Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò BLK. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 25-03-2006, 15:43. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-03-2006, 18:15 11088

Sleep [|-)] Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Γεια σε όλους…

Λοιπόν ελπίζω να υπάρχει κάποιος στο forum που να γνωρίζει πως δουλεύει το καταραμένο Shell Context.

Εδώ και αρκετές ώρες προσπαθώ να βρω πληροφορίες στο Internet, αλλά δεν βγάζω άκρη.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να τοποθετήσω στο Shell Context μία εντολή σαν αυτές που έχουν το WinRar η το Winzip στην οποία ήταν χρήστης κάνει κλικ επάνω της, να εκκινεί την εφαρμογή μου και να αναγνωρίζει το αρχείο η τα αρχεία που επέλεξε ο χρήστης στον Windows Explorer. Δηλαδή αυτό που δεν ξέρω είναι πώς να διαβάσω από την Register τα αρχεία που επιλέχτηκαν, έτσι ώστε να μπορώ να εκτελέσω τις κατάλληλες ενέργειες.

Το πρόγραμμα μου είναι γραμμένο με VB.NET. Παρακαλώ όποιος έχει κάποιες πληροφορίες να μου δώσει η μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει, είναι η τελευταία πινελιά που πρέπει να κάνω στο πρόγραμμα μου και έχω κολλήσει άσχημα .

•  25-03-2006, 13:15 11106 σε απάντηση της 11088

Απ: Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Αυτό γίνεται με COM+ component ,ή αν το θές πιο "μπακάλικα" με registry entries.

Θα εμφανίζεται σε όλα τα αρχεία η επιλογή σου να κάνεις κάτι..Οταν έχει multiple αρχεία επιλεγμένα, εάν δεν δουλέψεις με DDE ώστε η εφαρμογή σου να τα βάζει σε queue και να τα κάνεις ενα ενα process,τότε για κάθε αρχείο, θα ανοίγει και το πρόγραμμά σου.

Παραδείγματα DDE θα βρείς πολλά στο internet..

Καλό θα ήτανε πάντως να το κάνεις με COM+ γιατί έτσι είναι και πιο safe αλλά μπορείς να κάνεις και διάφορα άλλα όπως drag and drop handling, να αλλάξεις το icon σε ένα αρχείο κάνοντας overlay(πχ εάν είναι encrypted να βάζεις μια κλειδαρίτσα κάτω δεξιά) κλπ..Οτι θές παραπάνω, post again..

PS. Επιτέλους γ*** τον πΟΤΕ έχω internet πάλι..Θα γράψω την ιστορία μου να φρικάρετε όλοι με το μεγαλείο του...
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  25-03-2006, 15:43 11120 σε απάντηση της 11088

Απ: Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να συσχετίσεις έναν τύπο αρχείου με την εφαρμογή σου ώστε με διπλό κλικ να ανοίγει από αυτήν;

Κάτι τέτοιο γίνεται μέσα από το setup project της εφαρμογής. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/cpguide/html/cpconDeployingNETFrameworkApplications.asp?frame=true. Ειδικά στην ενότητα "Creating a File Association".

Το μόνο που χρειάζεσαι κατόπιν, είναι όταν ξεκινάει η εφαρμογή να ελέγχει το Environment.CommandLine για να δει αν ξεκινάει η εφαρμογή λόγω διπλού κλικ σε αρχείο, κλπ.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems