούσανε για αυτή την τρομερή απειλή που λέγεται τροχός και θέλουν να μας προστατέψουν?

Ή μήπως ...

Τι λέτε μωρέ? Σε ποιό αιώνα ζει αυτή η αρχή? Μήπως θα μας πούνε τώρα να βάλουμε κι ένα δρομέα μπροστά από κάθε αυτοκίνητο? Πάνε γρήγορα τα παναθεματισμένα!

Με μία μικρή αλλαγή, μπορώ να κρατήσω και το μεσαίωνα

Τί λέτε μωρέ? Σε ποιό μεσαίωνα ζεί αυτή η αρχή? Που ακούσανε για την πρέσσα του Γουτεμβέργιου και τρομάξανε? Ακούς εκεί, κάθε ανατρεπτικό στοιχείο θα μπορεί τώρα να βγάλει και βιβλίο! Ή ανακοίνωση χωρίς να πληρώσει τον τελάλη!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems