Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Developing telematics services with asp.net com+ xml

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pa.pei. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Νατάσα Μανουσοπούλου στις 01-03-2006, 18:24. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-01-2006, 13:15 8377

Developing telematics services with asp.net com+ xml

Χαιρετώ την εκλεκτή σας παρέα.
    Σαν νέο μέλος θα ήθελα να συστηθώ.
    Ονομάζομαι Τζώρτζης είμαι 23+ ετών και σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά στο τμήμα Διδακτική τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων.
    Τελειόφοιτος όντας έχω αναλάβει την πτυχιακή μου εργασία, αρκετό καιρό ομολογουμένος, που πραγματεύεται την Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεματικής με συνδυασμένη χρήση asp.net com+& xml.
    Αναρωτιέμαι και ψάχνω άρθρα πραδείγματα βιβλιογραφίες πως γίνεται οι τρεις αυτές γλώσσες να συνδυαστούν στη θεωρία και στη πράξη.
    Χαίρομαι πολύ λοιπόν που ενώθηκα με τη παρέα σας ευχαρίστως να συνεισφέρω ό,τι μπορώ και εγώ .
    Περιμένω όποια βοήθεια μπορείτε να μου δώσετε θα ήταν υπέρ του δέοντος πολύτιμη.
    Τζώρτζης.
  •  04-01-2006, 14:01 8380 σε απάντηση της 8377

Απ: Developing telematics services with asp.net com+ xml

Καλωσήρθες Τζώρτζη. Ως μακρινός...συνάδελφος (Πα.Πει, Οικονομικό) σε καλοσωρίζω διπλά :)

Αν θέλεις δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πτυχιακή σου για να μπορέσουμε να σου δώσουμε (οσοι γνωρίζουμε) references.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  05-01-2006, 11:40 8396 σε απάντηση της 8377

Καλημέρα Συνάδελφε :) και σε όλο το forum.
    Αναζητώ θεωρία του πως μπορώ να δημιουργήσω COM+ components για την asp.net
    Πως χρησιμοποιώ την xml στην asp.net (ado.net data objects πως εκθέτουν τα δεδομένα πρόσβασης υπηρεσιών στην asp.net με χρήση της xml).
    Και πληροφορίες θεωρητικές περισσότερο ,για τον σχεδιασμό εφαρμογών στηριγμένες στην asp.net, com+ & xml.
    Ξέρω πως οι ερωτήσεις χρειάζονται πολύ συζήτηση για να καλυθφούν πλήρως, μιας καιη θεματολογία είναι τουλάχιστον χαώδης, αλλά οποιαδήποτε αναφορά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
  •  05-01-2006, 11:50 8398 σε απάντηση της 8396

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, θέλεις πχ δεδομένα σε xml αρχεία, που τα διαβάζεις με com+ και μέσω asp.net τα δίνεις στον έξω κόσμο σαν web services ή web pages ? Ή και το ανάποδο, διαβάζεις δεδομένα από βάση με com+, τα περνάς από web services και τα μοιράζεις σε xml ? Το com+ όμως γιατί θέλεις να το μπλέξεις στη μέση;

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-01-2006, 12:41 8403 σε απάντηση της 8377

Αυτά που ζητάς είναι πολύ γενικά. Είναι σα να ρωτάς τη σχέση μεταξύ καυσίμων, κινητήρων και αυτοκινήτων.

Εντελώς χονδρικά:

Πρώτον, το ASP.NET και το COM+ δεν είναι γλώσσες. Το ASP.NET είναι το περιβάλλον στο οποίο φτιάχνεις ένα web UI. Το αντίστοιχο του στη Java είναι το JSP. Μπορείς να φτιάξεις σχετικά περίπλοκες εφαρμογές μόνο με το ASP.NET αλλά σύντομα εμφανίζονται προβλήματα, ειδικά αν έχεις πολλούς χρήστες και χτυπάς τη βάση συχνά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει π.χ. αν έχεις ένα σχετικά δημοφιλές ecommerce site.

Tο COM+ είναι αντίστοιχο του J2EE. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις components που καλούνται από το web ui ή από desktop εφαρμογές και βρίσκονται κατά κανόνα σε κάποιο άλλο μηχάνημα, όχι στο web server. Το COM+ σου παρέχει κάποια services απαραίτητα για τη δημιουργία n-Tier συστημάτων όπως security, memory , transaction, concurrency, lifecycle  management, queueing και ένα κάρο άλλα. Τόσο για το ASP.NET όσο και για το COM+ μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε γλώσσα τρέχει στο .NET Framework, π.χ. C#, VB.Net, C++, J#, Delphi, Perl, COBOL και δεν συμμαζεύεται

Τέλος, η XML χρησιμοποιείται σαν ένα κοινό format δεδομένων σε μορφή text. Αυτό το format χρησιμοποιείται από πολλές τεχνολογίες του .NET όπως το ADO.NET για επικοινωνία με τις βάσεις, Web Services για επικοινωνία με άλλα συστήματα, serialization, configuration, κλπ, κλπ, κλπ.

Η καλύτερη πηγή για εισαγωγικά άρθρα είναι το http://msdn.microsoft.com, το οποίο περιέχει άπειρα white papers, tutorials και overviews. Θεωρητικά άρθρα δεν θα βρεις (πουθενά) απλά γιατί μιλάμε για τεχνολογίες και όχι κάποια θεωρία.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-01-2006, 14:17 8406 σε απάντηση της 8398

cgeo wrote:

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, θέλεις πχ δεδομένα σε xml αρχεία, που τα διαβάζεις με com+ και μέσω asp.net τα δίνεις στον έξω κόσμο σαν web services ή web pages ? Ή και το ανάποδο, διαβάζεις δεδομένα από βάση με com+, τα περνάς από web services και τα μοιράζεις σε xml ? Το com+ όμως γιατί θέλεις να το μπλέξεις στη μέση;

Οι γνώσεις μου σε προγραμματισμό περιορίζονται σε php (λίγο msql),javascript,html,xml και ελάχιστα c#.
    Οπότε ως νεόφερτος σε αυτές τις τεχνολογίες,έχοντας διαβάσει μόνο το βιβλίο  του Rick Leinecker com+ & xml ASP.NET on the edge, καταλαβαίνετε πως πλέω σε γλυκά νερά..
    Η com+ είναι μέρος της πτυχιακή οπότε πρέπει να εμπλακεί.Χαίρομαι που μπορώ να λύσω ένα ελάχιστο μέρος των αποριών μου ίσως βρω την δική μου άκρη του νήματος,και σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώνεις.
     pkanavos wrote:

Αυτά που ζητάς είναι πολύ γενικά. Είναι σα να ρωτάς τη σχέση μεταξύ καυσίμων, κινητήρων και αυτοκινήτων.

Εντελώς χονδρικά:

Πρώτον, το ASP.NET και το COM+ δεν είναι γλώσσες. Το ASP.NET είναι το περιβάλλον στο οποίο φτιάχνεις ένα web UI. Το αντίστοιχο του στη Java είναι το JSP. Μπορείς να φτιάξεις σχετικά περίπλοκες εφαρμογές μόνο με το ASP.NET αλλά σύντομα εμφανίζονται προβλήματα, ειδικά αν έχεις πολλούς χρήστες και χτυπάς τη βάση συχνά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει π.χ. αν έχεις ένα σχετικά δημοφιλές ecommerce site.

Tο COM+ είναι αντίστοιχο του J2EE. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις components που καλούνται από το web ui ή από desktop εφαρμογές και βρίσκονται κατά κανόνα σε κάποιο άλλο μηχάνημα, όχι στο web server. Το COM+ σου παρέχει κάποια services απαραίτητα για τη δημιουργία n-Tier συστημάτων όπως security, memory , transaction, concurrency, lifecycle  management, queueing και ένα κάρο άλλα. Τόσο για το ASP.NET όσο και για το COM+ μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε γλώσσα τρέχει στο .NET Framework, π.χ. C#, VB.Net, C++, J#, Delphi, Perl, COBOL και δεν συμμαζεύεται

Τέλος, η XML χρησιμοποιείται σαν ένα κοινό format δεδομένων σε μορφή text. Αυτό το format χρησιμοποιείται από πολλές τεχνολογίες του .NET όπως το ADO.NET για επικοινωνία με τις βάσεις, Web Services για επικοινωνία με άλλα συστήματα, serialization, configuration, κλπ, κλπ, κλπ.

Η καλύτερη πηγή για εισαγωγικά άρθρα είναι το http://msdn.microsoft.com, το οποίο περιέχει άπειρα white papers, tutorials και overviews. Θεωρητικά άρθρα δεν θα βρεις (πουθενά) απλά γιατί μιλάμε για τεχνολογίες και όχι κάποια θεωρία.

Ειλικρινά ευχαριστώ για τη πολύτιμη βοήθεια που μου προσφέρεις.
    Η msdn μου έχει δώσει πολλές πηγές για αναζήτηση αλλά ομολογώ πως δε μπορώ να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου το τρόπο τις επιλογές και τη δύναμη αν θέλετε, της κάθε τεχνολογίας.Πως μπορώ να τις αποτυπώσω σε ελεύθερο λόγο πόσο  μάλλον δε στην επικείμενη πρακτική εφαρμογή που πρέπει να ετοιμάσω.
    Για κάθε μια ξεχωριστά έχω βρει υλικό .Για τον συνδυασμό τους όμως βρίσκω μεγάλη δυσκολία.
    Βιβλιογραφία δεν έχω βρει άλλη εκτός αυτή ςπου ανέφερα παραπάνω. Έχετε κάτι υπόψιν σας?

•  09-01-2006, 10:37 8465 σε απάντηση της 8377

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βιβλίο: ASP.NET Website Programming: Problem - Design - Solution, Visual Basic .NET Edition (Υπάρχει και σε C# Edition).

Αν και είναι λίγο "απλοικό", έχει μέσα παραδείγματα χρήσης ASP.NET & COM+ που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα, και καλύπτει όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός web site, απο το σχεδιασμό ως το deployment. Ίσως αποδειχθεί πολύ καλή εισαγωγή ...

Καλη μέρα μας
    Angel
    O:]
  •  09-01-2006, 23:47 8470 σε απάντηση της 8465

anjelinio wrote:
    Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βιβλίο: ASP.NET Website Programming: Problem - Design - Solution, Visual Basic .NET Edition (Υπάρχει και σε C# Edition).

Αν και είναι λίγο "απλοικό", έχει μέσα παραδείγματα χρήσης ASP.NET & COM+ που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα, και καλύπτει όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός web site, απο το σχεδιασμό ως το deployment. Ίσως αποδειχθεί πολύ καλή εισαγωγή ...

Καλη μέρα μας

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
    Αυτό το βιβλίο πως σου φαίνεται?Πιστεύω πως ίσως καλύψει τις επικείμενες ανάγκες μου για πηγές.
    Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

•  10-01-2006, 01:31 8471 σε απάντηση της 8470

Ένα καλό βιβλίο για COM+ είναι το Transactional COM+: Building Scalable Applications. Αν το COM+ είναι βασικό στοιχείο της εργασίας, αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει πολύ.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-03-2006, 15:16 10278 σε απάντηση της 8377

Γράφοντας μικρά παραδείγματα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία
    πως μπορώ να σώσω το αρχείο ώς .aspx? Και να το δω στον browser μου?
    έχω εγκαταστήσει το visual studio 6.0 .net στον σύστημά μου. Χρειάζεται και κάποιος localhost? ποιον προτίνετε?
    Κώδικας

<%@ Page Language=”vb” AutoEventWireup=”false” Codebehind=”WebForm1.vb”

Inherits=”WebApplication4.WebForm1” %>

<html>

<head>

<meta name=”GENERATOR” content=”Microsoft Visual Studio.Net 7.0”>

<meta name=”CODE_LANGUAGE” content=”Visual Basic 7.0”>

</head>

<body>

<form id=”WebForm1” method=”post” runat=”Server”>

<%

Response.Write( “Η πρώτη μας Asp.net σελίδα! <br>” )

%>

</form>

</body>

</html>

•  01-03-2006, 18:24 10286 σε απάντηση της 8406

pa.pei wrote:

Οι γνώσεις μου σε προγραμματισμό περιορίζονται σε php (λίγο msql),javascript,html,xml και ελάχιστα c#.
    Οπότε ως νεόφερτος σε αυτές τις τεχνολογίες,έχοντας διαβάσει μόνο το βιβλίο  του Rick Leinecker com+ & xml ASP.NET on the edge, καταλαβαίνετε πως πλέω σε γλυκά νερά.

Αυτό το βιβλίο αν θυμάμαι καλά είχε αποσυρθεί λίγο μετά την κυκλοφορία του γιατί ήταν γεμάτο ανακρίβειες. Δεν ξέρω μήπως εκδόθηκε ξανά πιο σωστό Smile [:)]

Νατάσα Μανουσοπούλου
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems