Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αγορά οθόνης

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 08-01-2010, 00:38. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-01-2010, 14:19 56263

Αγορά οθόνης

Ήθελα την γνώμη σας, ειδικά σε περίπτωση που κάνατε πρόσφατα έρευνα αγοράς οθόνης.

Τα requirments μου είναι μια οθόνη για developer (όχι παιχνίδια και ταινίες). Θα είναι η βασική μου οθόνη εργασίας, αλλά θα έχω και μια δεύτερη (την παλιά μου LG 19') σαν βοηθητική. Παρουσία λοιπόν και 2ης οθόνης δεν θέλω κάτι πολύ μεγάλο σε ίντσες.

Κατέληξα σε αυτή την 22" LED οθόνη: LG W2286L-PF στα 232 EUR με ΦΠΑ

• Τύπος Οθόνης: 22 ιντσών Wide Έγχρωμη TFT-LCD με 16.7 εκατομμύρια χρώματα.
  • Μέγιστη Ανάλυση: 1680 x 1050. (PC)
  • Αναλογία οθόνης: 16:10.
  • Μέγεθος κουκίδας: 0.282 mm.
  • Χρόνος απόκρισης: 2 ms.
  • Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 170 μοίρες, Κατακόρυφα: 160 μοίρες.
  • Κοντράστ: DFC 2.000.000:1.
  • Φωτεινότητα: 250 cd/τμ.
  • Είσοδος Σήματος: 15 Pin D-Sub (αναλογική), DVI-D (ψηφιακή), HDMI x 2 (ψηφιακή).
  • Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Auto Bright, Live Sensor, Cinema Mode, Time Control, Photo Effect, ez-Zooming, f-Engine, Forte Manager.
  • Πιστοποιήσεις: UL (cUL), TUV-Type, SEMKO, FCC-B, CE.
  • Εγγύηση: 3 χρόνια on-site, zero pixel. DOA 7 ημερών

• Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  07-01-2010, 21:17 56268 σε απάντηση της 56263

Απ: Αγορά οθόνης

Εφόσον δε χρειάζεσαι κάτι για cinema ή παιχνίδια τότε θα πρέπει να κοιτάκεις κάποιο monitor με τεχνολογία Panel IPS
    Κοίτα το συγκεκριμένο άρθρο για περισσότερες λεπτομέριες

Γιώργος Σακαλής
  •  07-01-2010, 22:29 56271 σε απάντηση της 56268

sakalis:
    Εφόσον δε χρειάζεσαι κάτι για cinema ή παιχνίδια τότε θα πρέπει να κοιτάκεις κάποιο monitor με τεχνολογία Panel IPS
    Κοίτα το συγκεκριμένο άρθρο για περισσότερες λεπτομέριες

Μου δίνεις μια παράμετρο που δεν είχα υπόψη, αλλά δεν βλέπω να παίζουν και πολλές τέτοιες οθόνες μετά από μια μικρή αναζήτηση. Θεωρείς ότι η τυπικές οθόνες IPS (τώρα έμαθα τι είναι αυτό :) ) δεν έχουν πιστή αναπαράσταση χρωμάτων για έναν developer. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ προβλήματα στις οθόνες που είχα.

Θα βάλω κι εγώ όμως μια παράμετρο που είχα ξεχάσει για λίγο. Θέλω η οθόνη να έχει υποστηρίζει mounting VESA 100. Και αυτή που επέλεξα παραπάνω δεν υποστηρίζει! @*(&)#$!@$!@# Πάλι ψάξιμο!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  08-01-2010, 00:11 56274 σε απάντηση της 56271

Οι περισσότερες οθόνες ειναι τύπου ΤΝ όπως αναφέρει και το άρθρο. Οι τύπου ΤΝ δεν έχουν τόσο καλή αναπαράσταση χρωμάτων και εξαρτάται πολύ από τη γωνία που κοιτάς. Αντίθετα οι IPS αναπαριστούν τα χρώματα πολύ καλά. Θα μου πεις όμως εσύ development κάνεις και όχι γραφικά. Ωστόσο παραμένουν ποιο ξεκούραστες στο μάτι και ανεξάρτητα από τη γωνία που την έχεις. Και αν και δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά, μπορείς να την πάρεις απ΄έξω. πχ το 22 model της DELL με τα μεταφορικά βγαίνει 300 €

Γιώργος Σακαλής
  •  08-01-2010, 00:38 56275 σε απάντηση της 56274

Έχω 3 οθόνες, και τυγχάνει να είναι διαφορετικής τεχνολογίας. TN-Film, PVA και S-IPS.

Δεν θα άλλαζα την IPS με τίποτα. Η PVA πλησιάζει αρκετά κοντά της, ωστόσο η TN-Film είναι με (έντονη) διαφορά η χειρότερη απ' όλες. Στην τελική όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερα για development δουλειές.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems