Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Frameset problem

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mask. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 27-02-2006, 14:10. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-02-2006, 13:06 10160

Frameset problem

Καλησπέρα παιδιά!!!

Έχω ένα frameset με 2 frames.Ένα για το μενού μου και ένα για τα περιεχόμενα.Αυτό που θέλω είναι να μεταβώ από μια σελίδα των περιεχομένων σε μια άλλη asp.net σελίδα χωρίς να εμφανίζεται και εκεί το frame με το μενού.Να φύγω εντελώς από το frameset.
    Με οτι δοκίμασα μου εμφανίζεται και το μενού κάθε φορά.

Ευχαριστώ
  •  26-02-2006, 15:42 10166 σε απάντηση της 10160

Απ: Frameset problem

Στο link που θέλεις να το κάνεις αυτό, πρέπει να καθορίσεις ότι το attribute target (frame) θα είναι το _top.

Ετσι καταλαβαίνει να αντικαταστήσει το frameset με μια καινούργια σελίδα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  27-02-2006, 12:28 10200 σε απάντηση της 10166

Συγνώμη αλλά σε έχασα.Όταν λες στο link που θέλω να το κάνω τί εννοείς ?
    Πού θα γράψω κώδικα για να ορίσω το attribute?Μέσα στο On_click του button που έχω?

Σε ευχαριστώ
  •  27-02-2006, 12:43 10204 σε απάντηση της 10200

Σε απλή HTML, όταν έχεις ένα link μέσα σε ένα frame και θέλεις, όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό, να ανοίγει σελίδα μόνη της και όχι μέσα στο frame (να καταργείται δηλ. το frameset) κάνεις το εξής:

<a href="otidipote.htm" target="_top">Click here</a>

Το target attribute είναι αυτο που καθορίζει το πού θα ανοίξει η σελίδα. Μπορεί να πάρει το όνομα ενός άλλου frame μέσα στο frameset, ή τις εξής reserved τιμές:

_top (αν βρίσκεσαι σε frameset, καταργείται και η σελίδα ανοιγει μόνη της)
    _blank (ανοίγει μια τελείως νέα σελίδα - new browser window)
    _self (ουσιαστικά η default συμπεριφορά - η σελίδα ανοίγει μέσα στο frame που βρίσκεσαι)
    _parent (η σελίδα ανοίγει στο πατρικό frame. Αν δεν έχεις nested frames, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την _top).

Αυτά ενημερωτικά, ξέρω οτι δεν απαντούν στο ερώτημα, απλά σκέφτηκα να τα γράψω για να υπάρχει μια πληρέστερη εικόνα.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  27-02-2006, 14:05 10213 σε απάντηση της 10204

Όλα καλά!!!Δουλεύει όπως θέλω.
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
  •  27-02-2006, 14:10 10214 σε απάντηση της 10213

Να θυμίσω οτι όταν επιλύεται ένα θέμα που θέσαμε, καλό είναι να αλλάζουμε την κατάστασή του σε "Εχει επιλυθεί" καθώς και να επιλέγουμε "Ναι, με βοήθησε" σε όσες απαντήσεις μας έχουν βοηθήσει. Αυτό θα βοηθήσει και άλλους συναδέλφους να εντοπίσουν πιό γρήγορα απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Φιλε mask, θα θέσω εγώ το θέμα ως "εχει επιλυθεί", αν θέλεις όμως μάρκαρε τις απαντήσεις που σε βοήθησαν.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems